لکسوس NXLexus Nx
بازه قیمت:7,700,000,000~6,600,000,000تومان
بازه قیمت:
7,700,000,000~6,600,000,000تومان
سالهای لکسوس NX
لکسوس NX 2015
لکسوس NX 2016
لکسوس NX 2017
امتیاز کارشناسان
3/5
لکسوس NXLexus Nx
بازه قیمت:7,700,000,000~6,600,000,000تومان
بازه قیمت:
7,700,000,000~6,600,000,000تومان
سالهای لکسوس NX
لکسوس NX 2015
لکسوس NX 2016
لکسوس NX 2017
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی لکسوس NX
لکسوس NX یکی از شاسیبلندهای شهری کمپانی ژاپنی تویوتاست که تحت برند زیرمجموعه این شرکت یعنی لکسوس روانه بازارهای جهانی شده است. اولینبار در سال 2015، لکسوس ان ایکس توسط شرکت ایرتویا (نماینده رسمی تویوتا) به دست مشتریان ایرانی رسید و عرضه آن تا سال 2017 نیز ادامه داشت.
این خودرو که از پلتفرم مشترکی با تویوتا راو 4 بهره میبرد، با دو مدل توربوشارژ (NX200t) و هیبریدی (NX300h) در ایران حضور دارد و به دلیل برخورداری از ظاهر فوقالعاده جذاب و رنج قیمتی گسترده (به دلیل تنوع تیپ)، مورد استقبال مناسب لاکچریسواران داخلی قرار گرفته است. در این مقاله سعی داریم تا لکسوس NX را از جوانب گوناگون مورد نقد و بررسی قرار دهیم؛ اگر تمایل به کسب اطلاعات جامعتر پیرامون این شاسیبلند جمعوجور ژاپنی دارید، در ادامه با «همراه مکانیک» همراه باشید.
نقد و بررسی فضای داخلی
فضای کابین لکسوس NX 2015-2017 با متریال مرغوب و چرم باکیفیت پوشش داده شده است و همهچیز بوی لوکس بودن میدهد. سبک طراحی کنسول میانی بهویژه در حضور یک ساعت کوچک آنالوگ، گرچه اشرافی و متمولانه بهنظر میرسد اما شاید با سلیقه برخی افراد چندان جفتوجور نباشد و حتی تا حدودی زشت جلوه کند.
به غیر این مورد حضور انواع و اقسام دکمهها و کلیدهای چپانده شده در کنسول میانی، غربیلک فرمان و سایر نقاط داشبورد کمی گیجکننده و شلوغ جلوه میکند. ارگونومی و راحتی صندلیها قابلتقدیر بوده و فضای مناسبی در هر دو ردیف برای سرنشینان فراهم آورده شده است؛ بهنحویکه سرنشینان با قد متوسط محدودیت خاصی را درون کابین این خودرو لوکس تجربه نخواهند کرد.
نسل اول لکسوس ان ایکس بهعنوان کراساووری لوکس وارد بازار جهانی شده است؛ به همین دلیل انتظار میرود از امکانات رفاهی و آپشنهای فراوانی برخوردار باشد. این خودرو در دو نوع معمولی و Fsport روانه بازار کشورمان شده است که بهجز مواردی همچون جلوپنجره، تعلیق، سقف پانوراما، صندلیهای اسپرت و یک حالت رانندگی بیشتر، تفاوت چندانی از نظر آپشنهای رفاهی با یکدیگر ندارند. در ادامه به مهمترین امکانات رفاهی تیپ فولآپشن لکسوس NX (9 کلید) اشاره شده است:
کروز کنترل هوشمند، کنترل ایستایی در سربالایی، سه حالت رانندگی (4 حالت در نسخه اف اسپرت)، اتوهلد، ترمز پارک برقی، نوربالا اتوماتیک، چراغ چرخشی، چراغشوی، چراغ مشایعت، فرمان برقی حساس به سرعت، گرمکن فرمان، پدال شیفتر، سیستم صوتی لوینسون با 14 بلندگو، نمایشگر 7 اینچی، رهیاب، هداپ، دوربین عقب، دوربین جانبی و 360 درجه، بلوتوث، صندلیهای جلو با تنظیمات 8 حالته برقی، صندلی عقب تاشونده برقی، گرمکن و سردکن صندلی جلو، صندوق برقی، شارژر وایرلس.
نقد و بررسی بیرون خودرو
برخلاف بسیاری از محصولات تویوتا که داد مشتریان را به خاطر ظاهر نهچندان دلچسب خود درآوردهاند، محصولات لکسوس در این مورد کاملا تهاجمی عمل کرده و بهواسطه طراحی بیرونی فوقالعاده خاص و متمایزشان انتقاد کمتری را متوجه خود ساختهاند. خطوط طراحی زاویهدار به همراه حجم پردازیهای سفتوسخت در جایجای بدنه، چهره جسورانهای را برای این خودرو به همراه آورده است.
جلوپنجره دوکیشکل به همراه دیلایتهای شبیه به علامت نایکی و چراغهایی بهغایت ستیزهجو، جلوهای کاملا خشن و مطابق با خلقیات جنگجویان سنتی ژاپنی یعنی ساموراییها را در ذهن تداعی میکنند. طراحی نمای جانبی و بخش پشتی لکسوس NX نیز از هماهنگی تمامعیاری با چهره خودرو بهره میبرد؛ چینخوردگیهای پروفیل سازنده این قسمتها، هنر اوریگامی را در ذهن تداعی میکند که به طرزی هنرمندانه در زبان طراحی لکسوس به خدمت گرفته شده است.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
لکسوسNX بهویژه در مدل 200t (توربو) شتاب مناسبی را از خود به نمایش میگذارد و بسیار چالاک عمل میکند. در مدل هیبریدی 300h نیز گرچه شاهد چابکی کمتری هستیم، اما بهعنوان یک شاسیبلند شهری میتوان چالاکی آن را همسطح با سایر رقبا ارزیابی کرد. عایقبندی کابین در هر دو مدل بسیار دقیق انجام شده است و این مورد جزو ویژگیهای ذاتی محصولات لکسوس به شمار میرود.
کیفیت و نرمی سواری لکسوس NXدر حد و اندازههای مدل لکسوس RX نیست، اما در مقایسه با شاسیبلندهای کرهای میتواند رضایت بیشتر شما را در پی داشته باشد. حین عبور از پیچها نیز هندلینگ و پایداری مناسبی را در این خودرو شاهد هستیم که البته در قیاس با محصولات آلمانی نظیر بی ام و X3، در سطح پایینتری قرار میگیرد. موقعیت نسبتا مرتفع قرارگیری راننده و گستره دید وسیع ایجاد شده توسط آینههای جانبی نیز سطح تسلط مناسبی را برای راننده پدید آورده است.
نقد و بررسی موتور
همانطور که پیشتر اشاره شد، لکسوس NX 2015-2017 از دو نوع قوای محرکه توربوشارژ و هیبرید نیرو میگیرد. مدل nx200t (توربو) توان خود را مدیون یک پیشرانه 2 لیتری پرخوران با قدرت 235 اسب بخار و 350 نیوتنمتر است. این مدل ظرف مدت 7.2 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت میرسد و حداکثر سرعت آن برابر 198 کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی NX200t نیز معادل 7.9 لیتر در 100 کیلومتر خواهد بود.
از سوی دیگر مدل Nx300h به یک پیشرانه 2.5 لیتری 4 سیلندر بعلاوه دو موتور الکتریکی (مشترک با کمری هیبرید) مجهز شده است. توان این پیشرانه دورگه برابر 194 اسب بخار و 210 نیوتنمتر بوده و توسط یک جعبهدنده CVT بهسوی تمامی چرخها ارسال میشود.
شتاب صفر تا صد 9.2 ثانیه، بیشینه سرعت 180 کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی 5.2 لیتر در 100 کیلومتر، نمرات مندرج در کارنامه فنی لکسوس NX300h به شمار میآیند. واضح است که نسخه توربو از چالاکی بیشتری برخوردار بوده و حسوحال اسپرت بیشتری دارد، اما مدل هیبریدی مصرف سوخت پایینتری را به شما ارزانی میدارد.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
لکسوس NX نسل اول موفق به دریافت 5 ستاره ایمنی از موسسه یوروانکپ شده و امنیت سرنشینان خودرو را در سطحی بالا تضمین میکند. این خودرو بخشی از ایمنی بالای خود را مدیون حضور تجهیزات لیست شده در سطور ذیل است:
حسگرهای پارک جلو و عقب و فشار باد تایر، رادار نقطه کور-تغییر لاین، هشدار تصادف از جلو و پشت سر، سنسور پارک 360 درجه، ترمز کمکی، ABS، EBD، ده کیسه هوا، پشتسری فعال، کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده، سامانه کنترل کشش و پایداری.
نقد و بررسی ارزش خرید
نسل اول لکسوس NX با طراحی فوقالعاده زیبا، دوام فنی بالا، کابین لوکس و باکیفیت و همچنین خدمات پس از فروش گسترده توانسته مشتریان لاکچریپسند را مجذوب خود کند و از بازار خرید و فروش مناسبی در هر دو مدل توربو و هیبریدی برخوردار شود.
با این حال کیفیت سواری آن به نسبت برادر بزرگترش یعنی لکسوس Rx و یا بی ام و ایکس 3 در سطح پایینتری ارزیابی میشود. به هر روی نمیتوان انتقادات چندانی را به محصولات سری NX کمپانی ژاپنی لکسوس نسبت داد و باید گفت که اگر از نظر مالی مشکلی با خرید این خودرو ندارید، میتوانید از همنشینی با این سامورایی ژاپنی لذت ببرید.
کلاس بدنه : شاسی بلند
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
کیفیت قطعات کابین مناسب
شتاب بالا
امکانات رفاهی بالا در نسخه فول اپشن
نقاط ضعف
ناسازگار با بنزین کیفیت پایین
نظرات کاربران در مورد لکسوس NX
امتیاز کاربران
( 2 کاربر )