به نقل از تسنیم، در طی نشست خبری که با حضور قطعهسازان و نایبرئیس انجمن قطعهسازان برگزار شد، بحث مطالبههای 30 هزار میلیارد تومانی قطعهسازان از خودروسازان مطرح شد. همچنین احتمال حضور دوباره شرکتهای خارجی مانند رنو در کشور هم موردبحث قرار گرفت.
اصغر خسروشاهی، نایبرئیس انجمن قطعهسازان، در مورد احتمال بازگشت شرکای خارجی به صنعت خودرو گفت: ازاینپس، شرط ایران برای همکاری با خارجیها، پذیرفتن تولید خودرو با سطح بالای داخلیسازی است.
وی همچنین با اشاره به سال جهش تولید و تلاش قطعهسازان با هدف تحقق این شعار گفت: برایناساس، نسبت به سال گذشته با وجود همه مشکلات بیش از 20 درصد رشد تولید را شاهد بودهایم؛ هرچند که این روند مورد رضایت قطعهسازان نیست.
خسروشاهی با بیان اینکه تصور میزان رشد ما بیش از این بود ولی به دلیل مشکلات این مهم محقق نشد، افزود: در ابتدای بررسی طرح ساماندهی صنعت خودرو، که با هدف رفع مشکلات این صنعت در مجلس مطرح شده بود، نظر اعضای این کمیسیون نیز دریافت میشد؛ اما هماکنون هیچ نظری دریافت نمیشود و این در حالی است که این طرح در کمیسیون به تصویب رسیده است.
خسروشاهی با اشاره به استقبال قطعهسازان از این طرح و عرضه خودرو در بورس تصریح کرد: در شرایطی که خودروسازان با افزایش زیان انباشته روبهرو هستند، این طرح میتواند کمککننده باشد؛ هرچند که نحوه اجرای آن پرابهام است.
وی در ادامه در مورد احتمال بازگشت شرکتهای خارجی مانند پژو به صنعت خودرو گفت: ازآنجاییکه پژو و فیات با سرمایهگذاران آمریکایی اقدام به ایجاد جویت ونچر کردهاند، لذا ممکن است در صورت تحقق برجامی دوباره، دیگر سیاست قبلی را نداشته باشد؛ ضمن آن که ایران نیز رویکرد قبلی را نسبت به این شرکتها نخواهد داشت.
نایبرئیس انجمن قطعهسازان با تأکید بر اینکه ازاینپس شرط ایران برای همکاری با خارجیها پذیرفتن تولید خودرو با سطح بالای داخلی سازی است، تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که شرکتهای چینی برای ورود به بازار ایران بسیار راغب هستند و احتمال میرود شرکتهای اروپایی در این مرحله وارد بازار ایران نشوند.
خسروشاهی ادامه داد: سیاست ایران نیز نباید این باشد که بازار بهراحتی در اختیار خارجیها قرار گیرد؛ بنابراین، بهترین گزینه فعلی برای همکاری، شرکتهای چینی دارای فناوری تولید خودرو بهصورت جوینت ونچر هستند.
منبع: تسنیم
بیشتر بخوانید: