بیشک اگر برای اولین بار خودرو خریده باشید، آن قدر ذوق و شوق در شما جاری میشود که روز اول داشتن خودرو برای همیشه به عنوان روزی خوب در ذهنتان باقی میماند. این حس را کم و بیش همه ما تجربه کردهایم و شاید حتی اگر وسع مالی کافی برای تعویض خودرو و خرید مدلی بالاتر داشتهایم، در خریدهای بعدی هم به سراغمان آمده است. اما در این بین کم نیستند کسانی که این تجربه شیرین برایشان به چند روز هم نکشیده و با غفلت در انتخاب درست و متناسب با نیازها و یا عدم همراهی با یک کارشناس مجرب، خودرویی خریدهاند که میتوان آن را رفیق نیمه راه نامید. با افزایش حضور دلالان در بازار و همچنین نوسان بیسابقه قیمت خودرو، اتفاقاتی از این دست بسیاری را شاهد هستیم که تنها با افزایش دانش و شناخت از نیازها و همچنین محصولات متناسب با آنها میتوان از به جا ماندن خاطره تلخ پس از خرید جلوگیری کرد.
با این همه پر واضح است که همراه داشتن یک متخصص و کارشناس در هنگام خرید میتواند ریسک مواجه شدن با ضرری گاها چند ده میلیون تومانی را از بین ببرد. به همین بهانه امروز میخواهیم در ادامه سلسله مقالات نکات خرید و فروش همراه مکانیک به شما چند خودرو را معرفی کنیم که اگر قصد خریدشان را دارید بیشتر روی آنها فکر کنید و چرا این خودروهای 200 تا 250 میلیون را نخریم؟ با ما همراه باشید.
سوزوکی ویتارا ایرانخودرو 88 (2000)
سال 85 بود که ایران خودرو یک شاسی بلند شهری به نام سوزوکی گرند ویتارا را وارد بازار کشور کرد و با استقبال خوبی هم روبهرو شد. این شاسیبلند ژاپنی در ابتدا با موتور 2000 سیسی روانه بازار شد اما با بالا رفتن حجم تقاضا، ایران خودرو تصمیم به تولید نسخه 2400 سیسی گرفت و سرانجام این کار را با همکاری سوزوکی عملی کرد. این خودرو تا پیش از ورود ویتارا نیوفیس در سال 95 روی خط تولید قرار داشت و پس از آن تولیدش متوقف شد. سوزوکی ویتارا مجهز به موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم 2400 سیسی است که حداکثر قدرتی برابر 169 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه دارد. این خودرو استاندارد آلایندگی یورو 4 را در اختیار دارد و به ازای هر صد کیلومتر رانندگی 9.7 لیتر بنزین مصرف میکند. سوزوکی گرند ویتارا 2000 از نظر امکانات و تجهیزات در مقایسه با رقبای کرهای و چینی خود عملکرد نسبتا ضعیفتری دارد. در نمای بیرونی نیز با خودرویی ساده و بی روح روبهرو هستیم. اما معایب اصلی این شاسیبلند در سه بخش خلاصه میشود. مصرف بالای بنزین، خدمات پس از فروش ضعیف، بالا بودن هزینه نگهداری و تعمیرات. این موارد هر کدام به تنهایی میتوانند خودرو را فاقد ارزش خرید معرفی کنند و جمع شدن آنها در یک خودرو که بیش از 10 سال از عمرش گذشته نشانه خوبی برای خریدار نیست.
سیتروئن C5 2007
سیتروئن بیشک یکی از بزرگترین شرکتهای فرانسوی صنعت خودرو است که در سال 1974 به یکی از زیر مجموعههای پژو درآمد تا در نهایت با حمایت دولت برندی با نام پژو سیتروئن تشکیل شود. اگر سابقه خودروهای ورداتی این شرکت به کشور را بررسی کنیم، حتما نام زانتیا به گوشمان آشنا خواهد آمد. سیتروئن C5 نیز همان خودرویی است که برای جایگزینی زانتیا در نظر گرفته بودند اما انطور که باید و شاید از آن استقبال نشد. سیتروئن C5 2007مجهز به موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم 2000 سیسی است که حداکثر قدرتی برابر 138 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه دارد. این خودرو استاندارد آلایندگی یورو 2 را در اختیار دارد و به ازای هر صد کیلومتر رانندگی 7 لیتر بنزین مصرف میکند. طراحی بدنه سیتروئن C5 بسیار محافظهکارانه و به دور از هرگونه جذابیت بصری است و توجه کمتر بینندهای را به خود جلب میکند. در زمان عرضه نیز همین ظاهر نه چندان جذاب موجب شکستش شد و نتوانست به عنوان جایگزین زانتیا خود رو معرفی کند. اما در حال حاضر مشکل اصلی این خودرو بازار دست دوم و خدمات ضعیف آن است که در کنار کمیاب بودن قطعات و بالا بودن هزینههای نگهداری، پکیجی را تشکیل داده که هر خریداری از خود دور میکند.
سانگ یانگ کوراندو بن رو 86 دنده ای 2300
یکی از شرکتهای قدیمی بازار ایران در زمینه تولید خودروهای شاسیبلند و آفرودی سانگ یانگ کره جنوبی است که با وجود محصولات اقتصادی خود نتوانست آن طور که باید و شاید در میان مردم جایی پیدا کند. اما از خودروهای این شرکت که در بازار اقبال نسبتا خوبی پیدا کرد کوراندو بن است که در سال 85 پا به کشور گذاشت. این خودروی آفرودی در کشورهای زیادی مانند هند، روسیه، ویتنام، لهستان و از جمله ایران عرضه شد و تنوانست در آن زمان طرفداران زیادی برای خود دست و پا کند. کوراندو با دو موتور متفاوت عرضه شد که مدل 3200 سیسی نمونه قدرتمندتری بود. سانگ یانگ کوراندو بن رو که مورد بحث ما است مجهز به موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم 2300 سیسی است که حداکثر قدرتی برابر 150 اسب بخار در 6200 دور در دقیقه دارد. این خودرو استاندارد آلایندگی یورو 2 را در اختیار دارد و به ازای هر صد کیلومتر رانندگی 10.2 لیتر بنزین مصرف میکند. اگر از آفرودبازهای قدیمی باشید شاید حداقل سواری با این خودرو را یک بار تجربه کرده باشید. نسخه 3200 اگرچه هنوز هم برای ترددهای آفرودی قابلقبول است اما مدل 2300 کاملا نا امید کننده است. در این بین ظاهر کوراندو نیز تقریبا خوشبینترین و متعصبترین طرفدارانش را راضی نمیکند. اما علت اصلی حضور این شاسیبلند کرهای در لیست ما، بازار خرید و فروش نه چندان خوب و شاید بتوان گفت کاملا ضعیف آن است. حتی با در نظر نگرفتن مصرف بالای بنزین، هزینههای نگهداری و تعمیرات نیز بسیار سرسامآور است و باید خود را برای صرف مبلغی بالا آماده کنید.
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید: