اطلسSaipa Atlas
بازه قیمت:605,000,000~565,000,000تومان
بازه قیمت:
605,000,000~565,000,000تومان
سالهای اطلس
اطلس 1402
اطلس 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
اطلسSaipa Atlas
بازه قیمت:605,000,000~565,000,000تومان
بازه قیمت:
605,000,000~565,000,000تومان
سالهای اطلس
اطلس 1402
اطلس 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی اطلس
موفقیت تیبا 2 و کوییک در بازار باعث شد تا سایپا به فکر گسترش خانواده هاچبکهای پلت فرم X200 بیفتد. نتیجه این تفکر، خودروی اطلس است که نخستین بار در سال 1400 نام آن شنیده شد. هرچند اولین عکس سایپا اطلس که در آن سال منتشر شد وضوح چندانی نداشت اما بازهم مشخص بود که با یک فیسلیفت از کوییک روبهرو هستیم و میشد حدس زد که مشخصات سایپا اطلس نزدیک به کوییک باشد.
از ابتدای انتشار تصاویر سایپا اطلس تا ورود آن به بازار چیزی حدود 3 سال طول کشید و در نهایت اولین سری این خودرو در آخرین روزهای سال 1402 و با مدل 1403 وارد بازار شد. اطلس ابتدا در تیپ G (فول آپشن دندهای) به بازار آمد اما به زودی تیپ E (فول آپشن اتوماتیک) آن که با نام اطلس پلاس هم شناخته میشود عرضه خواهد شد. در ادامه به بررسی سایپا اطلس و تیپهای مختلف آن خواهیم پرداخت.
نقد و بررسی فضای داخلی
نقد و بررسی سایپا اطلس را از داخل کابین شروع میکنیم. در نمای داخلی سایپا اطلس شاهد داشبورد جدیدی هستیم که شباهت این خودرو با کوییک را پنهان میکند. اگر کمی دقت کنیم، طرح داشبورد و رودریهای اطلس آشنا به نظر میرسد. چراکه این بخشها از روی رنو سیمبل نسل سوم ( که در مدلهای 2015 تا 2017 در بازار کشورمان موجود است) طراحی شدهاند. این کپی برداری از رنو در کنار استفاده از المانهای بهروزی مثل مانیتور ایستاده بر بالای داشبورد، باعث شده است تا نمای داخلی سایپا اطلس نسبت به رده قیمتی خود قابل قبول باشد. کیفیت داخل کابین سایپا اطلس هم چندان بالا نیست و همه اجزا از پلاستیک خشک شکل گرفتهاند. اما دو رنگ بودن داشبورد باعث میشود که از نظر بصری حس کیفیت بهتری نسبت به امثال کوییک به سرنشینان منتقل شود.
نقد و بررسی بیرون خودرو
در نمای جلو اطلس شاهد جلوپنجرهای بزرگ با خطوط عمودی هستیم که در ترکیب با چراغهای تیره، حالت یک ماهی خشمگین با دهان باز را تداعی میکند. این ترکیب در کنار خطوط برجسته روی کاپوت و قطعات تزئینی طرفین سپر (که رنگی متضاد با بدنه دارند) چهرهای اسپرت به این نما بخشیده است.
نمای جانبی سایپا اطلس هویت این خودرو را لو میدهد و مشخص میکند که با فیسلیفتی از کوییک روبهرو هستیم. تفاوتهای اطلس با کوییک در این نما به طرح آینههای جانبی و وجود قطعه تزئینی روی گلگیر جلوی اطلس خلاصه میشود که بسیار جزئی هستند. اما همین شباهت زیاد با برادر ارزانتر، تاحدودی نظرات در مورد سایپا اطلس را منفی کرده است.
در بخش نقد و بررسی سایپا اطلس از نظر نمای داخلی به الگوگیری طراحان سایپا از محصولات رنو اشاره کردیم. این الگوگیری در نمای عقب شدت گرفته است. تا جایی که میتوانیم این نما از سایپا اطلس را یک کپی تمام عیار از رنو کپچر نسل دوم (2020 – 2024) محسوب کنیم. البته این کپی برداری چندان هم بد از کار درنیامده است و اطلس از این نما چهرهای بهروز و تاحدودی عضلانی دارد.
در مجموع برای بررسی سایپا اطلس از نظر طراحی بیرونی میتوانیم بگوییم که این خودرو نسبت به رده قیمتی خود چهره بهروزی دارد و میتواند مورد توجه جوانان قرار بگیرد اما مشکل آن ناهماهنگی در طراحی است که از قدیمی بودن پلت فرم ناشی میشود.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
بررسی سایپا اطلس از نظر تجربه رانندگی را با فضای کابین شروع میکنیم. فضای داخلی سایپا اطلس با کوییک یکسان است و در این خودرو هم نسبت به ابعاد بدنه، فضای قابل قبولی را شاهد هستیم که برتر از پژو 206 و 207 است. اطلس از نظر کیفیت سواری هم معقول ظاهر میشود و میتوانیم به نرمی سواری آن نمره قبولی بدهیم.
در بخشهای بعدی مفصل در مورد مشخصات فنی سایپا اطلس صحبت خواهیم کرد. فعلاً بدانید که موتور سایپا اطلس به لطف ارتقاهای انجام شده نسبت به موتور کوییک کم مصرفتر و کم صداتر شده است اما عملکرد فنی چندان متمایزی را ارائه نمیدهد. این یعنی سایپا اطلس از نظر تواناییهای حرکتی در رده قیمتی خود قابل قبول است و حداقل میتواند برتر از پژو 206 تیپ 2 و پژو 207 با موتور TU3 ظاهر شود. وضعیت اطلس از نظر هندلینگ هم کاملاً معمولی است و فقط وجود سیستم کنترل پایداری الکترونیکی میتواند در مواقع اضطراری نجات بخش باشد.
نقد و بررسی موتور
موتور سایپا اطلس که با کد M15i شناخته میشود، یک پیشرانه تنفس طبیعی 8 سوپاپ است که حداکثر قدرت 91 اسب بخار و حداکثر گشتاور 137 نیوتن متر را تولید میکند. این پیشرانه که نسخه ارتقا یافته پیشرانه معروف M15 سایپا محسوب میشود، نسبت به نسخه قبلی خود تغییراتی مثل اضافه شدن سیستم زمان بندی متغیر باز و بسته شدن سوپاپها (VVT)، اضافه شدن هدرز، میل بادامک ارتقا یافته و... را تجربه کرده و بهینهتر شده است. گیربکسهای در نظر گرفته شده برای اطلس هم دو نسخه 5 سرعته دستی یا اتوماتیک CVT هستند. مصرف سوخت ترکیبی اعلام شده برای هر دو نسخه سایپا اطلس 6.83 لیتر در صد کیلومتر است که با توجه به تکنولوژی نه چندان بالای پیشرانه، عدد معقولی محسوب میشود.
در مجموع باید بگوییم که مشخصات فنی سایپا اطلس نسبت به کوییک بهتر شده اما کماکان قدیمی است و نسبت به خودروهای روز دنیا حرف چندانی برای گفتن ندارد.
نقد و بررسی آپشن
آپشن های سایپا اطلس نسبت به تیپ خودرو متفاوت هستند که در ادامه به آنها میپردازیم. امکانات اطلس تیپ G (نسخه فول آپشن دندهای) شامل مواردی مثل تهویه مطبوع الکتریکی، مالتی مدیا با مانیتور 7 اینچی لمسی و رهیاب، شیشههای برقی، آینههای جانبی تاشوبرقی با گرمکن، سانروف، روکش چرمی صندلیها، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیکها (TPMS)، مهشکن جلو و عقب، دیلایت، سنسور نور، کفی سه بعدی و... میشود.
امکانات سایپا اطلس در تیپ E ( اتوماتیک) علاوه بر موارد مذکور شامل کیلس استارتر، کروز کنترل و محدودکننده سرعت، سنسور باران و 2 عدد توییتر برای سیستم صوتی هم میشود.
در نهایت تیپ S را داریم که نسخه پایه اطلس است و ممکن است هرگز به تولید نرسد اما در هر صورت در اطلس S نسبت به اطلس G امکانات زیر وجود نخواهند داشت:
سیستم مالتی مدیا و کلیدهای کنترلی روی فرمان، دوربین دید عقب، سانروف، آینههای جانبی تاشوبرقی، بدنه و تریم داخلی دورنگ، آنتن کوسهای، روکش چرمی صندلیها، شیشههای دودی عقب و کفی سه بعدی
نقد و بررسی ایمنی خودرو
آپشنهای سایپا اطلس در بخش ایمنی شامل کمربند ایمنی کاهنده نیرو، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA) و 2 ایربگ میشود که نسبت به این رده قیمتی قابل قبول است. اما تیپ E علاوه بر موارد مذکور به هشداردهنده نقاط کور (BSD) هم مجهز است که آپشن جالبی برای این رده قیمتی محسوب میشود.
طبق رسم همه خودروهای ایرانی، نتایج هیچ تست ایمنی رسمی هم از سایپا اطلس در دسترس نیست و نمیتوانیم در مورد ایمنی کلی این خودرو در تصادفات اظهارنظر دقیق و مستدلی داشته باشیم.
نقد و بررسی ارزش خرید
در پایان بررسی مشخصات سایپا اطلس باید بگوییم که این خودرو از نظر طراحی و آپشن میتواند در رده خود حرفهایی برای گفتن داشته باشد. اما از نظر فنی علیرغم تمام ارتقاهای قابل تقدیر، کماکان جای پیشرفت وجود دارد و شاید بهتر باشد که سایپا برای این فرزند خود از یک پیشرانه 16 سوپاپ استفاده کند. بنابراین ارزش خرید سایپا اطلس بیشتر برای افرادی است که با بودجهای نه چندان زیاد به دنبال خرید یک خودرو جمع و جور هستند که نسبت به مبلغ پرداختی، آپشنهای معقولی را ارائه دهد.
کلاس بدنه : هاچبک
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل