خودروی اطلس سایپا نمونه فیس لیفت کوییک است که البته با امکانات شاخص و مشخصات فنی متفاوت از آن به تولید میرسد. در این مطلب به بررسی اطلس سایپا پرداخته و نگاهی به مشخصات فنی جدید این خودرو و نیز سایر ویژگیهای آن انداختهایم.
معرفی اطلس سایپا و بررسی طراحی آن
شرکت سایپا در اواخر سال ۹۹ به طور رسمی از شروع به کار پروژه توسعه و ساخت خودروی اطلس به عنوان یک مدل جدید از خانواده پلتفرم ایکس۲۰۰ خبر داد. حالا و در روزهای واپسین پاییز ۱۴۰۱، شرکت سایپا از تصاویر رسمی مدل اطلس رونمایی کرده و خبر آغاز تولید آزمایشی این خودرو را به رسانهها داده است.
با بررسی اطلس سایپا از نظر طراحی، میتوان به راحتی به مدل پایه این خودرو پی برد. بهویژه وقتی از نمای بغل به تصاویر اطلس دقت کنید، متوجه خواهید شد که این خودرو از همان بدنه کوییک و تیبا ۲ استفاده میکند، اما نمای جلو و عقب آن به طور کامل بازطراحی شده تا راحتتر بتواند خود را به عنوان محصول جدید در دل مشتریان جا دهد.
البته وقتی به قسمت چهره و نمای جلوی اطلس دقت میکنید، متوجه شباهتهای زیاد آن با نسخه فیس قدیم جک جی ۷ خواهید شد. خودرویی که پیش از این قرار بود توسط کرمان موتور به ایران بیاید اما بعد از عرضه نسخه جدید آن به بازار چین، شرکت کرمان موتور نیز محصول فیسلیفت شده را با نام کی ام سی جی ۷ به ایران آورد.
بررسی سایپا اطلس در قسمت پشت نیز نشان میدهد که این خودرو از چراغها و سپر جدید استفاده کرده و به طور کلی از شمایل متفاوتی نسبت به گذشته بهرهمند شده است که در نوع خود زیبا و مناسب به نظر میرسد. هرچند که طرح چراغهای عقب تناسب زیادی با نمای جلو اطلس ندارد.
بررسی اطلس سایپا از نظر فضای کابین
درون کابین سایپا اطلس شاهد استفاده از یک داشبورد جدید هستیم که پیش از این قرار بود در محصولاتی همچون ساینا جی و دیگر تولیدات جدید سایپا هم به کار گرفته شود. طرح این داشبورد زیباتر از طرح داشبورد کوییک شده و استفاده از دریچههای هوای دایرهای کروم رنگ، در ارتقای کیفیت آن تأثیر بسزایی داشته است.
البته متاسفانه شرکت سایپا به خود زحمت طراحی یک غربیلک فرمان جدید را نداده و همان مدل فعلی موجود در کوییک اتوماتیک و ساینا اس را به خدمت گرفته است که بهتر بود از یک غربیلک فرمان اسپرت و بهروزتر برای اطلس استفاده میکرد.
گفته شده کیفیت عایقبندی کابین اطلس نسبت به کوییک ارتقا پیدا کرده تا سروصدای کمتری به گوش سرنشینان برسد. ضمنا این خودرو از نظر میزان فضای داخل کابین و همچنین حجم صندوق عقب، تفاوت چندانی با کوییک ندارد.
بررسی سایپا اطلس از نظر مشخصات فنی
مشخصات فنی سایپا اطلس سایپا نسبت به کوییک کمی متفاوت است؛ زیرا شرکت سایپا از نمونه تقویتشده موتور کوییک برای سایپا اطلس استفاده کرده است. گفته میشود مهندسان سایپا از سامانه زمانبندی متغیر سوپاپ CVVT و همچنین خروجی اگزوز استیل موسوم به هدرز جهت ارتقای قوای این موتور و همچنین کاهش مصرف سوخت بهره بردهاند.
درنتیجه شاهد هستیم موتور سایپا اطلس که با کد M15-GSI شناخته میشود، حالا قدرتی معادل ۹۲ اسب بخار و گشتاور ۱۳۷ نیوتن متر تولید میکند. این در حالی است که حداکثر قدرت و گشتاور موتور کوییک در حال حاضر حدود ۸۷ اسب بخار و ۱۲۸ نیوتن متر است.
جهت انتقال قدرت این پیشرانه به محور چرخهای جلو نیز از گیربکسهای ۵ دنده دستی و یا ۶ سرعته اتوماتیک سی وی تی کمک گرفته خواهد شد. انتظار میرود شتاب سایپا اطلس کمی نسبت به کوییک بهتر باشد و به محدوده ۱۲.۵ ثانیه برسد. احتمالا میزان مصرف سوخت اطلس سایپا نیز از رقم ۷ لیتر در صد کیلومتر برای کوییک به چیزی حدود ۶.۷ لیتر کاهش یابد.
خودرو |
سایپا اطلس |
موتور |
M15-GSI – 8سوپاپ – 4سیلندر – 1.5لیتر |
توان (اسب بخار) |
92 |
گشتاور (نیوتن متر) |
137 |
شتاب 0-100 |
12.5 |
گیربکس |
5 دنده دستی – شش سرعته cvt |
بیشترین سرعت |
– |
مصرف سوخت (لیتربر100کیلومتر) |
6.7 |
وزن |
– |
امکانات سایپا اطلس
در ادامه معرفی اطلس سایپا به یکی دیگر از جنبههای مهم ارتقای این خودرو نسبت به کوییک میرسیم. شرکت سایپا اعلام کرده نسخههای فول آپشن اطلس از امکانات بهروز و بسیار کاربردی برخوردار خواهند بود که در ادامه به مهمترین آنها اشاره شده است:
- سیستم کنترل پایداری
- کروز کنترل
- رادار هشدار نقطه کور
- سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
- دوربین ۳۶۰
- سانروف برقی
- استارت دکمهای
اکثر این امکانات برای نخستین بار است که به یکی از محصولات اقتصادی سایپا راه پیدا کرده و نقطه قوت بسیار شاخص برای اطلس به شمار میروند.
البته همانطور که اشاره کردیم، این امکانات مختص نسخه فول آپشن سایپا اطلس خواهند بود اما گفته میشود که نسخه ساده این خودرو هم از امکانات مناسبی مثل سنسور نور و باران، فرمان برقی، سیستم پایش فشار باد تایرها ،تهویه دیجیتال با تنظیم دستی، سیستم مالتی مدیا با نمایشگر لمسی و قابلیت اتصال تلفن همراه و… بهرهمند خواهد بود.
جمعبندی
در پایان مطلب بررسی اطلس سایپا باید به آگاهی شما برسانیم که این هاچبک کوچک قرار است طی سال ۱۴۰۲ در قالب مدلهای دستی و اتوماتیک به صورت ساده و آپشنال (جمعا چهار تیپ) به بازار ایران راه پیدا کند. در مورد قیمت سایپا اطلس هنوز نمیتوان به طور دقیق اظهارنظر کرد، اما میتوان اینطور حدس زد که حداقل قیمت نسخه ساده سایپا اطلس با گیربکس دستی حدود ۲۰ درصد گرانتر از کوییک خواهد بود.
در مورد نسخه فول آپشن اتوماتیک هم میتوان احتمال داد که این خودرو حدود ۳۰ الی ۳۵ درصد نسبت به کوییک اتوماتیک پلاس گرانتر باشد؛ چراکه از امکانات ویژهتری مثل سیستمهای کنترل کشش و پایداری، رادار نقطه کور، دوربین ۳۶۰ و… سود میبرد.
درمجموع اینطور به نظر میرسد که شرکت سایپا هنوز هم قصد ندارد تا به راحتی از پلتفرم قدیمی ایکس ۲۰۰ دست بکشد و سعی کرده تا با حداقل هزینه محصولی اصطلاحا جدید به بازار عرضه کند. بنابراین میتوان حدس زد که سایپا اطلس از لحاظ عملکردی تفاوت چندانی نسبت به کوییک نداشته باشد و با همان کاراکترهای اصلی موجود در کوییک به کار خود ادامه دهد.
بنظر بنده اطلس برای کسانی که ثبت نام کردن و به قیمت کارخانه خرید کردن خوبه چون ماشالا انقدر طرحهای فروش کم و نادر هست که برای کسی که ماشینی نداره و بودجه خرید از بازار آزاد را نداره و چاره ایی نداره خوبه . ولی خرید اطلس با بازار آزاد و قیمت پانصد میلیون خورده ایی کار منطقی نیست و اصلا با این قیمت گزاف ارزش خرید نداره ! از نظر طراحی سلیقه اییه بنظرم درسته که پلتفرم همون کوییک و تیبا 2 هست ولی خب بالاخره یه تنوعی در ظاهر ماشینهای داخلی هست ولی در کل نظر شخصی… بیشتر »
همکنون قیمت اطلس با اتاق تیبا ۲ و موتور و گیربکس تیبا ۲ با استاندارد های ۸۵ گانه به اضافه سانروف و مانیتور ۵۷۰ میلیون تومان و قیمت رانا پلاس ارتقا یافته با موتور ۱۶ سوپاپ TU5 و با استانداردهای ۸۵ گانه و کروز کنترل و آیینه وسط الکتروکرومیک بدون سانروف و مانیتور هست ۶۱۰ میلیون تومان یعنی ۴۰ میلیون گرانتر ! وقتی پشت اطلس میشینی هیچ چیز تازه ایی تجربه نخواهید کرد و وقتی استارت میزنید موتور پر صدای ۸ سوپاپ قدیمی تیبا گوش را آزار میدهد و با راندمان بسیار پایین نسبت به حجم موتور آن (۱۵۰۰ سی… بیشتر »
کوییک 2 یا کوییک آپشنال . اساسی ترین چیزهاش مثل پلتفرم و اتاق و بدنه – شاسی و موتور و گیربکس که همون کوییکه و حتی چیزهای جزیش هم مثل سیستم تهویه – چرخ ها – فرم دکمه های فلشر و قفل و مه شکن – فرم صندلی ها که همون کوییکه . سوییچش و فرمان دیکات هم که مثل کوییک اس هست . حتی آلیاژ بکار رفته در بدنه و داخل کابین هم تغییری نکرده بخصوص جنس داشبرد که همچنان از پلاستیک خشک بی کیفیت استفاده شده ! جدای بحث طراحی و پلتفرم و موتوری دیگه لااقل برای یه هاچبک لوکس جدید گران… بیشتر »
با سلام . به نظر من اطلس فقط اگه ثبت نامی باشه و با قیمت کارخانه (399731000 تومان) خریداری بشه ارزش خرید داره ((البته اگه داستان کوییک GX تکرار نشه که آخرش بعد یکسال انتظار اومدن کوییک GXL بدون آپشن دادن گفتن اون همونی بود که وعده داده بودیم !)) در غیر این صورت (قیمت بازار در سایت 525 میلیون تومان) اصلا نمی ارزه چون همان کوییک هست منتها آپشنالش ! اتاق و بدنه که همان کوییکه – موتور و گیربکس هم که همونه – پنل تهویه که همونه – دکمه های فلشر و قفل کودک که همونه – فرمانم… بیشتر »
کلا این دو خودرو ساز ایرانی تمامی زحمات بنی بشر را در راه توسعه صنعت خودرو پودر کردند، نمیدونم این فکرها به ذهن کی میرسه من ساقیش میخام.
موتور پراید هیچ وقت فکرشو نمیکرد به همچین جایی برسه خوب شد همین کشور فاسد و ملعون و کافر امریکا یه موتور به اسم فورد فیستا طراحی کرد وگرنه الان شما ول معطل بودید که الان باید خر الاغ گاو باید اسپرت میکردیم ما جوونا میرفایم تو خیابون دور دور
موتور پراید کلا ظاهرش و عملکردش و صداش فرق داره !!!
باید گفت فورد نسخه بروز شده مزدا ۱۲۱ژاپن را در آمریکا باز تولید کرد تا پدر جد پراید متولد شود
اتفاقا اولین نفر خودتی که توی صف ثبت نامشی
قیمتش چقدره ماشینزیبایی هستش
بيا من حواله دارم بدمش به تو
منم دارم خیلی گرونه به درد نمی خوره انشالا سایپا ورشکست بشه بحق ۵تن