کیا ریو صندوقدارKia Riosedan
بازه قیمت:1,600,000,000~1,300,000,000تومان
بازه قیمت:
1,600,000,000~1,300,000,000تومان
سالهای کیا ریو صندوقدار
کیا ریو صندوقدار 2015
کیا ریو صندوقدار 2016
کیا ریو صندوقدار 2017
امتیاز کارشناسان
3/5
کیا ریو صندوقدارKia Riosedan
بازه قیمت:1,600,000,000~1,300,000,000تومان
بازه قیمت:
1,600,000,000~1,300,000,000تومان
سالهای کیا ریو صندوقدار
کیا ریو صندوقدار 2015
کیا ریو صندوقدار 2016
کیا ریو صندوقدار 2017
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی کیا ریو صندوقدار
هاچبکها خودروهایی محبوب هستند که پس از بحرانهای مالی و انرژی سالهای پایانی دهه بیستم وارد دنیای خودروسازی شدند. این سگمنت به طور سنتی در تسلط خودروسازان ژاپنی و اروپایی قرار داشت و به تدریج کرهایها نیز وارد عرصه ساخت خودروهای اقتصادی شدند. مشهورترین دستپخت کرهایها در این دوران نیز کیا پراید است که همه ما این خودرو را میشناسیم.
با بهبود قدرت خرید مصرفکنندگان جهانی، خودروهای هاچبک نیز بزرگتر و مجهزتر شدند و کیاموتورز نیز کیا ریو را به عنوان پرایدی ارتقا یافته معرفی کرد. تولید کیا ریو از سال 1999 آغاز شد و تاکنون چهار نسل از این خودرو به تولید رسیده است.
کیا ریو در بازار کشورمان حضور پررنگی دارد. نسل اول این خودرو در دهه هشتاد خورشیدی توسط سایپا به تولید میرسید و نسل سوم آن نیز بهصورت وارداتی در کشورمان حضور دارد. اکثر نسخههای وارد شده از کیا ریو به بازار ایران از نوع هاچبک هستند اما تعداد اندکی سدان نیز از این خودرو وارد کشورمان شده است. آنچه در ادامه میخوانید، نگاهی کلی به نسل سوم این سدان اقتصادی و جذاب کرهای است.
نقد و بررسی فضای داخلی
خودروهای هاچبک به طراحی ساده و امکانات محدود خود شهرت دارند اما هنگامی که وارد کابین نسل سوم کیا ریو سدان شوید، دیدگاه شما در این خصوص تغییر خواهد یافت. کابین نهچندان بزرگ کیا ریو با طیف وسیعی از امکانات آراستهشده و حتی فرمان این خودرو نیز مجهز به دکمههای کنترلی است که یک مزیت بزرگ برای سدان اقتصادی کیا بهحساب میآید.
فاصله محوری کیا ریو در هر دو نسخه سدان و هاچبک یکسان بوده و 2570 میلیمتر است که رقمی مطلوب در این سگمنت است و چهار سرنشین در داخل کیا ریو سدان بهراحتی جای میگیرند، هرچند نباید برای سواریهای طولانیمدت از کیا ریو سدان استفاده کنید. صندوقعقبی با حجم تقریبی 390 لیتر نیز پذیرای بارهای شما خواهد بود که در این محدوده مطلوب بهنظر میرسد.
امکانات رفاهی نسل سوم کیا ریو برای یک سدان جمعوجور قابلقبول هستند. از جمله این تجهیزات میتوان به مواردی همچون دیلایت و اتولایت، فرمان برقی، سیستم صوتی با نمایشگر کریستالی و چهار بلندگو، سیستم ورود و استارت بدون کلید، کولباکس، سیستم تهویه اتوماتیک، سانروف و روکش صندلی چرمی یا پارچهای اشاره کرد.
نقد و بررسی بیرون خودرو
نسل سوم کیا ریو در سال 2011 معرفی شد و تا سال 2017 روی خط تولید قرار داشت. این خودرو از زبان طراحی جدید کیاموتورز موسوم به چشمهای ببر پیروی میکند و با نگاهی به ظاهر آن، میتوان بهراحتی نسل سوم کیا ریو را بچه سراتو نامید. چراغهای بزرگ و خشن، جلوپنجره کوچک و سپر حجیم از مشخصات بارز این سبک طراحی هستند که در نسل چهارم خودروهای کیا با اندکی اصلاحات ادامه یافتهاند.
طراحی نمای جلو و جانبی کیا ریو در دو نسخه هاچبک و سدان کاملا شبیه به یکدیگر است و تنها تفاوت این دو خودرو به صندوقعقب نسخه سدان مربوط میشود. همانند اکثر هاچبکهایی که به سدان تبدیلشدهاند، ناهماهنگی در طراحی ستون و درهای عقب دیده میشود و بهراحتی میتوان متوجه تفاوتهای کیا ریو سدان با برادرش یعنی هیوندای اکسنت شد. با این حال طراحی حجمدار سپر و صندوقعقب به همراه چراغهای بزرگ سبب شده تا این ضعف به میزان زیادی پوشانده شود.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
کیا ریو سدان یک خودرو جمعوجور یا کامپکت محسوب میشود و ابعاد مشابهی با برادر خود یعنی هیوندای اکسنت دارد. ازاینرو تجربه رانندگی با این خودرو بههیچعنوان جذاب تلقی نخواهد شد. نکته دیگر به انتظار شما از کیا ریو سدان بازمیگردد. درحالیکه هیوندای اکسنت با پیشرانه 1.6 لیتری در بازار ایران موجود است، نسل سوم کیا ریو با موتور 1.4 لیتری به دست مشتریان رسیده و تجربه رانندگی آن در حد فاصل هیوندای i20 و هیوندای اکسنت قرار میگیرد.
جایگاه قرارگیری راننده پشت فرمان کیا ریو سدان نسبتا مناسب است و فرمان برقی نیز بهراحتی زیر دستان وی میچرخد، به همین دلیل کیا ریو سدان همانند نسخه هاچبک گزینهای مناسب برای رانندگی در مسیرهای درونشهری خواهد بود.
پیشرانه 1.4 لیتری کیا ریو سدان قدرت و شتاب اعجابانگیزی ندارد اما برای استفاده روزمره کافی خواهد بود. درصورتیکه سبک رانندگی آرامی دارید و علاقهای به شتابگیریهای ناگهانی نشان نمیدهید، کیا ریو سدان خودرویی ایدهآل برای شما خواهد بود.
نکتهای که باید در خصوص نسل سوم کیا ریو سدان به آن توجه کرد، ابعاد و اندازه خودرو است که با افزوده شدن صندوقعقب اندکی طویلتر شده در حالیکه باقی اجزا تغییر خاصی نداشتهاند؛ بنابراین هنگام حرکت به عقب با کیا ریو سدان حتما باید به هشدارهای سنسور پارک عقب توجه کنید چرا که این خودرو در ناحیه عقب نقاط کور متعددی دارد.
ترمزهای کیا ریو سدان برخلاف بسیاری از رقبا در چهارچرخ دیسکی هستند و بهخوبی قدرت متوقف ساختن خودرو را دارند. سواری خودرو نیز در حد یک سدان جمعوجور راحت است هرچند مانند همیشه خودروهای کیا نسبت به خودروهای هیوندای سواری خشکتر و اسپرتتری خواهند داشت.
نقد و بررسی موتور
زیر کاپوت نسل سوم کیا ریو در هر دو نسخه هاچبک و سدان، یک پیشرانه 1.4 لیتری تنفس طبیعی با 109 اسببخار قدرت و 137 نیوتنمتر گشتاور قرار گرفته و جعبهدنده چهار سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت به دیفرانسیل جلو را بر عهده دارد. همانطور که انتظار میرفت کیا ریو سدان از نظر فنی اقتصادی ظاهر شده و حتی از برادر خود یعنی هیوندای اکسنت پیشرانه ضعیفتری دارد.
حداکثر سرعت قابلدسترسی با کیا ریو سدان 183 کیلومتربرساعت بوده که عدد اعجابانگیزی بهنظر نمیرسد اما این خودرو با مصرف سوخت ترکیبی 6.5 لیتر در هر صد کیلومتر، خود را بهعنوان خودرویی اقتصادی ثابت خواهد کرد. شتاب رسمی صفر تا صد کیا ریو سدان نیز 12.5 ثانیه عنوان شده است.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
نسل سوم کیا ریو در سال 2011 توسط موسسه ایمنی یوروانکپ مورد آزمون ایمنی قرار گرفته که حاصل آن کسب پنج ستاره ایمنی برای عضو کوچک سبد محصولات کیا بوده است. در زمینه امکانات ایمنی نیز نسل سوم کیا ریو کاملا رضایتبخش ظاهر شده و با دارا بودن تجهیزاتی همچون شش کیسه هوا، سنسور عقب، کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، سیستمهای ترمز ABS و EBD و سنسور فشار باد تایر قابلقبول بهنظر میرسد هرچند بهتر بود کیا سیستمهای کنترل پایداری و کنترل کشش را نیز به نسل سوم کیا ریو اضافه میکرد.
نقد و بررسی ارزش خرید
واردات نسل سوم کیا ریو سدان در فاصله سالهای 2015 الی 2017 توسط اطلس خودرو صورت گرفت و میتوان گفت این خودرو بسیار دیر به بازار ایران رسید. عرضه کیا ریو سدان به بازار ایران زمانی انجام شد که این بخش از بازار توسط هیوندای اکسنت و کیا سراتو سایپا اشباع شده بود و فاصلههای کوچک بازار نیز به پژو 301 و رنو سیمبل اختصاص یافته بود. در چنین شرایطی کیا ریو سدان با پیشرانه 1.4 لیتری که ضعیفتر از سایر رقبا است، حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت.
واردات کیا ریو سدان به ایران در تعداد محدودی صورت گرفت و میتوان گفت که نسل سوم کیا ریو سدان خودرویی ناکام از این برند در ایران بوده است که برخلاف محصولاتی همچون سراتو و اپتیما فروش موفقی را تجربه نکرد. امروزه نیز تقاضای زیادی برای خریدوفروش نسل سوم کیا ریو سدان در بازار وجود ندارد و این خودرو به حاشیه رانده شده است. در حقیقت تا رقبای قدرتمندی همچون هیوندای اکسنت و کیا سراتو سایپا در بازار حضور دارند، کسی توجهی به هاچبک سدان شده کیا موتورز نشان نمیدهد.
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
مصرف سوخت مناسب
فضای کابین مناسب
استهلاک پایین
نقاط ضعف
واردات محدود
کمیاب بودن قطعات و لوازم یدکی
بازار خرید و فروش ضعیف
شتاب ضعیف
نظرات کاربران در مورد کیا ریو صندوقدار
امتیاز کاربران
( 2 کاربر )