اولین کاهش سود رنو در پی خروج از بازار ایران

فهرست مطالب

به گزارش مجله همراه مکانیک، با امضای توافقنامه هسته‌ای میان ایران و پنج به‌علاوه یک، به‌نظر می‌رسید بازار بکر پس از تحریم‌های ایران فرصت بی‌نظیری برای شرکت‌های اروپایی و آمریکایی باشد و با سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی چرخ صنعت و اقتصاد ایران نیز به حرکت درآید. در ماه‌های پس از توافق برجام، همین گمانه‌زنی‌ها هم به حقیقت تبدیل شد و خیل عظیمی از شرکت‌های خارجی در صنایع مختلف پا به بازار ایران گذاشتند.

افت قیمت خودرو رو میدونی چطور بدست بیاری؟

اینجا کلیک کن تا یادبگیری چطور خودت افت خودرو را حساب کنی

در شرایطی که در ظاهر همه چیز به خوبی پیش می‌رفت اما با پیروزی ناگهانی و غیر قابل انتظار دونالد ترامپ و رسیدن او به مسند ریاست جمهوری ایالات متحده، تمام محاسبات به هم ریخت و آمریکا رسما از این توافق خارج شد تا ادامه روند رو به رشد اقتصاد ایران در هاله‌ای از ابهام فرو رود. خروج آمریکا از برجام تنها موجب قطع همکاری شرکت‌هایی آمریکایی نظیر بویینگ با ایران نشد و دولت ایالات متحده، دیگر کشورهای اروپایی را هم تحت فشار گذاشت و با تحدید به تحریم، آن‌ها را از گردونه بازار ایران خارج کرد. میتوان گفت یکی از اولین صنایعی که در ایران تحت تاثیر بازگشت تحریم‌های شدید و بعضا بی‌سبقه آمریکا قرار گرفت، صنایع خودروسازی بود که تحریم‌ها نه تنها موجب نیمه کاره ماندن همکاری‌های تجاری خودروسازان داخلی با شرکت‌های غربی شد، بلکه مشکلات زنجیره‌واری دامنگیر صنایع وابسته به خودرو نیز شد. اما در این بین تنها خودروسازان ایرانی گرفتار چنین مشکلاتی نشدند بلکه شرکت‌های خودروسازی اروپایی که به پشتوانه برجام قردادهای گسترده‌ای با ایران بسته بودند حالا مجبور به ترک ایران شده و بازاری بسیار بزرگ را از دست رفته می‌دیدند.

دونالد ترامپ
دونالد ترامپ

حالا اما خبرها از ضرر سنگین این شرکت‌ها در پی این اتفاقات حکایت دارد. شرکت خودروسازی رنو فرانسه که از شرکای قدیمی و باسابقه ایران بود و در جریان همین کش‌و‌قوس‌ها و تحت فشار تحریم‌های آمریکا مجبور به ترک ایران شد، به‌تازگی اعلام کرده برای اولین بار در طی 10 سال گذشته میزان سوددهی‌اش کاهش یافته است. بر این اساس میزان درآمدهای شرکت رنو در سال 2019 با 141 میلیون یورو کاهش مواجه شده که از جمله دلایل آن می تواند به کاهش 3.4 درصدی فروش قطعات به شرکت‌های نیسان و دایملر، افت تقاضا برای موتورهای دیزلی در اروپا، کاهش شدید فعالیت‌های مونتاژی در چین و توقف فعالیت‌ها در ایران به دلیل تحریم‌ها اشاره کرد. بدین ترتیب شرکت رنو حاشیه سود عملیاتی خود را برای سال جاری میلادی از 4.8 درصد در سال 2019 به 3 تا 4 درصد کاهش داده است. بر اساس بیانه‌ای که کلوتیلد دلبوس، مدیر اجرایی رنو صادر کرده، چشم انداز رشد این شرکت در سال 2020 به دلیل نوسانات مورد انتظار در بخش تقاضا محدود خواهد بود.

قیمت خودرو مورد نظر خود را در ابزار قیمت خودرو همراه مکانیک پیدا کنید 

برای ورود به این صفحه اینجا کلیک کنید

این در حالی است که شرکت رنو هنوز تاثیرات احتمالی شیوع ویروس کرونا را در برآوردهای جدید خود لحاظ نکرده است. این خودروساز فرانسوی کارخانه خود در شهر ووهان که محل اصلی شیوع ویروس کرونا در چین است را چند هفته‌ای می‌شود که به شکل نیمه تعطیل درآورده و فعالیت‌های شرکت را در شهر بوسان کره جنوبی نیز را به دلیل مشکل در تامین قطعات متوقف کرده است. میزان فروش جهانی محصولات رنو در سال 2019 با 3.3 درصد کاهش به 55.53 میلیارد یورو رسید.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

با رنو کولئوس و مشخصات فنی آن آشنا شوید+ویدئو

مقایسه رنو کولیوس و نیسان ایکس تریل

مقایسه تیگوان با کولئوس

مقایسه هیوندای وراکروز و رنو کولئوس

مقایسه کیا سورنتو و رنو کولئوس 2017

مقایسه هیوندای توسان و رنو کولئوس

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها