پس از شروع دور جدید واردات خودرو، شرکتهای مختلف اقدام به دریافت مجوز برای وارد کردن محصولات برندهای اروپایی و آسیایی کردند. در این میان ظاهرا یکی از شرکتهای واردکننده، برند اشکودا از جمهوری چک را که زیرمجموعه فولکس واگن آلمان به حساب میآید، برای عرضه در ایران انتخاب کرده است. بر این اساس ظاهرا قرار شده سدان جذاب اشکودا اکتاویا هم وارد کشورمان شود که با توجه به شمایل باوقار و تکنولوژی ساخت آلمانی، میتواند حریفی بسیار توانمند در برابر دیگر محصولات همرده باشد.
در این مطلب به بررسی اشکودا اکتاویا میپردازیم تا ببینیم این سدان اروپایی چه ویژگیهایی برای بازار ایران دارد و درنهایت با چه قیمتی به دست مشتریان میرسد.

بررسی اشکودا اکتاویا از نظر طراحی
اگر بخواهیم به معرفی اشکودا اکتاویا بپردازیم باید بدانید این خودرو یک سدان سایز متوسط است که در سال ۲۰۲۰ وارد بازارهای مختلف شده و البته نسخههای استیشن واگن آن نیز روی خط تولید قرار دارد. نسخه ویژه بازار چین نیز با نام اکتاویا پرو عرضه شده که حدود ۲.۵ اینچ طول بیشتری نسبت به نسخه اروپایی آن دارد.
نوع طراحی بیرونی اشکودا اکتاویا ۲۰۲۳ تلفیقی دلچسب از معیارهای جوانپسند و خانوادگی است؛ به نحوی که با دیدن آن میتوان نوعی اصالت اروپایی را به خوبی حس کرد و ویژگیهای اسپرت این خودرو را ستود. این سبک طراحی احتمالا بسیار مورد پسند مشتریان ایرانی قرار بگیرد؛ چراکه در این سالها به جز خودروهای چینی چیز جدیدی ندیدهاند و در حسرت محصولات برندهای معتبر جهانی بودهاند.
در مورد طراحی داخلی نیز سادگی، پختگی و در عین حال بهرهمندی از المانهای مدرن باعث میشود تا اکثر مشتریان از نمای درون کابین این خودرو احساس رضایت داشته باشند. متریال به کار رفته در کابین کیفیت نسبتاً بالایی دارد و فضای تقریبا جادار ردیف عقب میتواند از سه سرنشین بزرگسال در صندلیهای ردیف دوم را به خوبی پذیرایی کند. ضمن آن که صندوق عقب ۶۰۰ لیتری اشکودا اکتاویا نیز میتواند لوازم زیادی درون خود جا دهد و دغدغه چندانی هنگام مسافرت برای خانوادهها باقی نگذارد.
بررسی اشکودا اکتاویا ۲۰۲۳ از نظر مشخصات فنی
در ادامه معرفی اشکودا اکتاویا بهتر است ویژگیهای فنی این خودرو را نیز بررسی کنیم. نسخه پایه اشکودا اکتاویا که احتمالا در ایران حضور پیدا خواهد کرد، مدل 1.4 TSI Ambition است که به یک موتور توربوشارژ چهار سیلندر بنزینی ۱.۴ لیتری با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر متکی است. این پیشرانه با یک گیربکسهای ۸ سرعته اتوماتیک جفت شده تا چرخهای جلو را به گردش درآورد. شتاب صفر تا 100 اشکودا اکتاویا حدود ۹.۲ ثانیه برآورد شده و میانگین مصرف سوخت آن نیز ۵.۷ لیتر در هر صد کیلومتر است.
سیستم تعلیق این خودرو کمی اسپرت تنظیم شده تا هندلینگ خودرو و تعادل آن در سر پیچها بهخوبی حفظ شود. اما با این حال سواری نسبتا نرم و دلنشینی را از اشکودا اکتاویا مشاهده خواهید کرد. ارگونومی مناسب، تسلط بالای راننده نسبت به خودرو و جاده، چسبندگی بالا به سطح جاده و شتاب مناسب در کاربردهای خانوادگی، از دیگر قابلیتها و ویژگیهای رانندگی با این محصول اروپایی به شمار میرود.
