ماجرای قیمت‌گذاری تارا به کجا می‌رسد؟

فهرست مطالب

به گزارش همراه مکانیک، نشست شورای رقابت با موضوع قیمت‌گذاری خودروی تارا، محصول جدید ایران‌ خودرو در تاریخ 31 فروردین‌ماه با‌ حضور مسئولین مربوطه و جمعی از فعالین صنف خودرو ازجمله نمایندگان شرکت همراه مکانیک برگزار شد.

گفتنی است بعد از حضور همراه مکانیک در جلسات قیمت‌گذاری خودروهای «شاهین»، «ساینا اس» و «کوییک اس»، این بار در جلسه قیمت‌گذاری خودروی «تارا» نیز همراه مکانیک به‌عنوان یک مرجع مهم و باسابقه در حوزه خودرو شرکت داشت.

در جلسه فوق که با حضور نمایندگانی از شرکت کنترل کیفیت، استاندارد، رئیس انجمن تولیدکنندگان خودرو، رئیس انجمن صنفی نمایشگاه‌داران، نماینده موسسه مطالعات پژوهشی و بازرگانی، نمایندگانی از پلتفرم‌های نمایشگا‌هی آنلاین خودرو و هم‌چنین انجمن ملی حمایت از مصرف‌کنندگان به نمایندگی از مشتریان و مصرف‌کنندگان این محصول برگزار شد، نماینده شرکت ایران‌ خودرو به معرفی کامل مشخصات فنی و امکانات و تجهیزات فنی تارا پرداخت.

مشخصات فنی و تجهیزات تارا

تارا

تارا که به‌عنوان ستاره جدید تولیدات ایران ‌خودرو شناخته می‌شود، نسخه ایرانیزه پژو ۳۰۱ با کد فنی K132 است که بنا به اظهارات نماینده ایران ‌خودرو، بر اساس نیازسنجی خانواده ایرانی به مرحله تولید رسیده است. طراحی این خودرو، برگرفته از زبان جدید این شرکت و بر پایه مفهوم «یوز ایرانی» به ‌صورت تهاجمی و مدرن انجام ‌شده است که در کنار طراحی بخش عقب خودرو با چراغ‌هایی با گرافیکی برگرفته از معماری ایرانی، امید دارد به‌عنوان سمبلی از فرهنگ و هنر ایرانی در طراحی خودرو، به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

بنا بر اظهارات کارشناسان شرکت ایران‌ خودروی حاضر در جلسه، تارا در بخش فنی، به یک پیشرانه ۱.۶ لیتری TU5P  مجهز شده است که در مدل پایه توانایی تولید 110 اسب‌بخار قدرت و 150 نیوتن‌متر گشتاور را دارد.

بر اساس اطلاعات مندرج در سایت شرکت تولیدکننده، این خودرو در بخش انتقال قدرت، به یک گیربکس 5سرعته دستی یا 6سرعته اتوماتیک مجهز خواهد شد که وظیفه دارد نیروی موتور را به چرخ‌های جلو منتقل کند. مصرف سوخت تارا در هر صد کیلومتر، حدود 7 لیتر است که خودرویی کم‌مصرف به شمار می‌آید.

در بخش معرفی این خودرو، نمایندگان این شرکت با تأکید بر طراحی تارا به‌عنوان سدانی خانوادگی، به ایمنی مناسب این خودرو و نیز سایز مناسب کابین آن، تأکید بسیار داشتند. کابین تارا برای خانواده ایرانی بسیار جادار است و با درنظرگرفتن فضای کاربردی 640 لیتری صندوق عقب، عملاً گزینه بسیار مناسبی برای سفر به ‌حساب می‌آید.

نکته حائز اهمیت در این بخش، این است که به علت پلتفرم مناسب تارا و وجود تغییراتی در راستای بهبود جلوبندی، اکسل و فاصله محوری چرخ‌ها، همان‌طورکه گفتیم، شاهد فضای عقب سرنشینان و صندوق عقب جاداری در بین خودروهای کلاس C هستیم.

هم‌چنین از قابلیت تاشدن صندلی‌های عقب این خودرو نیز که مشابه آن در خودرو‌های سدان داخلی دیگر دیده‌ نمی‌شود، نباید غافل شد. در بخش ایمنی، بدنه خودرو برای اولین بار از فولاد استحکام بالای دوفازی ساخته شده است که علاوه بر کاهش مناسب وزن خودرو، استحکام خوبی را در تست‌های تصادف از خود نشان داده است. هم‌چنین امکانات به‌روزی چون آینه‌های برقی گرم‌کن‌دار، سانروف (در مدل پایه وجود ندارد)، فرمان برقی، سنسور فشار باد تایر، کروزکنترل، دی‌لایت و در بخش ایمنی، دو عدد کیسه‌هوا در مدل پایه و 4 عدد در تیپ اتومات، سیستم‌های ترمز ABS، HSA، ESC، EBA  و ایزوفیکس صندلی نیز برای ستاره آینده دار ایران ‌خودرو در نظر گرفته شده است.

هم‌چنین قابل ذکر است که مواد به‌کاررفته، ساخت و طراحی داخلی تارا در مقایسه با دیگر خودروها، کیفیت به‌نسبت بالایی دارد.

بازار و آینده قیمتی تارا

با توجه به استفاده از پلتفرم مناسب بر روی تارا که شباهت بسیاری با پلتفرم PF1 پژو 301 دارد و باعث ایجاد فضای خوبی در محفظه موتور ماشین شده است، احتمال دارد در آینده از موتورهای EF7 TC که قبل‌تر در دنا پلاس توربوشارژ نیز استفاده شده یا موتور سه‌سیلندر توربوشارژ که در دست طراحی است، در این خودرو نیز استفاده شود. بنابراین، می‌توان آینده این پروژه را روشن پیش‌بینی کرد؛ اما در مورد قیمت خودرو، هنوز اما و اگرهایی وجود دارد.

 باید دید بر اساس وضعیت بازار و حضور رقبایی چون آریزو 5 دستی با قیمت 465 میلیون تومان، دنا پلاس توربو دستی با قیمت 365 میلیون تومان، برلیانس دستی H330 با قیمت 280 میلیون تومان و شاهین دستی با قیمت حدودی 400 میلیون تومان، شورای رقابت چه قیمتی را برای ستاره جدید ایران ‌خودرو در کلاس خودروهای سدان در نظر خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها