تجربه نشان داده است که رانندگی با خودروهای حدود 100 اسببخاری، بهخوبی برای مصارف شهری کفایت میکند؛ اما درصورتیکه کمی اهل شیطنت باشید، شاید خودرویی با قدرت 300 اسببخار هم برای شما مناسب باشد. حرفهایترها، سراغ سوپراسپرتهای 700 اسببخاری میروند. رسیدن به باشگاه 1000 اسببخاریها که دیگر عالمی دارد؛ ولی آیا تاکنون به خودروهایی قویتر از این عدد هم فکر کردهاید؟
وقتی حرف از خودروهایی با قدرت بیش از 1000 اسببخار به میان میآید، دیگر باید قید استانداردهای متعارف را زد. داریم درباره محصولاتی صحبت میکنیم که از بالاترین سطح مهندسی موتور (چه بنزینی، چه برقی و چه هیبریدی) برخوردار هستند. کملطفی است اگر بگوییم که رسیدن به توان بالاتر از 1000 اسببخار، کار سادهای است؛ اما حقیقت آن است که سختتر از این اقدام، ساخت خودرویی کاربردی با مجوز حضور در خیابان است که چنین نیرویی را دارد.
قویترین خودروهایی که دیدهاید!
شاید تا پیش از این، بارها لیست خودروهای 1000 اسببخاری را دیده باشید. امروز قرار است پا را فراتر بگذاریم؛ بسیار فراتر و با خودروهایی آشنا شویم که قدرتشان در آستانه رسیدن به 2000 اسببخار است.
آسپارک Owl با قدرت 1985 اسببخار
قویترین خودروی تولیدی حال حاضر دنیا، مدل Owl از شرکت Aspark ژاپن است. یک خودروی تمامبرقی که شتاب صفرتاصد آن، زیر 2 ثانیه (دقیقاً 1.9 ثانیه) ثبت شده است. ثبت این رکورد خارقالعاده را باید مدیون وزن 862 کیلوگرمی شاسی و بدنه فیبر کربنی این خودرو بدانیم. آسپارک میگوید که قصد دارد تنها 50 دستگاه از این محصول را تولید کند که قیمت پایه هرکدام نیز 4 میلیون و 400 هزار دلار است.
لوتوس Evija با قدرت 1973 اسببخار
اواخر تیرماه سال 98 بود که لوتوس بعد از انتشار تیزرهای اعصابخردکن برای مشتریان، سرانجام جدیدترین هیولای خود را با تلفظ صحیح «اِویا» رونمایی کرد. نکته جالب اینجا بود که اویا، اولین محصول لوتوس بعد از خریداریشدن توسط جیلی چین است. آنطورکه این برند انگلیسی میگوید، برنامه تولید خودروی فوق با تولید 130 دستگاه به پایان میرسد. شتاب صفرتاصد اویا، 3 ثانیه است.
ریماک C_Two با قدرت 1914 اسببخار
حضور یک خودروی برقی آن هم ساخت کرواسی روی سکو، پدیدهای حیرتانگیز است. شرکت Rimac ابتدا اعلام کرد که قدرت سی_2، چیزی معادل 1888 اسببخار است؛ ولی بعد از بهینهسازی روی چهار موتور برقی، توانست خروجی را به 1914 اسببخار افزایش دهد. با این خودرو، میتوان صفرتاصد را در 1.85 ثانیه پیمود. این در حالی است که شتاب صفر تا 300 کیلومتر آن، زیر 12 ثانیه است. ریماک میگوید در صورت استفاده متعادل از این خودرو با یک بار شارژ، میتوان 650 کیلومتر پیمایش داشت.
ایلیشن Freedom با قدرت 1903 اسببخار
بعید است تا به حال نام شرکت آمریکایی Elation را شنیده باشید. این خودرو هنوز مراحل نهایی توسعه خود را پشت سر میگذارد. با این حال، اطلاعاتی در دست است که نشان میدهد فریدام دارای 4 موتور برقی است که به آن این امکان را میدهد که صفرتاصد را در 1.8 ثانیه بپیماید. گفته میشود سرعت نهایی آن نیز 418 کیلومتر در ساعت است. نسخه پایه این خودرو، با دو موتور برقی، دو میلیون دلار قیمت دارد؛ درحالیکه مدل فوق، قیمتی 3.2 میلیون دلاری را ثبت کرده است.
پینین فارینا Battista با قدرت 1900 اسببخار
برای اهالی دنیای خودرو، برند ایتالیایی Pininfarina یادآور طراحیهای خیرهکننده خودروهایی مانند فراری، مازراتی، رولزرویس، کادیلاک، جگوار، ولوو، آلفا رومئو و لانچیا است. باتیستا، اولین ابرخودروی برقی مستقل شرکت است که البته در همین ابتدای کار نیز تحسین کارشناسان را برانگیخته است. اگرچه شتاب صفرتاصد این خودرو زیر 2 ثانیه است، ولی به طرزی عجیب، سرعت نهایی آن بیش از 350 کیلومتر در ساعت نخواهد بود.
بوگاتی Bolide با قدرت 1825 اسببخار
هنوز هم بین طرفداران این اختلاف وجود دارد که محصول جدید بوگاتی را باید بولید تلفظ کرد یا بولاید. هرچه باشد، این هیولا با شاسی 1240 کیلوگرمی، توانسته است به نسبت قدرت به وزن عالی 0.67 کیلوگرم بر اسببخار دست پیدا کند که عددی حیرتانگیز است. هنوز هم روی این خودرو، همان پیشرانه معروف 8 لیتری 16 سیلندر Wشکل با 4 توربوشارژر دیده میشود. با اینکه بوگاتی میگوید محصول جدید فقط مخصوص مسابقه است، ولی شتاب صفرتاصد آن با ثبت عدد 2.17 ثانیه، علاقهمندان معمولی را نیز شگفتزده میکند.
هنسی Venom F5 با قدرت: 1817 اسببخار
تا سالها پیش، برند Hennessey به دلیل تولید ونوم جیتی، خودرویی که روی شاسی لوتوس اگزیج سوار شده بود، شهرت داشت؛ اما اکنون این شرکت آمریکایی، خودروی مستقل خود را با یک رکوردزنی باورنکردنی معرفی کرده است. ونوم F5 میتواند به سرعت نهایی 484 کیلومتر در ساعتی دست پیدا کند. هنسی میگوید که قصد دارد رکورد سرعت 500 کیلومتر در ساعت را نیز با این خودرو بشکند.
کوربلاتی Missile با قدرت 1800 اسببخار
برند Coebellati بیش از آنکه در صنعت خودرو شناختهشده باشد، نامی معروف در دنیای جواهرسازی است. این شرکت سال 2018 با معرفی میسل، (به معنی موشک) ادعا کرد که از سقف سرعت 500 اسببخار هم گذشته است. با توجه به عدم سابقه قابلاستناد از کوربلاتی، درباره صحت این گفته شک و تردید فراوانی مطرح میشود؛ ولی با توجه به نصب یک پیشرانه 9 لیتری هشتسیلندر Vشکل روی آن، شاید این ادعا تا حدودی واقعی باشد.
وندا Dendrobium D-1 با قدرت 1800 اسببخار
یک نام دیگر را به لیست عجایب این مجموعه اضافه کنید. شرکت سنگاپوری Vanda میگوید که پروسه توسعه و تولید دندروبیوم D-1 بهکلی در انگلستان انجام شده است. این مجموعه با مدیریت نایجل گوردون، یکی از مدیران ارشد سابق مکلارن و لامبورگینی، حالا اهداف بزرگتری را در سر میپروراند. شتاب صفرتاصد این محصول، 2.7 ثانیه و سرعت نهایی آن، 322 کیلومتر در ساعت خواهد بود.
کونیگزگ Gemera با قدرت 1724 اسببخار
شاید جمرا چهره خاصی نداشته باشد، ولی بیتردید یکی از شاهکارهای مهندسی است. اولین خودروی چهارنفره Koenigsegg سوئد، دارای پیشرانهای بدون میلسوپاپ است. البته در کنار پیشرانه عجیب 2 لیتری سهسیلندر آن، سه موتور برقی نیز حضور دارند تا قدرت نهایی را از مرز 1700 اسببخار عبور دهند. شتاب صفرتاصد جمرا، 1.9 ثانیه و سرعت نهاییاش 400 کیلومتر در ساعت است.
کونیگزگ Jesko با قدرت 1603 اسببخار
انتخاب جانشین آگرا RS، چالش بزرگ سوئدیها بود؛ اما محصول جدید با تلفظ صحیح «یِسکو»، بهخوبی از پس این مسئولیت برآمد؛ مانند سایر خودروهای Koenigsegg، این محصول نیز دو بازه قدرتی را بر حسب نوع سوخت مصرفی ارائه میدهد. در صورت استفاده از بنزین معمولی، قدرت یسکو 1280 اسببخار است؛ ولی با استفاده از سوخت E85، قدرت پیشرانه 5 لیتری هشتسیلندر Vشکل آن، از 1600 اسببخار هم فراتر میرود. این خودرو با سرعت نهایی 480 کیلومتر در ساعت، تنها در تیراژ 125 دستگاه تولید خواهد شد.
بوگاتی Centodieci با قدرت 1578 اسببخار
بعد از عرضه ویرایشی بهینهشده از شیرون به اسم 300 Plus، بوگاتی یک مدل کاملاً جدید به اسم چنتودیهچی را تولید کرد. عبارتی به معنی 110 که اشاره به صد و دهمین سالگرد تأسیس شرکت دارد. اگرچه بوگاتی در این خودرو از زبان طراحی فضایی استفاده کرده بود، ولی پیشرانه آن همان نسخه قبلی 8 لیتری 16 سیلندر Wشکل بوده است. شرکت میگوید شتاب صفرتاصد چنتودیهچی، 2.4 ثانیه و سرعت نهایی آن، 378 کیلومتر در ساعت است. بد نیست بدانید قیمت پایه این خودرو، 9 میلیون دلار است.
کونیگزگ Regera با قدرت 1500 اسببخار
برای دوستداران ابرخودروها، رِگرا یک ریسک بزرگ بود؛ چراکه این سوئدی، یکی از اولین نمونههای هیبریدی در این دنیا بود که قدرتی ماورایی تولید میکرد. تعجبی ندارد که به این خودرو لقب سلطان شتاب ثانویه دادهاند. شتاب صفرتاصد آن، 2.8، شتاب صفر تا 200 کیلومتر در ساعت، 6.9، شتاب صفر تا 300 کیلومتر در ساعت، 12.3 و شتاب صفر تا 400 کیلومتر در ساعت آن، فقط 22.8 ثانیه ثبت شده است. رگرا در بخش شتاب-ترمز صفر تا 400 تا صفر نیز با ثبت زمان 31.49 ثانیه، رکوردی جهانی برای خود به جای گذاشته است.
بوگاتی Divo با قدرت 1479 اسببخار
یکی از جنجالیترین رونماییهای سال 2019، بوگاتی دیوو بود. خودرویی که از نظر فنی، کاملاً مشابه شیرون است؛ ولی از نظر آیرودینامیک و طراحی، یک سروگردن بالاتر نشان میدهد. به همین دلیل است که قیمت آن 6 میلیون دلار اعلام شده است. طراحی دیوو بهگونهای است که بدنه آن قابلیت تحمل فشار گرانش تا 1.6 واحد G را نیز دارد. این خودرو، 35 کیلوگرم سبکتر از شیرون از آب درآمده است. دیوو با قیمت پایه 5 میلیون دلاری، به تیراژ 40 دستگاه تولید خواهد شد.
کونیگزگ Agera RS با قدرت 1341 اسببخار
بعد از موفقیت خیرهکننده مدل One:1 از نظر سطح مهندسی، کونیگزگ روی مدل تقویتشده آگرا RS کار کرد تا جدیترین پاسخ به بوگاتی شیرون باشد. آگرای فوق برای رسیدن به سرعت 400 کیلومتر در ساعت، تنها 1958 متر مسیر نیاز دارد. البته جالبتر آنکه اگر در این سرعت اقدام به ترمزگیری کنید، حدود 480 متر تا توقف کامل مسیر نیاز است. یادتان باشد خودرویی که با سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکند، در هر ثانیه ۱۱۱ متر از مسیر را میپیماید که بیشتر از طول زمین فوتبال است.
نیو EP9 با قدرت 1341 اسببخار
در دنیای ابرخودروهای برقی، نمیتوان از هیولای تحسینبرانگیز شرکت NIO چین که در همکاری با NIO 333 انگلیس (تیم نیو در فرمول E) ساخته شده است، عبور کرد. این خودرو، سال 2016 توانست رکورد پیمایش تپه در فستیوال گودوود را از مکلارن P1 LM برباید. این خودرو دارای چهار موتور برقی است که شتاب صفرتاصد 2.7 ثانیهای را فراهم میکند. شرکت نیو میگوید که این محصول قدرتمند با یک بار شارژ، 350 کیلومتر پیمایش خواهد داشت. از این خودرو، تنها 6 دستگاه با قیمت پایه 1.48 میلیون دلار تولید خواهد شد.
زینگر 21C با قدرت 1250 اسببخار
اوایل اسفند سال 98 بود که شرکت آمریکایی Czinger که تا پیش از آن شهرت چندانی نداشت، یکشبه با معرفی مدل 21C خبرساز شد. این خودرو هنوز در مراحل توسعه است و تا رسیدن به تولید انبوه، زمان کمی را پیش روی خود میبیند. بیتردید از مشخصات فنی پیشرانه این خودرو حیرت خواهید کرد؛ چراکه قلب کوچک 2.88 لیتری آن، با آرایش عجیب هشتسیلندر Vشکل و با حضور دو توربوشارژر میتواند به دور موتور 11 هزار rpm برسد. زینگر قصد دارد از این محصول، تنها 80 دستگاه تولید کند.
دراکو GTE با قدرت 1200 اسببخار
رسیدن به سطحی از قدرت برای یک خودروی برقی که از باتریهای 90 کیلووات ساعتی استفاده میکند، یک اتفاق کمنظیر است. شرکت Drako آمریکا برای این محصول خود، سراغ چهار موتور برقی روی هر چرخ رفته است. طراحی GTE نیز توسط موسسه GranStudio انجام شده است که پیش از این، سابقه طراحی برخی از مدلهای فراری و مازراتی را نیز در کارنامه دارد. برای خودرویی با شتاب صفرتاصد 3 ثانیهای، رسیدن به سرعت نهایی 332 کیلومتر در ساعتی کار سختی نیست.
بوگاتی Veyron SS با قدرت 1183 اسببخار
تا پیش از توقف تولید ویرون افسانهای، بوگاتی یک نمونه ویژه از آن را با نام Super Sport تولید کرد؛ مدلی قویتر، سبکتر و سریعتر از ویرایش استاندارد؛ مانند قبل، در این محصول نیز قوای محرکه 8 لیتری 16 سیلندر Wشکل با چهار توربوشارژر دیده میشود. این خودرو در زمان خود با ثبت سرعت نهایی 415 کیلومتر در ساعت، رکورددار بود. شاید جالب باشد بدانید که مصرف سوخت این خودرو در پیمایش شهری، 37 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر است. بد نیست بدانید نسخه گرند اسپرت Vitesse نیز با همین مشخصات تولید شده بود.
آریل Hipercar با قدرت 1180 اسببخار
چند سال پیش، خودروی سبکوزنی به اسم Atom در رسانههای دنیا موردتوجه قرار گرفت. این محصول بسیار سریع را شرکتی انگلیسی به نام Ariel تولید میکرد و تصور نمیکرد که روزی آریل بتواند وارد دنیای ابرخودروها شود. مدل هایپرکار این شرکت، میتواند شتاب صفرتاصد و صفر تا 160 را به ترتیب در 2.4 و 3.8 ثانیه بپیماید. در نگارش اسم این خودرو، اشتباهی صورت نگرفته است؛ چراکه هایپرکار مخفف عبارت High Performance Carbon Reduction (خودرویی با کارایی بالا و تولید کربن پایین) است.
زنوو TSR-S با قدرت 1177 اسببخار
طرفداران این خودروی زیبای دانمارکی نیز نباید نگران باشند؛ چراکه نسخه تقویتشده TSR-S شرکت Zenvo نیز در این لیست حضور دارد. این یک پیشرفت چشمگیر بعد از عرضه مدل چشمنواز ST1 در سال 2008 به حساب میآید. این خروجی، حاصل یک پیشرانه 5.8 لیتری هشتسیلندر Vشکل با دو توربوشارژر است. البته ماژول هیبریدی این محصول نیز در رسیدن به چنین قدرتی بیتأثیر نبوده است.
