سیستم tcs یا همان سیستم کنترل کشش چیست

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات فنی همراه مکانیک شما کاربر گرامی را با یکی از تکنولوژی‌های به‌روز خودروهای امروزی آشنا خواهیم کرد. TCS یا همان سیستم کنترل کشش سیستم به‌روز خودروهای لوکس است که در این مقاله قصد داریم این مورد را بررسی کنیم.

معرفی کلی سیستم کنترل کشش TCS

سیستم کنترل کشش (TCS) یکی از انقلاب­‌های سیستماتیک در بحث خودرو هست که کارایی بسیار زیاد آن باعث شده است ما در همراه‌مکانیک شما را با این سیستم آشنا کنیم. خیلی وقت­‌ها دیده­‌اید که به دلیل شرایط بد آب و هوا و لغزنده بودن جاده­‌ها، خودروهایی در هنگام پیچیدن و حتی حرکت عادی دچار هرزگردی می­‌شوند و تعادل خودرو از دست راننده خارج می­‌شود. البته که گاز دادن زیاد عاملی‌ا­ست که این حادثه را به سمت رخ دادن سوق می‌­دهد. با توجه به پیامدها و خطراتی که برای این مسئله پیش آمده، شرکت­‌های خودروسازی از سالیان قبل به این فکر افتادند که با آوردن سیستم جدیدی در خودروهای خود، از به‌روز حوادث برای مشتری­‌های خود جلوگیری کنند.

آیا می‌دانید با اپلیکیشن همراه مکانیک می‌توانید علاوه بر خدمات همراه‌مکانیک ، قیمت به‌روز خودرو خود

و یا سایر خودرو ها در هر سال و مدل و با هر کارکردی  بدست بیاورید

با فشردن لینک زیر اپلیکیشن همراه‌مکانیک را از کافه بازار دانلود کنید.

دانلود اپلیکیشن همراه مکانیک

 

TCS که مخفف Traction Control System هست به معنی سیستم کنترل کشش هست و باعث می­‌شود تا خودرو در جاده‌­های لغزنده تعادل خود را حفظ نماید. در حال حاضر، تمامی شرکت­‌های خودروسازی بزرگ جهان مانند : بی ام و، مرسدس بنز، تویوتا، کیا و … از این سیستم در خودروهای خود استفاده می‌کنند.

اهمیت سیستم کنترل کشش (TCS)

اهمیت سیستم کنترل کشش (TCS)

سیستم کنترل کشش  یا همان TCS با توجه به قطعات خود می‌­تواند به میزان پایداری خودرو دست­یابی پیدا کند. اگر از عملکرد سیستم ترمزی ABS در هنگام حرکت و شتاب­گیری آشنایی داشته باشید، می­‌توان گفت سیستم کنترل کشش (TCS) نیز به همین شکل هست. درکل می‌­توان گفت ABS و سیستم کنترل کشش (TCS) در یک خودرو مکمل هم هستند و خودرویی پیدا نمی­‌شود که تازه تولید شده باشد و با نداشتن این سیستم یشرفته بتواند بیشترین امتیاز را در تست­‌های ایمنی دریافت کند.

TCS با کمک سیستم ترمز ABS می­‌تواند با عملکرد خود، گشتاور اعمال شده بر روی چرخ­‌ها را کنترل کند و در کنار حفظ تعادل کمک می­‌کند تا دور موتور نیز عملکردی متعادل داشته باشد.

یکی از آشکارترین عیب­‌های خودروها، هرزگشتن چرخ­‌های متحرک بر روی سطوح یخ زده می­‌باشد که راننده‌­های قدیمی حتما مشکلات بوجود آمده این مسئله را به ­خاطر دارند. البته که اگر خودروهای قدیم از قدرت موتور بالایی برخوردار بودند این مشکل را در مناطق خشک نیز تجربه می­‌کردند.

حال با مروری به گذشته و آمارهای کاهش ­یافته تصادفات و آسیب­‌های پیش‌­آمده بر اثر کشش ناهموار خودرو می­‌توان به اهمیت سیستم کنترل کشش (TCS) پی‌برد. البته که ABS را می‌توان برادر جدانشدنی این سیستم دانست و در تمامی بخش‌­های مقاله اگر از فواید و عیب­‌های سیستم کنترل کشش (TCS) گفته می‌­شود حتما ABS نیز لحاظ شده است.

روند رسیدن به بهترین گزینه برای کشش خودرو

سیستم کنترل کشش (TCS)

از زمان­‌های گذشته برای حفظ خودرو و جان سرنشینان، پیشرفت زیادی را در صنعت خودروسازی شاهد بودیم. برای اصلاح کشش‌­های پیش­آمده خودرو در سطوح خطرناک و هرزگردی چرخ­ها نیز تدابیری توسط غول­های خودروسازی شده است که در این بخش ابتدا به تدابیر منسوخ شده گذشته می­‌پردازیم و در انتها به بهترین راه حل تا به الان خواهیم پرداخت.

اولین راه حلی که اجرایی نیز شد دیفرانسیل­‌های LSD بوده است. عملکرد این دیفرانسل به‌­طوری بود که اگر تماسی بین زمین و یکی از چرخ­‌های متحرک برقرار نبوده باشد، آن چرخ آزادانه برای خود می­‌چرخد ولی چرخ دیگر که بر روی سطوح خشک قرار دارد، ثابت می­‌ماند و با توجه به حالت سکونی که به خود می­‌گیرد خودرو دچار حرکت نمی­‌شود. این راه حل نتایج مثبتی برای گشتاور خودروها داشت و دیگر در مواقعی که سیستم تعلیق و کشش خودرو دچار خطر می­‌شد، نمی­‌گذاشت گشتاور بسیار کمی از خودرو منتقل شود که خودرو در اوضاع نامتعادل شروع به حرکت کند.

اگر بدلیل مشغله کاری فرصت پاسخ گویی به هیچ تماس تلفنی و یا آگهی خودرو خود را ندارید

با خدمت فروش سفارشی همراه مکانیک خودرو خود را بدون دغدغه و بدون پاسخ گویی به یک تماس بفروشید

برای اطلاع از جزئیات این طرح اینجا کلیک کنید

 

سیستم ماکس تراک از جمله راه­ حل­‌های دیگری بوده است که توانسته بود از هرزگردی چرخ­‌ها جلوگیری کند. این سیستم که در دهه 70 میلادی برای خودروها تعبیه شده بود از کامپیوتر خودرو برای عملکرد بهتر خود، کمک می­‌گرفت. سیستم ماکس تراک اختلاف سرعت در چرخ­‌های جلو و عقب را محاسبه می­‌کرد و از طریق همین روش به عدم هرزگردی چرخ­‌ها کمک می‌­کرد.

اما انقلاب واقعی در سال 1971 شروع شد؛ مرسدس بنز برای اصلاح هرزگردی چرخ­‌های خود توانست سیستمی به نام ETCS راه‌­اندازی کند که در حال حاضر با نام TCS  در خودروهای با ایمنی بالا دیده می­‌شود. سیستم کنترل کشش (TCS) با کمک سنسورهای سرعت خود که بر روی چرخ‌های خودرو نصب شده است باعث می‌­شود کنترل چرخ­‌ها را داشته باشد.

البته همان­طور که در بخش­‌های قبلی اشاره شد، سیستم کنترل کشش به همراه ABS می­‌تواند عملکرد مثبت خود را نشان دهد. خیلی از اوقات مشاهده کردید که سطح­‌های ناهموار به همراه یخ‌زدگی و یا خیلی خیس بوده و فقط بعضی از خودروهای گران­قیمت توانایی حرکت در آن سطح­‌ها را داشته‌­اند. توانایی این خودروها فقط و فقط به دلیل وجود سیستم کنترل کشش بوده است و در نبود آن به هیچ وجه نمی­‌توان از سطح‌های ناهموار با شدت زیاد عبور کرد.

نحوه عملکرد سیستم کنترل کشش

نحوه عملکرد سیستم کنترل کشش

همان­طور که در بخش قبلی اشاره شد، عملکرد خوب سیستم کنترل کشش (TCS) مستلزم سنسورهایی است که بر روی چرخ­‌ها تعبیه شده است. این سنسورها اگر احساس خطر کنند به کامپیوتر خودرو اعلام می‌کنند و واحد کنترل خودرو در ابتدا ABS را صدا می­‌زند تا به کمک TCS بتوانند به خودرو یاری برسانند. ترمزهای ABS وارد ماجرا می­‌شوند و با توجه به نیاز هر چرخ به ترمز، به صورت اتوماتیک نیرویی به چرخ­‌ها وارد می­‌کنند. نتیجه این روند، هدف سیستم کنترل کشش (TCS) هست و خودرو بدون هیچ هرزگردی به راه خود ادامه می­‌دهد.سیستم کنترل کشش کاری با برف ندارد !

سیستم کنترل کشش (TCS) عملکردی عالی دارد که اگر راننده­ای مجرب این سیستم را نیز تجربه کند از میزان اهمیت TCS کاملا حیرت­‌زده می­‌شود. اما ناخداگاه این فکر به راننده القا می­‌شود که در برف نیز سیستم کنترل کشش می‌تواند به حرکت خودرو کمک کند.

اما باید بگوئیم اصلا این­طور نیست و بارها مشاهده شده که راننده با توجه به سابقه درخشان سیستم کنترل کشش، در برف­‌های سنگین نیز، خودروی خود را به بیرون برده و در برف گیر می­‌کند. البته که این سیستم کارآمد در هنگام لیز خوردن بر روی سطوح برفی نیز به یاری راننده می­‌رسد اما اگر خودرو در برف گیر کند دیگر کاری از این سیستم برنمی‌­آید.

هیچوقت سیستم کنترل کشش را غیرفعال نکنید

کارایی این سیستم کارآمد فقط در سطوح ناهموار دیده نمی­‌شود و گاهی اوقات به­ دلیل سرعت بسیار بالای خودرو، در سطوح هموار نیز این سیستم نیاز می­‌شود. بیشترین احساس نیاز در هنگام پیچ­‌هاست که بیشترین خطر برای هرزگردی چرخ‌­ها دیده می­‌شود. دلیل این مسئله هم از دست رفتن کلی تعادل خودروهاست. اما اگر سیستم کنترل کشش (TCS) روشن باشد با کمک ترمزهای ABS از بروز خطرات احتمالی جلوگیری می‌­کند و باعث می­‌شود جان شما و سرنشیان داخل خودرو در امان باشد.

جاده‌­های ایران، مهمترین دلیل برای نیاز به TCS

جاده چالوس؛ یک کلمه که می‌­تواند ترسناک­ترین جمله باشد. این جاده لرزه را به عزیزان شما وارد می­‌کند و وقتی شما در این جاده در حال رفت و آمد هستید نمی‌­توانید اصلا نگران جاده نباشید. حال با توجه به تجربه رانندگی لذت­بخش در خودروهای مدرن، گاهی اوقات دیده می­‌شود که راننده‌­های مطمئن نیز تحریک می­‌شوند و می­‌خواهند سرعت بالا را با خودروی خود تجربه کنند. این یک حقیقت هست که سرعت بالا گاهی اوقات لذتی آرام­‌بخش محسوب می­‌شود و دیگر در قرن 21 نمی‌­توان آرام­‌بخشی را نادیده گرفت.

حال با توجه به همه این موارد، سیستم کنترل کشش (TCS) را باید روشن نگه‌دارید تا آرامش خود را تبدیل به خطر برای خود و دیگران نکنید. در هنگام بروز خطر، این سیستم باعث می­‌شود چند ثانیه­‌ای به شما فرصت داده شود تا بتوانید خودروی خود را جمع کنید.

سیستم کنترل کشش (TCS) به ­طور کلی چه وظایفی دارد؟

سیستم کنترل کشش (TCS) به ­طور کلی چه وظایفی دارد؟

اکثر خودروهای آلمانی از سیستم TCS به همراه ABS یاری می­‌گیرند. البته که وظایف مشخص­ شده‌­ای نیز برای این سیستم در تمامی خودروهای جهانی وجود دارد که می­‌توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • در هنگام شتاب­‌های زیادی که خودرو به خود می­‌گیرد، سیستم کنترل کشش (TCS) باید از لغزش چرخ­‌ها جلوگیری کند.
  • چرخ­‌های خودرو اگر در جاده­‌های لغزنده جرکت کند، باید TCS از هرزگردی چرخ‌­های درحال حرکت جلوگیری کند.
  • اگر چرخ‌­های خودرو در گل، یخ و شن گیر کرده باشد، سیستم کنترل کشش باید به کمک چرخ­‌ها بیاید و خودرو را از آن شرایط نجات دهد.

سیستم کنترل کشش، بخشی استهلاک ­پذیر

سیستم کنترل کشش، بخشی استهلاک ­پذیر

سیستم کنترل کشش، دارای سنسورهای فعالی است که بر روی چرخ­‌ها دیده می­‌شود. این سنسور در جاده‌­هایی که نوسانات زیادی دارد گاهی اوقات دچار خرابی­‌هایی می­‌شود. البته که پس از خرابی این سنسور و به­‌طور کل این سیستم، در اکثر خودروها صداهایی وارد کابین می­‌شود که می‌­توان از خرابی این سیستم کارآمد اطلاع پیدا کرد. البته که باید بدانید این سیستم در کنار کمک بزرگی که به شما می‌­کند کمی حساس است.

حساسیت سیستم کنترل کشش (TCS) نیز کاملا به­‌جا است و با توجه به کارایی زیادی که دارد، یکی از بخش­‌هایی­ است که استهلاک زیادی دارد. بهتر است چندباری در طی سال خودروی خود را پیش کارشناس مربوطه ببرید و از سالم بودن این سیستم مهم اطلاع پیدا کنید تا از بروز خطراتی برای خود و دیگران جلوگیری کنید. البته که باید به­ یاد داشت هر چه قدر هم این سیستم کارآمد باشد بهتر است تا حد ممکن از رفت و آمد زیاد در سطوح بسیار ناهموار جلوگیری کرد تا بتوان رضایت بیشتری نیز از سیستم کنترل کشش (TCS) داشت.

لحظه ای تصور کنید خودرو کارکرده با هزینه گزاف خریده اید اما ناگهان متوجه می شوید چندین خرابی درقطعات مختلف خودرو وجود دارد.

چه حسی به شما دست می‌دهد؟

آیا می‌دانید یکی از خدمات همراه مکانیک کارشناسی 209 نقطه ای خودرو است.

صفحه کارشناسی تخصصی خودرو در محل همراه مکانیک

مقالات مرتبط:

بهترین زمان برای تعویض صفحه کلاچ چه زمانی است

7 آسیب جدی درجا کار کردن خودرو

با کالیپر ترمز خودرو بیشتر آشنا شوید

با نحوه کارکرد سیستم کنترل در سربالایی و سرازیری آشنا شوید

نقش پیستون در خودرو چیست و چگونه عمل می کند

سیستم سوخت رسانی انژکتور چگونه عمل می کند

عملکرد دیفرانسیل خودرو چگونه است

 با انواع سیستم تعلیق خودرو آشنا شوید

علت سر وصدای کابین چیست

ماهک گیربکس

مبدل کاتالیستی چیست

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها