سیتروئن C3Citroen C3
بازه قیمت:1,830,000,000~1,630,000,000تومان
بازه قیمت:
1,830,000,000~1,630,000,000تومان
سالهای سیتروئن C3
سیتروئن C3 1397
سیتروئن C3 1398
امتیاز کارشناسان
3/5
سیتروئن C3Citroen C3
بازه قیمت:1,830,000,000~1,630,000,000تومان
بازه قیمت:
1,830,000,000~1,630,000,000تومان
سالهای سیتروئن C3
سیتروئن C3 1397
سیتروئن C3 1398
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی سیتروئن C3
امضای توافق برجام و برطرف شدن تحریمهایی که علیه صنعت خودروسازی کشورمان اعمال شده بود، به ایران خودرو و سایپا اجازه داد تا همکاری ناتمام خود با گروه پژوسیتروئن را مجددا برقرار کنند. حاصل دور جدید همکاریهای خودروسازان ایرانی با فرانسویها، عرضه محصولات نوآورانه گروه پژوسیتروئن بود. در این بین پژو 2008 نصیب ایران خودرو شد و سهم سایپا نیز سیتروئن c3 بود.
سیتروئن C3 یکی از جذابترین محصولات مونتاژ شده خودروسازی کشورمان طی چند سال اخیر است که حدود دو سال پیش و در تعدادی نسبتا محدود به تولید رسید. سیتروئن C3 در کنار برادر ناهمسان خود یعنی پژو 2008 تا سال 1398 بر روی خط تولید قرار داشت و پس از آن به دلیل اعمال مجدد تحریمها تولید آنها ادامه پیدا نکرد. در ادامه نگاهی کلی به سیتروئن سی 3 خواهیم داشت تا اطلاعات مربوط به مشخصات فنی، امکانات و ارزش خرید آخرین فرانسوی مونتاژی سایپا را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
نقد و بررسی فضای داخلی
فضای داخلی سیتروئن c3 همانند نمای بیرونی این خودرو، نوآورانه طراحی شده و به جرات میتوان گفت مشابه این فضا را در کمتر خودرویی میتوان دید. کابین سیتروئن c3 از قطعاتی با فرم مستطیل شکل تشکیل شده و این چارچوب منظم را میتوان در تمامی قسمتهای کابین مشاهده کرد. برای مثال دریچههای سیستم تهویه مستطیل شکل هستند، نمایشگر بهصورت افقی نصب شده و حتی مجموعه نشانگرها نیز منظم طراحی شدهاند.
تریم کلی کابین سیتروئن c3 مشکیرنگ است و طراحان سعی کردهاند با افزودن خطوط قرمزرنگ به کابین، اندکی هیجان را به این قسمت تزریق کنند. فرمان خودرو نیز نسبتا برآمده است و در دو جهت آن کلیدهای کنترلی مختلفی قرار گرفتهاند که برای استفاده راننده کاربردی خواهند بود.
یکی از مهمترین مزایا سیتروئن سی3 در مقابل دیگر خودروهای مونتاژ داخل از برندهای مطرح نظیر کیا سراتو سایپا یا پژو 2008 ایکاپ، امکانات رفاهی این خودرو است که هیچکدام از نسخه مونتاژ داخل سیتروئن c3 حذف نشدهاند. از جمله امکانات این خودرو مونتاژی فرانسوی میتوان به مواردی همچون دیلایت و اتولایت، چراغ خوشآمدگویی، چراغ بدرقه، نورپردازی داخلی، فرمان برقی، سیستم صوتی با شش بلندگو، نمایشگر هفت اینچی لمسی، دوربین عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه اتوماتیک، آینه جانبی برقی با گرمکن و سنسور پارک عقب اشاره کرد. علاوهبر این مشتری میتوانست با پرداخت هزینه بیشتر رینگهای نقرهایرنگ و گرمکن صندلی را نیز برای سیتروئن C3 سفارش دهد.
نقد و بررسی بیرون خودرو
سیتروئن همواره به ساخت خودروهای نوآورانه و عجیب شهرت داشته و سیتروئن c3 نیز یکی از این خودروهای نوآورانه عجیب است. ظاهر کلی سیتروئن سی3 به هیچ کراساوور یا هاچبک کراس دیگری شباهت ندارد و کاملا مدرن و آیندهنگرانه بهنظر میرسد.
ظاهر جلو سیتروئن c3 مقادیر زیادی از خشونت و هیجان را در خود جای داده که در کمتر خودرویی در این سگمنت دیده میشود. این خشونت در نمای عقب جای خود را به ظاهری نسبتا آرام و مدرن داده که طراحی آن با ظاهر جلو همخوانی دارد، اما درعینحال پارادوکس جالبی را نیز ایجاد کرده است.
اگر بحث چراغهای متعدد این خودرو را کنار بگذاریم، عمده مشخصه ظاهری سیتروئن c3 ضربهگیرهای بزرگ نمای جانبی این خودرو هستند که از بالشتکهای بادی (Airbump) تشکیل شدهاند. در روزگاری که استفاده از زههای بدنه برای خودروهای جدید امری مرسوم نیست، سیتروئن با اجرایی کردن این ایده شجاعت و جسارت خود را به نمایش گذاشته است. نکته دیگر در ظاهر بیرونی سیتروئن c3، تریم دورنگ آن است؛ نسخههای تولید شده در ایران تنها با سقف قرمز و بدنه سفید به تولید رسیدهاند، اما سایر نسخههای این خودرو در جهان با رنگهای دیگری نیز قابل سفارش هستند.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
برخلاف تصور اغلب افراد مبنی بر کراساوور بودن سیتروئن C3، این خودرو بر اساس ردهبندی جهانی در دسته خودروهای هاچبک قرار میگیرد؛ بنابراین هنگام قرارگیری پشت فرمان سیتروئن c3 نباید انتظار داشته باشید که حس رانندگی با یک خودروی کراساوور را تجربه کنید!
بااینحال کموکاستیهای سیتروئن سی3 با فشردن پدال گاز بهسرعت برطرف خواهند شد. سیتروئن C3 یک هاچبک فوقالعاده سریع است که ترکیب وزن اندک و موتور پرقدرت به همراه گیربکس هوشمند و سریع را در آن خواهید دید. درنتیجه با کوچکترین فشاری که به پدال گاز وارد میکنید، سیتروئن c3 شتابگیری هیجانانگیزی را از خود به نمایش میگذارد.
سیستم تعلیق خودروهای سیتروئن همیشه مشهور بوده و سواری نرم آنها بهعنوان مزیتی بزرگ شناخته شده است؛ گرچه سیتروئن C3 چندان از این قاعده مستثنی نیست اما کوبشهای گاه و بیگاه تعلیق عقب خودرو، در سفرهای طولانی میتواند موجبات نارضایتی سرنشینان ردیف دوم را فراهم کند. مصرف سوخت سیتروئن سی 3 نیز کاملا مناسب ارزیابی میشود و طی رفتوآمدهای روزمره، با خودروی پراشتهایی روبرو نخواهید بود، اما درصورتیکه بخواهید کمی طعم هیجان را به رانندگی خود اضافه کنید مصرف سوخت پیشرانه توربوشارژ این خودرو تا حد قابلتوجهی افزایش خواهد یافت.
نقد و بررسی موتور
نسخه مونتاژ شده از سیتروئن C3 توسط سایپاسیتروئن، قویترین نسخه تولید شده از این خودرو در جهان به شمار میرود چرا که سایپا سیتروئن تصمیم گرفت تا این خودرو را با موتور قدرتمند و مشهور THP به تولید برساند.
این پیشرانه پیش از سیتروئن c3، در پژو 2008 و چند مدل از خودروهای دی اس نیز مشاهده شده است و استفاده از آن در این هاچبک جذاب موجب شده تا سی 3 در بازار ایران با دردسر کمتری از نظر انجام تعمیرات و دسترسی به خدمات روبرو باشد.
پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژر THP قادر است تا حداکثر 163 اسببخار قدرت و 243 نیوتنمتر گشتاور تولید کند. این ارقام از طریق گیربکس شش سرعته اتوماتیک (مجهز به حالتهای برقی و اسپرت) به چرخهای جلو منتقل میشوند تا سیتروئن سی3 بتواند در زمان 8.5 ثانیه، از حالت سکون بهسرعت صد کیلومتربرساعت دست یابد.
حداکثر سرعت سیتروئن c3 در حدود 190 کیلومتربرساعت بوده و مصرف سوخت این هاچبک فرانسوی نیز 6.7 لیتر در صد کیلومتر در حالت ترکیبی برآورد میشود؛ بنابراین با خودرویی روبرو هستیم که بهخوبی انتظارات از یک محصول نسبتا اقتصادی اروپایی را برآورده میکند.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
سیتروئن c3 در سال 2017 توسط موسسه ایمنی یوروانکپ مورد آزمون ایمنی قرار گرفته که حاصل آن کسب چهار ستاره ایمنی برای این خودرو بوده است. این امتیاز سیتروئن C3 را به همراه پژو 2008 به یکی از ایمنترین خودروهای مونتاژ داخل تبدیل میکند.
در زمینه تجهیزات ایمنی نیز این خودرو کاملا رضایتبخش ظاهر میشود و با ارائه دادن تجهیزاتی نظیر سنسور عقب، سنسور باران، شش کیسه هوا، ترمز کمکی، کنترل کشش و کنترل پایداری، کنترل ایستایی در سربالایی و هشداردهنده زمان استراحت، شاهد خودرویی کاملا ایمن خواهیم بود.
نقد و بررسی ارزش خرید
سیتروئن C3 عمر کوتاهی در خط تولید سایپا سیتروئن داشت و تنها در فاصله سالهای 1397 تا 1398 به تولید رسید. ازاینرو سیتروئن c3 در مقایسه با پژو 2008 بسیار کمتر به تولید رسید و افراد زیادی نیز قادر به ثبتنام این خودرو در زمان تولید و عرضه نبودند.
در بخشهای دیگر بازار نیز رقبایی همچون هیوندای i20 یا مزدا 3 هاچبک بهواسطه عرضه طولانیمدت و شناخت بیشتر مشتریان، حضور قدرتمندی در بازار دارند و سیتروئن C3 را به چالش میکشند. در این میان سیتروئن سی3 به گزینهای نهچندان محبوب تبدیلشده است که بهنظر نمیرسد انتخاب اول مصرفکنندگان ایرانی باشد.
بااینحال همچنان میتوان سیتروئن C3 را برای عده خاصی از مشتریان جذاب دانست؛ افرادی که خاطرات خوبی از خودروهای سیتروئن نظیر سیتروئن زانتیا و سیتروئن C5 دارند یا به هاچبکهای پرشتاب علاقهمند هستند، ممکن است جذب این خودرو شده و نسبت به خرید سیتروئن سی 3 اقدام کنند. در سوی دیگر ظاهر خاص و نوآورانه این خودرو نیز میتواند خریدارانی که به دنبال خودرویی خاص و منحصربهفرد میگردند، سیتروئن C3 را انتخاب کنند؛ هرچند ممکن است انتخاب آنها با دشواریهای مختلفی در زمینه تعمیرات، نگهداری و بازار دست دوم مواجه شود.
کلاس بدنه : هاچبک
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد موتور و گیربکس مناسب
شتاب مناسب
نقاط ضعف
واردات محدود
کمیاب بودن قطعات و لوازم یدکی
بازار خرید و فروش ضعیف
امکانات رفاهی نه چندان مناسب
نظرات کاربران در مورد سیتروئن C3
امتیاز کاربران
( 3 کاربر )