سمند سورنIrankhodro Soren
بازه قیمت:670,000,000~240,000,000تومان
بازه قیمت:
670,000,000~240,000,000تومان
سالهای سمند سورن
سمند سورن 1386
سمند سورن 1387
سمند سورن 1388
سمند سورن 1389
سمند سورن 1390
سمند سورن 1391
سمند سورن 1392
سمند سورن 1393
سمند سورن 1394
سمند سورن 1395
سمند سورن 1396
سمند سورن 1397
سمند سورن 1398
سمند سورن 1399
سمند سورن 1400
سمند سورن 1401
سمند سورن 1402
سمند سورن 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
سمند سورنIrankhodro Soren
بازه قیمت:670,000,000~240,000,000تومان
بازه قیمت:
670,000,000~240,000,000تومان
سالهای سمند سورن
سمند سورن 1386
سمند سورن 1387
سمند سورن 1388
سمند سورن 1389
سمند سورن 1390
سمند سورن 1391
سمند سورن 1392
سمند سورن 1393
سمند سورن 1394
سمند سورن 1395
سمند سورن 1396
سمند سورن 1397
سمند سورن 1398
سمند سورن 1399
سمند سورن 1400
سمند سورن 1401
سمند سورن 1402
سمند سورن 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی سمند سورن
سمند نامی آشنا برای مصرفکنندگان بازار خودرو ایران است. از ابتدای دهه هشتاد خورشیدی مشتریان ایرانی با خودرو ملی «ایران خودرو» آشنا شدند و طی دو دهه حضور این خودرو در بازار، نسخههای متعددی از سمند بهدست مشتریان رسیده است. سمند سورن را میتوان نسل دوم خودرو ملی شرکت «ایران خودرو» دانست که تولید آن از سال 1386 آغاز شد و با انجام تغییراتی تا به امروز ادامه یافته است.
سمند سورن در حقیقت نسخه فیسلیفت سمند معمولی است که به امکانات رفاهی بیشتری مجهز شده و طراحی ظاهری آن نیز اندکی بهروز شده است. تولید نمونه جدید سمند سورن موسوم به «سورن ELX» از سال 1390 آغاز شد و بهجای موتور قدیمی پژو (XU7)، از موتور ملی موسوم به EF7 درون سینه آن استفاده شد.
در سال 1395 نیز سریعترین عضو خانواده با نام «سورن ELX توربوشارژ» راهی خیابانهای کشورمان شد و تولید آن نیز تا دو سال بعد ادامه داشت. در حال حاضر تولید نمونههای ELX تنفس طبیعی همچنان ادامه دارد و حتی ایران خودرو قصد دارد بهزودی نمونه مجهزتر و جدیدتری از این سدان خانوادگی را با نام «سورن پلاس» به بازار کشور عرضه کند. در ادامه قصد داریم به بررسی دقیقتر سمند سورن ایران خودرو و مشخصات فنی آن بپردازیم؛ لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
نقد و بررسی فضای داخلی
فضای داخلی سورن بسته به نوع مدلی که مورد بررسی قرار میدهید، متفاوت است. نمونههای اولیه سورن کابینی شبیه به سمند LX داشتند با این تفاوت که به دلیل بهرهمندی از کیسه هوا، طرح غربیلک فرمان این خودرو و سمند LX متفاوت بود. همین ظاهر یکسان سبب شده بود تا بسیاری تفاوتی را میان سورن و سمند قائل نشوند و در نتیجه فروش این خودرو مطابق برنامه پیش نرود.
نسخههای جدید سمند سورن موسوم به سورن ELX، از تریم داخلی جذابتر و مدرنتری بهرهمند هستند که ایران خودرو برای طراحی آن از ظاهر محصول ناکام خود یعنی پژو 407 استفاده کرده است. در سورن ELX رنگ کابین نیز از کرم به مشکی تغییر پیدا کرده و طراحان سعی کردهاند با استفاده از المانهای جذاب، حالتی اسپرت را به کابین سمند سورن تزریق کنند.
استفاده از قطعهای نقرهای رنگ، طراحی مجدد سیستم تهویه و سیستم صوتی به همراه کنترلرهای آنها و دریچههای هوای جدید، در کنار فرمانی که به دکمههای کنترلی مجهز شده ظاهر سورن ELX را بیشتر از همیشه برای مخاطب جذاب جلوه داده است و آن را بهکلی با کابین سمند متمایز جلوه میدهد. در نمونههای مجهز به موتور توربوشارژ نیز دقیقا از همین تریم استفاده شده است و درواقع فضای کابین سورن توربو و اتمسفریک هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
سورن ELX از نظر امکانات رفاهی در سطحی برابر با دیگر خودروهای داخلی یا سدانهای چینی ارزانقیمت قرار میگیرد. از جمله امکانات رفاهی این خودرو میتوان به شیشهها و آینههای برقی، تهویه مطبوع خودکار به همراه دریچه هوا برای سرنشینان عقب، تنظیم پشتی صندلیها بهصورت برقی، سیستم صوتی با چهار بلندگو، آینههای جانبی تنظیم شونده برقی به همراه راهنما، رینگ آلومینیومی و چراغهای مه شکن جلو و عقب اشاره کرد. البته برخی از این تجهیزات در دو سال اخیر بهواسطه ارزانسازی تولید، از سمند سورن حذف شدهاند.
نقد و بررسی بیرون خودرو
بسیاری از فعالان بازار خودرو اعتقاد دارند که طراحی سمند سورن با وجود آنکه فیسلیفت نسخه پایه (سمند) محسوب میشود، یک گام به عقب بوده است و نتوانسته توجه مشتریان را به خود جلب کند.
بیشترین تغییرات سمند سورن نسبت به نسخه عادی معطوف به نمای جلوی خودرو شدهاند، جایی که چراغهایی با گرافیک جدید و جلوپنجره نسبتا بزرگ جایگزین ظاهر ساده قبلی شدهاند. مه شکنها نیز لبههای تیز و منظم ندارند و ظاهری خمیده پیدا کردهاند. این ظاهر با وجود زیبایی، هماهنگی چندانی با سایر اجزای خودرو ندارد و به همین دلیل به مذاق مشتریان خوش نیامده است.
نمای جانبی سورن نسبت به سمند تغییر خاصی نداشته و تنها فعالیت ایران خودرو در این قسمت، استفاده از زههای همرنگ بدنه و چراغهای راهنما روی آیینههای جانبی بوده است. نمای عقبی سورن نیز شباهت غیرقابل انکاری با سمند دارد و تنها چراغها اندکی تغییر یافتهاند که برخلاف نمای جلویی، با سایر قسمتهای خودرو همخوانی دارند و زیبا ارزیابی میشوند.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
هنگام ورود به کابین سمند سورن خود را در فضایی دلنشین و زیبا خواهید یافت. البته این مورد در نسخههای سورن ELX که تریم مشکی و داشبورد جدید دارند دوچندان خواهد شد. جذابیت بیشتر کابین سورن ELX در مقایسه با خودروهای همرده موجب شده تا در سالهای اخیر مشتریان بیشتری تمایل به خرید این خودرو پیدا کنند.
هنگامی که پیشرانه سورن را استارت میزنید، موتور EF7 به نرمی شروع به کار میکند که البته این عملکرد آرام چندان پایدار نیست؛ چرا که به دلیل وزن سنگین سورن برای دستیابی به یک سواری هیجانانگیز و تهاجمی، ناچار به فشردن بیش از حد پدال گاز و وارد کردن فشار به پیشرانه و گیربکس هستید. در نتیجه این فشار مضاعف صدای پیشرانه به کابین نفوذ خواهد کرد و شنیدن زوزه گیربکس نیز محتمل خواهد بود.
البته صدای موتور و گیربکس تنها صدایی نیست که به کابین سورن نفوذ پیدا میکند. بهواسطه افت کیفیت مونتاژ و استفاده از مواد کم کیفیت در سالهای اخیر، اکنون کابین سورن آسیبپذیرتر از گذشته شده و درصورتیکه با این خودرو رفتار ملایمی نداشته باشید، شنیدن صداهای آزاردهنده از اجزای کابین امری طبیعی خواهد بود.
در مدلهای مجهز به موتور توربوشارژ (EF7 TC) تا حد چشمگیری شاهد افزایش توان خروجی موتور و همچنین چالاکی خودرو هستیم. چنین افزایش توان موتور باعث شده تا پشت فرمان سورن توربو بتوانید سواری هیجانانگیزتری را تجربه کنید و اشتیاق بیشتری برای فشردن پدال گاز داشته باشید.
تمامی مدلهای سورن توربو از ترمزهای چهارچرخ دیسکی بهره میبرند، اما سورن ELX تنها در بعضی از تیپهای خود از چنین قابلیتی بهره میبرد؛ اما بهطورکلی میتوان گفت در نمونههایی که به ترمزهای چهارچرخ دیسکی مجهز هستند، قدرت ترمزگیری سورن نیز قابلقبول است و رضایت شما را جلب خواهد کرد. کابین جادار سورن به همراه فضای بار 500 لیتری، شما را در مسافرتهای خانوادگی یاری خواهد کرد و از این نظر با خودرویی کاملا ایدهآل برای مصارف خانوادگی مواجه خواهید بود.
نقد و بررسی موتور
سمند سورن در بازار ایران با سه پیشرانه XU7، EF7 و EF7 TC موجود است. نسخههای اولیه سمند سورن به پیشرانه 1.8 لیتری XU7 مشترک با سمند X7 و پژو 405 مجهز هستند که حدود صد اسببخار قدرت و 153 نیوتنمتر گشتاور ارائه میدهد.
این پیشرانه از سیستم قدیمی هشت سوپاپِ استفاده میکند که مصرف سوخت بیشتری نسبت به موتورهای شانزده سوپاپِ دارد، اما تعمیرات آن آسانتر بوده و قطعات یدکی این پیشرانه در دسترستر هستند. از سوی دیگر گشتاور این پیشرانه با موتور مدرنتر EF7 تفاوت اندکی دارد و البته این گشتاور در دور موتور پایینتری در دسترس است.
نمونههای جدید سورن موسوم به سورن ELX، از پیشرانه 1.7 لیتری EF7 استفاده میکنند که طی سالهای اخیر شاهد استفاده از این موتور در محصولات خانواده سمند و دنا بودهایم. این پیشرانه قادر است تا حداکثر 115 اسببخار قدرت و 159 نیوتنمتر گشتاور ارائه دهد. مصرف سوخت ترکیبی این پیشرانه نیز 7.5 لیتر در صد کیلومتر برآورد میشود.
سمند سورن ELX توربو نیز از موتور EF7 TC بهره میبرد که درواقع نمونه تقویت شده همان موتور ملی یا EF7 است. این موتور 1.7 لیتری 4 سیلندر توان تولید حداکثر 150 اسببخار قدرت و 215 نیوتنمتر گشتاور را دارد که در سطح بالاتری نسبت به دو برادر دیگر بهنظر میرسد. شتاب صفر تا صد سورن توربو حدود 10 ثانیه اعلام شده و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 7.3 لیتر عنوان شده است. گیربکس مورد استفاده در هر سه نسخه سمند سورن نیز پنج سرعته دستی است.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
همانند بسیاری دیگر از خودروهای تولید داخل، سمند سورن نیز تاکنون توسط هیچ موسسه ایمنی معتبر مورد آزمون قرار نگرفته است؛ در نتیجه هیچ اطلاع دقیقی از سطح امنیت این خودرو هنگام برخورد با موانع مختلف یا عابرین پیاده وجود ندارد.
از نظر تجهیزات ایمنی نیز سمند سورن در سطحی برابر با دیگر تولیدات وطنی قرار میگیرد. کیسههای هوا راننده و سرنشین جانبی، ترمزهای دیسکی چهار چرخ مجهز به ABS، EBD و سنسور پارک عقب اندک تجهیزات ایمنی سمند سورن را تشکیل میدهند که البته در سالهای اخیر شاهد حذف ترمزهای دیسکی عقب نیز بودهایم.
نقد و بررسی ارزش خرید
سورن و سورن ELX همانند تمامی خودروهای داخلی دیگر در بازار، از مزیت فراوانی قطعات و لوازم یدکی برخوردارند و البته مشترکات سورن با دیگر محصولات ایران خودرو نظیر سمند LX و دنا، خرید سورن را برای مشتری ایرانی توجیهپذیر میکند. با این حال سورن نسبت به دیگر خودروهای ایرانی در تنگنا واقع شده و در مقایسه با آنها بازار خرید و فروش مناسبی ندارد.
عرضه دنا در سال 1394 از سوی ایران خودرو موجب شد تا سورن ELX تحتفشار دوجانبه از سوی دنا و سمند LX قرار بگیرد و ارزش خرید خود را از دست بدهد. چنین شرایطی درباره سورن توربو نیز صدق میکند؛ این خودرو در ابتدا موفق شد بازار موفقی را تجربه کند، اما ایرادات فنی متعدد و هزینههای بالای نگهداری باعث شد تا ایران خودرو در سال 1397 تولید این مدل را متوقف کند. در نهایت تولید دنا توربوشارژ در حالی آغاز شد که بخش عمدهای از نواقص سورن توربو در آن برطرف شده بود و این موضوع توانست بازار دستدوم سورن توربو را کاملا تضعیف کند. تمامی این موارد دست به دست هم دادهاند تا مجبور باشید هنگام فروش هرکدام از مدلهای سمند سورن صبر فراوانی پیشه کرده و با بیان تفاوتها، خریدار را جهت خرید ترغیب کنید!
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نظرات کاربران در مورد سمند سورن
امتیاز کاربران
( 20 کاربر )