سراتو سایپاSaipa Kiacerato
بازه قیمت:1,750,000,000~950,000,000تومان
بازه قیمت:
1,750,000,000~950,000,000تومان
سالهای سراتو سایپا
سراتو سایپا 1393
سراتو سایپا 1394
سراتو سایپا 1395
سراتو سایپا 1396
سراتو سایپا 1397
سراتو سایپا 1398
امتیاز کارشناسان
3/5
سراتو سایپاSaipa Kiacerato
بازه قیمت:1,750,000,000~950,000,000تومان
بازه قیمت:
1,750,000,000~950,000,000تومان
سالهای سراتو سایپا
سراتو سایپا 1393
سراتو سایپا 1394
سراتو سایپا 1395
سراتو سایپا 1396
سراتو سایپا 1397
سراتو سایپا 1398
امتیاز کارشناسان
3/5
نقد و بررسی سراتو سایپا
در بین سالهای 2010 تا 2013 میلادی، دومین نسل از کیا سراتو (TD) توسط اطلس خودرو به بازار داخلی عرضه شد و در آن زمان به دلایلی همچون قیمت مناسب و امکانات متنوع توانست به عنوان یکی از موفقترین خودروهای وارداتی بازار شناخته شود. در پی موفقیت مدل وارداتی سراتو، شرکت سایپا تصمیم گرفت تا این خودرو را به عنوان جایگزین مگان در خط تولید خود قرار دهد و به همین دلیل با کیا موتورز وارد مذاکره شد.
نتیجه این مذاکرات موفقیت آمیز بود و مدتی بعد کیا سراتو نسل دوم به خط تولید سایپا راه پیدا کرد، اما خودرویی که سایپا تولید میکند تفاوتهایی با مدلهای وارداتی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. شرکت سایپا، کیا سراتو را در دو نسخه 1.6 لیتری و 2 لیتری به بازار عرضه میکند که هر کدام از آنها در دو تیپ معمولی و آپشنال قابل خرید هستند.
نقد و بررسی فضای داخلی
سراتو نسل دوم جزو خودروهایی است که طراحی آن چه در بیرون و چه در کابین مناسب ارزیابی میشود. در فضای داخلی کیا سراتو سایپایی با اینکه جذابیت خاص یا مشخصههای اسپرت چندانی مشاهده نمیشوند، اما ارگونومی خوبی در آن وجود دارد و فضای داخلی این خودرو در عین سادگی، نسبتا جادار است.
حقیقتا نمیتوان نمای کنسول مرکزی را زیبا ارزیابی کرد و طراحی آن نسبت به رقبا در سطح پایینتری قرار دارد. صندلیهای کیا سراتو سایپایی نیز در تمام مدلها معمولی بوده و در پیچها حمایت چندانی را از بدن سرنشینان به عمل نمیآورند. در خصوص امکانات تیپ معمولی باید به مواردی چون ایربگ راننده و سرنشین، تنظیم ارتفاع فرمان، سیستم ضد سرقت، شیشههای برقی جلو و عقب، آینههای جانبی برقی، کامپیوتر سفری، سیستم صوتی 6 بلندگو با ورودی AUX و USB و کامپیوتر سفری اشاره کرد.
این امکانات بین مدل معمولی 1.6 لیتری و 2 لیتری یکسان هستند؛ با این تفاوت که در مدل 2 لیتری کروز کنترل، فرمان و دسته دنده چرمی و چراغهای اتوماتیک نیز وجود دارند. همچنین سیستم تهویه مدل 1.6 لیتری از نوع دستی بوده ولی در مدل 2 لیتری تهویه مطبوع از نوع خودکار است.
تیپ آپشنال کیا سراتو سایپایی در مدل 1.6 لیتری به امکانات بیشتری مانند سانروف برقی، دوربین دید عقب، سیستم رهیاب ماهوارهای، تودوزی چرمی و سنسور پارک عقب مجهز است و در مدل 2 لیتری آپشنال به این موارد باید چراغهای جلوی خودکار، کلیدهای کنترلی روی فرمان، شیفترهای دنده پشت فرمان، پشت آمپر سوپر ویژن، سیستم ورود و استارت بدون کلید و کروز کنترل را نیز اضافه کرد.
اگر بخواهیم مقایسهای هم بین مدل وارداتی و سایپایی کیا سراتو داشته باشیم باید گفت مدلهای وارداتی اطلس خودرو از نظر امکانات نسبت به کاملترین تیپ سایپایی نیز در سطح بالاتری قرار میگیرند؛ در واقع سایپا برای کاهش هرچه بیشتر هزینههای مونتاژ خود تجهیزاتی همچون ترمزهای دیسکی عقب، گرمکن صندلیهای جلو، ایربگ های جانبی جلو و پردهای، TCS، ESP و... را از این سدان کرهای حذف نموده است.
نقد و بررسی بیرون خودرو
مطمئنا یکی از مواردی که موفقیت کیا سراتو سایپایی را در بازار کشورمان رقم زده، زیبایی ظاهری این خودرو محسوب میشود. این دست پخت کیاموتورز به گونهای طراحی شده است که با گذشت زمان همچنان زیبایی خود را از دست نداده و در بازار خواهان دارد. طراحی کلی سراتو مونتاژ در عین سادگی جذاب به نظر میرسد؛ در این میان شاید تنها بتوان به طراحی بیش از حد ساده سپرهای جلو و عقب این خودرو، به عنوان ایراد نمای ظاهری آن اشاره کرد.
نمونههای وارداتی اطلس خودرو دارای خروجی اگزوز و رینگهای بزرگتر هستند که اگر سایپا این دو مورد را هم در نمای ظاهری مدلهای تولیدی خود حفظ میکرد، تشخیص نمونههای وارداتی از مونتاژی کار بسیار سختی به نظر میرسد؛ البته در قسمت جلویی مدلهای 2013 وارداتی، دارای یک چراغ LED روشنایی در روز نیز هستند که در نمونه سایپایی دیده نمیشود. به طور کلی طراحی کیا سراتو نسل دوم به گونهای است که میتواند طیف وسیعی از خریداران جوان و حتی مسن را به سمت خود جذب کند.
نقد و بررسی رانندگی خودرو
سراتو از نظر رانندگی نمرهای متوسط دریافت میکند چرا که تواناییهای حرکتی این خودرو به خصوص در مدل 1.6 لیتری کاملا معمولی بوده و حتی ممکن است برای خودرویی در این رنج قیمتی کمی کسل کننده به نظر برسد. در مدل 2 لیتری نیز تنها قدرت بیشتر موتور در خط مستقیم به کمک خودرو میآید و همچنان عملکرد سراتو در پیچها متوسط است.
از نظر راحتی سواری نیز کیا سراتو سایپایی از سواری نسبتا اسپرتی برخوردار بوده و سیستم تعلیق آن عملکرد چندان نرمی ندارد؛ در واقع این موضوع یکی از ضعفهای این خودرو به شمار میرود. عملکرد مناسب گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و دستی کیا سراتو میتواند موجبات رضایت راننده را فراهم نماید و حتی در مدلهای 2 لیتری آپشنال امکان استفاده از پدالهای تعویض دنده در پشت فرمان نیز وجود دارد. گرچه سایپا شتاب رسمی این خودرو را اعلام نکرده است، اما بر اساس بررسیهای میدانی نمونه 2 لیتری آپشنال این خودرو طی زمانی در حدود 10 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست مییابد.
ابعاد سراتو در رانندگی درون شهری باعث سهولت استفاده از این خودرو میشود و پیدا کردن جای پارک برای این خودروی 4.5 متری کار سختی نیست. پشت فرمان نیز راننده کنترل خوبی روی زوایای خودرو دارد. این را هم بگوییم که صدای وارد شده به کابین سراتو در مقایسه با رقبای ژاپنیاش اندکی بیشتر است، اما مثل محصولات چینی آزار دهنده نیست.
نقد و بررسی موتور
در نسخه 1.6 لیتری سراتو از یک موتور 4 سیلندر تنفس طبیعی استفاده شده است که میتواند 124 اسب بخار قدرت و 156 نیوتنمتر گشتاور تولید کند. این مدل تنها با یک گیربکس 6 سرعته دستی به بازار عرضه میشود و امکان خرید نسخه اتوماتیک آن وجود ندارد. مدل 2 لیتری نیز پیشرانهای مشابه با مدلهای وارداتی دارد یعنی همان موتور 4 سیلندر 2000 سی سی که توانایی تولید 152 اسب بخار قدرت و 192 نیوتنمتر گشتاور را دارد؛ این مدل نیز تنها با گیربکس 6 دنده خودکار قابل خرید است.
هر دو مدل کیا سراتو سایپایی از نظر مشخصات فنی خودروهایی متوسط با قدرت کافی برای استفادههای روزمره محسوب میشوند، اما در مجموع همانطور که انتظار میرود حال و هوای رانندگی با نمونه 2 لیتری آپشنال کیا سراتو اندکی اسپرتتر بوده و هیجان بیشتری به همراه دارد. در خصوص مصرف سوخت نیز باید به مصرف ترکیبی 7.2 لیتر برای مدل 2 لیتری و 6.4 لیتر برای مدل 1.6 لیتری اشاره کنیم؛ این اعداد برای مدلهای آپشنال به ترتیب 7.1 و 6.6 لیتر هستند.
نقد و بررسی ایمنی خودرو
کیا سراتو نسل دوم در مدلهای وارداتی به 6 عدد ایربگ مجهز است، اما تمامی مدلهای تولید شده توسط سایپا تنها 2 ایربگ جلو دارند و این را باید یک نقطه ضعف بزرگ برای این خودرو به حساب آورد. همچنین از سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش نیز در مدلهای سایپا خبری نیست!
از امکانات ایمنی کیا سراتو سایپا میتوان به دو ایربگ، کمربندهای ایمنی پیش کشنده، باز شدن اتوماتیک درها به هنگام تصادف، ترمز ABS و EBD اشاره کرد. سراتو نسل دوم در تست تصادف موسسه آمریکایی NHTSA 4 ستاره ایمنی دریافت کرده است، ولی مدل بازار آمریکا نیز مانند مدلها اطلس خودرو 6 ایربگ دارند و بر همین اساس میتوان پیش بینی کرد که مدلهای سایپا دارای نمره ایمنی پایینتری باشند.
نقد و بررسی ارزش خرید
کیا سراتو سایپا با همه نقصهایش خودرویی با ارزش خرید بالا محسوب میشود. در بازار فعلی که واردات خودرو ممنوع بوده و گزینههای بی نام نشان چینی نیز به وفور در بازار یافت میشوند، کیا سراتو سایپایی بهترین انتخاب برای کسانی است که در این رنج قیمتی به دنبال نمونه صفر کیلومتر یک سدان خانوادگی جمع و جور با استانداردهای بین المللی هستند.
حضور چندین ساله تیپهای مختلف این نسل از کیا سراتو نیز باعث شده تا تقریبا نگرانی از بابت تامین قطعات آن وجود نداشته باشد؛ علاوهبر این بازار خرید و فروش نمونه کارکرده این خودرو نیز بسیار داغ بوده و طرفداران بسیاری دارد. بنابراین هیچ نگرانی برای خرید یا فروش نمونه دست دوم کیا سراتو سایپایی وجود ندارد.
کلاس بدنه : سدان
تعداد نسل ها (بازار ایران) : 1 نسل
نقاط قوت
عملکرد مناسب موتور و گیربکس
شتاب مناسب در نسخه 2000سی سی
در دسترس بودن قطعات و لوازم یدکی
بازار خرید و فروش مناسب
نقاط ضعف
عملکرد نه چندان مناسب پیشرانه در نسخه 1600 سی سی
سیستم ترمز کاسه ای
نظرات کاربران در مورد سراتو سایپا
امتیاز کاربران
( 17 کاربر )