بررسی مشخصات اشکودا کوشاک از نظر فنی، ظاهری و آپشن

فهرست مطالب


شرکت پارس ساتر هوشمند در دور جدید واردات خودرو، به عنوان نماینده اشکودا در ایران شناخته می‌شود و طیف نسبتاً کاملی از محصولات این خودروساز اهل جمهوری چک را رونمایی کرده است. یکی از این محصولات، اشکودا کوشاک است که در سگمنت کراس‌اوورهای کوچک شهری قرار می‌گیرد.

با توجه به پرطرفدار بودن خودروهای این سگمنت در بازار کشورمان، اشکودا کوشاک هم می‌تواند جزو محصولات موفق این خودروساز اروپایی در ایران باشد. به همین بهانه، امروز به سراغ بررسی مشخصات اشکودا کوشاک رفته‌ و این خودرو را زیر ذره‌بین قرار داده‌ایم. در ادامه با بررسی اشکودا کوشاک همراه ما باشید تا با این کراس‌اوور اروپایی بیش‌تر آشنا شویم.

 

معرفی اشکودا کوشاک

خودروی اشکودا کوشاک نخستین بار در سال 2021 رونمایی و به بازار عرضه شد. این کراس‌اوور ساب کامپکت در اصل برای بازار هند طراحی شده است و تنها در این کشور تولید می‌شود. جالب است بدانید که نام کوشاک (Kushaq) هم برداشتی از کلمه «Kushak» است که در زبان سانسکریت معنی پادشاه یا امپراتور می‌دهد.

 

معرفی اشکودا کوشاک

 

اشکودا کوشاک روی پلت فرم MQB A0 گروه فولکس واگن ساخته شده است و وجوه اشتراک زیادی با فولکس واگن تی کراس دارد. با توجه به محدودیت‌های قیمتی واردات خودرو به کشور، اشکودا کوشاک جزو گزینه‌های اصلی پارس ساتر هوشمند برای واردات است و اگر همه چیز خوب پیش برود، به زودی شاهد حضور آن در بازار کشورمان خواهیم بود.

 

مشخصات اشکودا کوشاک از نظر ظاهری

هرچند اشکودا کوشاک برای بازار هند و یک‌سری کشورهای در حال توسعه طراحی شده اما ظاهر آن کاملاً مطابق با دیگر محصولات اشکودا است و ژن اروپایی را در این خودرو می‌بینیم. در واقع شاید چهره اشکودا کوشاک چندان منطبق با مد روز نباشد اما منطقی، متناسب و تاحدودی اسپرت است. 

در نمای جلو اشکودا کوشاک جلوپنجره اختصاصی محصولات اشکودا را می‌بینیم که با ابعاد بزرگ و پره‌های عمودی، خودرو را پهن‌تر از چیزی که هست نشان می‌دهد. ترکیب این جلوپنجره با چراغ‌های دوتیکه و خطوط عضلانی کاپوت، تاحدودی اسپرت و جوان پسند است.

نمای جانبی اشکودا کوشاک کاملاً ساده دیده می‌شود و نکته خاصی ندارد. فقط طول زیاد درب‌ها نسبت به ابعاد بدنه نشان می‌دهد با خودرویی جادار در این کلاس روبه‌رو هستیم.

 

بررسی اشکودا کوشاک

 

در نمای عقب اشکودا کوشاک هم طرح سه بعدی چراغ‌ها، جای بزرگ پلاک و نوشته درشت SKODA روی درب صندوق بار، تلاش طراحان برای خلق چهره‌ای جوان‌پسند در عین سادگی را نشان می‌دهد.

درون کابین اشکودا کوشاک طراحی ساده‌ای را می‌بینیم و متریال هم چندان لوکس نیست اما مونتاژ دقیق قطعات داشبورد در کنار ارگونومی بالا، فضایی جذاب را برای سرنشینان ایجاد کرده است. در ضمن، المان‌هایی مثل غربیلک فرمان دوشاخه اسپرت و مانیتور ایستاده در قسمت بالایی داشبورد نشان می‌دهد که با خودرویی امروزی طرف هستیم.

 

مشخصات اشکودا کوشاک از نظر فنی

خودروی اشکودا کوشاک با دو نوع پیشرانه تولید می‌شود که هر دو بنزینی و مجهز به توربوشارژر هستند. پیشرانه اول یک نمونه سه سیلندر 1 لیتری با حداکثر قدرت 113 اسب بخار و حداکثر گشتاور 175 نیوتن‌ متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته دستی یا 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو اشکودا کوشاک منتقل می‌کند.

پیشرانه دوم چهار سیلندر و 1.5 لیتری است و حداکثر قدرت 148 اسب بخار و حداکثر گشتاور 250 نیوتن متر را تولید می‌کند. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 6 سرعته دستی یا 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DSG) به محور جلو این اروپایی مقیم هندوستان منتقل می‌شود.

اشکودا کوشاک طبق قوانین می‌تواند با هر دو پیشرانه به ایران وارد شود اما طبق اخبار غیررسمی، احتمال واردات نسخه 1 لیتری با گیربکس 6 سرعته اتوماتیک بیش‌تر است.

 

مشخصات فنی اشکودا کوشاک

 

اشکودا کوشاک با این مشخصات فنی، خودرویی اسپرت و چابک محسوب نمی‌شود و از اکثر رقبای هم قیمت چینی خود پایین‌تر خواهد بود اما می‌تواند با هم‌رده‌های وارداتی کًره‌ای رقابت کند.

برای آشنایی کامل‌تر با مشخصات فنی اشکودا کوشاک و مقایسه دو نسخه آن باهم، می‌توانید جدول زیر را ببینید:

مدل خودرو

اشکودا کوشاک 1.0 TSI

اشکودا کوشاک 1.5 TSI

پیشرانه

سه سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

999

1498

حداکثر قدرت

113 اسب بخار در 5500 دور

148 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

175 نیوتن متر در 1750 – 4500 دور

250 نیوتن متر در 1500 – 3500 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک مجهز به حالت اسپرت و با قابلیت تیپ ترونیک

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DSG) مجهز به حالت اسپرت و با قابلیت تیپ ترونیک

مصرف سوخت ترکیبی(L/100Km)

5.3

5.6

شتاب صفرتاصد (S)

13.2

9.7

حداکثر سرعت (Km/h)

170

170

 

بررسی اشکودا کوشاک از نظر آپشن

بعد از مرور مشخصات اشکودا کوشاک به سراغ آپشن‌های احتمالی این خودرو در بازار کشورمان می‌رویم. هنوز مشخص نیست که اشکودا کوشاک با چه سطحی از آپشن‌ها به بازار کشورمان وارد شود اما احتمال دارد که شرکت پارس ساتر هوشمند فول‌ترین نسخه 1 لیتری این خودرو در بازار هند را وارد کند.

 

امکانات اشکودا کوشاک

 

نسخه مذکور از نظر آپشن‌های رفاهی و ایمنی در سطح متوسطی قرار می‌گیرد و مقابل چینی‌های خوش خط و خال، کار سختی خواهد داشت.

لیست کامل آپشن‌های اشکودا کوشاک 1 لیتری فول را می‌توانید در قالب جدول زیر ببینید:

تجهیزات

اشکودا کوشاک 1.0 TSI تیپ style

چراغ

چراغ‌های جلو و عقب LED، دی‌لایت، مه شکن جلو، سنسور نور (اتولایت)

سیستم‌های مالتی مدیا

USB، AUX، بلوتوث، اپل کارپلی، اندروید اتو، مسیریاب(نویگیشن)، پشتیبانی از فرامین صوتی، مانیتور 10 اینچی لمسی

رینگ ها

17 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه‌های برقی (سمت راننده اتوماتیک)، آینه‌های جانبی تاشو برقی، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک تک کاناله، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی، تنظیم دستی صندلی راننده در 6 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت

ایمنی

کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، 2 ایربگ

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سانروف، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور باران، نورپردازی محیطی چند رنگ

 

کلام پایانی

در پایان بررسی مشخصات اشکودا کوشاک باید بگوییم که شاید این خودرو از نظر ظاهر، چابکی و آپشن در سطح هم کلاسان چینی خود نباشد اما از نظر اصالت و کیفیت ساخت، به وضوح بالاتر می‌ایستد. از این رو، افرادی که خواهان یک کراس‌اوور جمع و جور شهری با کابین جادار هستند که کیفیت و پرستیژ نسبتاً بالایی داشته باشد، به سراغ خرید اشکودا کوشاک خواهند رفت.

قیمت اشکودا کوشاک در بازار ایران هنوز مشخص نیست اما قیمت نسخه‌های مختلف این خودرو در بازار هند از حدود 12.3 میلیون روپیه (14 هزار دلار) شروع می‌شود و برای نسخه‌های فول آپشن 1.5 لیتری به حدود 20.5 میلیون روپیه (25 هزار دلار) هم می‌رسد.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها