تویوتا سولارا که درواقع نسخه دودرب تویوتا کمری است و در بسیاری از نقاط دنیا با نام تویوتا کمری سولارا شناخته میشود، حد فاصل سالهای 1998 تا 2008، در دو نسل و با دو تیپ بدنه کوپه و کانورتیبل (کروک) تولید شد. بیش از یک دهه پیش که واردات خودرو به کشور ما رونق داشت و هنوز خبر چندانی از قوانین عجیبوغریب واردات نبود، تعداد خیلی محدودی از نسل دوم تویوتا سولارا (2003 – 2008) در بازار کشور ما نیز عرضه شد که اکثر آنها، از نسخه کوپه بودند.
در حال حاضر نیز تویوتا سولارا یکی از متفاوتترین کوپههایی است که در بازار کشور ما یافت میشود و شاید بتواند نظر برخی خریداران با سلیقههای خاص را به خود جلب کند. ازاینرو، تصمیم گرفتیم تا این مقاله از مجله خودروی همراه مکانیک را به بررسی مزایا و معایب تویوتا سولارا اختصاص دهیم. اگر شما نیز علاقه دارید بیشتر با این ژاپنی خاص آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
مزایای تویوتا سولارا
ابتدا به بررسی مزایای این خودرو میپردازیم:
مزیت اول: طراحی خاص و متفاوت
نسل دوم تویوتا سولارا، از پلتفرمی مشترک با نسل ششم تویوتا کمری موسوم به کمری XV30 (2002 – 2006) بهره میبرد. هرچند سبک کلی طراحی تویوتا سولارا با برادر سدانش یکسان است و اثر چندانی از المانهای اسپرت در آن بهچشم نمیخورد، اما تناسبهای طراحی در تویوتا سولارا، خیلی بهتر از تویوتا کمری XV30 رعایت شده است. همین نکته، تویوتا سولارا را کمی جوانتر از آنچه که هست، نشان میدهد؛ ضمن اینکه تعداد بسیار اندک این خودرو در بازار کشور ما، باعث میشود تا در هر شرایطی جلب توجه کند و پرستیژ بالایی داشته باشد.
البته این نکته به معنی زیبا و بینقصبودن تویوتا سولارا نیست و این خودرو حتی با مقیاس سالهای نخست هزاره سوم میلادی نیز، نقاط ضعفی مانند طراحی بحثبرانگیز چراغهای عقب را نشان میدهد.
مزیت دوم: کابین جادار
تویوتا سولارا با فاصله محوری 2720 میلیمتر، (دقیقاً برابر با فاصله محوری تویوتا کمری نسل ششم) در سگمنت کوپههای بزرگ قرار میگیرد و فضای ردیف عقب آن نسبتاً جادار است. از اینرو، این خودرو برخلاف همکلاسانی مانند تویوتا GT86 و هیوندای جنسیس کوپه، میتواند تا حدود زیادی نقش یک خودروی روزمره برای خانوادههای جوان و کمجمعیت را نیز ایفا کند.
مزیت سوم: پیشرانه قدرتمند در نسخههای 6سیلندر
تویوتا سولارا نسل دوم، در بازارهای جهانی با دو پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری یا 6 سیلندر 3.3 لیتری ( هر دو از نوع تنفس طبیعی) عرضه میشد که هر دو نسخه 4 و 6 سیلندر، در بازار کشور ما نیز موجود هستند. نسخههای 4 سیلندر این خودرو، تواناییهای حرکتی خیلی معمولی دارند؛ اما نسخههای 6 سیلندر با شتاب صفرتاصد 7.2 ثانیه و حداکثر سرعت 215 کیلومتر در ساعت، نسبت به سنوسال خود، خودرویی سریع محسوب میشوند و کماکان بر بسیاری از خودروهای روز بازار کشور برتری دارند.
پیشرانه نصبشده روی این نسخهها که با کد 3MZ-FE شناخته میشود، حداکثر قدرت 228 اسببخار و حداکثر گشتاور 325 نیوتنمتر را تولید میکند و به یک گیربکس 5سرعته اتوماتیک متصل میشود. مصرف سوخت ترکیبی تویوتا سولارا با این پیشرانه نیز، برابر با 11.2 لیتر در صد کیلومتر است.
مزیت چهارم: آپشنهای قابلقبول
یکی دیگر از مزایای تویوتا سولارا، امکانات رفاهی قابلقبول آن است. نسخههای فولآپشن این خودرو با تجهیز به امکاناتی مثل سانروف، کروزکنترل، تهویه مطبوع اتوماتیک، روکش چرمی صندلیها، صندلیهای جلو با تنظیم برقی و مجهز به گرمکن، سنسور نور، بلوتوث، حالت اسپرت گیربکس، چراغهای عقب LED و… در مقام یک خودرو با عمر بیش از یک دهه، کماکان راضیکننده ظاهر میشوند.
مزیت پنجم کیفیت ساخت بالا
تویوتا سولارا نیز مانند تمام محصولات این خودروساز ژاپنی، کیفیت مونتاژ بسیار بالایی دارد. این نکته در کنار کیفیت مناسب متریال استفادهشده درون کابین، باعث شده است تا این خودرو حتی در کارکردهای بالا نیز تا حدود زیادی کیفیت خود را حفظ کند و آثار کهنگی چندانی در آن بهچشم نخورد. این کیفیت بالا در بخشهای فنی نیز مشاهده میشود و اگر مالک تویوتا سولارا، سرویسهای دورهای آن را سروقت انجام دهد، تا مدت زیادی با خرابیها و مشکلات فنی چندانی مواجه نخواهد شد.
معایب تویوتا سولارا
نوبت به بررسی معایب این خودرو میرسد:
عیب اول: هندلینگ نهچندان عالی
تویوتا سولارا یک کوپه دیفرانسیلجلو است. این مسئله در کنار عملکرد نرم سیستم تعلیق آن، باعث شده است تا هندلینگ این خودرو چندان ایدهآل نباشد و در گذر از پیچهای تند، حسی از ناپایداری به راننده منتقل شود. درواقع، بهتر است با تویوتا سولارا بیشتر به دنبال شتابگیری در مسیرهای مستقیم باشید و در مسیرهای کوهستانی، فکر کَلکَلکردن با خودرویی مثل هیوندای جنسیس کوپه را از سر بیرون کنید.
عیب دوم: قطعات کمیاب
تویوتا سولارا از نظر قطعات فنی، اشتراک بسیار زیادی با تویوتا کمری و حتی برخی از مدلهای لکسوس دارد و از این نظر، جای نگرانی چندانی نیست؛ اما اگر روزی با این خودرو تصادف کنید و نیاز به قطعات بدنه داشته باشید، کمبود این قطعات، بسیار دردسرساز خواهد شد و لازم است علاوه بر صبر و حوصله زیاد، هزینههای گزافی را نیز بپردازید.
عیب سوم: بازار خریدوفروش بسیار ضعیف
آخرین موردی که لازم است در معایب تویوتا سولارا به آن اشاره کنیم، بازار خریدوفروش ضعیف این خودرو است. حقیقت این است که بهطورکلی در بازار کشور ما، خودروهای کوپه چندان پرطرفدار نیستند و حتی کوپههای معروفی مثل تویوتا GT86، بی ام و سری 3 کوپه و مرسدس بنز E کلاس کوپه نیز چندان راحت به پول نقد تبدیل نمیشوند. این مسئله در مورد خودروی بسیار خاص و کمیابی مثل تویوتا سولارا، نمود بیشتری دارد و اغراق نیست اگر بگوییم در صورت تصمیمگرفتن برای فروش این خودرو، باید ماهها منتظر بمانید تا یک خریدار واقعی با شما تماس بگیرد!
جمعبندی
در پایان بررسی مزایا و معایب تویوتا سولارا، میتوانیم بگوییم که اگر بهدنبال یک خودروی خاص هستید که تعادل مناسبی بین ویژگیهای جوانپسند و خانوادگی برقرار کرده باشد، این خودرو میتواند گزینهای مناسب برای شما باشد. البته در صورتی که به خرید تویوتا سولارا فکر میکنید، اکیداً به شما توصیه میکنیم که یک خودروی دیگر برای استفادههای روزمره داشته باشید و تویوتا سولارا را بهعنوان خودروی اول خود مورد استفاده قرار ندهید؛ چراکه در این صورت، ممکن است خیلی زود درگیر تأمین قطعه و خدمات پسازفروش شوید و از انتخاب خود احساس ندامت کنید! برای اطلاع از قیمت تویوتا سولارا و خرید اقساطی تویوتا کلیک کنید.
بیشتر بخوانید