پژو، نامی آشنا برای تمامی خریداران خودرو در ایران محسوب میشود، شاید بهتر است بگوییم این نام با صنعت خودروسازی ایران گره خورده است. این کمپانی نام آشنای فرانسوی از سال 1889 با تولید خودروهای سه چرخ فعالیت خود را آغاز کرد و با گذشت زمان تبدیل به یکی از بهترینهای این صنعت شد. برای اولین بار این کمپانی فعالیت خود را در سال 1369 در ایران آغاز کرد. اولین محصولاتی که از این کمپانی فرانسوی وارد ایران شد پژو 404 و پژو 504 بود.
پژو 301 جزو محصولات چند سال اخیر پژو محسوب میشود که برای اولین بار در نمایشگاه پاریس در سال 2012 رونمایی شد. البته جالب است بدانید که این شرکت یکبار دیگر در سال 1932یک خودرو بزرگ خانوادگی با نام 301 را تولید کرده بود در هر صورت پژو301 اصلا شباهتی به خودرو مذکور ندارد. تعداد محدودی از پژو 301 به صورت وارداتی چند سال پیش توانستند به بازار خودرو ایران راه پیدا کنند. پس از آن، طبق قراردادی که با کمپانی پژو بسته شده فروش پژو 301 به شرکت ایران خودرو محول شده است. طبق توافق انجام شده با شرکت پژو قرار بر این بود که این خودرو در داخل کشور با 50 درصد داخلی سازی مونتاژ شود.
اما با تحریم دوباره آمریکا و بد قولی شرکت خودروساز فرانسوی همه قرارها به حالت تعلیق درآمد. و ظاهرا شرکت ایران خودرو قرار است به صورت مستقل این محصول را در داخل کشور تولید کند. پژو 301 یک سدان نسبتا ارزان قیمت محسوب میشود که براساس سیاست های کمپانی پژو برای ارائه در بازار خودرو کشورهای های در حال توسعه طراحی شده است و بازار هدف این خودرو بیشتر کشورهای آسیایی و آفریقایی محسوب میشود. در ادامه با مجله بزرگ همراه مکانیک همراه شوید تا به معایب پژو 301 پرداخته شود و یک بار دیگر به این فکر بیافتید که آیا این خودرو ارزش دارد یا خیر.
پژو 301 با ظاهری قدیمی و کسل کننده
اولین موضوعی که در معایب پژو 301 باید به آن اشاره کرد، بحث ظاهری است. طراحی اولین نمونه های وارد شده از پژو 301 به بازار خودرو ایران حرف زیادی برای گفتن نداشت چراکه ظاهر این خودرو کاملا ساده و خسته کننده است. گویا نسل جدید این خودرو قرار است با تحولی در طراحی مونتاژ شود. به طور کلی در طراحی بدنه این خودرو از هیچگونه ریزهکاری و پیچیدگی استفاده نشده است و این گونه طراحیهای معمولا برای نسل جوان کاملا خستهکننده به نظر میرسد.
در قسمت جلوی این خودرو، وجود چراغهای اصلی که دارای ظاهری کشیده اما نامنظم هستند مهر تایید دیگر بر قدیمی بودن طراحی این خودرو میزند، در ضمن در طراحی چراغهای این خودرو از تکنولوژی خاصی استفاده نشده است.
نمای جانبی پژو 301 نیز مانند نمای جلو آن فاقد طراحی جذاب است اما تنها نکته قابل قبول در طراحی نمای جانبی آن، شاید بتوان خط افقی برجستهای دانست که از قسمت گلگیر تا قسمت انتهای خودرو ادامه دارد. نمای عقب پژو 301 گرچه دارای طراحی بهتری نسبت به بقیه قسمتهای آن است اما به دلیل شباهت بسیار زیاد آن به پژو 407 تازگی چندانی برای خریداران ایرانی ندارد.
نقاط ضعف پژو 301 در قسمت فنی
از دیگر معایب پژو 301 میتوان به عملکرد ضعیف گیربکس در تعویض دنده هنگام شتاب گیری ناگهانی آن اشاره کرد، اگرچه گیربکس اتوماتیک این خودرو عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد و تعویض دندهها به راحتی و نرمی و بدون ضربه زدن انجام میشود اما وجود تاخیر در تعویض دنده در شتاب گیری ناگهانی آن میتواند یک امتیاز منفی برای این خودرو محسوب شود. از طرفی طراحی ضریب دندهها به گونهای انجام شده است که در صورت فشار بیش از حد پدال گاز در سربالایی، دندهها به طور مداوم کم و زیاد میشوند.
همچنین تعویض دنده در حالت رانندگی اسپرت، زمانی که دور موتور به بالاترین حد ممکن برسد با تاخیر انجام خواهد شد و در این حالت صدای موتور بیش از حد انتظار در داخل کابین شنیده خواهد شد. در مورد هندلینگ پژو 301، اگرچه این خودرو به دلیل بهره گیری از سیستم کنترل پایداری، عملکرد مناسبی از خود نشان میدهد اما در سرعتهای بالا و به ویژه در پیچها خودرو حالت ناپایداری به خود میگیرد ویژه اینکه در پیچها احساس منحرف شدن قسمت عقب خودرو به راننده دست میدهد، اگرچه در واقع خودرو منحرف نمیشود و این احساس صرفا به خاطر تکانهای بدنه روی سیستم تعلیق به راننده منتقل میشود.
از نظر سیستم ترمز نیز این خودرو در رده متوسط قرار می گیرد چرا که استفاده از ترمز کاسه ای برای چرخ های عقب پژو 301 جزو نقاط ضعف آن محسوب میشود.
پژو 301 خودرویی با آینده نامشخص
آخرین معایب پژو 301 که به آن اشاره خواهیم کرد، نبودن تکلیف معلومی برای این خودروست. اگرچه مونتاژ این خودرو توسط ایران خودرو خیال خریداران را از نظر خدمات پس از فروش تا حدودی راحت میکند اما عدم همکاری کامل و بد عهدیهای کمپانی پژو در بلند مدت سرنوشت تامین قطعات این خودرو را در هالهای از ابهام فرو میبرد، از طرف دیگر وجود قطعات مشترک با موتور TU5 میتواند کورسویی از امید را برای آینده قطعات یدکی پژو 301 برای خریداران روشن کند.
تولید انبوه این خودرو توسط شرکت ایران خودرو از سال 1399 آغاز خواهد شد حتی اگر همه موارد استفاده شده در نمونه وارداتی در مدل مونتاژ داخلی نیز به کار برده شود و با توجه به قیمت اعلام شده بالای 200 میلیون از طرف شرکت ایران خودرو، آینده خوبی برای فروش این خودرو پیش بینی نمیشود. و همچنین با توجه به معایب و نقاط ضعف گفته شده و قیمت نسبتا بالای پژو301، شانس زیادی برای رقابت با خودروهای موجود در بازار خودرو ایران برای پژو 301وجود ندارد.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید