شرکت سایپا بهواسطه ارتقای پلتفرم پراید و تغییر نام آن به X200، محصولات مختلف و البته نهچندان متفاوتی را به سبد تولیدات خود اضافه کرده است که همگی آنها را بهنوعی میتوان فرزند تیبا، اولین خودروی ملی Saipa قلمداد کرد. در ادامه هنرمندیهای این خودروسازی روی پلتفرم ایکس ۲۰۰، ظاهرا قرار است محصولی دیگر به نام «اطلس» از سوی این خودروساز روانه میدان شود. بر پایه اولین تصویر منتشرشده از Saipa Atlas، میتوان حدس زد این خودرو یک نمونه فیسلیفت از مدل کوییک باشد که ازقضا نمای چهره آن، شباهت بسیار زیادی به جک جی ۷ دارد. در این مقاله از سری مقالات «مجله خودرو همراه مکانیک» به سراغ هاچبک جدید دومین خودروساز بزرگ کشور رفتهایم و مشخصات فنی؛ آپشنها و ایمنی سایپا اطلس را مورد بررسی قرار دادهایم.
مشخصات فنی سایپا اطلس
اگرچه در حال حاضر (زمان نگارش این مطلب) شرکت Saipa به طور رسمی مدل اطلس را معرفی نکرده است، اما بر اساس اطلاعات نسبتا موثق، ظاهرا اطلس از موتور بهروزرسانیشده کوییک با کد شناسایی M15GSi استفاده خواهد کرد. این پیشرانه از سال ۹۷ توسط شرکت مگاموتور در دست توسعه قرار داشت و احتمالا همراه با سایپا اطلس، به بازار خودروی کشور معرفی خواهد شد.
بر اساس دادههای ارائهشده از سوی شرکت مگاموتور، قدرت موتور Saipa Atlas در بازه ۸۹ تا ۹۴ اسببخار قرار میگیرد. نهایت گشتاور این پیشرانه نیز رقمی بین ۱۳۵ تا ۱۳۸ نیوتنمتر ارزیابی شده است.
همچنین اطلاعات به گوشرسیده حکایت از این دارند که نسخه قویتر این موتور با قدرت ۱۰۵ تا ۱۱۷ اسببخار نیز در آینده به طور رسمی معرفی خواهد شد و در صف خدمت به محصولات Saipa قرار خواهد گرفت. در مورد سامانه انتقال قدرت نیز باید گفت که به احتمال قوی، یک جعبهدنده ۵سرعته دستی یا یک گیربکس اتوماتیک برای سایپا اطلس در نظر گرفته شود.
با توجه به ارتقای جزئی توان پیشرانه اطلس نسبت به مدل کوییک، احتمالا باید شاهد توان فنی تقریبا مشابه این دو خودرو باشیم؛ بنابراین، گمان میرود Saipa Atlas از شتاب صفرتاصد معادل ۱۲.۵ تا ۱۳.۵ ثانیه برخوردار باشد. حداکثر سرعت و میانگین مصرف سوخت اطلس نیز احتمالا چیزی در حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت و ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
آپشنهای رفاهی سایپا اطلس
انتظار میرود سایپا اطلس در فولآپشنترین نسخه خود، با امکاناتی همچون روکش صندلی چرمی، آینههای جانبی برقی با گرمکن، صندلی راننده با تنظیمات برقی، تهویه اتوماتیک، ورود و استارت بدون کلید، بلوتوث و USB، سیستم صوتی با ۴ اسپیکر، نمایشگر لمسی داشبورد، سامانه رهیاب، دوربین عقب، فرمان برقی با دکمههای کنترل، چراغهای مهشکن جلو و عقب، دیلایت، حسگر پارک عقب و کروزکنترل به مشتریان داخلی تحویل داده شود.
ایمنی سایپا اطلس
در بحث ایمنی نمیتوان اطلس را همچون سایر محصولات پلتفرم Q200 سایپا خیلی سرآمد دانست و احتمالا سطح ایمنی آن در حد کوییک خواهد بود. با این تفسیر، تنها میشود گفت که این محصول احتمالا خودرویی ایمنتر از پراید یا تیبا است؛ اما درکل، حرف چندانی در بحث ایمنی برای گفتن ندارد.
از جمله تجهیزات ایمنی که به احتمال قوی در Saipa Atlas به خدمت گرفته خواهند شد، میتوان به دو یا چهار عدد کیسههوا، سیستم کنترل پایداری (در نسخه فول آپشن)، ترمز ضدقفل ABS، توزیع نیروی ترمز EBD، کمربند ایمنی پیشکشنده و… اشاره کرد.
جمعبندی
در شرایط فعلی و بهویژه پس از اوجگرفتن تحریمها، فعالیتهای آرتیستی دو شرکت ایران خودرو و Saipa روی مدلهای قدیمی همچنان ادامه دارد؛ ایران خودرو با افزودن پسوند پلاس به محصولات قدیمی خود و ارائه برخی بهروزرسانیها و آپشنهای جزئی، به حیات خود در دوران تحریم تداوم بخشیده است؛ سایپا نیز پلتفرم ایکس ۲۰۰ را محفل مناسبی برای فرونشاندن جزئی عطش مشتریان در بحث ارائه محصولات جدید یافته است.
سایپا اطلس از لحاظ باطنی، محصول چندان متفاوتی نسبت به کوییک نخواهد بود؛ اما قطعا از لحاظ قیمتی اختلاف فاحشی با آن خواهد داشت که در این صورت، باید ببینیم مشتریان حاضرند بهای نسبتا بیشتری را در ازای یک مدل فیسلیفت پرداخت کنند یا نه؟
البته تجربه محبوبیت بیشتر کوییک نسبت به تیبا ۲ علیرغم قیمت بسیار بالاتر، برای سایپا ثابت کرده است که در بازار ایران هر چیزی امکان خواهد داشت.
درسته مردم میخرن ولی انصاف داشته باشید آنقدر سپر چراغ عوض نکنید خودرو جدید از توش دربیارید
سلام
قیمت بفرمایید
از چین یاد بگیرید کمتر جیب مردم را با تولید پراید وتیبا و… خالی کنید پلتفرم ها را تغییر دهید تا رشد کنید کیفیت را بالا ببرید
گول این رندر رو نخورید این یه رندره یعنی مدل سه بعدی دیجیتالی قطعا مدل اصلی شبیه کوئیک خواهد بود
سلام چطور میشه برای خرید این ماشین ثبت نام کرد؟
هنوز بزار معرفی بشه
سلام باید نذر و نیاز کنید