کیا موهاویKia Mohave
بازه قیمت:3,350,000,000~2,350,000,000تومان
بازه قیمت:
3,350,000,000~2,350,000,000تومان
سالهای کیا موهاوی
کیا موهاوی 2009
کیا موهاوی 2010
کیا موهاوی 2011
کیا موهاوی 2012
کیا موهاوی 2013
امتیاز کارشناسان
3/5
کیا موهاویKia Mohave
بازه قیمت:3,350,000,000~2,350,000,000تومان
بازه قیمت:
3,350,000,000~2,350,000,000تومان
سالهای کیا موهاوی
کیا موهاوی 2009
کیا موهاوی 2010
کیا موهاوی 2011
کیا موهاوی 2012
کیا موهاوی 2013
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی کیا موهاوی
در طول دو دهه حضور قدرتمند برند «کیا موتورز» در بازار کشورمان، شاهد عرضه محصولات فوقالعادهای از این برند بودیم که از جمله آنها میتوان به کیا موهاوی، کیا کادنزا و کیا اپتیما اشاره کرد. کیا موهاوی یکی از شاسیبلندهای سایز متوسط این شرکت است که بهواسطه طراحی جذاب و پیشرانههای قدرتمند خود در بازار ایران و جهان، به شهرت قابلتوجهی دست یافته است.
واردات موهاوی به ایران در فاصله سالهای 2009 الی 2013 صورت گرفت و طی این مدت نسخههای شش سیلندر و هشت سیلندر این شاسیبلند کرهای وارد بازار کشورمان شدند. هیوندای وراکروز و تویوتا پرادو چهاردر از رقبای کیا موهاوی در بازار کشورمان هستند که هر سه خودرو طرفداران پرشوری را برای خود مهیا کردهاند. در ادامه نگاهی به مشخصات فنی، امکانات رفاهی، مزایا و معایب کیا موهاوی نسل اول خواهیم داشت؛ لطفا تا پایان همراه ما باشید.
نقد و بررسی فضای داخلی
با ورود به کابین کیا موهاوی، خود را در فضای خودروهای آمریکایی دو دهه پیش خواهید یافت. فضای بزرگ و جادار، تریم تیره و کلیدهای کنترلی متعدد از مشخصههای اصلی کابین کیا موهاوی هستند. اکثر نمونههای وارد شده از کیا موهاوی به کشورمان فاقد صفحهنمایش هستند و بهجای آن حجم وسیعی از دکمههای کنترلی مربوط به سیستم تهویه و سیستم صوتی قرار گرفته است که چنین مسئلهای به خوبی حالوهوای دهه نودی کابین کیا موهاوی را تکمیل میکند.
سرتاسر کابین موهاوی از پلاستیک فشرده ساخته شده است که کیفیت قابل قبولی دارد این موضوع موجب شده تا موهاوی نتواند انتظارات خریداران را در مورد استفاده از چرم و قطعات طرح چوب در کابین برآورده کند و به همین دلیل برخی افراد پس از خرید موهاوی احساس سرخوردگی میکردند!
خودروهای کرهای بهطورمعمول مجهز به امکانات مختلفی هستند و کیا موهاوی نیز یکی از بهترین ساختههای کیاموتورز است، ازاینرو انتظار میرود در کابین این خودرو تجهیزات بسیاری مشاهده شوند. از جمله امکانات رفاهی کیا موهاوی میتوان به مواردی همچون تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقهای، تنظیم برقی صندلیهای جلو، مموری صندلی راننده، آینه تاشو برقی، کروز کنترل، سنسور پارک، تنظیم ارتفاع الکترونیکی تعلیق عقب، کنترل حرکت در سرازیری، کنترل ایستایی در سربالایی، سیستم ورود و استارت بدون کلید و کول باکس اشاره کرد.
نقد و بررسی بیرون خودرو
هرکسی که اندکی با دنیای خودروسازی آشنایی داشته باشد، با نگاهی گذرا به کیا موهاوی متوجه خواهد شد که این خودرو ذات شاسیبلندهای آمریکایی را در خود دارد. بدنه تنومند و عضلانی کیا موهاوی نخستین نکتهای بود که پس از ورود این خودرو به بازار موجب جلب توجه به آن شد و همچنان بهعنوان یکی از مزایای کیا موهاوی مطرح میشود.
نمای کلی کیا موهاوی ساده طراحیشده و خطوط زیادی در بدنه خودرو دیده نمیشود. کیا سعی داشته تا ظاهر موهاوی را همچون یک خودرو آفرودی واقعی به تصویر بکشد و به همین منظور قسمت زیرین درها و سپرها خاکستریرنگ هستند و با رنگ بدنه فرق دارند.
سپرهای کوتاه و ارتفاع بلند کیا موهاوی، سبب شده تا زاویه ورود و خروج این خودرو برای استفاده در معابر خارج جادهای کاملا مناسب باشد. در یک جمعبندی کلی، طرح جلو کیا موهاوی را میتوان شبیه به محصولات فورد و طرح عقب آن را میتوان شبیه به کیا سورنتو همنسل دانست که در ترکیب با طراحی بیالایش نمای جانبی، خودرویی ساده اما باوقار را به تصویر کشیدهاست.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
کیا موهاوی هر آنچه مشتری از یک شاسیبلند آمریکایی نیاز دارد را با قیمت کمتر در اختیار وی قرار میدهد، به همین دلیل فضایی مشابه خودروهای آمریکایی را در کیا موهاوی تجربه خواهید کرد. با توجه به عدم حضور گسترده خودروهای مدرن آمریکایی در بازار کشورمان، تجربه رانندگی با موهاوی برای مشتریان ایرانی یک موهبت خواهد بود.
با وجود آنکه کیا موهاوی رقیب تویوتا پرادو محسوب میشود، اما بهواسطه ارتفاع زیاد از سطح زمین، میتوان این خودرو را با تویوتا لندکروزر برابر دانست. تسلط راننده به اطراف کاملا مناسب است که این موضوع برای عبور از مسیرهای خارج جادهای کارا خواهد بود.
پیشرانه کیا موهاوی در دو نسخه شش و هشت سیلندر صدایی روحنواز دارد، اما بهواسطه عایقبندی مناسب کابین، صدای چندانی به درون خودرو نفوذ نمیکند. شتاب و کشش موهاوی در هر دو نسخه قابلقبول است اما درصورتیکه علاقمند به تجربه شتاب فوقالعاده هستید، پیشنهاد میشود نسخههای هشت سیلندر را خریداری کنید.
جعبهدنده کیا موهاوی نیز عملکرد قابل قبولی دارد ولی با توجه به وزن زیاد خودرو و قدرت قابلتوجه پیشرانه، لازم است تا دقت کافی را برای تعمیر و نگهداری جعبهدنده صرف کنید. عملکرد مناسب جعبهدنده موهاوی مخصوصا در نمونههای 6 سرعته که مدلهای 8 سیلندر از آن بهره میبرند، در کنار سیستم دو دیفرانسیل سه حالته (4H، 4L و AUTO) و قفل الکترونیکی باعث میشود تا موهاوی بهخوبی بتواند از جادههای ناهموار و صعبالعبور، گذر کند.
اگر مصرف سوخت بسیار بالای این خودرو را نادیده بگیریم، نقطهضعف اصلی کیا موهاوی به سواری خشک آن مربوط میشود. سواری خشک به همراه کوبشهای شدید موضوعی مرسوم در شاسیبلندهای متوسط است و با وجود تلاش کیا برای استفاده از کمکفنرهای قدرتمند، همچنان تکانهای شدید و کوبشهای پیاپی در مسافتهای طولانی ممکن است تا حدودی موجب خستگی سرنشینان شود.
نقد و بررسی موتور
کیا موهاوی با دو پیشرانه شش و هشت سیلندر به بازار کشورمان عرضهشده که در ادامه به بررسی جداگانه آنها خواهیم پرداخت. پیشرانه شش سیلندر 3.8 لیتر حجم داشته و حداکثر 276 اسببخار قدرت و 362 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. جعبهدنده پنج سرعته اتوماتیک به همراه سیستم دو دیفرانسیل سه حالته نیز وظیفه انتقال قدرت به تمامی چرخها را بر عهده دارند. شتاب صفر تا صد 9 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی 12.7 لیتر از دیگر مشخصههای فنی کیا موهاوی شش سیلندر هستند.
نسخههای قدرتمندتر کیا موهاوی از پیشرانه هشت سیلندر 4.6 لیتری بهرهمند هستند که حداکثر قدرت 337 اسببخار و حداکثر گشتاور 438 نیوتنمتر را در اختیار راننده قرار میدهند. سیستم دو دیفرانسیل سه حالته در نسخه هشت سیلندر نیز وجود دارد اما گیربکس آن به شش سرعته اتوماتیک ارتقا یافته است. شتاب صفر تا صد حدود هشت ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی 13.4 لیتر دیگر اطلاعات فنی کیا موهاوی هشت سیلندر هستند.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
کیا موهاوی در سال 2009 میلادی توسط موسسه آمریکایی IIHS مورد آزمون ایمنی قرار گرفت که حاصل آن کسب نمرات قابلقبول در تمامی تستهای برخورد بوده است؛ علاوهبر این موهاوی 5 ستاره ایمنی را از موسسه ایمنی NHTSA نیز کسب کرده که بهخوبی بیانگر سطح بالای امنیت این شاسیبلند کرهای است.
کیا موهاوی از نظر تجهیزات ایمنی نیز خودرویی مجهز محسوب میشود و با دارا بودن تجهیزاتی همچون شش کیسه هوا و سیستمهایی همچونABS ،EBD ، TCS، BAS و ESP یکی از مجهزترین شاسیبلندهای کشور در میان سایر خودروهای هم سنوسال خود محسوب میشود.
نقد و بررسی ارزش خرید
با ایجاد محدودیتهای مختلف در زمینه واردات خودرو، بهمرور خودروهایی با پیشرانه حجیم در بازار کم و کمتر شدند و جای آنها را خودروهایی با پیشرانههای کمحجم و مجهز به توربوشارژر گرفتند. کیا موهاوی در کنار هیوندای وراکروز، از آخرین بلندقامتان کرهای مجهز به موتورهای حجیم هستند که بهصورت رسمی وارد بازار شدند و امروزه اگر کسی تمایل به خرید خودرویی قدرتمند و فولسایز داشته باشد، این دو برادر تنها گزینههای موجود در باشگاه خودروهای کرهای هستند.
با این وجود موارد منفی بسیاری در خصوص کیا موهاوی وجود دارد. این خودرو بهواسطه وزن بالا و پیشرانه حجیم، استهلاک بالایی دارد و هزینههای نگهداری قابلتوجهی را به جیب راننده اعمال میکند. مصرف سوخت موهاوی در هر دو نسخه شش سیلندر و هشت سیلندر نیز بسیار بالا است و با توجه به افزایش قیمت سوخت، کیا موهاوی خودروی مناسبی برای استفاده روزمره نخواهد بود.
در نهایت آخرین مشکل بزرگ بر سر راه کیا موهاوی، دسترسی دشوار به قطعات یدکی و خدمات فنی این خودرو است. در شرایطی که حتی تأمین قطعات و لوازم برای خودروهای داخلی نیز چندان راحت نیست، انجام تعمیرات کیا موهاوی که از واردات آن سالها گذشته، بهراحتی امکانپذیر نخواهد بود.
کلاس بدنه : شاسی بلند
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
پیشرانه قدرتمند
ایمنی بالا
فضای کابین جادار
نقاط ضعف
هزینه نگهداری بالا
استهلاک بالا
نظرات کاربران در مورد کیا موهاوی
امتیاز کاربران
( 8 کاربر )