ایران خودرو راناIrankhodro Runna
بازه قیمت:720,000,000~360,000,000تومان
بازه قیمت:
720,000,000~360,000,000تومان
سالهای ایران خودرو رانا
ایران خودرو رانا 1391
ایران خودرو رانا 1392
ایران خودرو رانا 1393
ایران خودرو رانا 1394
ایران خودرو رانا 1395
ایران خودرو رانا 1396
ایران خودرو رانا 1397
ایران خودرو رانا 1398
ایران خودرو رانا 1399
ایران خودرو رانا 1400
ایران خودرو رانا 1401
ایران خودرو رانا 1402
ایران خودرو رانا 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
ایران خودرو راناIrankhodro Runna
بازه قیمت:720,000,000~360,000,000تومان
بازه قیمت:
720,000,000~360,000,000تومان
سالهای ایران خودرو رانا
ایران خودرو رانا 1391
ایران خودرو رانا 1392
ایران خودرو رانا 1393
ایران خودرو رانا 1394
ایران خودرو رانا 1395
ایران خودرو رانا 1396
ایران خودرو رانا 1397
ایران خودرو رانا 1398
ایران خودرو رانا 1399
ایران خودرو رانا 1400
ایران خودرو رانا 1401
ایران خودرو رانا 1402
ایران خودرو رانا 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی ایران خودرو رانا
دهه هشتاد خورشیدی را میتوان دورانی طلایی برای صنعت خودروسازی ایران دانست. در این دهه بود که خودروسازان ایرانی بالاخره توانستند از شر محصولات قدیمی و از مد افتاده خود خلاص شده و خودروهایی جدید را در سبد محصولات خود قرار دهند. حتی میتوان گفت که اغلب محصولات امروزه سایپا و ایران خودرو همچون رانا، پژو 207، تیبا و دنا بر اساس محصولات جدید دهه هشتاد توسعهیافتهاند.
در آن سالها مدیران ایران خودرو پروژهای را با نام «پیکان جدید» راهاندازی کردند که به تولید خودرویی جایگزین برای پیکان اختصاص داشت. این خودرو قرار بود بر اساس پلتفرم پژو 206 ساخته شود و از قوای فنی مشابهی با این خودرو بهره ببرد. با تغییر مدیرعامل ایران خودرو در اواسط این دهه، برنامه تولید پیکان جدید به بایگانی رفت و طرح جایگزین با نام پژو 206 صندوقدار به بازار عرضه شد. خودرویی بسیار محبوب و پرفروش که البته هنوز هم جزو پرطرفدارترین محصولات بازار است.
اما طرح پیکان جدید تا ابد در بایگانی نماند و در ابتدای دهه نود خورشیدی، ایران خودرو مجددا این محصول را با نام رانا به خط تولید خود اضافه کرد. رانا دیگر قرار نبود پیکان جدید باشد و به محصولی برای جایگزینی تیپهای ارزانتر پژو 206 صندوقدار تبدیل شده بود. در این نوشتار سعی داریم به سومین خودرو ملی ایران خودرو، یعنی رانا بپردازیم که از سال 1391 تاکنون روی خط تولید ایران خودرو قرار دارد. پس اگر به دنبال خرید رانا هستید یا به این خودرو علاقه دارید، در ادامه با ما همراه باشید.
نقد و بررسی فضای داخلی
رانا و پژو 206 صندوقدار بر اساس زیرساخت مشابهی ساخته شدهاند، از اینرو در نمای داخلی با کابینی شبیه به پژو 206 روبرو هستیم که سرتاسر آن از پلاستیک خشک تشکیل شده و بهوضوح نشان دنده محصولی ارزانتر از پژو 206 صندوقدار است. طراحان ایران خودرو سعی کردهاند تا کابینی متفاوت را برای رانا خلق کنند تا از داشبورد پژو 206 متمایز بهنظر برسد، اما تغییرات اعمال شده از سوی آنها چندان مطلوب نبوده و داشبوردی بیش از حد ساده را برای رانا فراهم ساخته است که البته کیفیت خوبی هم ندارد.
فضای اندک پا و سر برای سرنشینان عقب که جزو معایب پژو 206 بهحساب میآمد، همچنان در رانا نیز به چشم میخورد و ایران خودرو هیچ تلاشی برای بهبود این نقص انجام نداده است. حجم صندوقعقب رانا نیز با وجود اینکه برای نیازهای یک خانواده 4 نفره مناسب ارزیابی میشود، 50 لیتر کمتر از پژو 206 صندوقدار است!
رانا قرار بود تا جایگزین نمونههای کم آپشن پژو 206 صندوقدار شود. ازاینرو ایران خودرو برخی آپشنها را از روی این خودرو حذف کرد تا به بازار محصول پرفروشی همچون پژو 206 صندوقدار V8 آسیب وارد نشود. در خصوص امکانات رفاهی کابین، رانا EL یا معمولی، به تجهیزاتی همچون دیگر خودروهای اقتصادی داخلی مجهز است و در سطحی حداقلی قرار میگیرد. تیپ مجهزتر رانا یعنی نسخه LX که حضور پررنگتری هم در بازار دارد، به امکاناتی همچون سنسور عقب، چهار شیشهبرقی، مه شکن جلو و عقب و نمایشگر ساعت و دما مجهز شده است.
نقد و بررسی بیرون خودرو
رانا شباهت بسیار زیادی به پژو 206 صندوقدار دارد و البته هر دو خودرو نیز بر اساس پلتفرم X12 توسعهیافتهاند. رانا در حقیقت یک نمونه فیسلیفت شده از پژو 206 صندوقدار است که ایران خودرو در طراحی آن سعی داشته تا جزئیات افراطی طراحی پژو را حذف کرده و محصولی مینیمال به بازار عرضه کند.
در نمای روبهرو سبک طراحی چراغهای جلو در کنار جلو پنجره مستطیلی این خودرو، چهره مصممی را برای رانا پدید آورده است. نمای جانبی رانا کمترین تغییرات را نسبت پژو 206 تجربه کرده است و طراحان ایران خودرو تغییرات چندانی را در این بخش از خودرو پدید نیاوردهاند. بخش پشتی رانا نیز به لطف قرارگیری پلاک روی سپر، طرح جدید چراغها و طراحی بروزتر سپر عقب، بسیار جذابتر از همتای فرانسوی بهنظر میرسد.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
تجربه رانندگی با رانا نسبت به پژو 206 ایرانیزه که از سال 91 تاکنون به تولید رسیدهاند، حس متفاوتی را ارائه نمیدهد و تقریبا با همان خودرو فرانسوی-ایرانی روبرو هستید که اکنون ظاهری جدید دارد. ظاهر تخممرغی و ستونهای پهن رانا تا حدودی مانع دید راننده هستند؛ بنابراین مدتی طول میکشد تا درک درستی از ابعاد و اندازه خودرو بهدست آورید.
فرمان هیدرولیک رانا نسبت به دیگر محصولات وطنی تندوتیز است، به همین دلیل قدرت مانور خوبی را از خود در شهر به نمایش میگذارد. البته همین فرمان در سرعتهای بالا و هنگام رانندگی در جاده موجب دردسر شما خواهد شد، چراکه در صورت کوچکترین غفلت کنترل رانا را از دست خواهید داد. شیشه کوچک عقب نیز دید خوبی را برای راننده فراهم نمیکند که البته وجود سنسورهای عقب تا حدودی این نقص را پوشش داده است.
در اکثر نمونههای تولیدی رانا که به ترمزهای دیسکی در هر چهارچرخ مجهز هستند، این خودرو قدرت ترمزگیری خوبی دارد. متأسفانه در نسخههای تولید اخیر رانا ایران خودرو ترمزهای عقب را با نمونه کاسهای جایگزین کرده که موجب کاهش قدرت ترمزگیری و از بین رفتن یکی از مزایای رانا شده است.
تعلیق خشک نیز یکی دیگر از معایب پژو 206 صندوقدار است که در رانا بدون هیچ تغییری حفظ شده است. کوبشهای شدید کابین به خصوص در فضای عقب بهشدت آزاردهنده هستند. چنین مشکلی در کنار فضای محدود ردیف عقب باعث شده است که در سفرهای طولانیمدت سرنشینان عقب از راحتی چندانی برخوردار نباشند.
نقد و بررسی موتور
مشترکات رانا و پژو 206 صندوقدار بیشمار هستند و درزمینه فنی نیز این دو خودرو از یک موتور و گیربکس یکسان استفاده میکنند. پیشرانه ایرانیزه شده 1.6 لیتری TU5 قلب تپنده رانا است که میتواند حداکثر 105 اسببخار قدرت و 142 نیوتنمتر گشتاور تولید کند. انتقال قدرت نیز از طریق یک گیربکس پنج سرعته دستی صورت میگیرد.
مصرف اندک موتور TU5 در مقایسه با دیگر پیشرانههای مورد استفاده در محصولات وطنی یکی از مزایای رانا است که حدود هفت لیتر در هر صد کیلومتر برآورد میشود. باک این خودرو نیز 50 لیتر حجم دارد و بنابراین برای پیمودن مسافتهای طولانی، نیاز چندانی به توقف در پمپ بنزینها نخواهید داشت.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
رانا همانند دیگر تولیدات ایران خودرو به حداقلهای ایمنی مجهز شده و بنابراین نباید انتظار قابلتوجهی از امنیت این خودرو داشته باشید. دو کیسه هوا، سیستمهای ترمز ABS و EBD به همراه ترمزهای دیسکی در چهارچرخ تنها تجهیزات ایمنی رانا را تشکیل میدهند.
البته ایران خودرو در تولیدات اخیر رانا ترمزهای عقب را با نمونه کاسهای جایگزین کرده است که این مورد تأثیر منفی بر ایمنی رانا گذاشته است. استفاده از ورقهای با استحکام کم برای ساخت بدنه نیز موجب شده تا بر اثر کوچکترین برخورد، بدنه رانا آسیب ببیند و مالک متحمل خسارت شود.
نقد و بررسی ارزش خرید
رانا اکنون یکی از خودروهای با ارزش خرید بالا در بازار ایران است. فاصله قیمتی قابلتوجه رانا و پژو 206 صندوقدار، این خودرو را به انتخابی معقول برای مصرفکنندگان تبدیل کرده است. باید توجه کرد که هیچ تفاوت اساسی میان پژو 206 صندوقدار و رانا وجود ندارد و پرداخت وجه اضافهتر برای هیچچیز، غیرمنطقی بهنظر میرسد.
از سوی دیگر ایران خودرو تصمیم دارد تا بهمرور رانا و پژو 207 را جایگزین محصولات خانواده پژو 206 کند. به همین دلیل رانا در تمامی شرایط فروش و پیشفروش ایران خودرو حضور دارد و متقاضیان قادر به خرید یا پیشخرید این خودرو هستند. نسخههای موجود از رانا نیز در بازار پرتعداد هستند و با هر سطوح بودجه میتوان نمونه مناسبی از رانا را خریداری کرد.
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد موتور و گیربکس مناسب
شتاب مناسب
خدمات پس از فروش مناسب
در دسترس بودن قطعات و لوازم یدکی
نقاط ضعف
کیفیت قطعات کابین نه چندان مناسب
امکانات رفاهی نا مناسب
بازار خرید و فروش ضعیف
نظرات کاربران در مورد ایران خودرو رانا
امتیاز کاربران
( 19 کاربر )