در این مقاله از سری مقالات معرفی خودرو مجله همراه مکانیک، قصد داریم تا معایب رنو تلیسمان را بررسی کنیم و از معایب این سدان اروپایی اطلاعاتی در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار دهیم. خودرویی فرانسوی از شرکت رنو که با ورود خود به بازار نامش بر سر زبانها افتاد و تا همین حالا به محبوبیت بالایی در میان مشتریان رسیده که خریدارانش از نقاط منفی این سدان متوسط چشمپوشی میکنند.
رنو تلیسمان
خرید رنو تلیسماناگر قصد خرید رنو تلیسمان دارید یا میخواهید اطلاعات بیشتری درباره معایب این خودرو بهدست آورید در ادامه مقاله همراه ما باشید.
معرفی رنو تلیسمان
در ابتدای مقاله معایب رنو تلیسمان، پیش از بررسی معایب این خودرو، بهطور مختصر شما را با پیشینه این سدان محبوب و پرفروش آشنا خواهیم کرد.
در سال 2015 نسل اول رنو تلیسمان توسط شرکت فرانسوی رنو معرفی شد تا بار دیگر شانس این شرکت را در پیشتازی بازار خودرو امتحان کند. شرکت رنو بعد از ناکامی در دو محصول دیگرش (رنو لتیتود و رنو لاگونا)، اینبار با طراحی تلیسمان برروی پلتفرم CMF که همکاری مشترک رنو و نیسان است، توانست به فروش بالایی دست پیدا کند برسد. رنو تلیسمان علاوهبر فرانسه، در کشورهای انگلستان، ژاپن، استرلیا، مالزی و همچنین در کره شمالی با نام رنو سامسونگ SM6 مونتاژ و به بازار عرضه میشود.
در سال 2017 رنو تلیسمان توسط شرکت نگین خودرو به بازار کشورمان عرضه شد و نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش این خودرو را برعهده گرفت. این سدان اروپایی با ورود به بازار ایران با استقبال بالایی مواجه شد، تا آنجا که در کنار رقبایی چون کیا اپتیما قرار گرفت. شاهکار رنو در دو نوع استیشن و سدان در بازار جهانی به فروش میرود، اما در ایران تنها مدل سدان تلیسمان عرضه میشود.
رنو تلیسمان به پیشرانه 1.6 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ مجهز شده که با کد TCe200 شناخته میشود. این پیشرانه توان تولید 190 اسببخار قدرت و 260 نیوتنمتر گشتاور را دارد که برای یک موتور 1.6 لیتری خروجی بسیار خوبی بهنظر میرسد. رنو تلیسمان در بخش انتقال نیرو به یک گیربکس 7 سرعته اتومات دوکلاچه مجهز شدهاست؛ نیروی تولیدی پیشرانه از طریق این گیربکس به چرخهای جلو منتقل میشود تا این سدان 1444 کیلوگرمی در زمان 7.7 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. مصرف سوخت ترکیبی 6.2 لیتر در هر صد کیلومتر و حداکثر سرعت 225 کیلومتر در ساعت از دیگر مشخصات فنی این سدان نیمهلوکس فرانسوی محسوب میشود.
معایب رنو تلیسمان در طراحی داخلی
رنو تلیسمان از طراحی داخلی جذاب، مدرن و پرآپشنی برخوردار است که هنگام وارد شدن به آن حس خوشایندی برایتان بهوجود خواهد آورد. در مدلهایی که مجهز به صندلی الکتریکی هستند، هنگام ورود به ماشین، صندلی راننده به عقب کشیده میشود و بعد از نشستن بهصورت اتوماتیک مانند حالت اولیه خود میشود. نحوه قرار گرفتن فرمان، پشتسری صندلیهای عقب (که امکان بالا بردن دید راننده را در حرکت به عقب بالا بردهاند)، بزرگ بودن داشبورد، همگی از نقاط مثبت طراحی کابین خودرو هستند. در این میان سادگی داشبورد شاید یکی از معایبی باشد که به مزاج افرادی که از طرحهای شلوغ و پیچیده استقبال میکنند، خوش نیاید.
رنو تلیسمان در دو تیپ E2 و E3 به بازار عرضه میشود که تیپ E3 نمونه فولآپشن این خودرو محسوب میشود و به تمامی امکانات و آپشنهای خودروهای لوکس و بهروز دنیا مجهز شدهاست. داشتن سیستم گرمایشی، سرمایشی و ماساژور صندلیهای جلو، گرمکن فرمان، صفحه نمایشگر RLINK 8.7 اینچی و نمایشگر پشت آمپر دیجیتال TFT و… همگی متمایز بودن تلیسمان را نشان میدهند. در این بخش بزرگترین نکته منفی طراحی فضای سرنشینهای عقب است. برای افرادی که بلند قد هستند مشکل کمبود فضا بین سر و سقف وجود دارد که به دلیل فرم سقف و ارتفاع نشیمنگاه وسط صندلی عقب است پیش میآید. بهگونهای که افراد بلند قد بهعلت فضای سر محدود، در صندلی عقب احساس راحتی ندارند. همچنین نحوه قرار گرفتن صفحه مانیتور برروی داشبورد است که شاید باعث بهم خوردن تمرکز بعضی از رانندگان شود.
معایب فنی رنو تلیسمان
شرکت رنو برای خودروی محبوب خود سه موتور بنزینی و سه موتور دیزلی عرضه کرده است. همه این 6 موتور 4 سیلندر هستند و بعضی از آنها به توربورشارژر مجهز هستند. خودروهای که موتور دیزلی دارند میتوانند به انتخاب مشتری به یکی از گیربکسهای 6 سرعته دوکلاچه یا گیربکسهای 6 سرعته دستی مجهز شوند. درحالیکه موتورهای بنزینی با گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دو کلاچه ارائه میشوند و از تکنولوژی استاپ/استارت بهره میبرند.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم رنو تلیسمان با مصرف سوخت ترکیبی معادل 6.2 لیتر در هر صد کیلومتر در مقایسه با رقبایی که موتور تنفس طبیعی دارند مصرف کمتری دارد، اما نباید نکات منفی موتورهای مجهز به توربورشارژر را نادیده گرفت. بهدلیل کیفیت پایین بنزین موجود در ایران اغلب پیشرانههای توربوشارژ از حساسیت بالایی نسبت به کیفیت این بنزین برخوردارند. رنو تلیسمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شما از ابتدای خرید این سدان جذاب فرانسوی همواره ناچار هستید که از بنزین سوپر یا مکملهای بنزین گرانقیمت استفاده کنید.
سیستم تعلیق نامناسب
در ادامه مقاله معایب رنو تلیسمان به نکته منفی در رابطه با سیستم تعلیق این خودرو میپردازیم. اگر بخواهید با تلیسمان به سفر بروید در تمام طول جاده با سروصدای آزاردهنده کابین مواجه خواهید شد. وضعیت فنربندی خودرو بسیار خشک بوده و تمام ضربهها را با کوبش شدید به اتاق خودرو وارد میکند. این مشکل در سیستم تعلیق عقب خودرو مشهودتر است.
نتیجهگیری معایب رنو تلیسمان
با نگاهی به مطالب گفتهشده در مقاله «معایب رنو تلیسمان» بهراحتی میتوان نتیجهگیری کرد که مزایای این سدان فرانسوی بر معایب آن برتری دارند. درواقع رنو تلیسمان بهواسطه طراحی جذاب، پیشرانه پرتوان، امکانات متنوع و مصرف سوخت اقتصادی خود، نه تنها در بازار کشور ما بلکه در اغلب نقاط دنیا یک سدان پرفروش و محبوب محسوب میشود.
بنابراین میتوان گفت که رنو تلیسمان در رنج قیمتی خود یکی از بهترین سدانهای متوسط حاضر در بازار کشورمان است که بهواسطه مزایای فراوان، بهراحتی میتوان از معدود معایب آن چشمپوشی کرد. در پایان اگر نظری درباره معایب رنو تلیسمان یا مزایای آن دارید، میتوانید با ما و دیگر مخاطبین مجله خودرو همراه مکانیک در میان بگذارید. برای اطلاع از قیمت رنو تلیسمان و خرید اقساطی رنو کنید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید:
یه قطب خودروسازی جهاتی نباید یه طرح جلو و عقب ماشین رو روی سواری و شاسی عینا پیاده کنه . این یه عیب بزرگه . کوبش و سروصدای ماشین ممکنه مربوط به نوع رینگ و لاستیک فاق کوتاهش باشه چون همین مشکل رو سراتو هم داشته . من شاهد یه برخورد جلو سمت راننده یه تالیسمان با پشت یه ماشین شاسی و توی خیابون و نه با سرعت خیلی زیاد و هردو راننده میانسال بودن .جلو تالیسمان تا نصف کاپوت وحشتناک مچاله و جمع شد و کلا شوکه شدم .
این موارد که شما گفتید عیب نیست، من خودم دارم، تنها عیبش اینه که تنظیم ارتفاع فرمون برقی نیست و تلسکوپی نداره،
با تشکر از نظر شما این معایبی که ما گفیم بهرحال مواردی هستش که خیلی از کاربرا روش فیدبک داشتن و عیب دونستنش
همیشه قربانی اطلاعات ضعیف مون شدیم و ظاهر و پلتفرم ماشین رو دیدیم و بس ، ماشینی که برای تعویض یک دست شمع کل مانی فول بایدبازبشه نمتونه ماشین خوبی برای کشورهای جهان سومی باشه
سلام ؛ با بسیاری از نظرات کارشناسی شما مخالفم ، 2 سال تالیسمان دارم تنها ایرادش خشک بودنش هست وگرنه شتاب و قدرتش حتی تو سربالایی حرف نداره ؛ خودم بنز کلاس E رو تو سربالایی لوله کردم ؛ سیستم تعلیقش هم حرف نداره ؛ بسیار زیبا ودوست داشتنیِ و دلرباست ؛ البته کم سوخت و کم استهلاک ضمنأ ترمزش هم عالیه!!
در مورد ظاهرش با شما موافقم بسیار زیباست ولی برای من قد بلند یکمی ازار دهنده هستش از طرفی در شیب موقع تعویض دنده و شتاب گیری کم میاره
با شتاب واقعی 8 ثانیه باز میگی موتورش ضعیفه؟
رنو تلیسمان واقعا خودذو بینظیری هستش خیلی خوبه ولی مرسی از شما واقعا از این معایبش بی خبر بودم