خودرو |
اشکودا اکتاویا 2023 |
موتور |
1.4 لیتری – 4سیلندر- توربوشارژ |
توان موتور |
150 اسب بخار |
گشتاور |
250 نیوتن متر |
گیربکس |
8 دنده اتوماتیک |
شتاب 0-100 |
9.2 ثانیه |
مصرف سوخت (lit/100km) |
5.7 |
بیشترین سرعت (km/h) |
220 |
طول – عرض – ارتفاع (mm) |
4708 – 1829 – 1469 |
حجم باک (لیتر) |
66 |
آپشنها و امکانات اشکودا اکتاویا
از جمله امکاناتی که در اشکودا اکتاویا نسخه پایه ویژه بازار ایران حضور خواهد داشت میتوان به این موارد اشاره کرد:
- کروز کنترل
- رادار هشدار تصادف، سنسورهای پارک جلو و عقب
- کیسههای هوای جلو و جانبی
- نمایشگر لمسی سیستم اطلاعات و سرگرمی، مانیتور صندلیهای عقب
- تنظیم دستی صندلیهای جلو
- تهویه اتوماتیک با دریچه تهویه عقب
- ورود بدون کلید، استارت دکمهای
- سیستم فرمان فعال
- سیستم کنترل پایداری و کشش
- بلوتوث، USB ،کنترل صوتی، پورت برق ۱۲ ولت و…
ضمنا در بحث ایمنی نیز اشکودا اکتاویا بسیار موفق ظاهر شده است. این خودرو در سال ۲۰۲۲ پنج ستاره ایمنی با امتیازات بالا در زمینه امنیت سرنشینان بزرگسال و کودک از یوروانکپ به دست آورده و در حاضر جزو خودروهای بسیار ایمن دنیا محسوب میشود.
مزایا و معایب اشکودا اکتاویا
در ادامه بررسی اشکودا اکتاویا بهتر است نگاهی به مزایا و معایب این سدان اصالتا آلمانی بیندازیم. به طور خلاصه نقاط قوت و ضعف این خودرو از نظر ما شامل موارد زیر خواهد بود:
مزایا
- استایل شیک و باوقار
- کابین جادار، با کیفیت و زیبا
- صندوق عقب وسیع
- کیفیت ساخت بالا به دلیل بهرهمندی از تکنولوژی فولکس واگن
- توان فنی متعادل
- مصرف سوخت پایین
معایب
- امکانات نهچندان متنوع در نسخه پایه
- حساسیت موتورهای توربوشارژ GDi نسبت به سطح کیفیت بنزین داخلی
جمعبندی
بررسی اشکودا اکتاویا نشان میدهد که این خودرو گزینه بسیار مناسبی برای بازار ایران است و حتما مورد استقبال مشتریان به ویژه طبقه ثروتمند جامعه قرار خواهد گرفت. خصوصا افرادی که با خودروهای چینی خیلی میانهای ندارند و میخواهند که صرفا خودروهای اروپایی باکیفیت سوار شوند، از اشکودا اکتاویا استقبال خواهند کرد. زیرا این خودرو از لحاظ پلتفرم و ویژگیهای فنی توسط شرکت فولکس واگن آلمان طراحی شده و تحت نظارت این کمپانی در جمهوری چک به تولید میرسد.
بنابراین همانطور که محصولاتی مثل فولکس واگن تیگوان و پاسات در ایران با استقبال مواجه شدند، قطعا اشکودا اکتاویا نیز مشتریان پروپاقرصی میان اقشار نسبتا ثروتمند جامعه به دست خواهد آورد. قیمت اشکودا اکتاویا در بازار قطر از ۸۵۰۰۰ ریال شروع میشود؛ بنابراین ارزش گمرکی آن در ایران چیزی نزدیک به یک میلیارد و دویست میلیون تومان در صورت ثبات نرخ ارز خواهد بود. به احتمال قوی باید حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد نیز بابت تعرفه و سایر هزینههای عمومی را روی قیمت گمرکی این خودرو اضافه کرد. در صورت ورود این سدان جذاب به بازار ایران، رقابت بین اکتاویا و کیا کی۵ مدل 2023 در بازار کشورمان میتواند تماشایی و مهیج باشد.