بررسی مشخصات اشکودا فابیا از نظر فنی، ظاهری و آپشن

فهرست مطالب


برند اشکودا در این دوره از واردات خودرو حضور پررنگی در کشورمان دارد و طیف گسترده‌ای از محصولات خود را از طریق شرکت پارس ساتر هوشمند به بازار ایران عرضه می‌کند. یکی از محصولات وارداتی این خودروساز اروپایی، اشکودا فابیا است که در سگمنت هاچ‌بک‌های کوچک قرار می‌گیرد و می‌تواند برای خریداران جوان جذاب باشد. به همین دلیل، امروز به سراغ بررسی مشخصات اشکودا فابیا آمده‌ایم تا بیش‌تر با این فرزند کوچک اشکودا آشنا شویم.

 

معرفی اشکودا فابیا

قبل از پرداختن به مشخصات اشکودا فابیا بهتر است با تاریخچه این خودرو آشنایی مختصری پیدا کنیم. اشکودا فابیا نخستین بار در سال 1999 و در نمایشگاه خودرو فرانکفورت معرفی شد. این خودرو در طی عمر بیش از 2 دهه‌ای خود، تاکنون 4 نسل را تجربه کرده است که جدیدترین نسل آن از اواخر سال 2021 روی خط تولید قرار دارد.

نسل چهارم اشکودا فابیا روی پلت فرم MQB-A0 گروه فولکس واگن ساخته شده است. یعنی با خودروهایی مثل اشکودا کامیک، اشکودا اسکالا و فولکس واگن پولو پلت فرم مشترکی دارد. جالب است بدانید که نسل‌های قبلی اشکودا فابیا در برخی برهه‌های زمانی علاوه بر هاچ‌بک، در فرم‌های بدنه استیشن واگن یا حتی سدان‌ هم تولید شده‌اند اما نسل چهارم تنها در نسخه هاچ‌بک عرضه می‌شود.

 

معرفی اشکودا فابیا

 

شرکت پارس ساتر هوشمند به عنوان نماینده اشکودا در ایران، عرضه اشکودا فابیا نسل چهارم را نیز در برنامه دارد. البته به نظر می‌رسد که این خودرو در گام دوم واردات محصولات اشکودا و بعد از خودروهایی مثل اشکودا کامیک، اشکودا اکتاویا و اشکودا کاروک وارد بازار کشورمان شود.

 

بررسی اشکودا فابیا از نظر طراحی

بعد از معرفی اشکودا فابیا و آشنایی با این خودرو به سراغ تحلیل طراحی ظاهری آن می‌رویم. ظاهر اشکودا فابیا دقیقاً همان چیزی است که از یک خودرو اروپایی، به‌خصوص خودروهای ساخت گروه فولکس واگن، انتظار داریم. یعنی یک طراحی متناسب، با خطوط کاملاً منظم و اتوکشیده و به دور از اغراق.

اما این سادگی به معنی کسل‌کنندگی طرح نیست و با کمی دقت به خطوط و المان‌های ظاهری اشکوا فابیا متوجه تلاش طراحان برای خلق یک چهره اسپرت و جوان‌پسند خواهیم شد.

مواردی مثل جلوپنجره خاص محصولات اشکودا با طراحی سه‌بعدی (که اندکی به جلوپنجره محصولات ب‌ام‌و شباهت دارد. با این تفاوت که برخلاف جلوپنجره ب‌ام‌و دوتیکه نیست و یکپارچه است.)، کاپوت عضلانی با دو خط برجسته در میانه آن، گوشه‌های تیز سپرهای جلو و عقب، رینگ‌های بزرگ نسبت به ابعاد بدنه و حتی نحوه اتصال گلگیر عقب به سقف، نشان می‌دهد که اشکودا فابیا قرار است در عین وقار و سادگی، شیطنت هم داشته باشد و برای قشر جوان دلبری کند.

 

بررسی اشکودا فابیا

 

درون کابین اشکودا فابیا طراحی نسبتاً ساده‌ای را می‌بینیم. اما طراحان سعی کرده‌اند با استفاده از المان‌هایی مثل مانیتور تبلت مانند، پشت آمپر تمام دیجیتال، دریچه‌های تهویه دایره‌ای در قسمت کناری داشبورد و یک‌سری موارد جزئی دیگر، حسی از مدرنیته را به سرنشینان القا کنند.

 

مشخصات اشکودا فابیا

مشخصات اشکودا فابیا برای بازار کشورمان هنوز مشخص نشده است اما می‌توانیم در این خصوص حدس‌هایی نزدیک به واقعیت داشته باشیم.

مشخصات اشکودا فابیا نسل چهارم در بازار جهانی شامل سه نوع پیشرانه و سه نوع گیربکس می‌شود که همه این پیشرانه‌ها و گیربکس‌ها ساخت فولکس واگن هستند. پیشرانه‌ها شامل سه سیلندر 1 لیتری تنفس طبیعی MPI، سه سیلندر 1 لیتری توربو GDI و 4 سیلندر 1.5 لیتری توربو GDI هستند. گیربکس اشکودا فابیا هم می‌تواند از نوع 5 سرعته دستی، 6 سرعته دستی یا 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DSG) باشد.

پیشرانه 1 لیتری تنفس طبیعی تنها با گیربکس‌های دستی قابل سفارش است که این نوع گیربکس برای این رده قیمتی بازار کشورمان چندان از سوی خریداران پذیرفتنی نیست. نسخه‌های مجهز به پیشرانه 1.5 لیتری توربو هم از نظر قیمتی فراتر از سقف مجاز برای واردات هستند. از این رو، به احتمال بسیار قوی، اشکودا فابیا را با پیشرانه 1 لیتری توربو و گیربکس 7 سرعته اتوماتیک DSG در بازار ایران خواهیم داشت.

 

مشخصات فنی اشکودا فابیا

 

پیشرانه مذکور حداکثر قدرت 110 اسب بخار و حداکثر گشتاور 200 نیوتن متر را تولید و از طریق گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DSG) روانه محور جلو این هاچ‌بک کوچک اروپایی می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد اشکودا فابیا با این مشخصات فنی به ترتیب 5.5 لیتر در صد کیلومتر و 9.5 ثانیه است که برای خودرویی در این رده، اعداد قابل قبولی محسوب می‌شود.

با این اوصاف به نظر می‌رسد که اشکودا فابیا برای رقابت با رقبای قیمتی خود در بازار ایران (که اکثراً کراس‌اوورهای چینی هستند) چیزی کم نداشته باشد و حتی لذت رانندگی بالاتری را ارائه دهد.

برای آشنایی کامل‌تر با مشخصات اشکوا فابیا توصیه می‌کنیم جدول زیر را ببینید:

مدل خودرو

اشکودا فابیا 1 لیتری TSI

پیشرانه

3 سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI)

حجم موتور (cc)

999

حداکثر قدرت

110 اسب بخار در 5000 دور

حداکثر گشتاور

200 نیوتن متر در 2000 – 3500 دور

گیربکس

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه خشک (DSG) با قابلیت تیپ ترونیک

مصرف سوخت ترکیبی (L/100Km)

5.5

شتاب صفر تا 100 (S)

9.5

حداکثر سرعت (Km/h)

204

حجم مخزن سوخت (L)

40

حجم صندوق بار (L)

380

ابعاد لاستیک‌ها

195/55R16

سیستم تعلیق جلو

مک فرسون

سیستم تعلیق عقب

نیمه مستقل توئیست بیم

وزن خالص (Kg)

1266

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4107 × 1781 × 1458

فاصله بین دو محور (mm)

2563

 

بررسی اشکودا فابیا از نظر آپشن

مثل مشخصات اشکودا فابیا لیست آپشنی نسخه‌های وارداتی این خودرو هم کماکان مشخص نیست. اما خوش‌بختانه نمونه‌های فول آپشن اشکودا فابیا از نظر قیمتی در محدوده مجاز برای واردات قرار دارند و می‌توانیم امیدوار باشیم که شرکت پارس ساتر هوشمند این نسخه‌ها را به ایران بیاورد.

شاید نسخه‌‌های فول اشکودا فابیا از نظر امکانات رفاهی کمبودهایی داشته باشند اما از نظر ایمنی در رده قیمتی خود بسیار خوب هستند و جایی برای گله باقی نمی‌گذارند.

 

آپشن های اشکودا فابیا

 

برای آشنایی بیش‌تر با مشخصات اشکودا فابیا از نظر آپشنی می‌توانید جدول زیر را ببینید:

تجهیزات

اشکودا فابیا فول آپشن

چراغ

چراغ‌های LED جلو و عقب، دی‌لایت، سنسور نور (اتولایت)، مه‌شکن جلو و عقب، نورپردازی داخلی دو رنگ (سفید – قرمز)

سیستم‌های مالتی مدیا

USB، بلوتوث، اندروید اتو، اپل کارپلی، مانیتور 8 اینچی لمسی، 6 بلندگو

رینگ

16 اینچی آلومینیومی تراش خورده

شیشه و آینه

شیشه‌های برقی، آینه‌های جانبی برقی با گرم‌کن

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوکاناله، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش پارچه‌ای، تنظیم دستی صندلی راننده و سرنشین جلو در 6 حالت، صندلی عقب تاشو، ایزوفیکس

ایمنی

کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، سیستم ضدلغزش (ASR)، کنترل گشتاور موتور (MSR)، ترمز کمکی (HBA)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، سیستم تشخیص عابرپیاده، هشداردهنده خستگی راننده، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، 6 ایربگ در 10 نقطه

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، سیستم اتو استارت – استاپ، کروز کنترل به همراه محدودکننده (لیمیتر) سرعت، صفحه نشان دهنده‌ها تمام دیجیتال، سنسور باران، سنسور پارک عقب، سیستم گرم‌کن نازل‌های آب پاش شیشه جلو، سنسور باران 

 

کلام پایانی

در پایان باید بگوییم که شاید مشخصات اشکودا فابیا از هیچ جنبه‌ای چندان خاص و اغواکننده نباشد اما این خودرو ویژگی‌های هماهنگ و قابل قبولی دارد که می‌تواند رضایت خریدار را جلب کند.

اشکودا فابیا از نقاط قوتی مثل تکنولوژی فنی فولکس واگن، کیفیت مونتاژ بسیار بالا و امکانات ایمنی کامل (در نسخه‌های فول آپشن) برخوردار است. ضمن این‌که در چند سال اخیر خودرو وارداتی و باکیفیتی در سگمنت هاچ‌بک‌های کوچک نداشته‌ایم و به نوعی این بخش از بازار کشورمان، تشنه است.

با این اوصاف به نظر می‌رسد اگر شرکت پارس ساتر هوشمند بتواند از نظر برندینگ، قیمت‌گذاری و ارائه خدمات پس از فروش، رضایت بخش عمل کند، اشکودا فابیا فروش قابل قبولی در بازار کشورمان خواهد داشت.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1402-06-13 22:40

اقایان مدیر اسم این ماشین اسکادا هست.نه اشکودا.اشکودا تلفظ لاتین هست. مانند پژو که در زبان فرانسه پیوژت میگویند. یا زانتیا که ایکسزاتا میگویند

فرهاد
1402-06-12 17:39

این متخصصین که خودشان نیاز به کلاس‌های اکبر داند چگونه انتخاب می شوند البطه داشتن روابت و مواردی که برای همه چون نور خودروهایشان دنیای دا ازتایکی خارج وی کنند داشتن شش ایربک در ده نقطه ازنمونه صنعت ایران خودروی است که بر کسی این تخصص وپول بماند اًب در……..

قربانعلی احمدی نیا
1402-06-12 12:12
امتیاز دهی :
     

سلام کی به بازارخواهد اومد چطوری میتونیم پیش خرید کنیم یا خرید کامل انجام بشه نمایشگاه کجاست؟