نکات خرید خودروی دست دوم

فهرست مطالب

خرید اتومبیل دست دوم یکی از بزرگترین ریسک‌هایی است که ممکن است هر کس در زندگی مرتکب شود خریداران تازه کارمعمولا شیفته وضع ظاهری خودرو می‌شوند و البته مکافات این زودباوری را نیز پس خواهند داد. موارد زیر به شما در خرید اتومبیل دست دوم کمک می‌کند: 

تشخیص خرابی

بررسی خوردگی و زنگ زدگی بدنه

برای اینکار کافی است در زمان خرید خودرو یک آهنربا همراه داشته باشید و آن را روی بدنه ماشین حرکت دهید. اگر آهن ربا به قسمت وسیعی از بدنه چسبید نشان‌دهنده این است که قسمت موردنظر به دلیل تصادف از بین رفته و به وسیله بتونه پر شده است. مسلما اگر از این نوع قسمت‌ها در بدنه ماشین زیاد باشد بهتر است از خرید آن منصرف شویم. همچنین یکی از مهمترین مسائل در خرید یک خودروی دست دوم بحث زنگ‌زدگی است که به ویژه در زیر تنه و زیر سپرها خودنمایی می‌کند. علاوه براین اگر ماشین موردنظر دارای رنگی زیبا و خاص باشد این احتمال وجود دارد که نقایص خودرو در زیر رنگ آن پوشانده شده باشد.

سیستم تعلیق

به همه جای ماشین به صورت عمودی فشار زیادی وارد کنید در حالت طبیعی باید ماشین به شکل اولیه خویش بازگردد اما اگر ماشین شروع به لرزیدن کرد نشانگر آن است که سیستم تعلیق اتومبیل نیاز به تعمیر دارد.

بررسی درب‌ها

گاهی اوقات درهای خودرو به درستی باز و بسته نمی‌شوند و یا کلیدها به راحتی در قفل نمی‌چرخند. فراموش نکنید که حتما این موارد را چک کنید.

توجه به پارگی‌ها

به پارگی‌های روکش صندلی و کفی ماشین توجه کنید. دقت کنید که کف ماشین زنگ زده نباشد. در صورت زنگ زدگی، آب به داخل ماشین نفوذ می کند.

برق خوردو

به دقت تمام موارد برقی خودرو مانند چراغ‌ها, راهنما، بوق، آب پاش و … را بررسی کنید. برخی از دارندگان خودرو از چراغ‌هایی استفاده می‌کنند که باعث ایجاد اختلال الکترونیکی یا مشکلات گرمایشی در سیم پیچی خودرو می‌شود. بنابراین توجه کنید که در هنگام خرید تمامی چراغ های خودرو را امتحان کنید.

توجه به کیلومتر سنج

یک خودرو با مصرف معمولی سالیانه کارکردی حدود ١٢ هزار کیلومتر دارد اما اگر از آن در شرکت استفاده کنند به طور متوسط سالیانه ٤٠ هزار کیلومتر کارکرد خواهد داشت.

بررسی موتور

وجود نشانه‌هایی مثل روغن کاری جدید یا لحیم و گاهی اوقات تمیزی غیر عادی زیر در پوش موتور می‌تواند نشان‌دهنده دستکاری و تعمیر موتور باشد

بررسی رادیاتور

رایاتور را بررسی کنید تا آب از آن ترشح نکند چون در اینصورت نیازمند تعویض است. همچنین اگر مایع خنک‌کننده رادیاتور کم باشد احتمال زنگ‌زدگی وجود دارد.

بررسی صدای موتور

متاسفانه برخی از فروشندگان موتور در موتور و جعبه دنده روغن غلیظ می‌ریزند تا صداهای ناهنجار موتور به گوش نرسد. برای شناسایی این مورد، موتور را روشن کرده و بگذارید به آرامی حرکت کند.

بررسی رینگ پیستون

برای اطمینان از خراب نبودن رینگ پیستون، میله اندازه‌گیری روغن را بررسی کنید چون وجود خال‌های مایل به خاکستری رنگ و یا قطرات آب روی میله اندازه‌گیری روغن نشان می‌دهد که رینگ پیستون خراب است.

بررسی کاربراتور

موتور را روشن کنید و بگذارید تا ٥ دقیقه روشن باشد اگر دود خارج شده از اگزور سیاه بود یعنی کاربراتور به درستی کار نمی‌کند اما اگر دود آبی بود یعنی کاربراتور ایراد اساسی دارد و نیازمند تعمیر است.

بررسی باطری

برای بررسی باطری اول یکبار موتور را روشن کنید و ببینید که بعد از آن موتور به راحتی روشن می‌شود یا نه. بعد از آن باید فرمان را در سرازیری که شیب‌اش تند و پر پیچ و خم باشد امتحان کنید و مطمئن شوید که صدایی از آن خارج نمی‌شود. در نهایت هم باید در مسیر مستقیم به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کنید.

بررسی ترمزها

در زمان خرید خودرو، بررسی ترمزها یکی از مهمترین نکات خرید محسوب می‌شود. ترمزها را امتحان کنید اگر ماشین هنگام ترمز گرفتن به این سو و آن سو مایل شود و یا صدایی از آن خارج شود نیاز به تعمیر فوری دارد زیرا این امور خطری جدی برای راننده وجود دارد. علاوه بر این در محیطی امن و در سراشیبی و ترمز دستی خودرو را هم از جلو و هم رو به عقب تست کنید و مطمئن شوید که صدای جیغ مانند و یا غیرطبیعی در هنگام ترمز کردن به گوش نمی‌رسد. علاوه بر ترمزها، تعویض دنده هم باید بدون کوچک‌ترین مشکلی انجام شود و صدایی مثل خرد کردن یا آسیاب شدن درزمان تعویض دنده به گوش نرسد.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

داستان جالب کارشناسی خودرو در یک نمایندگی معتبر!!!

کلاه برداران خودرو هم به روز شده‌اند

10 روش پیشگیری از سرقت خودرو

داستان جالب دو خودرو در یک خودرو

کاهش کیلومتر خودرو و فروش خودروی نیمه فول به جای فول

خودروی صفر با یک گلگیر تعویضی !!

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها