هایما S7Haima S7
بازه قیمت:1,200,000,000~940,000,000تومان
بازه قیمت:
1,200,000,000~940,000,000تومان
سالهای هایما S7
هایما S7 1394
هایما S7 1395
هایما S7 1396
هایما S7 1397
امتیاز کارشناسان
3/5
هایما S7Haima S7
بازه قیمت:1,200,000,000~940,000,000تومان
بازه قیمت:
1,200,000,000~940,000,000تومان
سالهای هایما S7
هایما S7 1394
هایما S7 1395
هایما S7 1396
هایما S7 1397
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی هایما S7
در طی چند سال گذشته علاقه روزافزون خریداران ایرانی به خودروهای شاسی بلند باعث شده است تا اغلب شرکتهای داخلی با عرضه محصولاتی در این سگمنت، سعی در افزایش سهم خود از این بازار پر رونق داشته باشند. به همین دلیل در سال 1394، شرکت ایران خودرو «هایما اس 7» را به عنوان تنها نماینده ارزان قیمت خود راهی بازار داخلی نمود.
هایما اس 7 تنها در نسخه مجهز به گیربکس اتوماتیک و با امکاناتی متنوع در بازار کشورمان عرضه شده بود، اما به دلیل خروجی نسبتا ضعیف پیشرانه 2 لیتری آن و همچنین طراحی بسیار ساده نمای ظاهری، مونتاژ این خودرو تنها تا ابتدای سال 1397 ادامه یافت و پس از آن، هایما اس 7 توربو با طراحی جدیدتر و پیشرانه قدرتمندتر جایگزین هایما اس 7 معمولی شد.
نقد و بررسی فضای داخلی
طراحی کلی فضای کابین هایما اس 7 بسیار ساده بوده و برای خودرویی در این رنج قیمتی چندان جذاب به نظر نمیرسد. صندلیهای هایما اس 7 مخصوصا در بخش جلو از ابعاد مناسبی برخوردار بوده و به لطف تنظیمات چند جهته میتوانند راحتی قابل قبولی را برای سرنشینان به همراه داشته باشند. استفاده از روکش چرم برای صندلیها، فرمان و دسته دنده، وجود امکانات متعدد و همچنین فضای بسیار مناسب سر و پا برای تمامی سرنشینان از جمله مزایای فضای داخلی هایما اس 7 محسوب میشوند.
یکی از اصلیترین نقاط قوت هایما اس 7 تنوع امکانات رفاهی آن محسوب میشود. از جمله امکانات به کار رفته در این خودرو میتوان به کروز کنترل، سان روف برقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، صفحه نمایش لمسی 7 اینچی دارای پورتAUX ،USB و GPS، کارت SD و بلوتوث، 4 عدد بلندگو و 2 عدد تیوتر، آینههای جانبی برقی تاشونده گرمکندار دارای راهنما، آینه وسط ضد انعکاس نور، شیشه بالابر برقی جلو و عقب، صندلی راننده 8 حرکته برقی گرمکن دار و صندلی شاگرد 4 حرکته دستی، آینه وسط با قابلیت نمایش فاصله عقب تا مانع و ... اشاره نمود.
نقد و بررسی بیرون خودرو
طراحی نمای ظاهری هایما اس 7، همچون فضای داخلی این خودرو بسیار ساده بوده و هایما اس 7 از این نظر در مقابل سایر شاسی بلندهای همرده خود حرف چندانی برای گفتن ندارد. در نمای جلویی چراغهای کشیده هایما اس 7 در کنار خطوط کرومی جلوپنجره افقی این خودرو، بیش از سایر نقاط جلب توجه کرده و هماهنگی خاصی را در طراحی این بخش بوجود آورده است. در نمای جانبی خطوط تشکیل دهنده گلگیرهای جلویی و عقبی هایما اس 7، تا زیر درهای این خودرو امتداد یافته است؛ وجود این خطوط در کنار دو خط افقی که تا نزیک دستگیره درها کشیده شدهاند، باعث شده تا از سادگی کسل کننده این بخش از هایما اس 7 تا حدودی کاسته شود.
بخش پشتی هایما اس 7 در مقایسه با سایر بخشهای بدنه از سادگی کمتری برخوردار است و سعی شده تا با استفاده از قطعاتی همچون خروجیهای کرومی اگزوز، نوار کرومی روی سپر و چراغهای بزرگ افقی شبیه به یک شاسی بلند با ابهت و جذاب به نظر برسد!
نقد و بررسی رانندگی خودرو
با ورود به کابین هایما اس 7 با فضایی گسترده مواجه خواهید شد که میتواند برای خانوادههای پرجمعیت نکته حائز اهمیتی محسوب شود. طراحی کابین چندان دلچسب به نظر نمیرسد، اما باید قبول کرد که امکانات بسیاری در اختیار راننده و سرنشینها قرار داده شده است. یکی از مواردی که ممکن است هنگام رانندگی با هایما اس 7 با آن مشکل پیدا کنید، عدم دید کافی به اطراف خودرو است که از ضعف طراحی بدنه این خودرو ناشی میشود.
در همان ابتدای حرکت متوجه کشش ضعیف پیشرانه اس 7 خواهید شد و این موضع در زمان افزایش تعداد سرنشینان خودرو میتواند بیش از پیش موجبات نارضایتی راننده را فراهم نماید. پدال ترمز برای اینکه بتواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد کمی بیش از حد انتظار نیاز به فشرده شدن دارد، اما در مجموع از قدرت کافی برای متوقف نمودن این کراس اوور چینی برخوردار است.
سیستم تعلیق هایما اس 7 در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مولتی لینک است. عملکرد مثبت این سیستم تعلیق باعث میشود تا بخش اعظم ضرباتی که از سوی جاده به چرخهای خودرو وارد میشود، به کابین هایما اس 7 راه پیدا نکنند. کابین هایما اس 7 از عایق بندی قابل قبولی نیز برخوردار است و تا زمانی که نخواهید دور موتوو را در دندههای سنگین بالا ببرید، میتوانید از آرامش موجود در کابین خودرو لذت ببرید!
نقد و بررسی موتور
هایما اس 7 در بخش فنی به یک موتور 1795 سی سی 4 سیلندر مجهز شده است که با کد HM484Q شناخته میشود. این پیشرانه تنفس طبیعی 16 سوپاپ، توانایی تولید 170 اسب بخار قدرت و 230 نیوتنمتر گشتاور را دارد. شرکت سازنده برای انتقال نیروی این پیشرانه به چرخهای جلو، از یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک استفاده کرده است که در نهایت باعث میشود این شاسی بلند 1545 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 10.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
چالاکی نسبتا ضعیف هایما اس 7، یکی از اصلیترین دلایلی است که باعث شد در سال 1396 شرکت ایران خودرو نمونه پرشتاب و قدرتمندتر هایما S7 توربو را جایگزین این خودرو کند. بر اساس اعلام رسمی سایت ایران خودرو مصرف سوخت ترکیبی هایما اس 7 برابر با 8.8 لیتر در هر صد کیلومتر بوده و حداکثر سرعت آن نیز برابر با 165 کیلومتر بر ساعت است.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
هایما اس 7 تاکنون توسط هیچ یک از موسسات ایمنی نظیر CNCAP مورد بررسی قرار نگرفته است، به همین دلیل کمی سخت میتوان به مقاومت بدنه یا میزان امنیت آن اطمینان کرد. البته هایما اس 7 از تجهیزات ایمنی متعددی برخوردار است که از جمله آنها میتوان به ترمزهای دیسکی مجهز به EBD+ABS، سیستم کمک در سربالایی (HSA)، سیستم کنترل پایداری الکتریکی (ESP)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)، ایزوفیکس (ISOFIX)، 4 عدد کیسه هوا (راننده و سرنشین و جانبی)، دوربین دید عقب، سنسور دنده عقب، نمایش میزان باد لاستیک ها (TPMS) و ... اشاره کرد.
نقد و بررسی ارزش خرید
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم تولید هایما اس 7 معمولی تنها تا سال 1397 ادامه داشت و این خودرو در حال حاضر فاقد نمونه صفر کیلومتر در بازار کشور است. با در نظر گرفتن مشکلاتی همچون چالاکی کم، کیفیت نسبتا پایین قطعات و بازار نه چندان پررونق خرید و فروش و همچنین با نگاهی به قیمتهای نه چندان منطقی نمونههای کارکرده این خودرو، به نظر میرسد که در حال حاضر هایما اس 7 از ارزش خرید چندانی برخوردار نبوده و بهتر است در این رنج قیمتی به سراغ خرید نمونه کم کارکرد رقبایی همچون چری تیگو 5 یا جک اس 5 بروید.
کلاس بدنه : شاسی بلند
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
دید مناسب راننده
طراحی زیبا
در دسترس بودن قطعات و لوازم یدکی
خدمات مناسب
نقاط ضعف
شتاب نه چندان مناسب
عملکرد نه چندان منسب موتور و گیربکس
نظرات کاربران در مورد هایما S7
امتیاز کاربران
( 7 کاربر )