تویوتا CHR هیبریدToyota Chrhybrid
بازه قیمت:4,000,000,000~3,400,000,000تومان
بازه قیمت:
4,000,000,000~3,400,000,000تومان
سالهای تویوتا CHR هیبرید
تویوتا CHR هیبرید 2017
تویوتا CHR هیبرید 2018
امتیاز کارشناسان
3/5
تویوتا CHR هیبریدToyota Chrhybrid
بازه قیمت:4,000,000,000~3,400,000,000تومان
بازه قیمت:
4,000,000,000~3,400,000,000تومان
سالهای تویوتا CHR هیبرید
تویوتا CHR هیبرید 2017
تویوتا CHR هیبرید 2018
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی تویوتا CHR هیبرید
تویوتا C-HR نهتنها اولین تلاش تویوتا برای حضور در بازار کراساوورهای کامپکت است بلکه باید آن را یکی از جذابترین ساختههای تویوتا طی سالهای اخیر دانست. این خودرو از سال 2017 توسط شرکت ایرتویا و در دو مدل هیبریدی 1.8 لیتری و توربو 1.2 لیتری به بازار ایران عرضه شد. رقبای مستقیم تویوتا CHR در بازار کشور، خودروهایی مانند نیسان جوک و سانگیانگ تیوولی هستند که هر یک از این خودروها با همه شایستگیهایشان راه دشواری را برای رقابت با سامورایی تازهوارد در پیش دارند.
در ادامه نگاهی خواهیم داشت به تویوتا CHR هیبرید که بین سالهای 2017 تا 2018 راهی بازار کشورمان شده است.
نقد و بررسی فضای داخلی
طراحی داخلی تویوتا C-HR را باید تلفیقی از حجمها و عناصر مدرن دانست. داشبورد این خودرو طراحی کاملا متفاوتی با دیگر ساختههای تویوتا دارد؛ مخصوصا مانیتور تبلت مانند بالای داشبورد که یادآور خودروهای آلمانی است. سادهترین بخش در داخل این خودرو را میتوان غربیلک فرمان و پشت آمپرهای آن دانست. کیفیت داخلی کابین C-HR نیز بسیار بالا ارزیابی میشود و میتوان از این نظر آن را بهترین در بین رقبا دانست.
در این بین دو نکته منفی در مورد کابین تویوتا سی اچ آر وجود دارد. یکی فضای کم سرنشینان عقب و دیگری ابعاد بسیار کوچک شیشه ردیف عقب است که این موضوع در کنار عدم برخورداری این خودرو از سانروف، سبب شده فضای عقب تویوتا CHR خیلی تنگ و تاریک باشد.
در بخش امکانات، C-HR خودرویی پرآپشن و مجهز محسوب میشود؛ البته در این میان نبود سانروف و تنظیمات دستی صندلیها را هم میتوان نارساییهای C-HR در بخش امکانات عنوان کرد. از امکانات و آپشنهای این خودرو میتوان به گرمکن صندلیهای جلو، کروز کنترل، سنسور نور و باران، اتوهلد، نورپردازی داخلی، گرمکن فرمان، سیستم صوتی حرفهای JBL (آپشن)، مانیتور 8 اینچی لمسی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، تهویه دوگانه خودکار و آینه وسط الکتروکرومیک اشاره کرد.
نقد و بررسی بیرون خودرو
هر قدر که بهراحتی میتوان کابین C-HR را به باد انتقاد گرفت، به همان اندازه نقد طراحی بدنه این خودرو کار سختی خواهد بود. تویوتا C-HR بهعنوان یک کراساوور کامپکت آن هم به فرم بدنه کوپه مانند و سقف شیبدار واقعاً استادانه طراحی شده است؛ درواقع مهمترین دلیل اقبال C-HR در بازار جهانی، همین طراحی منحصربهفرد است.
در قسمت جلو چراغهای بزرگ و کشیده، چهرهای مصمم و خشن را برای این کراساوور کوپه خلق کرده است. در نمای جانبی نیز تویوتا با گلگیرهای پفکرده و دستگیره پنهان درهای عقب فرمی کاملا کوپه را تشکل داده است. رینگها هم سایز مناسبی دارند و در سه طرح قابل انتخاب هستند. نمای پشتی خودرو نیز به همان اندازه بخش جلویی جذاب بهنظر میرسد. چراغها و صندوقعقب فرمی پویا و اسپرت دارد که چنین چیزی در دهههای اخیر در محصولات تویوتا سابقه نداشته است. بهطورکلی C-HR در طراحی خارجی نمرهای بسیار بالا را دریافت میکند. یکی از نکات جالب در مورد ظاهر C-HR امکان سفارش این خودرو بهصورت دورنگ و با سقف مشکی بود که ظاهری اسپرتتر را ایجاد میکرد.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
با توجه به هیبریدی بودن خودرو، شروع حرکت تقریبا بیصدا است، درواقع موتور درونسوز این خودرو تا پیش از سرعت 45 کیلومتر بر ساعت کاملا خاموش است. با اینکه از موتور 1.8 لیتری C-HR انتظار زیادی نداشتیم ولی این خودرو استارت خوبی را از خود نشان میدهد و میتواند در شتاب اولیه پا بهپای اغلب کراساوورهای همرده حرکت کند. کیفیت مونتاژ مناسب در کنار عایقبندی خوب کابین هم سبب شده است تا صداهای اضافی در کابین شنیده نشوند.
عملکرد سیستم تعلیق و پایداری خودرو در پیچها بسیار قابلتوجه است ولی در مواجه با دستاندازها عملکردی متوسط را از خود نشان میدهد؛ البته در برابر رقبایی مانند نیسان جوک و حتی هیوندای توسان، سواری بهتر و نرمتری را ارائه میدهد.
فرمان برقی خودرو در رانندگیهای شهری عملکرد نرمی دارد و در سرعتهای بالا نیز سفتی قابل قبولی را از خود نشان میدهد. دید کم به اطراف را میتوان از نکات منفی C-HR دانست که البته تویوتا با قرار دادن سنسور در جلو و عقب خودرو و همینطور استفاده از دوربین 360 به صورت سفارشی، سعی در پوشش این نقص دارد. موتور هیبریدی C-HR بسته به شرایط جاده و رانندگی دائما عملکردی متفاوت را از خود نشان میدهد که این را میتواند بهصورت گرافیکی در صفحهنمایش خودرو مشاهده کرد. تعویض منبع قدرت از بنزین به برق کاملا نامحسوس است و اگر راننده به نمایشگر نگاه نکند اصلا متوجه این قضیه نمیشود. گیربکس ضریب متغیر (CVT) نیز با بالاترین راندمان کار خود را انجام میدهد و نمیتوان از عملکرد آن ایرادی گرفت.
نقد و بررسی موتور
تویوتا C-HR هیبریدی از قوای فنی دقیقا مشابه با تویوتا پریوس بهرهمند است که با کد 2ZR-FXE شناخته میشود. این مجموعه هیبریدی از یک موتور بنزینی تنفس طبیعی 4 سیلندر به حجم 1.8 لیتر و دو موتور برقی تشکیل شده است که نیروی آنها از طریق یک گیربکس e-CVT به محور جلو انتقال پیدا میکند. سیستم چهارچرخ محرک نیز در نمونههای هیبریدی عرضه نمیشود ولی در کل با توجه به ارتفاع پایین شاسی این خودرو، بهتر است به فکر آفرود رفتن با تویوتا C-HR هیبریدی نباشید.
موتور سی اچ آر درمجموع 122 اسببخار قدرت دارد و از این نظر در جایگاهی بالاتر از نیسان جوک پلاتینیوم و پایینتر از جوک توربو قرار میگیرد. مصرف سوخت تویوتا C-HR هیبریدی در سیکل ترکیبی تنها حدود 4 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است. چنین مصرفی برای یک کراساوور عالی بهنظر میرسد و C-HR را تبدیل به گزینهای ایده آل برای استفاده روزمره میکند.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
تویوتا C-HR با داشتن 6 عدد ایربگ، سیستم هشدار نقطه کور، رادار بین خطوط، سیستم کنترل پایداری و کشش، دوربین دید عقب، ترمز اضطراری (آپشن)، رادار تصادف جلو و سنسور تشخیص عابر پیاده خودروی بسیار ایمنی است. با چنین تفسیری C-HR توانسته است از موسسه Euro NCAP اروپا و NHTSA آمریکا 5 ستاره ایمنی را دریافت کند که نشان دنده امنیت بالای این خودرو است.
نقد و بررسی ارزش خرید
رقبای اصلی تویوتا C-HR هیبریدی در بازار کشور نیسان جوک توربو، سانگیانگ تیوولی و رنو کپچر هستند. تویوتا C-HR در سه فاکتور گستردگی خدمات، طراحی ظاهری و مصرف سوخت در مقایسه با رقبا در وضعیت بهتری قرار دارد. تنها از نظر حرکتی است که نیسان جوک توربو در سطح بالاتری نسبت به سی اچ آر قرار میگیرد. این مسئله در کنار عرضه گسترده این خودرو سبب شده است تا تویوتا C-HR هیبریدی به موقعیتی بسیار خوب در بازار کشور دست پیدا کند.
اگر بخواهیم جمعبندی کنیم، مزایای تویوتا C-HR هیبریدی را باید طراحی ظاهری، ایمنی بالا، مصرف سوخت کم، هزینه نگهداری پایین و بازار دستدوم مناسب عنوان کرد و مواردی همچون فضای عقب کم، صندوق کوچک، قیمت بالا و شتاب متوسط نیز در دسته معایب این خودرو قرار میگیرند.
کلاس بدنه : شاسی بلند
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
فرمان پذیری مناسب
مصرف سوخت مناسب
نقاط ضعف
فضای کابین نه چندان مناسب
بازار خرید و فروش نه چندان مناسب
پیچیدگی سیستم فنی