دوربین راهنمایی رانندگی و اعتراض به جریمه آن

فهرست مطالب

آیا تابه‌حال پیامک جریمه دوربین راهنمایی رانندگی برایتان ارسال شده است؟در مواقعی که اشتباهی رخ داده باشد یا به هر دلیلی نسبت به پرداخت آن مطمئن نباشید، اعتراض به جریمه دوربین راه‌حل پیش‌روی شما است.

احتمالا پیش آمده پیام‌هایی با این مضمون که شما در محل و زمان خاصی مرتکب تخلف رانندگی شده‌اید، از افسر راهنمایی رانندگی دریافت کرده‌ باشید. ممکن است حتی در زمان ثبت تخلف در محل کار یا منزل‌تان بوده‌ باشید و اسم محل تخلف هم به گوشتان نخورده باشد. در این شرایط، یکی از احتمالات این است که شما بی‌خبر از همه‌جا، به‌جای یک راننده متخلف که با سرپیچی از قانون اقدام به دست‌کاری پلاک خودرو خود کرده است، گرفتار جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی شده باشید و می‌بایست جریمه دوربین را پرداخت کنید.

علت این مشکل کجاست و راه‌حل رسیدگی به آن چیست؟ اگرچه طبق نظر افسر، خطای دوربین‌ راهنمایی و رانندگی در ثبت تخلف کمتر از یک درصد است، با این‌حال راه چاره‌ای برای ثبت شکایت و اعتراض به جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی اندیشیده شده که در این مقاله از مجله همراه مکانیک به بررسی آن می‌پردازیم.  

انواع دوربین‌ ثبت تخلفات رانندگی و کنترل سرعت

انواع دوربین راهنمایی رانندگی و اعتراض به خلافی آن

به‌طور کلی انواع دوربین راهنمایی و رانندگی در دو دسته هوشمند و اپراتوری طبقه‌بندی می‌شوند. مبنای هر دوی این روش‌ها دوربین‌های قدرتمند و تیزبینی است که در تمامی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها نصب و بر اساس هوش مصنوعی و نوع دستوراتی که در حافظه‌شان ثبت می‌شود، اقدام به تصویربرداری از پلاک خودرو می‌کنند.

به عنوان مثال دوربین‌هایی که در بزرگراه‌ها نصب شده، به سرعت شما حساس هستند و در صورت عبور از سرعت مجاز، عکس پلاک خودرو را گرفته و مستقیما در سوابق تخلفات راهنمایی و رانندگی شما ثبت می‌کنند.

دوربین راهنمایی رانندگی اپراتوری

در دوربین‌های اپراتوری که معمولا برای کنترل سرعت خودروها در آزادراه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، یک اپراتور پشت دوربین می‌نشیند و به شناسایی و ثبت تخلفات می‌پردازد. قطعا در این روش به‌دلیل حضور عامل انسانی درصد خطا برای ثبت تخلفات بالاتر می‌رود. اما از آنجایی‌که تصاویر در حافظه دوربین ثبت می‌شود، درصورت اعتراض راننده، امکان بازبینی و تصمیم‌گیری مجدد در تخلف ثبت شده، وجود خواهد داشت.

دوربین راهنمایی رانندگی هوشمند

دوربین راهنمایی رانندگی هوشمند

درصد بیشتری از دوربین‌های نصب شده در سطح شهر از نوع هوشمند بوده و برای ثبت سرعت خودروها، عبور از چراغ قرمز، عدم پرداخت عوارض آزادراهی و ورود به طرح ترافیک یا آلودگی هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرقی نمی‌کند در چه زمان و مکانی قرار دارید؛ این دوربین‌ها در هر شرایطی قادر به تشخیص پلاک خودرو و ثبت کوچکترین تخلفات رانندگی شما هستند؛ به طوری‌که در کمتر از دو هفته می‌توانید از میزان جریمه و جزئیات تخلفی که مرتکب شده‌اید، مطلع شوید.

در یک دسته‌بندی دیگر دوربین راهنمایی و رانندگی به سه دسته استقراری، دستی و خودرویی طبقه‌بندی می‌شوند. بسته به نوع دوربین استفاده شده، میزان دخالت پلیس در ثبت خلافی خودرو تغییر می‌کند.

به‌جای شما پاسخگوی تماس‌هایتان هستیم!

[hm_buy_form_inline]

دوربین‌ استقراری

دسته‌ای از دوربین‌ راهنمایی رانندگی هستند که کارکرد اصلی آنها ثبت سرعت خودروها است. این دوربین‌ها که در معابر سطح شهر نصب می‌شوند اغلب برای ثبت سرعت خودروها و کنترل تردد در محدوده‌های ترافیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دوربین‌ استقراری

دوربین خودوریی

نوع دیگری از دوربین راهنمایی رانندگی است که درون خودروی پلیس نصب شده و برای کنترل سرعت خودروهای جلویی در خیابان‌های خلوت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این دوربین‌ها ثبت تخلفات توسط اپراتور حاضر در خودرو پلیس انجام می‌شود و دوربین صرفا برای تشخیص سرعت خودروها، به پلیس کمک می‌کند.

دوربین دستی

آشناترین نوع دوربین راهنمایی و رانندگی برای ثبت تخلفات همین دوربین‌های دستی است که تقریبا تمامی افراد در مسیرهای جاده‌ای با آنها مواجه شده‌اند. این دوربین‌ها توسط اپراتور پلیس و با سه‌ پایه در کنار جاده برای ثبت سرعت و کنترل خودروهای متخلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و ثبت تخلفات توسط این آنها در طول روز کارایی و کیفیت بیشتری نسبت به شب دارد.

دوربین راهنمایی و رانندگی

ثبت جریمه توسط دوربین راهنمایی رانندگی به چه صورت است؟

بسیاری از رانندگان با مشاهده تابلوهای کنترل سرعت نامحسوس که در حاشیه بزرگراه‌ها نصب شده یا با آگاهی از مکان دوربین راهنمایی و رانندگی اقدام به کاهش سرعت خود می‌کنند تا با سرعت مجاز از مقابل دوربین راهنمایی و رانندگی عبور کنند، غافل از آنکه این دوربین‌ها بسیار سریع‌تر از آنچه شما تصور می‌کنید و با فاصله بسیار زیاد قادر به تشخیص پلاک خودرو، ثبت سرعت آن و صدور قبض جریمه هستند.

به طورکلی محاسبه سرعت خودروها توسط دوربین راهنمایی رانندگی به سه صورت انجام می‌شود:

  • سرعت لحظه‌ای در زمان عبور از مقابل دوربین
  • سرعت متوسط بین دو دوربین متوالی
  • ترکیبی از سرعت لحظه‌ای و سرعت متوسط

به‌عنوان مثال اغلب دوربین‌‌های راهنمایی و رانندگی سطح شهر تهران شامل 2 دوربین به‌صورت هم‌زمان هستند که فاصله 3 کیلومتری را تحت پوشش قرار می‌دهند. مکانیزم محاسبه سرعت در این دوربین‌ها به این‌صورت است که دوربین اول زمان عبور خودرو از مقابل دوربین را ثبت می‌کند. دوربین دوم با محاسبه زمان و فاصله‌ای که خودرو به دوربین می‌رسد، سرعت خودرو را محاسبه کرده و در صورت بالاتر بودن از سرعت مجاز اقدام به ثبت تخلف رانندگی می‌کند.

به این‌ترتیب دوربین‌ها با تطبیق تصاویر حاصل از دو دوربین بسیار هوشمندتر از آن هستند که با کاهش سرعت در مقابل آنها، از جریمه شدن خودرو خود جلوگیری کنید.

مواردی که توسط دوربین راهنمایی و رانندگی ثبت می‌شود

انواع دوربین‌های راهنمایی و رانندگی موارد زیر را به‌عنوان تخلف ثبت می‌کنند:

  • تردد در محدوده طرح ترافیک
  • تردد در خط ویژه اتوبوس‌های تندرو
  • عبور از چراغ قرمز
  • سرعت غیرمجاز
  • پارک و توقف در مکان‌های غیرمجاز
  • عبور از عوارض شهری

جریمه

اعتراض به جریمه دوربین راهنمایی رانندگی چگونه انجام می‌شود؟

اگرچه دقت دوربین‌ها بسیار بالا است و امکان خطای آن بسیار پایین و کمتر از یک درصد، اما موارد متعددی از جریمه‌های غیرواقعی وجود دارد که زمینه نارضایتی رانندگان خودرو را ایجاد می‌کند. به همین دلیل، پلیس راهنمایی و رانندگی امکان اعتراض به جریمه دوربین را فراهم کرده تا رانندگان براساس مدارک مستند، فرایند شکایت از جریمه خودرو خود را طی کنند. 

قابل ذکر است، اعتراض به خلافی دوربین در صورتی‌که مربوط به عبور از سرعت مجاز، تردد در محدوده ترافیک و عبور از چراغ قرمز باشد، قابل اجرا خواهد بود.

نکته دیگر این است که در حال‌حاضر امکان ثبت اعتراض به جریمه دوربین به‌صورت آنلاین وجود ندارد و جهت ثبت اعتراض باید به مراکز رسیدگی به شکایات و اعتراض رانندگان مراجعه شود.

مراحل اعتراض به جریمه دوربین

  1. در صورت بررسی خلافی و اعتراض به خلافی خودرو دوربین به مراکز رسیدگی به شکایات رانندگی مراجعه کنید.
  2. مدارک موردنیاز برای اعتراض به جریمه دوربین را به کارشناسان مربوطه تحویل دهید.
  3. منتظر بمانید تا نتیجه اعتراض به جریمه دوربین صادر شود. از آنجایی‌که دقت دوربین‌ها بالا است، معمولا رای صادر شده قطعی بوده و امکان اعتراض مجدد به آن وجود ندارد.

مدارک موردنیاز

  • کارت و سند خودرو
  • مدارک شناسایی مالک
  • فرم تکمیل شده اعتراض به جریمه دوربین

مراکز رسیدگی به اعتراض جریمه دوربین در سطح شهر تهران

در حال حاضر 10 مرکز فعال جهت رسیدگی به اعتراض رانندگان به خلافی دوربین وجود دارد:

منطقه

آدرس

شماره تماس

1

بزرگراه ارتش، بلوار اوشان، نبش میدان اوشان

 

1

خیابان آزادی، نبش رودکی، پشت راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، واحد رسیدگی دادسرای ناحیه ۳۲

 

3

بزرگراه حقانی، نرسیده به تقاطع جهان کودک، مقابل پارک آب و آتش

02186083244

10

بزرگراه نواب، تقاطع خیابان محبوب مجاز (ویژه جانبازان، ایثارگران و خانواده شهداء)

02155437161

12

خیابان شوش، نرسیده به میدان شوش، پشت بوستان بهاران، جنب کلانتری 112

 

14

خیابان نبرد شمالی، میدان نبرد، انتهای خیابان شهید ابراهیم بیدی

02133057528

16

خیابان بعثت، خیابان رجائی جنوبی، خیابان هلال احمر، مقابل سیلو

02155330307

20

شهرری، خیابان استخر، روبروی فروشگاه شهروند

02155902110

21

تهرانسر، انتهای بلوار یاس

02144538808

22

بزرگراه همت غرب، آزادگان جنوب، شهرک گلستان، بلوار گلها، خیابان یاسمن جنوبی

02144736840

اگرچه تکنولوژی‌های دیجیتال و هوش مصنوعی به کمک پلیس راهنمایی و رانندگی آمده تا فرایندهای کنترل و مدیریت شهری با کیفیت و سرعت بیشتری انجام شود اما در بعضی موارد تکنولوژی‌ها دارای نقاط ضعفی هستند که موجبات ناراضایتی کاربران را فراهم می‌آورد. بنابراین، در این مقاله سعی کردیم به‌طور جامع به توضیح تکنولوژی دوربین ثبت تخلفات راهنمایی رانندگی، چگونگی عملکردشان و نحوه اعتراض به جریمه‌ این دوربین‌ها بپردازیم.

سوالات متداول اعتراض به جریمه دوربین

آیا می‌توان اینترنتی فرایند اعتراض به جریمه دوربین را انجام داد؟

در حال حاضر امکان اعتراض به خلافی دوربین به‌صورت آنلاین و اینترنتی وجود ندارد. برای مشاهده عکس جریمه دوربین و انجام فرایند اعتراض باید به مراکز رسیدگی به تخلفات رانندگی مراجعه کنید که فهرست آن برای ساکنین شهر تهران در مقاله آمده است.

برای اعتراض به جریمه دوربین چه مراحلی باید طی شود؟
ابتدا باید استعلام خلافی خودرو خود را بگیرید. برای گرفتن عکس و پر کردن فرم شکایت به مراکز رسیدگی به شکایات رانندگی مراجعه کنید. مدارک موردنیاز را به کارشناسان مربوطه تحویل دهید و منتظر بمانید تا نتیجه مشخص شود.
عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
6 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1402-10-27 09:06

چه کشوره بی قانونیه
هرکی هر پلاکی بخواد جلع میکنه یا دست کاری میکنن
ماشین ما تو خونه هست هر ماه جریمه الکی میاد
یه ماشین هم مدل ماشین ما جلع کرده
یکم پیگیری کنید فقط بلدید پلاک بدید به مردم
همینطور که بلدید پیام کشف حجاب بدید همینطور هم اینو رسیدگی کنید

مسعود
1402-05-21 04:54

امروز ۲۱مرداد۱۴۰۲ساعت چهار صبح پیامک اومده که ۱۰تیر ماه۱۴۰۲روز شنبه ساعت سه ظهرجاده منزل آبادبعد چهل روز جریمه سرعت از دوربین مکانیزه اومده که این تایم من توی دفترم یادداشت دارم که سر کار بودم حالا باید کلی از کار بیفتم که میخواد برم اعتراض کنم آیا قبول کنن آیا قبول نکنن. آدم میمونه چی بگه بخدا

بهمن
1402-03-07 00:10

رو مخن خدایی…1402/02/19 شاهرود بودم الان1402/03/06برام پیامک اومده سرعت غیر مجاز 45 تومن

سعید
1402-02-23 00:48
امتیاز دهی :
     

از شهری ک ساکنم همش برام جریمه میاد
به هرکی میگفتم من رعایت میکنم ولی باز پیامک جریمه میاد . باور نمیکرد
یه بار به سرم زد رفتم استعلام عکسای دوربین گرفتم
دیدم پلاکم روی ماشین تیگو شاسی هست اونم همشهریمه.
فقط دوتاشون قبول کردن پاک کردن
ولی من مطمعنم حداقل بالای نودهشت درصدجریمهام کار اون ن‌ام‌رده
نمیدونم چ کنم

صالح
1402-01-05 14:41

تو برگشت از مشهد به نیشابور محور “مشهد ملك آباد-نيشابور شهرک خيام” و “مشهد ملك آباد-نيشابور0کاشي الماس” هم به فاصله 3 دقیقه از هم من داشتم سرعت مجاز میرفتم (کمتر از110 تا) و مطمئن هم هستم بیشتر نمیرفتم چون روی کروز گذاشته بودم با دوربین هر دو رو جریمه شدم. دوبار پشت سر هم!!!! اصلا معلوم نیست چرا باید دوربین اونجا من رو با این سرعت جریمه کنه؟ جایی هم نمیشه اعتراض کرد. میگن باید حضوری بری!!! یه روز از کارم برم بزنم که اعتراض کنم اونم شااااااید قبول کنن….

Last edited 1 year ago by صالح
وحید
1401-11-15 20:25

دوربین ورودیه جوادیه شیراز،تو این کمربندی سرعت بالای 30تا ثبت میکنه،مسخرست