مرسدس بنز کلاس C یکی از محصولات پایینرده این کمپانی اشتوتگارتی است که نخستین نسل آن از اوایل دهه نود میلادی به بازار معرفی شد. این خودرو بهطور معمول با بی ام و سری 3 در بازار رقابت میکند و طی نسلهای مختلف، مرسدس سعی در بهبود قوای فنی و مشخصههای ظاهری آن داشته است.
نسل دوم بنز کلاس C که با کد اتاق W203 شناخته میشود، در سال 2000 میلادی راهی بازار جهانی شد و سرانجام در سال 2007 نیز جایگاه خود را به نسل سوم با کد اتاق W204 واگذار کرد. این نسل در ایران بهواسطه استفاده گسترده در ناوگان پلیس، به بنز پلیس نیز مشهور است و در سایر نقاط جهان نیز با چراغهای دوبل و گرد جلو شناخته میشود. W203 آخرین نمونه از خاندان کلاس C مرسدس بنز است که با این طراحی به تولید رسید و پس از آن، زبان طراحی خودروهای مرسدس بنز بهطور کامل تغییر یافت.
دلت میخواد نسل دوم بنز کلاس c رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن |
اکنون نسل دوم بنز کلاس C بیش از یک دهه عمر دارد و حضور نمونههای جدید بنز و بی ام و در بازار داخلی، این خودرو را به محصولی کمفروغ تبدیل کردهاست. با این حال همچنان افرادی هستند که خرید یک بنز سالخورده و اصیل را به خودروهای صفر داخلی و چینی ترجیح میدهند. اگر از این دسته افراد هستید یا صرفا به نسل دوم بنز کلاس C علاقه دارید، در ادامه با ما همراه باشید.
طراحی نسل دوم بنز کلاس C
شکی نیست که در حالحاضر چهره نسل دوم بنز کلاس C در مقایسه با خودروهای امروزی، اندکی قدیمی و کهنه بهنظر میرسد؛ البته هنوز هم اصالت آلمانی این خودرو و طراحی متفاوت آن نگاههای بسیاری را به سمت خود میکشاند. با توجه به تغییرات چندباره زبان طراحی مرسدس بنز طی سالهای اخیر، حال نسل دوم بنز کلاس C به محصولی متمایز در بین بنزهای کلاسیک و بنزهای مدرن تبدیل شدهاست که نه میتوان آن را مدرن دانست و نه قابلیت کلاسیک شدن را دارد.
در حقیقت نسل دوم محصولات C کلاس مرسدس بنز، بهواسطه طرح خاص جلوپنجره و چراغهای خود در میان نمونههای کلاسیک و مدرن بنز قرار گرفته است. البته این سبک خاص طراحی تنها به نمای جلویی این خودرو محدود میشود و در نمای جانبی یا پشتی، شاهد یک روند تکاملی از نسل اول بنز کلاس C تا نسل فعلی آن هستیم.
با ورود به کابین نسل دوم بنز کلاس C، به سهولت متوجه خواهید شد که با خودرویی مربوط به یک الی دو دهه قبل روبرو هستید. طراحی داشبورد خودرو بسیار بیآلایش صورت گرفته و کنسول میانی نیز از طراحی بسیار سادهای برخوردار است. پنل آنالوگ پشت غربیلک فرمان هم حس و هیجان خاصی را به راننده انتقال نمیدهد؛ چراکه کاملا به فرم کلاسیک طراحی شده و از چندین دایره ساده حاوی عقربه نشانگر تشکیل شدهاست.
از آنجاییکه مرسدس کلاس C محصولی مقرونبهصرفه است، سازندههای اشتوتگارتی از تریم کاملا یکرنگ برای ساخت کابین این خودرو استفاده کردهاند؛ درواقع اغلب نمونههای موجود از نسل دوم بنز کلاس C در کشورمان، از داشبوردی تمام مشکی یا تمام کرم بهرهمند هستند.
یکی از انتقادات وارده به مرسدس در خصوص طراحی داخلی نسل دوم بنز کلاس C، کاهش کیفیت اجزای کابین بهمنظور صرفهجویی در هزینههای ساخت بود؛ اما امروز اگر نسخهای از این نسل را مشاهده کنید، متوجه خواهید شد که این انتقادات کاملا بیجا بودهاند و کابین بنز کلاس C در صورت حفظ و نگهداری اصولی، بهندرت دچار افت کیفیت خواهد شد.
مشخصات فنی نسل دوم بنز کلاس C
نسل دوم بنز کلاس C با کدهای مختلفی به بازار عرضه شد و از پیشرانههای مختلفی برای این خودرو استفاده شدهاست. ضعیفترین نسخه این خودرو مرسدس بنز C180 Komperesor است که از یک موتور 1.8 لیتری سوپرشارژ با قدرت 143 اسببخار و گشتاور 220 نیوتنمتر بهره میبرد. شتاب صفر تا صد کیلومتر این خودرو حدود 9.7 ثانیه اعلام شدهاست.
قویترین نسخه این نسل نیز C55 نام دارد که برخی از نمونههای آن مجهز به کیت AMG هستند. پیشرانه 5.5 لیتری هشت سیلندر این خودرو توان تولید 367 اسببخار قدرت و 510 نیوتنمتر گشتاور را دارد که ماحصل آن شتاب صفر تا صد 5.2 ثانیهای برای این سدان جذاب است. مرسدس بنز C55 بهواسطه سپرهای متفاوت و اسپرت خود تاحدودی از سایر نسخههای کلاس C متمایز شدهاست.
کدهای C180، C200، C240، C230 و C350 پرتیراژترین نسخههای نسل دوم بنز کلاس C در کشورمان هستند. مرسدس بنز C240 نسخه مورد استفاده توسط نیروی پلیس بود که از پیشرانه 6 سیلندر 2.6 لیتری تنفس طبیعی با 170 اسببخار قدرت و 240 نیوتنمتر گشتاور به همراه گیربکس دستی بهرهمند است. C240 برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد، به زمانی در حدود 9.2 ثانیه نیاز دارد.
نمونههای C200 کمپرسور بهطورمعمول برای مصارف شخصی مورد استفاده قرار میگیرند و در بازار کشور نیز بهوفور دیده میشوند. این خودروها از پیشرانه 2 لیتری سوپرشارژ با قدرت 161 اسببخار و گشتاور 240 نیوتنمتر سود میبرند که برای یک بنز کلاس C تولید شده در دهه اول قرن بیستم، عدد قابلتوجهی محسوب میشود.
این نیرو از طریق یک گیربکس 6 سرعته دستی یا 5 سرعته اتوماتیک به چرخهای عقب منتقل میشود تا مرسدس بنز C200 کمپرسور بتواند طی زمانی در حدود 9.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد. مصرف سوخت ترکیبی C200 Komperesor در نمونه دستی حدود 8.5 و در نمونههای مجهز به گیربکس اتوماتیک حدود 9 لیتر عنوان شدهاست.
آپشنهای نسل دوم بنز کلاس C
باید توجه داشت که نسل دوم بنز کلاس C حدود دو دهه پیش به تولید میرسید؛ بنابراین نباید توقع امکانات خاصی را از آن داشته باشید. خبری از نمایشگر در کابین این خودروها نیست و بهجای آن سیستم صوتی با دکمههای کنترلی متعدد را شاهد خواهیم بود. تریم چرمی صندلیها، کامپیوتر سفری، کروز کنترل، صندوقپران، سانروف و پرده برقی عقب امکانات معمول نسل دوم بنز کلاس C هستند که در اکثر نسخهها دیده میشوند.
البته باید یادآور شویم که به دلیل استفاده گسترده از مرسدس بنز C240 در ناوگان پلیس کشورمان، امروزه با انبوهی از نمونههای کارکرده نسل دوم بنز کلاس C مواجه هستیم که طی مزایدههای مختلف در اختیار خریداران شخصی قرارگرفتهاند. بسیاری از این نسخهها بهدست مالکان خوشذوق افتادهاند و امکانات رفاهی مختلفی روی آنها نصب شدهاست؛ بنابراین امروزه در بازار داخلی نمونههای مختلفی از نسل دوم بنز کلاس C را میتوان یافت که از نسخههای بدون آپشن پلیسی تا فول آپشن بهبودیافته را در بر میگیرند.
ایمنی نسل دوم بنز کلاس C
مرسدس بنز W203 یکی از ایمنترین خودروهای دوره خود محسوب میشود و بهصورت استاندارد به تجهیزات ایمنی مختلفی همچون شش کیسه هوا، سیستم ترمز ضدقفل و سیستم توزیع نیروی ترمز، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش و در برخی نمونهها به پشتسریهای فعال مجهز است.
این خودرو در سال 2002 توسط موسسه یوروانکپ مورد آزمون قرار گرفت و پنج ستاره ایمنی را از آن خود کرد. این تجهیزات ایمنی حتی در مقایسه با خودروهای روز بازار نیز راضیکننده ظاهر میشوند، آنهم درحالیکه بسیاری از خودروهای صفرکیلومتر بازار فاقد چنین سطحی از ایمنی و استحکام هستند.
ارزش خرید نسل دوم بنز کلاس C
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، این نسل از بنز کلاس C در کشورمان به بنز پلیسی مشهور است و امروزه میتوان نسخههای متعددی از بنزهای فرتوت پلیس را مشاهده کرد که برای فروش آگهی شدهاند. در کنار این بنزهای ارزانقیمت و کمآپشن، نسخههای شخصی نظیر C180 یا C230 نیز به چشم میخورند که در نگهداری آنها حساسیت بیشتری به خرج داده شده و ارزش خرید بیشتری دارند.
با وجود استهلاک کمتر محصولات بنز نسبت به بی ام و، در صورت آسیب دیدن قطعات یک بنز کلاس C نسل دوم، متحمل هزینههای گزافی برای تعمیر آن خواهید شد. از سوی دیگر با توجه به پیچیدگی معمول خودروهای آلمانی، باید منتظر اتمام عمر سنسورها و قطعات الکترونیکی مرسدس کلاس C هم باشید که تعویض هرکدام از آنها دردسرهای خاص خود را به همراه دارد.
انجام سرویسهای معمول این خودرو نظیر سرویس گیربکس و مجموعه قوای فنی نیز هزینههای سنگینی را در بر دارد که با توجه به قیمت نسل دوم بنز کلاس C، هزینههای نگهداری این نسل با قیمت آن چندان منطبق نیست و بسیاری از مالکان در زمان حال ترجیح میدهند تا بهجای نسل دوم بنز کلاس C، خودروهایی بهروزتر و کمدردسرتر را خریداری کنند.
بیشتر بخوانید: