بررسی ونوسیا؛ دورگه‌های چینی – ژاپنی به ایران رسیدند

فهرست مطالب


بعد از کش و قوس‌های فراوان بالأخره فرآیند رسمی واردات خودرو شروع شد. در لیست خودروهای وارداتی علاوه بر برندهای آشنا و با سابقه، یک‌سری برندهای جدید هم دیده می‌شوند که پیش از این سابقه حضور در بازار ایران را نداشتند. یکی از این برندهای جدید، ونوسیا است که در گام اول با سه خودرو به ایران آمده است. به همین بهانه، امروز به سراغ بررسی ونوسیا و معرفی محصولات وارداتی آن رفته‌ایم. اگر شما هم تمایل دارید این برند دورگه را بیش‌تر بشناسید، در ادامه با ما همراه باشید.

 

معرفی ونوسیا

بررسی ونوسیا را با نگاهی به پیشینه این برند آغاز می‌کنیم. ونوسیا (Venucia) برندی است که سال 2010 به عنوان زیرمجموعه‌ای از شرکت مشترک (جوینت ونچر) نیسان و دانگ فنگ تأسیس شد. بازار اصلی محصولات ونوسیا، بازار بومی چین است اما این برند همکاری گسترده‌ای با نیسان دارد و در توسعه محصولات خود از فناوری‌های این برند معروف ژاپنی استفاده می‌کند.

محصولات ابتدایی ونوسیا، بیش‌تر نمونه‌های تغییر برند یافته (ری بَج) خودروهای نیسان بودند اما در سال‌های اخیر، این برند علی‌رغم ادامه همکاری با نیسان، محصولات مستقل خود را طراحی و تولید می‌کند.

بررسی ونوسیا و موقعیت محصولات آن در بازار چین نشان می‌دهد که خودروهای این برند علیرغم قیمت رقابتی و نزدیک به سایر برندهای چینی، از نظر فنی و کیفی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

 

معرفی ونوسیا

 

از مدتی پیش زمزمه عرضه محصولات ونوسیا در بازار کشورمان شنیده می‌شد و برخی رسانه‌ها از شرکت‌های مکث موتور و نورا موتور پارس به عنوان نمایندگان این خودروساز چینی در ایران نام می‌بردند. اما بالأخره مشخص شد که مکث موتور پیش دستی کرده و نمایندگی ونوسیا در ایران را به دست آورده است.

به تازگی هم نخستین سری محصولات ونوسیا به ایران وارد شده‌اند و در انتظار ترخیص از گمرک و اخذ مجوزهای لازم برای شماره‌گذاری هستند. شنیده‌ها حاکی از آن است که مکث موتور در ابتدا محصولات ونوسیا را به صورت وارداتی عرضه خواهد کرد اما در ادامه، مونتاژ این خودروها را در دستور کار دارد.

 

محصولات ونوسیا در بازار ایران

بعد از معرفی ونوسیا و آشنایی مختصر با این برند چینی، بهتر است به سراغ بررسی محصولاتی که قرار است از این برند در بازار کشورمان عرضه شوند برویم. اولین محموله محصولات ونوسیا که وارد کشورمان شده، شامل سه خودرو وی آنلاین، استار و D60 پلاس است که در ادامه به معرفی و بررسی هر سه خودرو خواهیم پرداخت.

 

بررسی ونوسیا وی آنلاین

ونوسیا وی آنلاین (V-Online) یک کراس‌اوور کامپکت است که از سال 2021 معرفی شده و روی خط تولید قرار دارد.در طراحی ظاهری ونوسیا وی آنلاین المان‌هایی مثل جلوپنجره غول‌پیکر، شیب نسبتاً تند شیشه عقب و قسمت انتهایی سقف، ورودی‌های هوای تزئینی اطراف چراغ‌های عقب و آینه‌های جانبی قرارگرفته روی درب را می‌بینیم که نشان می‌دهد با یک کراس‌اوور اسپرت و جوان‌پسند روبه‌رو هستیم.

 

معرفی ونوسیا وی آنلاین

 

ضمن این‌که مواردی مثل چراغ‌های جلو باریک با دی‌لایت‌های اطراف جلوپنجره و یا چراغ‌های عقب یکپارچه، نمایی کاملاً به‌روز را به این خودرو بخشیده‌اند.

طراحی داخلی ونوسیا وی آنلاین هم نکته غافل‌گیر کننده‌ای ندارد و مشابه اکثر خودروهای جدید چینی، المان‌هایی مثل مانیتور یکپارچه با صفحه نشان‌دهنده‌ها، لیور دنده الکترونیکی و غربیلک فرمان D کات را می‌بینیم. البته طراحان ونوسیا در حرکتی هوشمندانه، برخی اجزای داشبورد ونوسیا وی آنلاین مثل دکمه استارت را به شکل حرف V (که نماد برند ونوسیا است) طراحی کرده‌اند.

 

طراحی ونوسیا وی آنلاین

 

بررسی ونوسیا وی آنلاین را با بررسی فنی این خودرو ادامه می‌دهیم. مشخصات فنی ونوسیا وی آنلاین تنوع خاصی ندارد و تمامی تریم‌های این خودرو، از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو GDI بهره می‌برند.

پیشرانه مذکور حداکثر قدرت 190 اسب بخار و حداکثر گشتاور 260 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) روانه محور جلو این کراس‌اوور جوان‌پسند می‌کند. شتاب صفرتاصد و حداکثر سرعت ونوسیا وی آنلاین هم به ترتیب برابر با 8.8 ثانیه و 200 کیلومتر در ساعت است که برای خودرویی در این رده، اعداد خوبی هستند.

از جمله شاخص‌ترین آپشن‌های ونوسیا وی آنلاین در نسخه فول هم می‌توانیم به کروز کنترل تطبیقی، درب صندوق بار برقی با سنسور پا، سقف پانوراما ثابت، دوربین 360 درجه، اتوپارک، هشداردهنده نقاط کور، نورپردازی داخلی با امکان انتخاب 64 رنگ متفاوت، تنظیم برقی صندلی راننده، 6 ایربگ و… اشاره کنیم که لیستی جذاب و رقابتی است.

 

کابین ونوسیا وی آنلاین

 

قیمت ونوسیا وی آنلاین فول آپشن در بازار چین، رقمی حدود 19 هزار دلار است. با این اوصاف منعی برای واردات نسخه‌های فول این خودرو به ایران وجود نخواهد داشت. اما باید کمی صبر کنیم و ببینیم بالأخره مکث موتور کدام نسخه از ونوسیا وی آنلاین را عرضه خواهد کرد و چه قیمتی را برای آن در نظر خواهد گرفت.

 

بررسی ونوسیا استار

ونوسیا استار که با نام ونوسیا ژینگ (Xing) هم شناخته می‌شود؛ اواخر سال 2019 معرفی و با مدل 2020 به بازار عرضه شد. ونوسیا استار هم در کلاس کراس‌اوورهای کامپکت قرار می‌گیرد اما نسبت به وی آنلاین، کمی بزرگ‌تر و خانوادگی‌تر است.

 

معرفی ونوسیا استار

 

طراحی ظاهری ونوسیا استار زبان مشترکی با ونوسیا وی آنلاین دارد اما قدیمی‌تر بودن و ذات خانوادگی‌تر این خودرو باعث شده است تا چهره اندکی ساده‌تر را در آن ببینیم. به عنوان مثال، چراغ‌های جلو و عقب ونوسیا استار بزرگ‌تر و شیب شیشه عقب آن کم‌تر از وی آنلاین است.

درون کابین ونوسیا استار، زبان طراحی متفاوت‌تری نسبت به وی آنلاین را شاهد هستیم که ماهیت لوکس‌تر این خودرو را یادآوری می‌کند. شاخص‌ترین بخش داشبورد این خودرو، مانیتور بسیار بزرگ عمودی قرارگرفته در قسمت میانی است که بسیاری از آپشن‌های خودرو توسط آن کنترل می‌شوند.

در مجموع برای بررسی ونوسیا استار از نظر طراحی باید بگوییم که این خودرو چهره‌ای عضلانی و به‌روز دارد که می‌تواند برای همه رده‌های سنی جذابیت خاص خود را داشته باشد.

 

طراحی ونوسیا استار

 

مشخصات ونوسیا استار بسیار شبیه به ونوسیا وی آنلاین است و این خودرو در تمامی تریم‌های خود، از همان پیشرانه 1.5 لیتری توربو با حداکثر قدرت 190 اسب بخار و حداکثر گشتاور 260 نیوتن متر بهره می‌برد. اما ونوسیا استار علاوه بر نسخه بنزینی، یک نسخه هیبریدی هم دارد.

نسخه بنزینی ونوسیا استار قابلیت سفارش با گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه یا 6 سرعته دستی را دارد اما نسخه هیبریدی فقط با گیربکس 7 سرعته DCT عرضه می‌شود.

جالب است بدانید که نسخه‌های بنزینی و هیبریدی ونوسیا استار، قدرت موتور و عملکرد فنی مشابهی دارند و هر دو، شتاب صفرتاصد 9.9 ثانیه و حداکثر سرعت 190 کیلومتر در ساعت را ارائه می‌کنند. تنها تفاوت این دو نسخه، میزان مصرف سوخت آن‌ها است که ونوسیا استار هیبریدی با مصرف ترکیبی 6.1 لیتر در صد کیلومتر، به میزان 0.6 لیتر کم‌مصرف‌تر از برادر بنزینی خود ظاهر می‌شود.

 

مشخصات ونوسیا

 

آپشن‌های ونوسیا استار در نسخه فول، تقریباً مشابه با ونوسیا وی آنلاین فول است اما این خودرو به عنوان محصول لوکس‌تر، یک‌سری امکانات اضافه‌تر مثل سقف پانوراما بازشونده، تهویه مطبوع دوکاناله، هدآپ دیسپلی، تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، حافظه صندلی‌های جلو و کنترل سرعت در شیب (HDC) را هم دارد.

 

کابین ونوسیا استار

 

قیمت ونوسیا استار در بازار چین بسته به مشخصات فنی و آپشن‌ها، در بازه حدود 16 تا 21 هزار دلار قرار می‌گیرد و تمامی تریم‌های این خودرو قابلیت عرضه به بازار کشورمان را خواهند داشت. با این اوصاف، اگر مکث موتور نسخه فول آپشن هیبریدی ونوسیا استار را برای بازار ایران در نظر بگیرد، آن را کمی گران‌تر از ونوسیا وی آنلاین خواهد فروخت.

 

بررسی ونوسیا D60 پلاس

اما به تنها سدان فعلی ونوسیا، یعنی D60 پلاس می‌رسیم که علاوه بر سگمنت متفاوت، ژن ژاپنی بیش‌تری هم نسبت به برادران قدبلندش دارد. برای بررسی ونوسیا D60 پلاس ابتدا باید نگاهی به پدر معنوی این خودرو یعنی نیسان سیلفی (Sylphy) داشته باشیم.

 

معرفی ونوسیا D60 پلاس

 

نیسان سیلفی سدان کامپکتی است که از سال 2000 تاکنون در 4 نسل روی خط تولید رفته است و بسته به بازار هدف، با نام‌هایی مثل نیسان سانی، نیسان سنترا و نیسان آلمرا هم شناخته می‌شود. سال 2017 بود که ونوسیا بر مبنای پلت فرم نیسان سیلفی، سدانی با نام D60 را معرفی و به بازار عرضه کرد.

ونوسیا D60 پلاس در واقع دومین فیس‌لیفت D60 است که سال 2021 معرفی شد و علی‌رغم ظاهر کاملاً جدید، هنوز از نظر باطنی یک نیسان است.

 

طراحی ونوسیا D60 پلاس

 

ظاهر ونوسیا D60 پلاس در نماهای جلو و عقب بسیار شبیه به ونوسیا استار است و چهره‌ای اسپرت و تا حدودی سنگین را از این خودرو شاهد هستیم. اما نمای جانبی این خودرو بسیار ساده طراحی شده است و قدیمی‌تر بودن آن نسبت به دیگر برادرانش را لو می‌دهد.

طراحی داشبورد ونوسیا D60 پلاس نسبت به وی آنلاین و استار ساده‌تر است و در آن المان‌هایی مثل صفحه نشان‌دهنده‌های تمام دیجیتال را نمی‌بینیم. اما این موضوع به معنی زشت یا قدیمی بودن کابین این خودرو نیست. چرا که المان‌هایی مثل مانیتور بزرگ قرارگرفته در قاب مشکی براق، دریچه‌های تهویه باریک و هم‌چنین ترکیب قطعات تزئینی طرح چوب مات و مشکی پیانویی، جلوه‌ای جذاب و نسبتاً به‌روز به کابین ونوسیا D60 پلاس بخشیده است.

 

کابین ونوسیا D60 پلاس

 

قوای فنی ونوسیا D60 پلاس توسط نیسان ساخته شده و شامل یک پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (Xtronic CVT) است. البته امکان سفارش این خودرو با گیربکس 5 سرعته دستی هم وجود دارد اما بعید است این نسخه به کشورمان وارد شود.

پیشرانه مذکور حداکثر قدرت 127 اسب بخار و حداکثر گشتاور 154 نیوتن‌متر را تولید و به محور جلو این سدان دورگه منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد ونوسیا D60 پلاس هم به ترتیب برابر با 5.9 لیتر در صد کیلومتر و 12 ثانیه است.

 

موتور ونوسیا D60 پلاس

 

ونوسیا D60 پلاس در مجموع خودرویی اقتصادی است و نباید توقع آپشن‌های عجیب و غریبی را از آن داشته باشیم. با این وجود، در نسخه‌های فول آپشن این خودرو امکاناتی مثل سانروف، تنظیم برقی صندلی راننده، مالتی مدیا با مانیتور 10 اینچی لمسی، ترمز پارک برقی با اتوهلد، کروز کنترل، تهویه مطبوع الکتریکی، دوربین دید عقب، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، 6 ایربگ و… را می‌بینیم که قابل قبول است.

قیمت ونوسیا D60 پلاس در بازار چین، در بازه حدودی 10 تا 15 هزار دلار قرار می‌گیرد و ارزان‌ترین محصول ونوسیا در بازار کشورمان خواهد بود.

 

کلام پایانی

در پایان بررسی ونوسیا و محصولات آن در بازار ایران بایستی بگوییم که هرچند ونوسیا یک برند چینی نه‌چندان معروف است اما پشتوانه فنی نیسان و همکاری آن با این برند نام‌دار ژاپنی، یک برگ برنده مهم برای آن محسوب می‌شود.

علاوه بر این موضوع، محصولات ونوسیا ظاهر و مشخصات قابل‌ قبولی دارند و می‌توانند به راحتی با سایر چینی‌های بازار کشورمان رقابت کنند. به نظر می‌رسد که اگر مکث موتور در قیمت‌گذاری، بازاریابی و ارائه خدمات پس از فروش این خودروها قوی عمل کند؛ در آینده نام ونوسیا را خیلی بیش‌تر در بازار خودرو کشورمان خواهیم شنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها