همراه مکانیک
جستجو در همراه مکانیک
جستجو در همراه مکانیک
ورود

دنا
Irankhodro Dena

بازه قیمت:
670,000,000~485,000,000تومان

سال‌های دنا
دنا 1393
دنا 1394
دنا 1395
دنا 1396
دنا 1397
دنا 1398
دنا 1399
دنا 1400
دنا 1401
امتیاز کارشناسان
3/5
قیمت دنا

دنا
Irankhodro Dena

بازه قیمت:
670,000,000~485,000,000تومان

سال‌های دنا
دنا 1393
دنا 1394
دنا 1395
دنا 1396
دنا 1397
دنا 1398
دنا 1399
دنا 1400
دنا 1401
امتیاز کارشناسان
3/5
قیمت دنا

نقد و بررسی دنا

دنا یک سدان جمع‌وجور در سبد محصولات ایران خودرو است که اولین‌بار حدود 15 سال پس از عرضه نخستین نمونه سمند به بازار عرضه شد. ایران خودرو سعی کرد تا با اعمال تغییرات متعدد، دنا را از زیر سایه پدرش خارج کند و آن را به‌عنوان خودرویی جدید در اختیار خریداران ایرانی قرار دهد. حجم تغییرات دنا نسبت به سمند قابل‌توجه است؛ دیگر اثری از پیشرانه XU7 را در زیر کاپوت دنا دیده نمی‌شود، سیستم سیم‌کشی خودرو به‌کلی بازبینی شده و چهره آن نیز تغییرات مثبتی را تجربه کرده است. با این حال پلتفرم و اساس هر دو خودرو مشترک است و مشترکات فراوانی بین سمند و دنا دیده می‌شود. به همین دلیل از یک سو بسیاری اعتقاد دارند دنا ارزش خرید چندانی ندارد؛ از سوی دیگر عده‌ای دنا را خودرویی متفاوت از محصولات خانواده سمند قلمداد می‌کنند و علاقه فراوانی به آن دارند. دنا هرچه باشد، موضوع گفتگوی امروز ما با مخاطبان است؛ پس سخن را طولانی نکرده و به بررسی دنا از جوانب مختلف خواهیم پرداخت.

نقد و بررسی فضای داخلی

با ورود به کابین دنا، خود را در فضایی جدید خواهید یافت که پیش‌تر نظیر آن در سایر خودروهای پژو پارس، سمند و سورن دیده نشده است. طراحان ایران خودرو نهایت تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا کابین متفاوتی را برای دنا خلق کرده و حس تازه بودن را به مصرف‌کننده منتقل کنند که تا حدودی هم در این امر موفق بوده‌اند، اما در این میان وجود پلتفرم مشترک میان خودروهای یاد شده و دنا، مانع از تحقق کامل رویای آن‌ها شده است. صندلی‌های استفاده شده در دنا نسبت به صندلی‌های سمند کوچک‌تر هستند و ایران خودرو با استفاده از رویه مخملی، آن‌ها را لوکس‌تر از آنچه هستند نمایش داده است. داشبورد دنا به‌وضوح با الهام‌گیری از کابین هیوندای سوناتا YF طراحی شده است که در نگاه اول جالب به‌نظر می‌رسد، اما استفاده از مواد بی‌کیفیت در ساخت آن، داشبورد دنا را به کپی نه‌چندان جذاب از داشبورد هیوندای تبدیل کرده است. دنا تاکنون در چهار تیپ و دو تریم دورنگ و مشکی توسط ایران خودرو به بازار عرضه شده است که از لحاظ سطح کیفیت تفاوتی با یکدیگر ندارند. به دلیل کاهش هرچه بیشتر هزینه تولید در نمونه‌های جدید دنا، برخی از امکانات این خودرو تنها به‌صورت آپشن عرضه می‌شود، اما درمجموع این سدان ایرانیزه در رنج قیمتی خود از تجهیزات کاملی برخوردار است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: سیستم مولتی‌مدیا تصویری لمسی مجهز به رهیاب، سیستم عیب‌یابی هوشمند (مالتی پلکس)، دوربین دید عقب، سیستم تهویه اتوماتیک، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، بازکن قفل در صندوق‌عقب از داخل، چراغ نقشه‌خوان، ایموبیلایزر، هشداردهنده موانع عقب و کروز کنترل.
نقد و بررسی فضای داخلی

نقد و بررسی بیرون خودرو

ایران خودرو پس از ساخت سمند، سمند LX و سورن، از پلتفرم قدیمی پژو 405 برای توسعه محصول جدید خود یعنی دنا نیز استفاده کرده است. اینکه چهار نسل از یک خودرو بر اساس یک پلتفرم توسعه یابند، موضوع عجیبی است که تنها در صنعت خودروسازی ایران مشاهده می‌شود. به همین دلیل دنا از ساختار نسبتا یکسانی با نمونه اولیه خود (سمند) برخوردار است و ابعاد مشابهی نیز با آن دارد. طراحان ایران خودرو در فرآیند ساخت دنا تمامی تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا محصول نهایی آن‌ها متفاوت از سایر خودروهای مبتنی بر پژو 405 باشد. با این حال پلتفرم پژو 405 تحمل اجرای چنین تغییرات گسترده‌ای را ندارد و همچنان می‌توان نقص‌های طراحی سمند را در دنا نیز مشاهده کرد. برای مثال نقاط کور دید راننده به‌واسطه مکان قرارگیری ستون‌ها همچنان به قوت خود باقی هستند و هیچ تغییری نداشته‌اند. نمای جانبی دنا نیز هیچ تفاوتی با محصولات خانواده سمند ندارد و همچنان شاهد جزئیات مشترک بسیاری در این دو خودرو هستیم. چنین شباهت‌هایی موجب شد تا در زمان طراحی دنا پلاس، تغییرات چشمگیری را در نمای جانبی این خودرو اعمال شود. طراحی نمای پشتی دنا هماهنگی چندانی با سایر نقاط بدنه این خودرو ندارد و حتی از نظر اغلب کارشناسان چراغ‌های پشتی این خودرو یک کپی‌برداری کامل از بنز کلاس (W204) C محسوب می‌شود.
نقد و بررسی بیرون خودرو

نقد و بررسی رانندگی خودرو

فضای کابین دنا اندکی جمع‌وجورتر از محصولات سمند به‌نظر می‌رسد. صندلی‌های کوچک دنا به‌خوبی بدن شما را در بر نمی‌گیرند و علیرغم امکان اعمال تنظیمات برقی در جهت‌های مختلف، ممکن است نتوانید راحتی قابل قبولی را درون این آن‌ها تجربه کنید. طراحی کابین دنا ارگونومی مناسبی دارد؛ به همین دلیل دسترسی آسانی به‌تمامی ادوات و ابزارهای کابین خواهید داشت. اگر تجربه رانندگی با سمند، سورن یا پژو پارس را داشته باشید، سواری با دنا چندان برایتان متفاوت نبوده و تقریبا همان حسی انتظار شما را می‌کشد که پیش‌تر نیز تجربه کرده‌اید. با این حال وجود مجموعه نشانگرهای جدید، فرمانی انبوه از دکمه‌های کنترلی و صندلی‌های متفاوت، تا حدی می‌تواند این حس کسل‌کننده و بی‌روح را تغییر دهد. عایق‌بندی کابین دنا نسبت به سایر محصولات ایرانیزه شرکت ایران خودرو اندکی بهتر به‌نظر می‌رسد، با این وجود به‌دلیل ناهماهنگی پیشرانه و گیربکس، موتور دنا در اکثر اوقات تحت‌فشار قرار داد که حاصل آن ورود صدای موتور به کابین خواهد بود. ترمزهای دنا عملکرد بسیار خوبی دارند و به‌خوبی از پس متوقف کردن این سدان 1258 کیلوگرمی بر‌ می‌آیند. سیستم تعلیق و فنربندی دنا متأسفانه عملکرد مطلوبی ندارد، به‌همین دلیل در دنا سواری خشکی را تجربه خواهید کرد. مصرف سوخت خودرو نیز بیشتر از آمار رسمی اعلام شده بوده و حدود 9 لیتر در هر صد کیلومتر ارزیابی می‌شود.
نقد و بررسی رانندگی خودرو

نقد و بررسی موتور

اگر کاپوت دنا را بالا بزنید، شاهد همان پیشرانه‌ای خواهید بود که این روزها در محصولات خانواده سمند به‌وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیشرانه EF7 با حجم 1.7 لیتری این خودرو می‌تواند حداکثر 115 اسب‌بخار قدرت و 157 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. مصرف سوخت ترکیبی 7.7 لیتر در صد کیلومتر و استاندارد آلایندگی یورو 4 از دیگر مشخصات این موتور هستند. گرچه دنا از نظر فنی در مقابل اغلب رقبای چینی خود حرف چندانی برای گفتن ندارد، اما به‌واسطه مصرف سوخت نسبتا اقتصادی و استهلاک کمتر موتور EF7 نسبت به نمونه XU7 یا XUM، در مقایسه با سایر محصولات داخلی، می‌تواند راضی کننده ظاهر شود.
نقد و بررسی موتور

نقد و بررسی ایمنی خودرو

دنا همانند دیگر محصولات وطنی تابه‌حال توسط هیچ موسسه معتبری مورد آزمون تصادف قرار نگرفته و در خصوص ایمنی آن اطلاعات موثقی وجود ندارد. دنا به ساده‌ترین تجهیزات ایمنی مجهز است که در دنیای امروز چندان موردتوجه نیستند. ترمزهای دیسکی چهارچرخ مجهز به ABS و EBD‌ به همراه کیسه هوای راننده و سرنشین، تنها تجهیزات ایمنی دنا را تشکیل می‌دهند و جای خالی تجهیزاتی همچون ترمز کمکی، سیستم کنترل پایداری و کیسه‌های هوای جانبی به‌شدت در دنا حس می‌شود. البته همین امکانات ایمنی هم در تولیدات اخیر کاهش داشته‌اند؛ برای مثال شاهد جایگزینی ترمزهای کاسه‌ای با ترمزهای دیسکی در محور عقب دنا هستیم!
نقد و بررسی ایمنی خودرو

نقد و بررسی ارزش خرید

این روزها قیمت دنا در بازار آزاد با ایده اصلی ساخت خودرو ملی همخوانی ندارد. دنا که در ابتدای ورود به بازار کمتر از 50 میلیون تومان قیمت داشت، این روزها با رقمی چند برابر نمونه اولیه در بازار خریدوفروش می‌شود که این موضوع خرید این خودرو را از توان بسیاری از اقشار جامعه خارج کرده است. از سوی دیگر بسیاری از مصرف‌کنندگان ایرانی ترجیح می‌دهند در این بازه قیمتی نمونه‌های کم‌کارکرد محصولات اتوماتیک چینی را به‌جای دنا خریداری کنند تا ضمن تجربه خودرویی جدیدتر، از دردسر تعویض دستی دنده نیز در امان باشند. البته نمی‌توان مزیت اصلی دنا در مقایسه با رقبای چینی را نادیده گرفت که شامل دسترسی آسان به قطعات یدکی و مراکز تعمیرگاهی است. در سبد محصولات ایران خودرو نیز دنا وضعیت مطلوبی ندارد. عرضه دنا در کنار سورن و تلاش برای متفاوت نشان دادن آن‌ها با اختلاف قیمت، موجب تخریب بازار هر دو خودرو شده است. این فرآیند با عرضه دنا پلاس پیچیده‌تر شد و دنا از دو سمت تحت‌فشار قرار گرفت. به همین دلیل در چند سال اخیر فروش دنا رو به کاهش بوده و خریداران تمایل بیشتری به تملک دنا پلاس نشان داده‌اند.
نقد و بررسی ارزش خرید
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
فضای کابین جادار
امکانات رفاهی مناسب
خدمات پس از فروش مناسب
نقاط ضعف
عایق بندی کاین
کیفیت نامناسب قطعات کابین

نظرات کاربران در مورد دنا

امتیاز کاربران

( 37 کاربر )
4/5
طراحی داخلی
طراحی خارجی
ایمنی
راحتی و امکانات
ارزش خرید
47 نظر
کاربرناشناسدنا دنده ای 1396
۱۴۰۳/۰۴/۱۱
امتیاز
5/5
تو جاده عالی. رخشم زیبا
کاربرناشناسدنا دنده ای 1395
۱۴۰۲/۱۰/۰۳
امتیاز
0/5
ظاهر قشنگی داره چهار چرخ دیسک و کروز کنترل داره و صندلی شیش حالت برقی که هیچ خودرو ایرانی فعلا نداره و سیستم برقش کاملا آلمانی بوش مشکل فضای کم اتاق و تا مدل 97فول از 97به بعد ترمز کاسه ایی شده و برق خودرو کیفیتش آمده پایین
کاربرناشناسدنا دنده ای 1399
۱۴۰۲/۰۳/۱۹
امتیاز
4/5
سلام چیز های خوب شتاب خوب.موتور خوب کولر خوب . بخاری خوب هندلینگ خوب کروز کنترل چیز های بد دراز بدن کیفیت کمی پایین است . ولی بهترین ماشن ایران خودرو است .
کاربرناشناسدنا دنده ای 1399
۱۴۰۲/۰۳/۱۹
امتیاز
3/5
سلام چیز های خوب شتاب خوب.موتور خوب کولر خوب . بخاری خوب هندلینگ خوب کروز کنترل چیز های بد دراز بدن کیفیت کمی پایین است . ولی بهترین ماشن ایران خودرو است .
کاربرناشناسدنا دنده ای 1399
۱۴۰۲/۰۳/۱۹
امتیاز
3/5
با سلام چیز های خوب < کروز کنترل. صندوق بزرک .سرعت باورنکردنی. شتاب خوب .کولر نه خوب نه بد. بخاری عالی فضای خوب. هندلینگ عالی. ماشین 10 هزار تا رفته تاحالا خرج موتوری نداشته . چیز های بد کیفیت یکم پایین دراز بودن
کاربرناشناسدنا دنده ای 1399
۱۴۰۲/۰۳/۱۹
امتیاز
4/5
با سلام چیز های خوب < کروز کنترل. صندوق بزرک .سرعت باورنکردنی. شتاب خوب .کولر نه خوب نه بد. بخاری عالی فضای خوب. هندلینگ عالی. ماشین 10 هزار تا رفته تاحالا خرج موتوری نداشته . چیز های بد کیفیت یکم پایین دراز بودن
سیامکدنا دنده ای 1396
۱۴۰۱/۰۴/۱۴
امتیاز
4/5
بنده دنا مدل 96 دارم.قبلش ال 90 داشتم و مقایسه که میکنم،موتوری زمین تا آسمون.ولی از نظر سواری،دنا خیلی بهتره.همینطور کم هزینه.میشه گفت قطعات سمند.بدترین عیبش جلو داشبورد که انگاری کامیون ماک سوار شدی.پای راننده توی فرمونه.سرنشین عقب هم بدلیل طراحی بد صندلی،توی گودی میفته.در کل توی ایرانی ها یه سروگردن بالاتره
تست محصولدنا دنده ای 1398
۱۴۰۰/۱۰/۲۷
امتیاز
0/5
تست محصول
تست محصولدنا دنده ای 1398
۱۴۰۰/۱۰/۲۷
امتیاز
3/5
تست محصول
Ali Nejatiدنا دنده ای 1396
۱۴۰۰/۰۹/۲۹
امتیاز
3/5
با سلام اول توقع آن از یه ماشین ایرانی و بعد بودجه آن معلوم کن بعد باید نظر داد...ضمن اینکه سلیقه ای همه نظرها نسبیه...پس مقایسه نکن..
خانه
فروش خودرو
خرید خودرو
قیمت خودرو
حساب کاربری
همراه مکانیک
دانلود اپلیکیشن همراه مکانیک