دنا پلاس Irankhodro Denaplus
بازه قیمت:1,010,000,000~610,000,000تومان
بازه قیمت:
1,010,000,000~610,000,000تومان
سالهای دنا پلاس
دنا پلاس 1396
دنا پلاس 1397
دنا پلاس 1398
دنا پلاس 1399
دنا پلاس 1400
دنا پلاس 1401
دنا پلاس 1402
دنا پلاس 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
دنا پلاس Irankhodro Denaplus
بازه قیمت:1,010,000,000~610,000,000تومان
بازه قیمت:
1,010,000,000~610,000,000تومان
سالهای دنا پلاس
دنا پلاس 1396
دنا پلاس 1397
دنا پلاس 1398
دنا پلاس 1399
دنا پلاس 1400
دنا پلاس 1401
دنا پلاس 1402
دنا پلاس 1403
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی دنا پلاس
دنا پلاس یکی از تولیدات ملی ایران خودرو به شمار میآید که در اصل یک فیسلیفت جزئی از دنا معمولی بوده و همچون سمند بر ساختار پژو 405 توسعه یافته است. دنا پلاس در پاییز سال 1395 توسط شرکت ایران خودرو معرفی شد و از زمستان همان سال نیز روی خط تولید این شرکت قرار گرفت.
طراحی چهره این خودرو نسبت به دنا معمولی در نمای عقب و جلو چندان دچار تحولات بنیادین نشده، اما تغییرات بیشتری در نمای جانبی آن به چشم میخورد که ظاهر مهیجتری را برای این سدان شهری ایرانی رقم زده است. در ادامه مطلب قصد داریم تا به بررسی انواع مدلهای دنا پلاس پرداخته و ویژگیهای ظاهری، فنی، ارزش خرید، تجربه رانندگی و... آنها را به اطلاع شما مخاطبان گرامی برسانیم.
نقد و بررسی فضای داخلی
فضای داخلی دنا پلاس تفاوت چشمگیری با کابین دنا معمولی نداشته و تقریبا از همان داشبورد، غربیلک فرمان و سایر بخشهای نسخه معمولی دنا در اینجا نیز استفاده شدهاست. با این حال وجود سانروف برقی و برخی آپشنهای بیشتر را میتوان بهعنوان مهمترین تفاوتهای کابین دنا پلاس در مقایسه با نسخه معمولی این سدان جمعوجور قلمداد کرد.
طراحی داشبورد در مقایسه با بسیاری از محصولات همرده نظیر پارس تندر و یا پژو پارس اتوماتیک بسیار مدرنتر و خوشایندتر بهنظر میرسد و میتوان تا حدودی آن را مشابه با طرح داشبورد سوناتا وای اف در نظر گرفت؛ بهویژه طراحی دریچههای هوا در دو طرف صفحه نمایشگر چنین حسی را در علاقهمندان ایجاد خواهد کرد.
حالت سیلندری پنل کیلومتر شمار نیز بهنوبه خود توانسته هیجان بیشتری را به کابین دنا پلاس تزریق کند و حس و حال راننده را حین نشستن بر پشت فرمان این خودرو داخلی متمایز سازد. با این حال فرم غربیلک فرمان بهویژه بخش بیرونی آن که بهصورت دایرهای ساده طراحی شده از هیجان دورانی راننده خواهد کاست و ذوق و شوق وی را تقلیل خواهد بخشید. همچنین گنجایش فضای داخلی دنا پلاس در مقایسه با برخی رقبا نظیر پژو پارس کمتر بوده و سرنشینان ردیف عقب آن با محدودیت بیشتری مواجه خواهند بود.
جنس متریال داشبورد و قسمتهای مختلف کابین نیز گرچه مرغوبیت بالایی ندارد، اما در مقایسه با رقبا از کیفیت قابلقبولی بهره میبرد و میتواند رضایت نسبی مشتریان اینگونه سدانهای نسبتا اقتصادی را جلب کند. از سوی دیگر در بحث آپشنها و امکانات رفاهی نیز دنا پلاس از تجهیزات بیشتری در مقایسه با رقبای مشابه داخلی سود میبرد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره شدهاست:
کروز کنترل، دیلایت، چراغ بدرقه، نورپردازی داخلی، دکمههای کنترل روی فرمان، سیستم صوتی 6 اسپیکر با هندزفری، صفحه نمایشگر لمسی 7 اینچی، رهیاب، دوربین عقب، بلوتوث، USB، درگاه کارت حافظه، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک همراه با دریچه عقب، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات 8 حالته برقی، روکش صندلی پارچهای، دسترسی به صندوقعقب از داخل کابین، آینههای جانبی تاشونده برقی، سانروف.
نقد و بررسی بیرون خودرو
ظاهر دنا پلاس در مقایسه با دنا معمولی تغییرات اساسی را تجربه نکردهاست؛ با این حال شرکت سازنده با اعمال تغییرات جزئی بر سپر، جلوپنجره، گرافیک داخلی چراغها، طرح آینههای جانبی و حذف آنتن، سعی در جذابتر جلوه دادن چهره و متمایز ساختن نمای ظاهری دنا پلاس در مقایسه با دنا معمولی داشته است. استفاده از برخی خطوط حجمی و متحول ساختن طرح فریم پنجرههای دنا پلاس نسبت به سمند و دنا معمولی سبب شده تا ظاهر این خودرو جنبههای اسپرت بیشتر و خوشایندتری را در مقابل دیدگان تماشاچیان به نمایش بگذارد.
با این حال بهنظر برخی از کارشناسان طراحی پنجره عقب دنا پلاس گرچه حالت مهیجتری به خود گرفته، اما از هماهنگی کافی با سایر شاخصههای ظاهری این خودرو برخوردار نیست و تا حدودی نامتناسب جلوه میکند. در بخش عقب نیز شاهد ثابت ماندن طرح کلی چراغها هستیم، ولی گرافیک داخلی آنها تغییراتی را تجربه کردهاست تا زیباتر از قبل بهنظر برسند.
بهطورکلی طراحی دنا پلاس اگرچه در چشم مشتریان بازار کمتنوع ایران و در مقایسه با حریفان کهنسالتری مانند پژو پارس و پارس تندر بسیار زیبا و هیجانانگیز بهنظر میرسد، اما دارای ناهماهنگیهایی است که با توجه به فقدان رقبای سرسخت، بهناچار از دید بسیاری از مشتریان و کارشناسان مغفول مانده و به آنها پرداخته نشدهاست. درنتیجه میتوان گفت که شمایل بیرونی این سدان جمعوجور داخلی توانسته رضایت نسبی خریداران ایرانی را نسبت به خود فراهم آورد و امروزه یکی از محبوبترین و زیباترین تولیدات ایران خودرو محسوب میشود.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
دنا پلاس در دو مدل ساده و توربو روانه بازار ایران شده و عملکرد فنی نسخه معمولی آن تفاوت چندانی با سمندهای EF7 ندارد؛ بنابراین ترجیح دادیم تا در این مقاله به سراغ نسخه توربو رفته و به بررسی تجربه رانندگی با آن بپردازیم. مهمترین نقطه قوت دنا پلاس توربو شتابگیری نسبتا سریعتر آن در مقایسه با رقبایی همچون پژو پارس اتوماتیک و حتی پارس تندر اشاره کرد. با این حال ایراداتی نیز در بخش فنی خودرو مشاهده میشود که از جمله میتوان به لگ توربوشارژ و وقفه پاسخگویی پیشرانه نسبت به فشردن پدال گاز اشاره کرد. همچنین نوعی سنگینی خاص در شروع حرکت آن قابل احساس است؛ بهویژه برای افرادی که تجربه سواری با محصولات وارداتی نظیر کیا سراتو و هیوندا النترا، چری آریزو 5 توربو و غیره را داشتهاند، میزان کُندی اولیه دنا پلاس توربو محسوستر خواهد بود.
از طرف دیگر جعبهدنده دستی انتخاب شده برای این خودرو از ضرایب چندان مناسبی برای پیشرانه توربوشارژ برخوردار نبوده و همین امر موجب کندی نسبی دنا پلاس توربو در قیاس با توانمندی مناسب پیشرانه آن شدهاست. نکته دیگری که شاید در نظر برخی مشتریان از جمله جوانان چندان خوش نیاید، کات-آف موتور در دورهای بالاتر از 5500 است تا از استهلاک بیشازحد پیشرانه توربوشارژ این خودرو ممانعت به عمل آید. عایقبندی کابین نیز در قیاس با بسیاری از محصولات وارداتی در سطحی پایینتر انجام شده و احتمال ورود انواع سروصداهای مزاحم به داخل کابین، بهویژه در مدلهای کارکرده بسیار زیاد است.
همچنین در بحث کارایی سیستم تعلیق نیز باید اظهار داشت که گرچه عملکرد این سیستم در رانندگیهای روزمره شهری چندان آزاردهنده نیست، اما حین عبور از روی دستاندازها ضربات نسبتا زیادی را به داخل منتقل میکند که همین مسئله میتواند نارضایتی سرنشینان را در پی داشته باشد؛ همچنین پایداری نسخه معمولی و توربو این خودرو حین عبور از پیچها در مقایسه با بسیاری سدانهای وارداتی در سطحی پایینتر ارزیابی میشود.
نقد و بررسی موتور
دنا پلاس در سه نسخه دندهای ساده، اتوماتیک ساده و دندهای توربو روانه بازار کشور شده که در این میان مدل اتوماتیک هنوز بهصورت گسترده بهدست مشتریان نرسیده است. پیشرانه مدل توربوشارژ موسوم به TC7 درواقع همان موتور ملی تجهیز شده به سیستم پرخوران است که قدرتی معادل 150 اسببخار تولید کرده و بیشینه گشتاور آن به رقم قابلتحسین 215 نیوتنمتر میرسد. بهرهگیری از چنین پیشرانهای در کنار یک جعبهدنده 5 سرعته دستی سبب شده تا شتاب صفر تا صد دنا پلاس توربو به 10 ثانیه برسد. بیشینه سرعت این مدل معادل 205 کیلومتر بر ساعت بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن به رقم 7.9 لیتر در 100 کیلومتر میرسد.
دنا پلاس معمولی نیز به پیشرانه 1.7 لیتری EF7 تجهیز شده و نهایت توان خروجی آن معادل 113 اسببخار است. این پیشرانه که به موتور ملی هم شهرت دارد، 155 نیوتنمتر گشتاور را در اختیار میگذارد که توسط یک جعبهدنده 5 سرعته دستی و یا شش سرعته اتوماتیک بهسوی چرخهای جلو روانه میشود. شتاب صفر تا صد دنا پلاس معمولی حدود 13 تا 14 ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن معادل 190 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. 7.9 لیتر در هر 100 کیلومتر رقمی است که برای سنجش میزان مصرف سوخت دنا پلاس معمولا به کار میرود.
با توجه به آمار و ارقام ارائه شده، نباید از دنا پلاس معمولی انتظار چابکی فراتر از حد معمول سدانهای تولید داخل را داشت؛ با این حال دنا پلاس توربو مقداری چالاکتر ظاهر شده و میتواند هیجان بیشتری را نثار خریداران جوانتر کند.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
دنا پلاس بهعنوان یک خودرو ایرانی از سوی موسسات معتبر ایمنیسنجی جهانی مورد تست و بررسی قرار نگرفته است؛ بنابراین نمیتوان درباره سطح امنیت آن اظهارنظر کرد. هرچند به دلیل پلتفرم نسبتا قدیمی دنا پلاس و سابقه نهچندان درخشان خودروسازان داخلی در حوزه ایمنی، احتمالا باید شاهد امنیت کمتر دنا پلاس در مقایسه با خودروهایی همچون رنو تندر 90 که تحت نظارت دقیق شرکت رنو تولید میشد، باشیم. از جمله بزرگترین تجهیزات ایمنی دنا پلاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ترمز ABS و EBD، حسگر فاصلهسنج عقب، دزدگیر فابریک در خودروهای سفارشی، دو عدد کیسه هوای جلو، کمربندهای ایمنی پیشکشنده و محدودکننده، ایربگ جانبی جلو بهصورت سفارشی.
نقد و بررسی ارزش خرید
با توجه به عدم تنوع کافی محصولات بازار ایران بهویژه در این بازه قیمتی، محصولاتی همچون انواع مدلهای دنا پلاس، دنا، پژو پارس و...، همواره در زمره پرفروشترینهای بازار کشورمان دستهبندی شدهاند؛ بنابراین دنا پلاس که از طراحی ظاهری بهروزتر، کابین زیباتر و نیز توانایی فنی بهتر بهویژه در نسخه توربو سود میبرد، در این بین توجهات بسیاری از مشتریان قشر متوسط را بهسوی خود جلب کردهاست.
بهویژه که با افزایش بهای بیشازحد بسیاری از خودروها، امروزه اکثر مشتریان توانایی خرید خودروهای وارداتی را نداشته و تنها گزینه آنها به محصولاتی همچون دنا پلاس محدود میشود؛ بنابراین میتوان ارزش خرید نسبتا بالایی را برای دنا پلاس در بازار ایران در نظر گرفت.
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
فضای کابین جادار
امکانات رفاهی مناسب
خدمات پس از فروش مناسب
طراحی زیبا
نقاط ضعف
عایق بندی نامناسب کابین
کیفیت نامناسب قطعات کابین
نظرات کاربران در مورد دنا پلاس
امتیاز کاربران
( 41 کاربر )