مشخصات فنی تویوتا راوفور؛ این ژاپنی بی‌نظیر

فهرست مطالب


تویوتا راو 4 یکی از کراس‌اوورهای محبوب و پرفروش کمپانی Toyota است که از سال 1994 میلادی تا به امروز، در سبد محصولات این شرکت ژاپنی حضور دارد و نظر افراد بسیاری را که به‌دنبال خرید تویوتا هستند را به خود جلب کرده است. طی این سال‌ها پنج نسل مختلف از تویوتا راو 4 به بازار جهانی عرضه شده و در اختیار خریداران قرار گرفته است. نسل سوم تویوتا RAV4 اولین‌بار بین سال‌های 2008 تا 2012 راهی بازار کشورمان شد که به دلیل عرضه محدود و همین‌طور امکانات ضعیف، با استقبال چندانی مواجه نشد. نمونه اولیه نسل چهارم تویوتا RAV4 زمانی راهی بازار کشورمان شد که طرح ممنوعیت واردات خودروهای لوکس باعث شده بود خودروهای به‌نام و پرطرفداری همچون تویوتا لندکروزر یا لکسوس RX350 شانس حضور در بازار کشور را از دست بدهند.

چنین شرایطی در کنار طراحی ظاهری به‌روز، امکانات متنوع و همین‌طور مشخصات فنی تویوتا راو 4 باعث شد تا این خودرو بتواند فروش قابل توجهی را در بازار کشورمان تجربه کند. بازار داغ خرید تویوتا راوفور نسل سوم موجب شد تا پای نمونه فیس‌لیفت این خودرو هم به بازار کشورمان باز شود. گرچه آخرین نمونه‌های تویوتا راو 4 حاضر در بازار داخلی به سال‌های 2016 تا 2018 مربوط می‌شوند، اما همچنان نمونه‌های صفر کیلومتر این خودرو در بازار قابل خریداری هستند و برخی مشتریان ترجیح می‌دهند به‌جای محصولات پرطرفدار کره‌ای به‌سراغ این ژاپنی با‌ابهت بروند.

در ادامه این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک با ما همراه باشید تا به بررسی مشخصات فنی تویوتا راوفور بپردازیم و شما مخاطبین عزیز را با ویژگی‌ها و توانایی‌های این کراس‌اوور جذاب آشنا کنیم.

مشخصات فنی تویوتا راو 4

موتور راو 4

نسل چهارم راوفور که با کد اتاق XA40 شناخته می‌شود، با پیشرانه‌های متنوعی راهی بازارهای بین‌المللی شده‌است که شامل سه پیشرانه بنزینی، سه پیشرانه دیزلی و همچنین یک پیشرانه هیبریدی می‌شود. از میان تمامی نمونه‌های نام برده شده، تنها موتوری که در مدل‌های حاضر در بازار کشور به‌کار رفته، یک پیشرانه 2.5 لیتری چهار سیلندر است که با کد 2AR-FE شناخته می‌شود.

حداکثر توان تولید این موتور تنفس طبیعی برابر با ۱۷۷ اسب‌بخار و ۲۳۳ نیوتن‌متر گشتاور است. چنین نیرویی از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک مجهز به قابلیت تیپ‌ترونیک به هر چهار چرخ این خودرو منتقل می‌شود تا RAV4 بتواند طی زمانی در حدود ۱۰.۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برسد. درصورتی‌که علاقه فراوانی به رانندگی‌های تهاجمی و اسپرت دارید، بهتر است رنج قیمت تویوتا راوفور به‌سراغ رقبای تند و تیزتری همچون فولکس تیگوان بروید؛ زیرا راو 4 با وجود تمام توانایی‌های خود، در رده کراس‌اوورهای اسپرت و پرشتاب بازار دسته‌بندی نخواهد شد!

این خودرو از دو حالت رانندگی اکو (Eco) و اسپرت (Sport) نیز برخوردار است که شما می‌توانید با توجه به نیاز خود و شرایط مسیر، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. مصرف سوخت ترکیبی این کراس‌اوور جذاب حدود 8.2 لیتر در هر صد کیلومتر عنوان شده‌است؛ چنین مصرفی برای خودرویی مجهز به یک پیشرانه 2.5 لیتری که وزن تقریبی آن 1780 کیلوگرم است چندان هم بد به‌نظر نمی‌رسد.

مدل خودرو

تویوتا راو 4

نوع پیشرانه

۴ سیلندر تنفس طبیعی 2AR-FE

حجم موتور (سیسی)

2494

حداکثر قدرت (اسببخار)

177 در 6000 دور در دقیقه

حداکثر گشتاور (نیوتنمتر)

233 در 4100 دور در دقیقه

جعبهدنده

6 دنده اتوماتيك تیپ‌ترونیک

شتاب ۰ تا ۱۰۰ (ثانیه)

10.5

حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)

200

وزن (کیلوگرم)

1780

فاصله بین دو محور (میلی‌متر)

2660 

مصرف سوخت شهری (لیتر در صد کیلومتر)

8.8

مصرف سوخت خارج شهر (لیتر در صد کیلومتر)

8.2

مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در صد کیلومتر)

7.6

آپشن‌ها و امکانات رفاهی تویوتا راو 4

آپشن های راو 4

در این بخش از مقاله «با مشخصات فنی تویوتا راو 4 آشنا شوید»، قصد داریم امکانات رفاهی و آپشن‌های این خودرو را به شما معرفی کنیم. عدم برخورداری از آپشن‌های رفاهی متنوع و مدرن، بزرگ‌ترین ضعف تویوتا راو 4 در مقابل خودروهای هم‌رده محسوب می‌شود. در حال حاضر تیپ‌های بسیار متنوعی از این خودرو در بازار کشورمان حضور دارد، اما در فول‌ترین تیپ این خودرو نیز اثری از امکاناتی همچون هدآپ دیسپلی، سرد کن صندلی، ترمز پارک برقی، رادار نقطه کور یا رادار تغییر لاین به‌چشم نمی‌خورد.

نمونه‌هایی که توسط ایرتویا به بازار عرضه شده‌است شامل سه تیپ T2-G، T3V و T3-E است که از میان آن‌ها تیپ T3-E نمونه فول‌آپشن تویوتا راو 4 شرکتی محسوب می‌شود. علاوه‌بر تیپ‌های شرکتی حاضر در بازار کشور، تیپ‌های بسیار متنوعی هم به‌صورت وارداتی در بازار حضور دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به مدل‌های سفارش عمان و امارات اشاره کرد. در ادامه به آپشن‌های موجود در فول‌ترین نمونه‌های تویوتا راو 4 اشاره کرده‌ایم:

نام خودرو

تویوتا راو 4

چراغ

چراغ‌های زنون، مجهز به اتولایت و دیلایت، چراغ مه‌شکن جلو و عقب

سیستم‌های مولتی‌مدیا

سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3، ورودی USB و AUX و iPod

دارای 6 بلندگو، سیستم رهیاب (سفارشی)

صفحه‌نمایش

7 اینچ لمسی، مانیتور عقب (سفارشی)

رینگ‌ها

235/55R18، طرح شاخه گوزنی (سفارشی)

آینه

آینه‌ وسط الکتروکرومیک (سفارشی)، آینه‌های جانبی برقی

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو – دریچه تهویه عقب

صندلی

روکش چرمی، گرمکن صندلی‌های جلو، صندلی‌ راننده مجهز به تنظیم 6 حالته  دستی (8 حالته برقی سفارشی)

سایر امکانات

دارای 2 حالت رانندگی اسپرت و اکو، سنسور پارک جلو و عقب (سفارشی)، سنسور فشار باد تایر، DAC، HAC

ایمنی تویوتا راو 4

ایمنی راو 4

همان‌طور که می‌توان انتظار داشت، تویوتا RAV4 به‌عنوان یکی از پرفروش‌ترین محصولات کمپانی Toyota از امنیت بسیار بالا و بدنه مستحکمی برخوردار است؛ البته ناگفته نماند که در بخش تجهیزات ایمنی تفاوت‌های چشمگیری میان تیپ‌های مختلف تویوتا راو 4 به‌چشم می‌خورد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

در سال ۲۰۱۳ تویوتا RAV4 موفق شد 5 ستاره ایمنی را از موسسه ایمنی Euro NcaP دریافت کند؛ علاوه‌بر این در سال ۲۰۱۶ تویوتا راو 4 توسط سازمان ایمنی بزرگراه‌های آمریکا (IIHS) مورد بررسی قرار گرفت که حاصل آن کسب بالاترین امتیاز ایمنی این موسسه یعنی  TOP SAFETY PICK +بوده است. برای اطلاع از جزئیات آپشن‌های ایمنی موجود در این کراس‌اوور ژاپنی می‌توانید جدول زیر را مطالعه کنید:

تجهیزات

تویوتا راو 4

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

قفل مرکزی با ریموت، قفل کودک، ایموبلایزر، ورود و استارت بدون کلید

کیسه هوا

6 ایربگ (ایربگ راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای)

سیستم‌های ترمز و پایداری

 TRC – VSC – ABS – EBD- BAS

جمع‌بندی مشخصات فنی تویوتا راو 4

راو 4

در پایان مقاله «با مشخصات فنی تویوتا راو 4 آشنا شوید» می‌توان گفت که این کراس‌اوور جذاب یکی از باکیفیت‌ترین و پرفروش‌ترین محصولات کمپانی تویوتا در بازار داخلی محسوب می‌شود که علی‌رغم تمامی کم‌و‌کاستی‌های خود در زمینه امکانات رفاهی یا توانایی‌های فنی، همچنان در بازار کم‌تنوع و محدود ایران طرافداران بسیاری دارد.

البته طی سال‌های اخیر افزایش قیمت تویوتا و حضور رقبای بسیار قدرتمندی همچون فولکس تیگوان یا رنو تلیسمان، تا حد چشمگیری روی بازار پررونق تویوتا راو 4 تاثیر گذاشته است و از محبوبیت این کراس‌اوور ساده و کم‌استهلاک ژاپنی کاسته است.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مهدی
1401-12-21 19:14
امتیاز دهی :
     

ایشالا پیل گیرم اومد میخرم.