آستونمارتین Valkyrie با قدرت 1160 اسببخار
بزرگان این صنعت، بیش از آنکه به دنبال رسیدن به اعداد بالاتر باشند، به دنبال اصالت هستند. والکری در حال حاضر، قویترین پیشرانه تنفس طبیعی (بدون توربوشاژرر و سوپرشارژر) را در دنیا دارد. این خروجی باورنکردنی، حاصل مهندسی بسیار سطح بالا روی یک پیشرانه 6.5 لیتری 12سیلندر Vشکل است. در توسعه این پیشرانه، شرکت Cosworth، از بزرگان تولید پیشرانه خودروهای فرمول یک نیز حضور داشته است.
آریا FXE با قدرت 1150 اسببخار
در آذر ماه سال 96، شرکتی به اسم Aria، مدلی بحثبرانگیز به اسم FXE تولید کرد که به طرزی عجیب، خود را رقیب بوگاتی شیرون معرفی کرده بود. این شرکت آمریکایی پیش از این با تولید مدل بنزینی FE، برای خود اسم و رسمی به هم زده بود. ابرخودروی هیبریدی FXE، از یک پیشرانه بنزینی 710 اسببخاری در عقب و دو موتور برقی بزرگ در محور جلو استفاده میکرد که خروجی ترکیبی آن، عدد 1150 اسببخار را نشان میدهد. استفاده گسترده از فیبر کربن، وزن خالص FXE را به 1564 کیلوگرم رسانده است.
تسلا Model S Plaid+ با قدرت 1100 اسببخار
شاید جای تعجب داشته باشد که تسلا چطور در این لیست حضور دارد. بهینهسازی سال 2021 روی مدل S، کاری کرد که این برند صاحبنام خودروهای برقی نیز در این لیست وجود داشته باشد. مدل S پلید پلاس با این خروجی، میتواند صفرتاصد را در 1.99 ثانیه بپیماید؛ یعنی دقیقا مانند قویترین خودروی این لیست. شرکت میگوید محصول فوق، با یک بار شارژ باتریها میتواند تا 830 کیلومتر پیمایش داشته باشد.
هیسپانو-سویزا Carmen Boulogne با قدرت 1100 اسببخار
سال 97 طی نمایشگاه ژنو بود که شرکت اسپانیایی هیسپانو-سویزا، مدل جذاب کارمن را معرفی کرد. درست یک سال بعد، شرکت به سراغ نسخه بهروزرسانیشده آن، یعنی مدل بولونیهیه رفت که با مشخصات فنی عجیبش همه را شگفتزده کرده بود. این مدل نسبت به ویرایش استاندارد، 60 کیلوگرم سبکتر شده بود؛ زیرا بخش عمدهای از شاسی و سرتاسر سقف، گلگیر و کاپوت جلو فیبر کربنی هستند.
لوسید Air با قدرت 1080 اسببخار
شرکت نوپای Lucid که سال 2007 با فعالیتهای محدود خودرویی تأسیس شده بود، در سال 2020 افتخارآفرینی کرد و با مدل ایر توانست یکی از غولهای دنیای سوپراسپرتهای برقی شود. ایر صراحتاً برای رقابت با تسلا مدل S تولید شده بود. شرکت برای این خودرو، دو موتور برقی در محور جلو و عقب تعبیه کرده است. از نظر فضای داخلی، لوسید ایر یکی از برترین خودروهای کلاس سدان در دنیا است؛ چراکه درمجموع، ۷۳۹ لیتر فضای قابلاستفاده برای حمل بار وجود دارد که ۲۱۰ لیتر بیش از صندوق مرسدس بنز کلاس S مدل ۲۰۲۰ است.
مکلارن Speedtail با قدرت 1035 اسببخار
پس از سالها، مکلارن سرانجام جانشین مناسبی برای مدل رؤیایی F1 خود معرفی کرد. اسپیدتیل با آن طراحی خیرهکننده و همان ساختار صندلی وسط؛ یک حرکت تحسینبرانگیز از سوی انگلیسیها به حساب میآید. به گفته مکلارن، در طراحی اسپیدتیل از ویژگیهای یک خودروی فرمول یک بهویژه در بخش آیرودینامیک استفاده کرده است. بد نیست بدانید ضریب اصطکاک این خودرو، فقط 0.1 واحد است.
بیشتر بخوانید
- ارزان ترین خودروهای جدید سال 2021
- وحشتناک ترین تصادفات خودرویی جهان
- دروغ سیزده به سبک خودروییها!
- بزرگ ترین خودروهای جهان
- بزرگترین و کوچکترین موتور خودروها در دنیا
- بهترین طراحان خودرو را بشناسید