کلاف سردرگم بازگشت مجدد رنو به خط تولید

فهرست مطالب

به گزارش مجله همراه مکانیک، یک سال پس از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و خروج دولت دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام، اثر تحریم‌ها بر صنایع خودروسازی کشور بیش از پیش نمایان شد و علاوه بر افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، تولید خودرو هم با مشکلات فراوانی روبه‌رو گردید. افزایش فشار آمریکا بر کشورهای اروپایی و تحدید خودروسازان مختلف به تحریم در صورت عدم همکاری با ایران، موجب شد تقریبا تمام شرکت‌های خودروساز خارجی و بخصوص اروپایی کم‌کم قید بازار ایران را زده و همین توقف خط تولید خودروهایی نظیر پژو در ایران را در پی داشت. شرکت‌های خودروساز داخلی پس از امضای برجام، همکاری‌های خود با خودروسازان خارجی را گسترش داده تا علاوه بر رشد کیفیت محصولات خود، شاهد رقابتی‌تر شدن بازار قطعه‌سازان باشند و همین امر رشد و پویایی خاصی به بازار بخشیده بود.

اگر قصد فروش خودرو خود را دارید با همراه مکانیک بدون یک دقیقه اتلاف وقت خودرو خود را بفروشید 

برای فروش خودرو رایگان و بدون پاسخ به یک تماس اینجا کلیک کنید 

گمرک
گمرک

شرایط مناسب بازار خودرو با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شد و بسیاری در طرح‌های پیش‌فروش اعلام شده ثبت‌نام کردند. اما به یک‌باره با تصمیم دولت آمریکا در خروج از برجام و بازگشت تحریم‌ها، عملا تمامی راه‌ها بسته شد و همه صنایع داخلی تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفت. صنعت خودرو هم از این امر مستثنا نبود و خودروسازان خارجی از تحویل قطعات مورد نیاز سرباز زدند. شرکت‌های خودروساز داخلی نیز با سیل تعهداتی که برای خود ایجاد کرده بودند مواجه شده و به نوعی به بن‌بست رسیده بودند. راه حل شرکت‌ها که با نارضایتی مردم در برآورده کردن تعهدات خود مواجه بودند تنها ارائه پیشنهاد تبدیل خودرو به متقاضیان بود.

قیمت خودرو مورد نظر خود را در ابزار قیمت خودرو همراه مکانیک پیدا کنید 

برای ورود به این صفحه اینجا کلیک کنید

در ماه‌های اخیر تقریبا روزی نیست که خودروسازها بخشنامه‌های مختلفی در ارائه طرح تبدیل خودرو را پیش روی مشتریان نگذارند. اما موضوع از جایی بغرنج می‌شود که شرکت‌های خودروساز به دلیل رشد بی‌سابقه قیمت‌ها بعضا حتی در برآورده کردن طرح‌های تبدیلی که خود اعلام کرده‌اند ناتوان هستند. با این شرایط شرکت‌های خودروساز تنها راه را تولید خودروهایی با ظرفیت فعلی داخلی دیدند و محصولاتی نظیر کوییک، ساینا، رهام و غیره در همین راستا روانه بازار شدند. ایران‌خودرو هم محصولاتی تازه را در دست ساخت دارد تا بازار را از دست ندهد. اما چندی است که زمزمه‌هایی مبنی بر باقی‌‎ماندن بخشی از قطعات مربوط به محصولات رنو در گمرک شنیده می‌شود. اما این خبرها از جایی شکل رسمی به خود گرفت که شرکت پارس خودرو با صدور اطلاعیه‌ای ترخیص این قطعات را تایید کرد تا باز هم شاهد راه‌اندازی مجدد خط تولید رنو باشیم.

بازگشت مجدد رنو به خط تولید
بازگشت مجدد رنو به خط تولید

در همین زمینه روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی خبر از تولید مجدد تندر ۹۰ و ساندرو داد. بر اساس این گزارش مجموع رنوهای تولیدی در دی ماه امسال به 364 دستگاه رسیده است و به دلیل ترخیص باقی‌مانده قطعات این خودروها از گمرک، امکان تولید 3 هزار دستگاه از محصولات رنو  فراهم شده است. پارس خودرو در اطلاعیه خود اعلام کرده بخشی از رنوهای تولید شده را در اختیار برخی ثبت‎نام‌کنندگان این محصولات گذاشت. اما همین اطلاعیه نه‌تنها تکلیف متقاضیان را روشن نکرد، بلکه بر ابهامات پیشین نیز افزود. بحث اصلی محافل صنعتی، چگونگی ترخیص این قطعات از گمرک است؛ چرا که با توجه به اعمال مجدد تحریم‌ها از پاییز سال گذشته، امکان واردات جدید از شرکت رنو عملا وجود نداشته و این یعنی در شرایطی که چندین هزار نفر پس از ثبت‌نام در انتظار دریافت خودروی خود بوده‌اند، قطعات مدت‌ها در گمرک مانده‌اند. اگر این موضوع صحت داشته باشد یعنی خودروسازها از بالا رفتن قیمت‌ها اطلاع داشته و با این کار به دنبال آن بوده‌اند که متقضیان از خرید خود صرف نظر کرده و نهایتا به خودروهای جایگزین اکتفا کنند. در خوش‌بینانه‌ترین حالت، خودروسازان پیش از ترخیص قطعات منتظر تامین کسری قطعات داخلی بوده‌اند تا در زمان مناسب تولید را مجددا آغاز کنند. بدین ترتیب تنها گذشت زمان مشخص خواهد کرد که هدف اصلی خودروسازان از این تاخیر یک ساله در ترخیص قطعات چه بوده است. در صورتی که محصولات با همان قیمت قبلی که در زمان ثبت‌نام مشخص شده تحویل متقضیان گردد، مشخص است که این شرکت‌ها تنها به دنبال پایبندی به تعهدات خود بوده و از سود خود صرف نظرکرده‌اند. اما این رویکرد به ماجرای پر پیچ و خم ترخیص قطعات از گمرک، بسیار خوش‌بینانه است و در شرایطی که شرکت‌های خودروساز در فشار مالی سنگینی قرار دارند، بعید است این محصولات را با قیمت بازار به فروش نرسانند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

مقایسه رنو کولئوس و میتسوبیشی اوتلندر

بررسی‌های رنو کولئوس

چرا رنو کولئوس بخریم

مقایسه رنو مگان و هیوندای آوانته

چرا رنو ساندرو بخریم

معایب رنو کپچر

 

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها