شاهینSaipa Shahin
بازه قیمت:1,030,000,000~650,000,000تومان
بازه قیمت:
1,030,000,000~650,000,000تومان
سالهای شاهین
شاهین 1400
شاهین 1401
شاهین 1402
شاهین 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
شاهینSaipa Shahin
بازه قیمت:1,030,000,000~650,000,000تومان
بازه قیمت:
1,030,000,000~650,000,000تومان
سالهای شاهین
شاهین 1400
شاهین 1401
شاهین 1402
شاهین 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی شاهین
سایپا شاهین که اولینبار با نام رهام و در سال 1397 از آن رونمایی شد، یکی از محصولات جدید شرکت سایپا است که بهتازگی راهی خیابانهای کشورمان شده است. ظاهرا این خودرو روی پلتفرم بومیسازی شده SP100 ساخته شده است؛ پلتفرمی که مهندسین ایرانی در حین طراحی و ساخت آن پلتفرم B تویوتا (Toyota B Platform) را مدنظر قرار دادهاند و از آن الهم گرفتهاند.
البته بنابر اظهارات مدیران ارشد شرکت سایپا، همهچیز به همینجا ختم نمیشود و از این پس شاهد تولید چندین محصول ایرانیزه دیگر روی پلتفرم SP100 خواهیم بود. در ابتدا قرار بر این بود که سایپا شاهین با پیشرانه برلیانس سری 300 راهی بازار شود؛ اما آغاز مجدد تحریمها سبب شد تا درون سینه شاهین از موتور ارتقا یافته تیبا استفاده شود.
در ادامه به بررسی کامل سایپا شاهین خواهیم پرداخت و شما مخاطبین عزیز را با این سدان محبوب ایرانی بیشتر آشنا خواهیم کرد؛ پس اگر مایل به افزایش اطلاعات خود در مورد این خودروی تازهوارد هستید، در ادامه با ما همراه شوید.
نقد و بررسی فضای داخلی
درون کابین شاهین اغلب ادوات از پلاستیک خشک یا همان ABS ساخته شدهاند و از لحاظ کیفیت متریال داخلی خیلی نباید روی این سدان ایرانیزه حساب باز کرد؛ اما در یک نگاه کلی میتوان طراحی فضای داخلی سایپا شاهین را با وجود سادگی، زیبا و قابلقبول توصیف کرد. در مقابل مونتاژ قطعات و اجزای کابین با دقت قابلقبولی انجام گرفته است که این موضع در کنار ارگونومی بسیار خوب ادوات کابین، سبب میشود کیفیت مواد استفاده شده را تا حدودی بهدست فراموشی بسپارید.
باوجود اینکه فاصله محوری شاهین با 2650 میلیمتر، اندکی کوچکتر از اعضای خاندان دنا بهحساب میآید، به لطف طراحی بهروز این خودرو فضای کابین آن برای یک سدان جمعوجور قابلقبول بهنظر میرسد و حتی صندلیهای آن نیز در مقام مقایسه نرمتر و عریضتر از دنا بهنظر میرسند؛ البته دراینبین برخی از کارشناسان نبود زیر آرنجی عقب و همینطور عدم امکان خمکردن صندلیهای ردیف عقب بهصورت 60/40 را یکی از ضعفهای ریزبینانهی این بخش میدانند.
صندوقعقب محصول جدید سایپا نیز با برخورداری از فضایی در حدود 420 لیتر، حجم نسبتا مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد و بهخوبی پاسخگوی نیازهای یک خانواده جمعوجور خواهد بود.
شاهین بهعنوان یک سدان نسبتا لوکس در سبد محصولات سایپا در تیپ G خود که تحتعنوان تیپ فول این خودرو شناخته میشود از تجهیزات قابلقبولی بهره میبرد که از جمله آنها میتوان به کروز کنترل، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمهای، صفحهنمایش 7 اینچی لمسی، سیستم تهویه اتوماتیک مطبوع، آینههای جانبی برقی و تاشو، سانروف، دوربین و سنسور دندهعقب برای کمک به پارک، چراغهای روشنایی روز (دیلایت)، روشن شدن اتوماتیک چراغها با توجه به نور محیط (اتولایت) و کنترل سیستم صوتی از روی فرمان اشاره کرد.
ناگفته نماند که سایپا شاهین در تیپ S یا نیمهفول خود فاقد امکاناتی نظیر سانروف، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم چندرسانهای، سانروف، دکمههای کنترلی روی فرمان و برخی تجهیزات دیگر خواهد بود.
نقد و بررسی بیرون خودرو
در نمای ظاهری سایپا شاهین، با یک چهره جدید و بسیار هماهنگ روبهرو هستیم که نشان از نهایت تلاش طراحان شرکت سایپا برای دستیابی به یک خودروی زیبا و همهچیزتمام دارد. از چراغهای بزرگ جلو گرفته تا حجم پردازیهای روی گلگیرها و جلوپنجره کرومی و کوچک شاهین، همهچیز دستبهدست هم دادهاند تا بهسختی بتوان به نمای ظاهری این خودرو ایرادی وارد کرد.
جذابیتهای نمای جلویی شاهین در بخش جانبی آن نیز ادامه دارد؛ در این بخش یک خط شانهای از چراغ جلو تا زیر دستگیره درب عقب امتداد پیدا کرده و در کنار خط عمیقی که نزدیک رکاب خودرو به چشم میخورد، زینتبخش این قسمت از سایپا شاهین شده است. در این بخش تنها نکته منفی که به چشم میخورد سایز کوچک رینگهای 15 اینچی این خودرو در مقایسه با ابعاد کلی بدنه است.
با حرکت به سمت پشت خودرو، طراحی زیبای چراغهای عقب توجه شما را به سمت خود جلب میکند؛ هرچند که نمای کلی عقب شاهین به زیبایی نمای جلو این خودرو بهنظر نمیرسد. در یک جمعبندی کلی میتوان گفت که برخلاف محصول جدید شرکت ایران خودرو یعنی تارا که در بهترین حالت فقط یک فیسلیفت از پژو 301 بهحساب میآید، میتوان شاهین را از نظر طراحی قدمی روبهجلو در کارنامه شرکت سایپا دانست؛ خودرویی که طراحی منحصربهفردی دارد و بسیار عامهپسند است.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
با ورود به کابین سایپا شاهین و نشستن پشت فرمان این خودرو، خود را در وضعیت مطلوبی خواهید یافت. جای نشیمن راننده نسبتا راحت بوده و دید مناسبی به اطراف برای او مهیا شده است. طراحی ارگونومیک کابین برای خودرویی در این رنج قیمتی مناسب ارزیابی میشود و سبب شده تا دسترسی راحتی به تمامی ادوات و دکمههای کنترلی داشته باشید.
فرمان برقی خودرو عملکرد نرم و روانی را از خود نشان میدهد و در معابر شلوغ و کمعرض درونشهری میتواند همراه بسیار خوبی برای شما باشد. هماهنگی موتور و گیربکس نیز قابلقبول است و جعبهدنده پنج سرعته دستی شاهین بهخوبی توانسته است خود را با پیشرانه کمحجم و توربوشارژ این خودرو وفق دهد. چنین موضوعی باعث شده تا شما بهراحتی بتوانید در ترافیکهای روان شهری در کمترین دور ممکن و با دندههای سبک به حرکت خود ادامه دهید.
گرچه عایقبندی کابین بهگونهای است که در صورت بسته بودن شیشهها تا حد چشمگیری از نفوذ صدای محیط اطراف به داخل جلوگیری میکند، اما دراینبین صدای موتور در هر زمان بیش از آنچه انتظار میرود در داخل کابین شنیده خواهد شد که این موضوع میتواند در مسیرهای طولانی کمی آزاردهنده باشد.
سیستم تعلیق شاهین در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع پیچشی (Torsion Beam) است که برای معابر شهری عملکرد نرم و قابلقبولی را از خود نشان میدهد؛ اما در سرعتها بالا و مخصوصا پیچهای تند، ممکن است محور عقب خودرو تمایل فراوانی به خروج از پیچ از خود نشان دهد. بهتر بود که شرکت سایپا برای خودرویی با پیشرانه توربوشارژ در محور عقب از تعلیق مولتیلینک استفاده میکرد تا ضمن راحتی بیشتر سرنشینان، خودرو پایداری بیشتری را در مانورهای ناگهانی از خود نشان دهد.
نقد و بررسی موتور
پس از قطع امید شرکت سایپا از همیاری برلیانس برای استفاده از موتور BM16، شخصا دستبهکار شد و تصمیم گرفت تا با تقویت و بهنوعی بهروزرسانی موتور M15 قدیمی خود، جانِ تازهای به کالبد شاهین ایرانی ببخشد!.
شاهین بهواسطه این موتور 1.5 لیتری توربوشارژ و گیربکس 5 سرعته دستی با کد F185، قادر به تولید 110 اسب بخار قدرت و 178 نیوتنمتر گشتاور است. در حالحاضر عدد رسمی برای میزان مصرف سوخت شاهین اعلام نشده است، اما میتوان پیشبینی کرد که مصرف سوخت ترکیبی آن در حدود 7 لیتر در هر صد کیلومتر باشد که در این صورت رقمی مطلوبی برای یک سدان ایرانیزه خواهد بود.
برخلاف آنچه انتظار میرود، در بررسیهای میدانی برای شتاب صفر تا صد شاهین سایپا رقمی متوسط و در حدود 13 ثانیه به ثبت رسیده است که چندان هیجانانگیز و قابلتوجه بهنظر نمیرسد. در اینبین فقدان حضور 16 سوپاپ برای ورود و خروج هوا و دود در موتور توربوشارژ شاهین و همینطور دردسرهای نگهداری از پیشرانه توربوشارژ نهچندان پررمق این خودرو، نکات منفی است که بخش فنی آن بهچشم میخورد.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
یکی از مزایای شاهین که میتوان از آن بهعنوان یک نمره درخشان در کارنامه این خودرو یاد کرد، برخورداری از استاندارد ایمنی ECE R95 است که پیشتر توسط هیچیک از خودروهای ایرانیزه نظیر ساینا، دنا، سورن یا سمند کسب نشده بود.
دریافت تأییدیه ECE R95 یکی از شش مراحل لازم برای اخذ مجوز فروش خودرو در اتحادیه اروپا است که در آن خودروی مورد نظر ثابت است و جسمی متحرک به جرم 950 کیلوگرم و با سرعت 50 کیلومتر بر ساعت به بخش کناری خودرو برخورد میکند. نتایج حاصل از این تست که به آن Side Impact Test هم گفته میشود، نشاندهنده سلامت راننده و همچنین استحکام سازه خودرو پس از تصادف خواهد بود.
در زمینه تجهیزات ایمنی نیز شاهین با برخورداری از کیسه هوای راننده و سرنشین جانبی، ترمزهای دیسکی در چهارچرخ به همراه ABS و EBD، ایزوفیکس، سیستم کنترل فشار باد تایر، سیستم هشداردهنده ضدسرقت و ایموبلایزر، کمربند پیشکشنده سرنشینان جلو و استارت دکمهای، عملکرد چندان چشمگیری ندارد و جای خالی سیستم کنترل کشش و پایداری یا حداقل کیسه هوای جانبی در این محصول لوکس کمپانی سایپا حس میشود.
نقد و بررسی ارزش خرید
در یک جمعبندی نهایی باید قبول کرد که گرچه سایپا شاهین هر آنچه از یک سدان ایرانیزه بخواهید را در اختیارتان قرار میدهد و در مقایسه با سایر محصولات شرکت سایپا رشد شگرفی را به نمایش گذاشته است، اما در نهایت سطح کیفیت و امکانات آن و حتی توان خروجی شاهین بهگونهای نیست که بتوان ارزش خرید بالایی را برای این سدان ایرانی متصور شد. علاوهبر این موتور کمحجم این خودرو از سامانه توربوشارژ بهره میبرد که این موضوع میتواند در درازمدت هزینه نگهداری و تعمیر بیشتری در مقایسه با خودروهای تنفس طبیعی روی دست مالک بگذارد.
در نهایت با وجود این مشکلات، نمیتوان بهطور کامل مزیتهای این خودرو را هم نادیده گرفت و حتی میتوان گفت که هیچیک از خودروهای همرده شاهین نیز کاملا بینقص نیستند و شاید به همین دلیل مجبور شویم سایپا شاهین را در بازار محروم و محدود کشورمان یکی از خودروهای قابلقبول بدانیم؛ علاوهبر این با توجه به شبکه خدمات و نمایندگیهای شرکت سایپا در سراسر کشور، بهنظر نمیرسد که پس از خرید شاهین با مشکلی از جهت تعمیرات با تأمین قطعات مواجه شوید.
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
فضای کابین نسبتا جادار
امکانات رفاهی قابل قبول
نقاط ضعف
کیفیت ساخت پایین
عملکرد ضعیف پیشرانه
کیفیت قطعات کابین پایین
نظرات کاربران در مورد شاهین
امتیاز کاربران
( 6 کاربر )