همراه مکانیک
جست و جو در

ری‌را
Irankhodro Reera

بازه قیمت:
1,620,000,000~1,540,000,000تومان

سال‌های ری‌را
ری‌را 1403
ری‌را 1404
امتیاز کارشناسان
3/5
قیمت ری‌را

ری‌را
Irankhodro Reera

بازه قیمت:
1,620,000,000~1,540,000,000تومان

سال‌های ری‌را
ری‌را 1403
ری‌را 1404
امتیاز کارشناسان
3/5
قیمت ری‌را

نقد و بررسی ری‌را

بیش از دو دهه از ورود سمند به بازار و در واقع خودروساز شدن ایران خودرو به صورت رسمی می‌گذشت و حالا بازار خودرو دنیا بیش از پیش درگیر تب کراس‌اوورها شده بود. در چنین شرایطی ایران خودرو هم به فکر افتاد که وارد این سگمنت پرطرفدار شود و بتواند در مقابل خودروسازان چینی پرتعداد حاضر در بازار ایران عرض اندام کند. نخستین اخبار پیرامون کراس‌اوور ایران خودرو در سال 1400 شنیده شد که در آن زمان این خودرو با کد K 125 شناخته می‌شد. اما نسخه نهایی این خودرو در سال 1403 و با نام ریرا به بازار آمد. ریرا ایران خودرو مثل تارا روی پلت فرم IKP1 ایران خودرو ساخته شده که این پلت فرم نسخه ایرانیزه پلت فرم PF1 پژو است. هرچند ایران خودرو هرگز این قضیه را به صورت رسمی تأیید نخواهد کرد اما بدانید که ریرا با نگاهی به نسل دوم پژو 2008 ساخته شده است. در هر صورت بهتر است فارغ از همه این حواشی به سراغ بررسی مشخصات ریرا برویم و ببینیم اولین کراس‌اوور ملی ایران چه ویژگی‌هایی دارد.

نقد و بررسی فضای داخلی

نقد و بررسی ریرا ایران خودرو را از درون کابین شروع می‌کنیم. جایی که طراحان ایران خودرو کاملاً براساس ترند روز و شیوه رقبای چینی عمل کرده‌اند. گواه این مسئله، مانیتورهای به‌هم پیوسته‌ای است که یکی نقش صفحه نشان دهنده‌ها (کلاستر) و دیگری نقش مانیتور سیستم مالتی مدیا را دارد. طراحی غربیلک فرمان به صورت D کات دوشاخه و لیور دنده الکترونیکی که دقیقاً مشابه لیور دنده محصولات جدید پژو است را نیز می‌توانیم از نقاط قوت نمای داخلی ریرا بدانیم. دیگر نکته مثبت داخل کابین ریرا تعبیه یک ماوس برای کنترل سیستم مالتی مدیا است که باعث می‌شود این خودرو از نظر ارگونومی نمره بالاتری نسبت به رقبای چینی کسب کند. کیفیت مناسب مانیتورها هم می‌تواند نظر شما را جلب کند اما در مقابل، اکثر قسمت‌های داخل کابین ریرا از پلاستیک خشک نه چندان باکیفیتی شکل گرفته‌اند که تا حدودی توی ذوق می‌زند. فضای داخلی ریرا را می‌توانیم نه چندان بزرگ اما قابل قبول توصیف کنیم که می‌تواند برای 4 سرنشین با قد و قامت متوسط مناسب باشد. اما صندلی‌های عقب حالتی نیمکت مانند دارند و چندان راحت نیستند.
نقد و بررسی فضای داخلی

نقد و بررسی بیرون خودرو

مشخصات ریرا ایران خودرو در بخش طراحی خارجی هم مثل طراحی داخلی به‌روز است و طراحان ایران خودرو طبق سلیقه خریدار امروزی عمل کرده‌اند. در نمای جلو ریرا شاهد پکیج چراغ‌های دو قسمتی هستیم که چراغ‌های اصلی در سپر و دی‌لایت و راهنما در بالا قرار گرفته‌اند. این ترکیب در کنار خطوط عضلانی روی کاپوت، چهره‌ای اسپرت و به‌روز به این نما داده که تا حدود زیادی عامه‌پسند است. البته از همان ابتدای انتشار تصاویر ریرا در فضای مجازی، شباهت نمای جلو آن با هیوندای سانتافه 2021 مشخص بود اما این شباهت‌ها در دنیای امروز طبیعی است و نمی‌توانیم طراحان ایران خودرو را به کپی کاری متهم کنیم. تنها نکته منفی در بررسی ریرا ایران خودرو در نمای جلو، چراغ‌های اصلی هالوژنی است که برای این رده قیمتی قابل قبول نیست و بهتر بود از چراغ‌های LED استفاده می‌شد. نمای جانبی ریرا ایران خودرو نسبت به نمای جلو ساده‌تر است و خطوط اتوکشیده و متناسبی را در آن می‌بینیم. البته استفاده از رنگ مشکی در رینگ‌ها، فلاپ‌های دور گلگیر، ریل‌های سقفی (Roof Rack)، حاشیه بالای ستون C و ضربه‌گیر زیر درب‌ها، ریرا را از این نما عضلانی‌تر از آن‌چه که هست نشان می‌دهد. نقطه ضعف ریرا در این نما را هم می‌توانیم کوچک بودن سایز رینگ‌ها نسبت به ابعاد کلی بدنه بدانیم که البته روی کیفیت سواری خودرو اثر مثبتی دارد. در ادامه نقد و بررسی ریرا از نظر طراحی خارجی به نمای عقب می‌رسیم. جایی که برخلاف نمای جلویی اثری از ترند روز (چراغ‌های به‌هم پیوسته) نیست و طراحان ایران خودرو از چراغ‌های جداگانه با طلق شفاف (یخی) استفاده کرده‌اند. این سبک چراغ در کنار شیب نسبتاً تند شیشه و بالچه قرارگرفته بالای آن، چهره‌ای اسپرت به این نما از ریرا بخشیده است اما سپر و درب صندوق بار طراحی ساده‌ای دارند. البته رنگی نبودن سپر را می‌توانیم نکته‌ای مثبت بدانیم چراکه باعث می‌شود در تصادف‌های جزئی از عقب به بدنه اصلی خودرو آسیب نرسد.
نقد و بررسی بیرون خودرو

نقد و بررسی رانندگی خودرو

در این قسمت از بررسی ریرا ایران خودرو به تجربه رانندگی با این کراس‌اوور ایرانی می‌پردازیم. نخستین چیزی که در نقد و بررسی ریرا از نظر تجربه رانندگی مورد توجه قرار می‌گیرد، بحث کیفیت سواری و راحتی سرنشینان است. ریرا در این مورد نمره متوسطی می‌گیرد. چراکه سرنشینان جلویی سواری نسبتاً نرمی را تجربه می‌کنند اما در مسیرهای پر دست انداز، ضربات منتقل شده به سرنشینان عقب زیاد است. با نگاهی به مشخصات ریرا متوجه خواهیم شد که علت اصلی این کیفیت سواری، سیستم تعلیق عقب یکپارچه H شکل است و شاید بهتر بود ایران خودرو برای این محصول پرچم‌دار خود از تعلیق عقب مستقل مالتی لینک استفاده می‌کرد. ریرا در بحث عملکرد فنی می‌تواند حرف‌های بیش‌تری برای گفتن داشته باشد. در بخش مشخصات فنی ریرا بیش‌تر به جزئیات پیشرانه و گیربکس این خودرو خواهیم پرداخت اما بدانید که ارائه حداکثر گشتاور پیشرانه در دور پایین (1750 دور) و هماهنگی معقول گیربکس با موتور ریرا باعث شده است تا این خودرو عملکرد فنی مطلوبی در رده قیمتی خود داشته باشد و از نظر شتاب‌گیری و لذت رانندگی برتر از اکثر رقبای چینی خود ظاهر شود. برای ریرا چهار حالت رانندگی اقتصادی (ECO)، معمولی (NORMAL)، اسپرت و برفی تعریف شده است که مثل دیگر خودروهای اقتصادی، تفاوت این حالت‌ها در حساسیت پدال گاز و عملکرد گیربکس است. با این حال تغییر رفتار خودرو در هریک از این حالت‌ها محسوس است و از این نظر باید نمره قبولی به ریرا بدهیم. از دیگر نکات قابل توجه در بررسی ریرا از نظر تجربه رانندگی، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان است که برای اولین بار در یک خودرو ایرانی می‌بینیم. اما شاید کم تجربگی ایران خودرو باعث شده است که این شیفترها چندان کارایی بالایی نداشته باشند. چراکه کوچک هستند و در موقع چرخش فرمان جایگاه ثابتی دارند. به همین دلیل اکثر اوقات راننده ترجیح می‌دهد تا برای سبک یا سنگین کردن دنده‌ها به صورت دستی، از همان لیور دنده بهره ببرد. عملکرد خوب سیستم کنترل پایداری ریرا هم باعث می‌شود تا هندلینگ این خودرو در سطح خوبی قرار بگیرد اما این سیستم کمی زودتر از حد انتظار وارد عمل می‌شود و اگر بخواهید کمی با ریرا شیطنت کنید، مزاحمتان خواهد شد.
نقد و بررسی رانندگی خودرو

نقد و بررسی موتور

با نگاهی به مشخصات فنی ریرا متوجه خواهیم شد که این خودرو از قوی‌ترین پیشرانه ملی حال حاضر صنعت خودرو کشورمان بهره می‌برد. در مورد پیشرانه 1.7 لیتری توربویی صحبت می‌کنیم که با کد EF7P TC شناخته می‌شود و حداکثر قدرت 160 اسب بخار و حداکثر گشتاور 240 نیوتن متر را تولید می‌کند. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو ریرا منتقل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی ریرا ایران خودرو هم به ترتیب برابر با 7.4 لیتر در صد کیلومتر و 10.4 ثانیه است که هرچند در عمل افزایش پیدا می‌کنند اما بازهم قابل قبول هستند. دیگر نکته قابل توجه در بحث مشخصات فنی ریرا گیربکس این خودرو است که از نسل جدید یا بهتر بگوییم نسل هفتم گیربکس‌های اتوماتیک AT محسوب می‌شود. تفاوت عمده این گیربکس با نسل‌های قبلی (استفاده شده در دنا پلاس توربو اتوماتیک و تارا اتوماتیک) قابلیت خلاص شدن خودکار در ترافیک است.
نقد و بررسی موتور

نقد و بررسی آپشن

آپشن های ریرا نسبت به این رده قیمتی کامل هستند و در برخی موارد می‌توانند این خودرو را نسبت به چینی‌های هم قیمت در رده بالاتری قرار دهند. از جمله امکانات ریرا می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: کی‌لس استارتر، کروز کنترل و محدودکننده (لیمیتر) سرعت، سانروف، مالتی مدیا با مانیتور 12 اینچی لمسی، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین 360 درجه، مه‌شکن جلو و عقب، چراغ روشنایی جانبی در پیچ‌ها (Cornering Light)، دی‌لایت، نورپردازی محیطی داخل کابین با قابلیت تغییر رنگ، آینه‌های جانبی تاشو برقی، آینه میانی الکتروکرومیک، پاور ویندوز، تهویه مطبوع اتوماتیک، روکش ترکیبی چرم و پارچه صندلی‌ها، صندلی راننده با تنظیم برقی در 6 جهت و تنظیم گودی کمر در 4 حالت، صندلی سرنشین جلو با تنظیم برقی در 2 جهت و دستی در 2 جهت، گرم‌کن صندلی‌های جلو، درایو مد 4 حالته، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، درب صندوق بار برقی با سنسور پا، سنسور نور، سنسور باران، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، شارژر وایرلس تلفن همراه و...
نقد و بررسی آپشن

نقد و بررسی ایمنی خودرو

لیست امکانات ریرا در بخش ایمنی از مواردی مثل سیستم کمکی ترمز (BAS)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل حرکت در سراشیبی (HDA)، هشداردهنده نقاط کور (BSD) و 4 ایربگ تشکیل شده است. با نگاهی سخت‌گیرانه به مشخصات ریرا از نظر امکانات ایمنی می‌توانیم بگوییم که جای ایربگ‌های پرده‌ای در این خودرو خالی است اما ریرا با همین امکانات ایمنی فعلی هم می‌تواند حرف‌های خوبی برای گفتن داشته باشد. ریرا هم مثل دیگر خودروهای ایرانی تست ایمنی رسمی در موسسات معتبر جهانی ندارد و نمی‌توانیم در خصوص استحکام کلی بدنه آن در تصادفات اظهارنظر دقیقی داشته باشیم اما پلت فرم نسبتاً به‌روز و ورق‌های باکیفیت‌تر بدنه نسبت به سایر خودروهای ایرانی، ما را به ایمنی قابل قبول ریرا امیدوار می‌کند.
نقد و بررسی ایمنی خودرو

نقد و بررسی ارزش خرید

شاید هنوز برای اظهار نظر قطعی در مورد ارزش خرید ریرا زود باشد اما با نگاهی به مشخصات ریرا باید بگوییم که این خودرو از نظر ظاهری، فنی و آپشنی در جایگاه مناسبی قرار دارد و می‌تواند در برابر رقبای چینی خود حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. خدمات پس از فروش گسترده ایران خودرو هم می‌تواند نظرات در مورد ریرا را مثبت کند و باعث شود خریداران بیش‌تری به سمت این کراس‌اوور ایرانی جذب شوند.
نقد و بررسی ارزش خرید
کلاس بدنه : شاسی بلند
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
خانه
فروش خودرو
خرید خودرو
قیمت خودرو
حساب کاربری
همراه مکانیک
دانلود اپلیکیشن همراه مکانیک