خوش فروش ترین خودروهای دست دوم در بازار فعلی کشورمان به دسته تولیدات اقتصادی داخلی، خصوصا محصولات سایپا و ایران خودرو تعلق دارند. در این مقاله شما را با خوش فروش ترین خودروهای ایرانی و همچنین بد فروش ترین ماشین های ایران آشنا خواهیم کرد. ضمنا ماشینهای خارجی و چینی را هم از این نظر زیر ذرهبین قرار خواهیم داد. لطفا در ادامه با همراه مکانیک همراه باشید.
خوش فروش ترین ماشین های ایران خودرو و سایپا
در حال حاضر ایران خودرو و سایپا اصلیترین تامینکنندگان خودروهای اقتصادی در ایران به حساب میآیند. بنابراین شکی نیست که تولیدات این دو شرکت به دلیل قیمت پایینتر، جزو خوش فروش ترین ماشین های داخلی به حساب میآیند.
خوش فروش ترین خودروهای دست دوم متعلق به شرکت ایران خودرو شامل محصولاتی مثل پژو پارس تیو ۵، دنا پلاس، پژو ۲۰۷ دنده ای، رنو ال ۹۰ ، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و تیپ ۵ میشود. البته سایر تولیدات این خودروساز نیز نسبتا پرفروش هستند و رونق معاملاتی بسیار مناسبی را تجربه میکنند، اما محصولات فوق در بازار با استقبال نسبی بیشتری در قیاس با دیگر تولیدات همقیمت مواجه شدهاند.
محصولات اقتصادی سایپا نیز در رنج قیمت زیر ۲۰۰ میلیون تومان اصطلاحا سلطنت میکنند و جزو خوش فروش ترین خودروهای صفر کیلومتر یا دست دوم به حساب میآیند. تیبا صندوق دار اس ایکس، ساینا ex، کوییک دندهای، لقب خوش فروش ترین ماشین های ایرانی در بازه قیمتی زیر ۲۰۰ میلیون تومان را به خود اختصاص دادهاند. قیمت پایین و ارزانی نسبی قطعات یدکی، از جمله دلایل موفقیت این خودروهای سایپا در بازار ایران و محبوبیت بالای آنها به حساب میآید.
برای خرید کوییک، همین حالا کلیک کنید
بدفروش ترین خودروهای سایپا و ایران خودرو
اگر بخواهیم بدفروش ترین ماشین های ایران را که توسط سایپا و ایران خودرو تولید شدهاند، معرفی کنیم باید گفت که سایپا آریو و سوزوکی کیزاشی که البته سالها پیش تولیدش متوقف شد، جزو خودروهای بدفروش بازار به حساب میآیند. البته این دو از لحاظ کیفی نسبت به محصولات همرده وضعیت بهتری دارند اما خدمات پس از فروش ضعیف و عرضه نامناسب باعث شد تا نتوانند جایگاهی شایسته در بازار ایران برای خود به دست آورند و در حال حاضر جزو ماشین های بدفروش ایران تلقی میشوند.
همچنین اگرچه شاید نتوانیم کم فروش ترین ماشین ایران خودرو را به طور دقیق مشخص کنیم اما در این بین محصولاتی مثل سمند سورن معمولی و رانا معمولی جزو محصولاتی هستند که نسبت به دیگر تولیدات ایرانخودرو معمولا با متقاضیان کمتری روبرو میشوند.
خوش فروش ترین ماشین های چینی
بهترین بازار دست دوم خودروهای چینی تا حد زیادی به محصولاتی مانند جک s5، چری تیگو ۵، چری تیگو ۷ ie و ام وی ام x33 اس اسپرت تعلق داشته است. ام وی ام x22 اسپرت اکسلنت نیز وضعیت فروش مناسبی دارد و جزو کراساوورهای کوچک نسبتا خوش فروش چینی در ایران محسوب میشود. در کلاس سدان ها هم محصولاتی مثل چری آریزو ۵ توربو، برلیانس h330و بسترن بی ۳۰ جزو خوش فروش ترین خودروهای دست دوم چینی طبقهبندی میشوند.
بدفروش ترین ماشین های چینی
شرکت سیف خودرو به دلیل عرضه نامناسب و پراکنده محصولاتی مثل بیسو t3 و t5 این دو خودرو را به بدفروش ترین ماشین های چینی فعلی بازار ایران تبدیل کرده است. همچنین محصولات چینی دیگری که به صورت بسیار محدود روانه بازار ایران شدهاند را نیز میتوان در این لیست جا داد؛ لوکسژن u6 در این گروه قرار میگیرد و فعلا نمیتوان بازار پررونقی را برای آن تصور کرد.
همچنین swm g01 نیز که از لحاظ طراحی و سطح آپشن ها و توان فنی شایستگیهای فراوانی دارد، به دلیل خدمات پس از فروش نسبتا محدود و همچنین آینده تقریبا مبهم از جنبه تداوم تولید، نتوانسته به اندازه خودروهای چینی هم قیمت خود در ایران خوش بدرخشند و فعلا جایگاه مطلوبی در میان خودروهای پرفروش دست دوم چینی پیدا نکرده است.
ضمنا تولیداتی مثل ترامپچی gs5 و ga3s و بایک سابرینا نیز جزو قربانیان عرضه محدود هستند و به دسته ماشین های چینی بدفروش تعلق پیدا میکنند. راین v5 و هافی لوبو هم با وجود قیمت پایین نتوانستند در ایران کارنامه درخشانی به دست بیاورند.
خوش فروش ترین خودروهای دست دوم خارجی
خوش فروش ترین خودروهای خارجی موجود در ایران متعلق به کمپانیهای کره ای و ژاپنی نظیر هیوندای، کیا و تویوتا هستند. در کلاس سدان ها میتوان به هیوندای سوناتا yf ، کیا اپتیما tf ، تویوتا کمری و مزدا ۳ اشاره کرد که جزو خوش فروش ترین خودروهای دست دوم خارجی به حساب میآیند. هیوندای سانتافه، کیا اسپورتیج، هیوندای توسان، کیا سورنتو، تویوتا راو ۴ و نیسان ایکس تریل هم جزو شاسیبلندهای پرفروش ژاپنی و کرهای هستند.
بدفروش ترین ماشین های خارجی
بد فروش ترین ماشین های خارجی در ایران شامل بعضی تولیدات کمپانی سانگ یانگ و سوبارو میشود که در مورد اول طراحی ظاهری نازیبا و البته خدمات پس از فروش نسبتا محدودتر باعث شد تا محصولات سانگ یانگ در ایران خیلی مورد استقبال قرار نگیرند. تولیدات وارداتی سوبارو نیز به صورت محدود به ایران آمد و به دلیل مشکل خدمات پس از فروش، چندان میان مشتریان ایرانی هوادار پیدا نکردند.
حرف آخر
در پایان میتوان گفت که عواملی همچون کیفیت ساخت، میزان عرضه، خدمات پس از فروش، قیمت قطعات یدکی، نوع و شهرت برند، از جمله عوامل اصلی هستند که روی خوش فروش یا بد فروش بودن یک خودرو در بازار ایران و البته دیگر نقاط جهان تاثیر مستقیم خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: