تویوتا پریوس محبوبترین و خوشنامترین سدان هیبریدی جهان است که تنها نسل چهارم آن، توانسته است به طور گسترده به بازار کشورمان راه پیدا کند. این خودرو دورگه، نقاط قوت فراوانی دارد و همین مزیت نیز سبب شده است تا در بازارهای بینالمللی همچون ستارهای پرفروغ، خوش بدرخشد و بهسان یک قهرمان کارکشته، پرچم کمپانی تویوتا را در رقابت با سایر حریفان هیبریدی بالا نگاه دارد. با توجه به این که Prius نیز خودروی بینقصی نیست و معایب و مشکلات مخصوصبهخود را دارد، ما در این مقاله از سری مقالات «مجله خودرو همراه مکانیک» تعارف را کنار گذاشتهایم تا به «معایب تویوتا پریوس» بپردازیم.
ایرادات پریوس هیبریدی
در ادامه مقاله به بررسی نقاط ضعف این خودرو خواهیم پرداخت که عبارتند از: طراحی ظاهری غیرمتعارف، طراحی داخلی فضایی، باطن فنی بیشازحد آرام، باگ آپشنهای رفاهی و پیچیدگی فنی و هزینه نگهداری
1. طراحی ظاهری غیرمتعارف
از جمله معایب تویوتا پریوس طراحی ظاهری غیرمتعارف آن است. طراحان نسل چهارم این خودرو، احتمالا قوه زیباییشناختی خود را پشت درب دفتر شرکت جا گذاشتهاند و صرفا تحلیلهای هندسی و فرمولهای آئرودینامیک را به روی میز مرتبط با پروژه طراحی Prius نسل چهارم بردهاند؛ چراکه شمایل ظاهری مدل ۲۰۱۷ سرشار از المانهای هندسی با خطوط شکسته است که بیشتر از هر چیز، رعایت اصول علم آئرودینامیک در آن احساس میشود و کمتر توجهی به سلیقه زیباییشناختی عموم جامعه شده است.
گرچه این طراحی بسیار خلاقانه است، اما با این حال و به دور از تعارف باید گفت که Prius خودروی زیبایی نیست و به همین دلیل نیز سبک خاص طراحی ظاهری آن در زمره معایب این خودرو جای خواهد گرفت.
2. طراحی داخلی فضایی
طراحان بخش داخلی Prius 2017 نیز احتمالا جزو طرفداران پروپاقرص سری فیلمهای جنگ ستارگان بودهاند؛ زیرا تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا نمای کلی داشبورد را به سبک سفینههای فضایی در فیلمهای علمی تخیلی طراحی کنند.
نمایشگر صفحهکیلومتر نیز به میانه داشبورد منتقل شده است تا میزان حواسپرتی راننده را بیشازپیش افزایش دهد و نمایی متمایز درون کابین رقم بزند. از سوی دیگر، مطمئنا تا به حال اهرم تعویض دندهای شبیه به آنچه در تویوتا پریوس استفاده شده است، ندیدهاید. محل قرارگیری این اهرم نیز به نحوی است که شاید آن را با یکی از کلیدهای سیستم تهویه اشتباه بگیریم! درمجموع، باید عنوان داشت که گرچه خلاقیت طراحان فضای داخلی این خودرو را ارج مینهیم، اما با کمال احترام، باید عنوان کنیم که بهتر است خلاقیتشان را جای دیگری خرج کنند و اجازه دهند همان طراحیهای متعارف و البته زیبا برای ما باقی بماند.
همچنین ناگفته نماند که به دلیل شیب زیاد سقف و شیشه عقب، فضای سر برای سرنشینان ردیف دوم و بهخصوص افراد بلندقد مقداری محدود شده است و آزادی عمل چندانی از این لحاظ برای آنان وجود نخواهد داشت.
3. باطن فنی بیشازحد آرام
از دیگر معایب تویوتا پریوس ظاهر فنی آرام این خودرو است. یک پیشرانه ۱.۸ لیتری مدرن، قاعدتا در حالت عادی باید بیشتر از ۱۲۰ یا ۱۳۰ اسببخار قدرت را در اختیار کاربران خود قرار دهد؛ این در حالی است که موتور بنزینی این سدان ژاپنی با حجم مشابه، صرفا ۹۵ اسببخار قدرت تولید میکند که نهایتا در تعامل با دو الکتروموتور، توان ترکیبی این مجموعه هیبریدی به ۱۲۱ اسببخار میرسد.
بنابراین، سطح چابکی این خودرو نیز چندان مهیج نیست و نباید از آن انتظار رانندگیهای چالاک و پرشتاب را داشت؛ چراکه شتاب صفرتاصد این خودرو حدود 11 ثانیه است و بسته به نوع و شرایط سطح جاده، میتواند به ارقامی بالاتر از این نیز برسد.
4. باگ آپشنهای رفاهی
باگ آپشنهای رفاهی از دیگر معایب تویوتا پریوس است. این سدان هیبریدی ژاپنی در قالب تیپهای مختلف روانه بازار کشور شده است که به طور کلی، امکانات رفاهی قابلقبولی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند. با این حال، عمده مدلهای موجود در بازار کشور معروف به ترتیب C هستند و علیرغم بهرهمندی از امکانات مناسب، برخی تجهیزات حداقلی نظیر تنظیم برقی صندلیهای جلو، سانروف و روکش چرمی صندلیها را با خود بههمراه ندارند. بنابراین، میتوان از این مسئله بهعنوان باگ آپشنهای رفاهی Prius نام برد؛ بهویژه فقدان صندلی برقی برای خودرویی در این سطح بسیار غیرقابلقبول به نظر میرسد؛ ناگفته نماند که تیپهای پایه این خودرو نیز به طور کلی از فقر امکانات رفاهی مطلوب رنج میبرند.
5. پیچیدگی فنی و هزینه نگهداری
خودروهای هیبریدی دارای پیچیدگی فنی بالاتری نسبت به پیشرانههای ساده بنزینی هستند؛ بنابراین، فرآیند تعمیرات آنها پرهزینهتر است و نیاز به تعمیرکار ماهر جهت انجام فرآیندهای تعمیرات این خودرو وجود خواهد داشت.
از طرف دیگر، باتری خودروهای برقی-هیبریدی در طول زمان دچار استهلاک میشود و نیاز به تعویض پیدا میکند. هزینه تعویض این قطعه بهویژه در مدلهای کارکرده، به سایر مخارج نگهداری این خودرو اضافه شده است و شاید میزان صرفهجوییهای ناشی از مصرف کم بنزین را بهیکباره از جیب مالک خودرو بیرون بکشد؛ بهویژه افرادی که برای مدت طولانی از این خودرو استفاده میکنند، باید به فکر هزینه تعویض باتری آن نیز باشند.
جمعبندی
این سدان جمعوجور هیبریدی، مزایای زیادی را در خود جای داده است؛ اما همانطورکه در بالا اشاره شد، معایب تویوتا پریوس نیز کم نیست و این نقاط ضعف به طور کلی بازار خریدوفروش آن را تحت تاثیر منفی قرار دادهاند. اگر میخواهید یک سدان هیبریدی متعارفتر خریداری کنید، بهتر است رقیبانی همچون سوناتا هیبرید یا تویوتا کمری هیبرید را مدنظر قرار دهید. ناگفته نماند که در این بازه قیمتی، میتوان خودروهای کارکرده یا صفرکیلومتر بنزینی مختلفی را در نوع سدان یا کراساوور نیز خریداری کرد؛ بنابراین، بهتر است آن موارد را نیز در نظر بگیرید و سپس تصمیم نهایی خود را از جهت خرید خودرو تویوتا پریوس اتخاذ کنید. برای اطلاع از قیمت تویوتا پریوس و دریافت کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
بیشتر بخوانید
با سلام دوستان تا این ماشین رو سوار نشید اصلا اصلا متوجه نمیشید که چطور ماشینی هست خودرو رو شما برای راحتی خودتان میخرید یا چشم نوازی دیگران؟ درسته که ظاهرش رو خیلیها نمی پسندند ولی این رو بدانید که با این ماشین شما اوج تکنولوژی ژاپنی را با قیمتی نزدیک به قیمت واقعی جهانی دارید. شما پول برای مسایل جانبی نمیدید من از سال ۲۰۱۷ دارمش تا الان فقط روغن موتور و آب و بنزین مصرف کرده حتی باطری ۱۲ ولت استارت موتور رو هم عوض نکردم که این خیلی عجیبه که ۶-۷ سال یک باطری کارکنه ولی چیزی… بیشتر »
سلام پریوس از نظر کیفیت به مراتب بهتر از سوناتاست چنانچه به نمایندگی های هیوندای هیبرید و همچنین تویوتا مراجعه کنید خودتون متوجه موضوع میشید خیلی به ندرت پریوس رو در نوبت تعمیر خواهید دید بهتره آمارهای صحیح در اختیار دیگران قرار بدید اگر سوناتا بهتر از پریوس بود چرا نماد خودرو هیبرید در دنیا پریوس هست؟ ضمنا علیرغم کیفیت کم نظیر کمری هیبرید موارد خرابی باتری در کمری هیبرید زیاد گزارش میشه لیکن پریوس خرابی باتری نداره و این موضوع رو هم خودتون از نمایندگی های مجاز میتونید استعلام کنید همچنین کمری و پریوس در یک رنج قیمت نیستند… بیشتر »
بنظر بنده یکی از بهترین خودروهای موجود در ایران تویوتا پریوس می باشد و مطالب گفته شده در مقاله دور از واقعیت است . بهترین کیفیت لوازم در این خودرو منجمله باطری هیبرید آن لحاظ گردیده. بهتر است قبل از نوشتن اینگونه مقالات با اشخاصی که دارنده این خودرو هستند مشورت نمایید
یکی از زیباترین و یونیک ترین طراحی هارو داره صفحه کیلومتر اتفاقن بدون تکون دادن گردن و یا حواس پرتی کاملا خانا و مشخصه با این حال سیستم هدا پ دیسپلی هم داره که روبرو راننده هستش، در مورد باتری عرض کنم چیزی که به تعدادفراوان دیدم این ماشین باتریش راحت ۱۵ تا۲۰ سال کارمیکنه درثانی درصورت نیازمیشه اافغانستان یا عراق باتریوتهیه کنید به هیچ عنوان پیچیدگی فنی نداره فقط یه ژنراتورباموتورکوپلینگ شده،این درحالیه که حالاحالاها خراب بشونیست واینم بگم مزایاو کم اصطحلاکی و راحتی و مورد اطمینان بودنش از خیلی ماشینا سرتره
۵ سال هست که پریوس هیبرید۲۰۱۶ دارم بسیار خودرو با کیفیت و بی صدا و نرم هست.
هر قطعه مصرفی حداقل ۳ برابر خودرو کره ای کار میکنه و اطمینان رانندگی در این خودرو بسیار بالاست.
ارامش بخاطر شیشه های دوجداره که از ورود صدا به کابین جلوگیری میکنه.
ظاهر بسیار خاص از خودرو هایی که همه مشابه هم طراحی شده.
من خودرو سوناتا بخاطر خشکی و انتقال صدا به کابین فروختم و از تویوتا بسیار راضی هستم.
و بسیاری از مزایای دیگر
بهتر است برای کارشناسی خودرو از صاحبانش که مدت زیادی از خودرو استفاده میکنن نظرخواهی شود.
یکسال هست که پریوس خریدم . بحدی دراین ماشین به هنگام رانندگی احساس آرامش میکنم که قابل وصف نیست . ضعفهایی را هم که دراین ویدئو دیدیم به هیچ وجه ضعفهای بنیادی نیستند . کلا تویوتو کم آپشن هست . بنابراین توقع برقی بودن صندلیهاش رو نداشته باشید . بخصوص تو ایران ، هرچی آپشن تو ایران روی خودرو بیشتر باشه هزینه های جانبی اش بیشتره . نرمی و راحتی این خودرو زبانزد هست .
بنده ۵سال دارم استفاده میکنم و اولین دلیل انتخاب این خودرو مهندسی بسیار بالا و در خور تحسین فنی این ماشین بود بعد چهره جذاب و یونیکش میباشد و در مورد باتری هایه هیبرید این ماشین باید اشاره کنم حد اقل ۱۵تا۲۰سال نیاز به تعویض ندارد و شاید نزدیک ۱۰۰تا پریوس در گرجستان دیدم که با توجه به کارکرد هایه بالایه یک میلیون کیلومتر هنوز باتری عوض نشده، همون آرامش و سکوت در پریوس حفظ شده بدون تغییر کیفیت ، خودروهایه ذکر شده تاکسی برگشتی از آمریکا هستند که در گرجستان استفاده میشوند.جسارتا مقاله بالا کاملا بی منطق و صرفاً… بیشتر »
سپاس از مشارکت شما