لکسوس ESLexus Es
بازه قیمت:5,900,000,000~2,800,000,000تومان
بازه قیمت:
5,900,000,000~2,800,000,000تومان
سالهای لکسوس ES
لکسوس ES 2008
لکسوس ES 2009
لکسوس ES 2010
لکسوس ES 2011
لکسوس ES 2012
لکسوس ES 2013
لکسوس ES 2014
لکسوس ES 2015
لکسوس ES 2016
امتیاز کارشناسان
3/5
لکسوس ESLexus Es
بازه قیمت:5,900,000,000~2,800,000,000تومان
بازه قیمت:
5,900,000,000~2,800,000,000تومان
سالهای لکسوس ES
لکسوس ES 2008
لکسوس ES 2009
لکسوس ES 2010
لکسوس ES 2011
لکسوس ES 2012
لکسوس ES 2013
لکسوس ES 2014
لکسوس ES 2015
لکسوس ES 2016
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی لکسوس ES
لکسوس ES جزو اولین سدانهای دیفرانسیل جلو کمپانی Lexus است که از سال 1989 میلادی تاکنون در هفت نسل مختلف راهی بازار جهانی شده است. از میان تمامی نسلهای این خودرو تنها نسل پنجم و ششم از این سدان لوکس ژاپنی در بازار کشورمان حضور دارد. اولین مدل لکسوس ES که به بازار ایران راه یافت، نسل پنجم این خودرو بود که در بین سالهای 2006 تا 2012 روی خط تولید قرار داشت.
دومین مدل لکسوس ای اس هم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، از نسل هفتم این خودرو بوده و با کد اتاق XV60 شناخته میشود که بین سالهای 2013 تا 2016 در اختیار خریداران ایرانی قرار داشت. اگرچه نسل پنجم لکسوس ES تنها در کد ES350 و بدون تنوع موتور به بازار کشور عرضه شد، ولی نسل ششم این خودرو در دو مدل ES250 و ES350 راهی بازار داخلی شد؛ در ادامه میخواهیم نسل ششم این سدان لوکس ژاپنی را در بخشهای مختلف مورد نقد و بررسی قرار دهیم.
نقد و بررسی فضای داخلی
لکسوس ES نسل پنجم از طراحی داخلی بسیار سادهای برخوردار بود که برای خودرویی در این رده قیمتی چندان مناسب به نظر نمیرسید، اما در نسل ششم کمپانی لکسوس همه چیز را متحول کرد؛ به طوری که در این خودرو کابینی مدرن، زیبا و لوکس را شاهد هستیم. داشبورد و غربیلک فرمان از خطوطی مدرن و زیبا تشکیل شدهاند و در قسمت بالای داشبورد نیز یک نمایشگر بزرگ قرار گرفته است. لکسوس با استفاده از تریم چوبی و آلومینیوم در کنار تودوزی چرمی سعی در ایجاد فضایی دلنشین و لوکس برای سرنشینان داشته است.
فضای داخلی لکسوس ES با توجه به یکسان بودن پلتفرم با تویوتا کمری جادار و راحت است و چهار سرنشین بزرگسال در جلو و عقب این خودرو هیچگونه احساس ناراحتی نخواهند داشت. در این بین به دو مورد میتوان به عنوان نکته منفی در کابین این خودرو نگاه کرد. اولین مورد عملکرد نمایشگر و جوی استیک مربوط به آن است که در مقایسه با نمایشگر برخی خودروهای همرده کیفیت پایینتری دارد و مورد دوم نیز پشت آمپرهای آنالوگ با طراحی بسیار ساده هستند. این در حالی است که اکثر رقبا از پشت آمپرهای دیجیتالی یا حداقل اسپرت استفاده میکنند.
در بخش امکانات رفاهی مثل همیشه لکسوس کاملا سربلند است و خود را در مقام بهترین خودروی کلاس میبیند. از امکانات لکسوس ES میتوان به گرمکن صندلیهای جلو و عقب، سردکن صندلیهای جلو، تودوزی چرم طبیعی، فرمان چرمی و چوبی، دسته دنده چرمی، سقف پانوراما، شیفتر پشت فرمان، فرمان سه حالته، سنسور نور و باران، سیستم صوتی مارک لوینسون با 15 بلندگو، چنجر شش تایی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، تهویه خودکار سه گانه، کروز کنترل هوشمند، صندلی راننده و سرنشین جلو برقی، کنسول دیجیتالی عقب، ساعت آنالوگ، آینههای جانبی تاشو، آینه وسط الکتروکرومیک، پرده عقب برقی، پردههای جانبی عقب و مموری صندلیهای عقب اشاره کرد.
نقد و بررسی بیرون خودرو
با اینکه لکسوس در سالهای اخیر در بخش طراحی پیشرفت قابل ملاحظهای را تجربه کرده است، ولی میتوان ES نسل ششم را از معدود خودروهای مدرن لکسوس دانست که همچنان آن استایل ساده و بهاصطلاح پیرمردی خود را حفظ کرده است.
برخلاف فضای کابین که بسیار لوکس و جذاب به نظر میرسد، طراحی نمای ظاهری این خودرو در مقایسه با رقبایی همچون هیوندای آزرا، فولکس واگن آرتیون، فورد تاروس و کیا کادنزا کمی سطح پایینتر و قدیمیتر حس میشود. در نمای جلو شاهد جلو پنجره بزرگ X شکل لکسوس هستیم و چراغهای عقب نیز در شب جلوه زیبایی دارند، اما سادگی در خطوط بدنه و سپرها کمی از حد نرمال بیشتر است و همین مسئله از جذابیت ES کاسته است.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
لکسوس ES250 با وجود قوای فنی مشترک با تویوتا کمری XV50 از نظر حرکتی هیچ تفاوتی با کمری ندارد ولی عایقبندی خودرو بسیار بهتر از تویوتا است و در لکسوس آرامش بیشتری را تجربه خواهید کرد. از سوی دیگر عملکرد سیستم تعلیق لکسوس ای اس نسل ششم در مواجه با دست اندازها بهتر از کمری ارزیابی میشود.
شتاب خودرو با موتور 2.5 لیتری مناسب و فراتر از انتظار ارزیابی میشود، ولی در بخش هندلینگ باید لکسوس ES را به عنوان یک سدان بزرگ دیفرانسیل جلو در حد متوسط بدانیم. صندلیها نیز به خصوص در بخش جلو بسیار راحت هستند و انواع تنظیمات را به صورت برقی در اختیار سرنشینان قرار میدهند.
داستان در مورد مدل کمیابتر ES350 کمی متفاوت است و موتور 3.5 لیتری قدرتمند، شخصیتی متفاوت به این خودرو بخشیده است. لکسوس ES350 به وضوح سدانی گردنکلفت و اسپرت است که بهراحتی میتواند در خیابانها برای دیگر خودروها شاخوشانه بکشد. گرچه موتور 6 سیلندر این خودرو، مصرف سوخت بالاتری دارد ولی کارکرد آن نرم است و در صورت لزوم میتوان با فشردن پدال گاز این سدان لوکس را به خودرویی اسپرت و چالاک تبدیل کرد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در هر صد کیلومتر 9.8 لیتر است که این عدد برای مدل 4 سیلندر تا 7.9 لیتر در هر 100 کیلومتر کاهش پیدا میکند.
عملکرد بخشهایی مانند گیربکس و ترمزها کاملا بی نقص است و نمیتوان انتقادی به آنها وارد کرد. لکسوس ES چه در مدل 4 سیلندر و چه در مدل 6 سیلندر کاملا حس لوکس بودن را به سرنشینان خود ارائه میکند و پشت فرمان آن میتوانید لذت سوار شدن بر یک سدان لوکس را تجربه کنید. لکسوس ES در بازار ایران در دو کد ES250 و ES350 وارد شد. مدلهای چهار سیلندر لکسوس ES موتور یکسان با تویوتا کمری دارند و مدلهای 6 سیلندر نیز از موتور مشترکی با تویوتا آریون و لکسوس RX350 استفاده میکنند.
نقد و بررسی موتور
موتور 2.5 لیتری 4 سیلندر لکسوس (2AR-FE) 184 اسببخار قدرت و 235 نیوتنمتر گشتاور دارد. نیروی این موتور با گیربکس 6 دنده خودکار به چرخهای جلو منتقل میشود و میتواند ES250 را به حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت برساند.
مدل قویتر ES350 از موتور 3.5 لیتری V6 تنفس طبیعی با کد 2GR-FEاستفاده میکند. قدرت این موتور 268 اسببخار و گشتاور آن 336 نیوتنمتر است. شتاب لکسوس ES350 با این موتور 7.3 ثانیه و حداکثر سرعت آن 210 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
بزرگترین بازار لکسوس ES آمریکای شمالی است؛ به همین دلیل نیز نتایج تست ایمنی این خودرو در وب سایت موسسات آمریکایی IIHS و NHTSA قابل مشاهده است. در تست تصادف لکسوس پنج ستاره ایمنی را دریافت کرده است و در تست تصادف IIHS نیز موفق به کسب امتیاز خوب (G) در هر چهار فاکتور آزمایش شده است.
برای رسیدن به چنین نتایج درخشانی، لکسوس محصول خود را به امکانات ایمنی نظیر سیستم کنترل کشش و پایداری، سنسور جلو و عقب، سنسور فشار باد تایر، رادار نقطه کور، رادار تغییر لاین، رادار تصادف جلو سفارشی، سیستم ترمز ضد قفل، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، دوربین دید عقب، ده عدد ایربگ، پشت سریهای فعال و کمربندهای ایمنی پیش کشنده مجهز کرده است.
نقد و بررسی ارزش خرید
لکسوس ES نسل ششم در بازار ایران با مدل سالهای 2013 تا 2016 موجود است. این خودرو در بازار کشور از نظر قیمتی با رقبایی مانند بنز E کلاس و بی ام و سری 5 (F10) رقابت میکند. در سالهای اخیر رقیب جدیدی یعنی نسل جدید هیوندای آزرا نیز وارد کشور شده است. لکسوس در مقایسه با رقیب کرهای خود کاملا برتر است ضمن اینکه هیوندای آزرا در نظر حرکتی حرف چندانی برای گفتن ندارد، اما در مقایسه با رقبای آلمانی، ضمن اینکه خودروها دقیقا هم کلاس نیستند، لکسوس از نظر فنی و حرکتی نیز پایینتر و ضعیفتر است.
در این بین برگ برنده این خودروی لوکس ژاپنی امکانات متنوع، راحتی مثال زدنی و هزینه نگهداری بسیار پایین آن در مقایسه با رقبای آلمانی است. لکسوس ES یکی از بهترین سدانهای لوکس بازار در این رنج قیمتی محسوب میشود که از قابلیت استفاده روزمره نیز برخوردار است.
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 2 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
کیفیت قطعات کابین مناسب
سیستم تعلیق مناسب
فضای کابین جادار
نقاط ضعف
بازار خرید و فروش نه چندان مناسب
کمیاب بودن قطعات و لوازم یدکی
نظرات کاربران در مورد لکسوس ES
امتیاز کاربران
( 3 کاربر )