10 آپشن بامزه خودروهای روز دنیا

فهرست مطالب

خودروهای امروزی، از هر زمانی مجهزتر هستند و روز‌به‌روز، بر امکانات رفاهی آن‌ها افزوده می‌شود. حتی در بازار بسته و محدود کشورمان نیز که از خودروهای قدیمی اشباع شده است، مالکان و خودروسازان سعی می‌کنند تا محصولات خود را به امکانات بیشتری مجهز کنند. شیشه بالابرهای دستی یا قفل و کلید سنتی، به تاریخ پیوسته‌اند و جای خود را به بالابرهای اتوماتیک و ریموت‌های کنترل از راه دور داده‌اند.

با پیشرفت فناوری، وسایل نقلیه مورد استفاده انسان‌ها نیز پیشرفت می‌کنند و نسبت به گذشته سریع‌تر، کم‌مصرف‌تر و پاک‌تر می‌شوند؛ در عین حال، بر امکانات و تجهیزات آن‌ها نیز افزوده می‌شود. برای مثال، خودروهای امروزی به کیسه‌هوا، سیستم‌های ترمز ضد‌قفل و توزیع نیروی ترمز یا سیستم کنترل پایداری مجهز هستند که در خودروهای گذشته، به‌هیچ‌عنوان دیده نمی‌شدند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

آپشن‌های کاربردی و بامزه! 

برخی از خودروهای امروزی، آن‌قدر مجهز هستند که به‌خاطر‌سپردن لیست امکانات آن‌ها دشوار می‌شود. بسیاری از خودروهای فعلی، به انواع و اقسام سیستم‌های سرگرمی مجهز هستند یا سامانه‌های متعدد ایمنی و دستیار راننده دارند که رانندگی را برای مالک آسان می‌کنند. در این مطلب، نگاهی به 10 آپشن بامزه خودروهای روز دنیا داریم که مشابه آن‌ها را در کمتر خودرویی می‌توان دید. برخی از این آپشن‌ها، کاملا کاربردی هستند و امیدواریم تا در تمامی خودروها مشاهده شوند؛ در حالی‌که برخی از آن‌ها، تنها جنبه سرگرمی دارند. با ما همراه باشید تا 10 آپشن بامزه خودروهای روز دنیا را مورد‌بررسی قرار دهیم.

شماره ده: جاروبرقی هوندا ادیسه (HondaVAC)

هوندا ادیسه، یکی از بهترین مینی‌ون‌های بازار محسوب می‌شود که در آمریکای شمالی آمار فروش خیره‌کننده‌ای را از خود بر جای گذاشته است. هوندا در سال 2013، تصمیم گرفت تا یک جاروبرقی داخلی را به‌عنوان آپشن اضافه برای این خودرو ارائه دهد که مشتریان با پرداخت هزینه بیشتر، قادر به استفاده از آن بودند.

این جارو برقی، می‌تواند تا هشت دقیقه با برق باطری کار کند و از آن پس، باید خودرو روشن باشد. شلنگ این جارو نیز شانزده فوت طول دارد که برای پاک‌کردن کل فضای داخلی خودرو کافی به نظر می‌رسد. این جاروبرقی به‌همراه یک سیستم صوتی بهتر از نسخه عادی، با هزینه تقریبی 2500 دلار در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد.

شماره نه: مرسدس AIRSCARF

راندن خودروهای کانورتیبل، همیشه با لذت خاصی همراه بوده است و این اتومبیل‌ها از محبوبیت فوق‌العاده‌ای بین جوانان برخوردار هستند. با این حال، هنگامی که هوا خنک بوده و سقف خودرو جمع شده است، لذت‌بردن از خودروهای کانورتیبل چندان راحت نیست. در سال 2004، مرسدس تصمیم گرفت تا با ارائه سیستمی به نام مرسدس AIRSCARF، لذت رانندگی با خودروی کانورتیبل در هوای خنک را برای مشتریان فراهم کند.

این سیستم، شامل یک فن است که در پشتی سر صندلی‌ها قرار دارد و هوای گرم را به گردن راننده ارسال می‌کند. پس از مدتی، مشخص شد که حق ثبت اختراع این سیستم توسط مرسدس نقض شده است؛ از این رو، مرسدس AIRSCARF در سایر کانورتیبل‌ها مورد استفاده قرار نگرفت.

شماره هشت: رم باکس (RamBox)

رم باکس، فضای ذخیره‌سازی جالبی است که در پیکاپ‌های رم وجود دارد و به طور معمول، در نسخه‌های باربری تک‌کابین ارائه می‌شود؛ هرچند برخی نسخه‌های دوکابین نیز به این آپشن مجهز هستند. رم باکس با استفاده از فضای باریک گلگیرهای عقب، قسمت بار مناسبی را برای پیکاپ‌ها مهیا کرده است تا رانندگان بتوانند لوازم ضروری را در این قسمت قرار دهند. این قسمت از سال 2019 به پریز برق مجهز شده است تا قابلیت‌های بیشتری را در اختیار مالک پیکاپ رم قرار دهد.

شماره هفت: بینایی سوبارو (Subaru Eyesight)

خودروهای سوبارو، اخیرا به سیستمی مجهز شده‌اند که به آن دستیار بینایی می‌گویند. این سیستم، سطح جاده را به طور دائم پایش می‌کند و در صورتی که متوجه خطری شود، راننده را از این واقعه مطلع می‌کند. این سیستم معمولا پشت شیشه جلو نصب می‌شودِ اما می‌توان آن را روی سپر نصب کرد و کل فعالیت‌های مرتبط با پایش سطح جاده و محاسبه فاصله با خودرو جلویی را به آن سپرد.

شماره شش: درب صندوق هوشمند

هیوندای، نخستین خودروسازی بود که در سال 2015 صندوق عقب هوشمند را به دنیای خودروسازی وارد کرد و پیش از آن، درب‌های خودکار تنها در انحصار شاسی‌بلندها و استیشن‌ها بودند. درب‌های صندوق خودکار، از سال 2015 تاکنون به‌مرور بهبود یافته‌اند و امروزه، بسیاری از خودروهای بازار به درب صندوق خودکار مجهز هستند.

شماره پنج:‌ ماساژور صندلی‌ها

ماساژور صندلی‌ها، به‌عنوان یک گزینه لوکس در اوایل دهه 2000 توسط مرسدس بنز و کادیلاک به خودروها اضافه شد و اکنون حتی صندلی‌های عقب خودروهای این دو برند نیز به ماساژور مجهز هستند. وظیفه اصلی صندلی‌های ماساژ‌دهنده، تسکین خستگی‌های سرنشینان خودرو پس از یک روز کاری طولانی است، هرچند نباید میزان هوشیاری راننده از حد مشخصی کمتر شود. در حال حاضر، ماساژور صندلی‌ها گزینه مطلوبی برای مسافرت‌های طولانی محسوب می‌شود و راحتی بی‌نظیری را برای سرنشینان فراهم می‌کند.

شماره چهار: سانروف جادویی (Magic Sky Sunroof)

اکثریت افراد با مفهومی به نام سانروف آشنا هستند؛ اما سانروف جادویی چیست؟ سانروف جادویی، یک آپشن بامزه و دوست‌داشتنی است که برای نخستین بار، در مرسدس بنز SLK مدل 2012 نصب شد. هنگامی که این آپشن را در اختیار بگیرید، می‌توانید با فشردن یک دکمه، شیشه بی‌رنگ سانروف را به شیشه رنگی تبدیل کنید. این کار از طریق القای بار الکتریکی به ذرات نانوی موجود در سطح شیشه سانروف انجام می‌شود.

شماره سه: اندروید اتو و اپل کارپلی (Carplay/Android Auto)

برای سال‌ها، دولت‌ها و نهادهای قانون‌گذار با مشکل دریافت و ارسال پیام کوتاه و برقراری تماس تلفنی حین رانندگی مواجه بودند تا این‌که با عرضه اندروید اتو و اپل کارپلی، این مشکل به طور بنیادین برطرف شد. این برنامه‌ها، به شما اجازه می‌دهند تا تلفن همراه خود را که از سیستم عامل اندروید یا ios بهره می‌برد، به سیستم سرگرمی خودرو متصل کنید. استفاده از این سیستم‌ها، موجب می‌شود تا بتوانید با تمرکز بیشتری به رانندگی بپردازید و در عین حال، تماس‌های ورودی را پاسخ بگویید.

شماره دو: سیستم دید در شب (Night vision Dashboard System)

دید در شب، نوعی سیستم پیشرفته حرارتی است که امکان تشخیص و مشاهده جانداران را در شرایط نوری کم فراهم می‌کند. این سیستم، اکنون در خودروهای لوکس به کار گرفته می‌شود تا خطراتی را که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، به راننده گوشزد کند. نحوه کار این فناوری، از طریق تابش و بازتاب اشعه مادون قرمز است و هدف آن، حفظ جان حیواناتی است که در شب‌های تاریک و خلوت در جاده‌ها پرسه می‌زنند.

شماره یک: صندلی‌های تهویه‌شونده

نصب گرم‌کن صندلی به‌خصوص برای صندلی‌های ردیف جلو، آپشنی معمول در بین خودروهای امروزی محسوب می‌شود؛ اما مشاهده سردکن صندلی چندان مرسوم نیست. با این حال، این آپشن خنده‌دار، بسیار کاربردی به نظر می‌رسد؛ چراکه رانندگی با خودرویی مجهز به صندلی چرمی در گرمای سوزان، چندان راحت و دلچسب نیست. سردکن صندلی‌ نسبت به گرم‌کن صندلی، فناوری پیچیده‌تری دارد و آپشن جالب‌توجهی در خودروهای لوکس محسوب می‌شود.

کادیلاک، یکی از لوکس‌ترین برندهای خودروسازی آمریکایی است و بسیاری از آپشن‌های رفاهی توسط این شرکت معرفی شده‌اند. صندلی‌های گرم‌شونده نیز نخستین بار توسط این شرکت و در سال 1966 به دنیای اتومبیل راه یافتند. صندلی‌های گرم‌شونده، امروزه یک آپشن استاندارد در خودروهای لوکس محسوب می‌شود و در سایر خودروها نیز با هزینه اضافه قابل‌نصب است.

کلام آخر؛ هر روز مجهزتر از دیروز!

اکثر آپشن‌هایی که در متن به آن‌ها اشاره شد، در خودروهای لوکس امروزی مشاهده می‌شوند و حتی برخی خودروهای میان رده و اقتصادی نیز از این آپشن‌ها بهره‌مند هستند. خودروهای امروزی نسبت به یک یا دو دهه پیش، بسیار پیشرفته‌تر هستند و بازار خودروی کشورمان، مثال بارزی از این پیشرفت است. در حالی که خودروهای تولیدی خودروسازان از فناوری دهه هشتاد و نود میلادی بهره‌مند هستند، خودروهای وارداتی مدرن و زیبا به‌راحتی نشان‌گر پیشرفت صنعت خودروسازی جهان طی چند دهه اخیر هستند. برای مثال، می‌توان خودرویی هم‌چون پژو 405 را با هیوندای الانترا 2018 مقایسه کنیم تا تفاوت بین فناوری ساخت دو خودروی متفاوت از دو دهه مختلف را به‌خوبی متوجه شویم.

آپشن‌ها و تجهیزات نوآورانه، معمولا توسط برندهای لوکس دنیای خودروسازی هم‌چون کادیلاک و مرسدس بنز به این حوزه معرفی می‌شوند؛ بنابراین، طبیعی است که مشتریان خودروهای لوکس، نخستین افرادی باشند که از این امکانات بهره می‌برند و سپس سایر مشتریان نیز از چنین آپشن‌های نوآورانه‌ای برخوردار خواهند شد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
خسرو
1400-02-11 10:46

این بدبختا چه میفهمن سانروف یعنی چی که براش تعریف میکنیم و در جواب میگن هاها

علی حسینی
1400-02-04 17:22

هاها