مزایا و معایب میتسوبیشی ASX موضوع این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم شما مخاطبین عزیز را بیشتر با این کراس اوور ژاپنی آشنا کنیم تا در هنگام خرید خودرو تمام جوانب مزایا و معایب را در نظر داشته باشید.
میتسوبیشی ASX یک کراساوور جمعوجور از شرکت میتسوبیشی موتورز ژاپن (Mitsubishi Motors) است که در بازارهای جهانی با نامهایی همچون میتسوبیشی RVR یا اوتلندر اسپرت نیز شناخته میشود. جالب است بدانید که این خودرو جزو اولین محصولات مدرن میتسوبیشی است که در بازار ایران عرضه شد.
در ادامه با ما همراه باشید تا بدانیم میتسوبیشی ASX چه مزایا و معایبی دارد؟
میتسوبیشی asx عرضه شده در بازار ایران، نسل سوم این خودرو محسوب میشود که از سال ۲۰۱۰ تاکنون در خط تولید قرار دارد. اگر پاجرو را فاکتور بگیریم، میتوان گفت که محصولات میتسوبیشی در ایران پس از دهه ۹۰ میلادی دیگر عرضه نشدند، اما در سال ۲۰۱۳ شرکت آرین موتور توانست این برند را به صورتی منسجم و گسترده در اختیار خریداران ایرانی قرار دهد که اولین محصول آن نیز میتسوبیشی ASX بود.
مدل اول ASX بین سالهای 2013 تا 2016 در بازار داخلی عرضه شد؛ سپس آرین موتور مدل فیسلیفت شده آن را در سال 2017 به کشور وارد کرد که تا پیش از ممنوعیت واردات خودرو نیز در بازار حضور داشت. در حال حاضر میتسوبیشی ASX بهعنوان یک کراساوور جمعوجور و جذاب، در تیپها و مدلهای متعددی در بازار داخلی حضور دارد و ما در مطلب پیش رو قصد داریم شما مخاطبین گرامی همراه مکانیک را با مزایا و معایب میتسوبیشی ASX آشنا کنیم؛ در ادامه با ما همراه باشید.
نگاهی اجمالی به ASX عرضه شده در بازار ایران
در این بخش از مقاله مزایا و معایب میتسوبیشی ASX به تاریخچه این خودرو در ایران میپردازیم؛ میتسوبیشی ASX نسل سوم در ابتدا با طراحی جذاب خود توانست نظرات بسیاری از خریداران را به سمت خود جلب کند. قسمت جلوی این خودرو به مدل لنسر شباهت دارد و همین امر سبب شد تا توجه علاقهمندان لنسر به این مدل جلب شود. در سال ۲۰۱۷ نیز نسخه فیسلیفت شده ASX با چهرهای بهمراتب جذابتر و بهروزتر وارد بازار کشور شد.
میتسوبیشی asx در بازار جهانی با طیف وسیعی از موتورهای دیزلی و بنزینی با حجمهای ۱.۶ تا ۲.۴ لیتر عرضه میشود، اما در بازار ایران تنها با یک پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر عرضه شدهاست. قدرت 148 اسب بخاری در کنار گشتاور 197 نیوتنمتری موتور این خودرو، برای وزن 1360 کیلوگرمی ASX کافی بهنظر میرسد. نیروی تولید شده توسط پیشرانه این سامورایی کوچک، از طریق یک گیربکس CVT به هر چهارچرخ منتقل میشود تا میتسوبیشی ASX بتواند طی زمانی در حدود 10 ثانیه از حالت سکون بهسرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
مزایای میتسوبیشی ASX
در این قسمت از مقاله مزایا و معایب میتسوبیشی asx به بررسی مزایای این کراس اوور ژاپنی خواهیم پرداخت.
مزیت نخست ایمنی بالا
میتسوبیشی ASX در بخش ایمنی حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. از تجهیزات ایمنی این خودرو باید به ۷ عدد کیسه هوا شامل ۲ عدد برای راننده و سرنشین جلو، ۲ عدد ایربگ جانبی، ۲ عدد ایربگ پردهای و یک عدد ایربگ زانویی اشاره کرد. کیسه هوای زانویی راننده، موردی است که در سایر رقبا مشاهده نمیشود و باید آن را یکی از مزایای میتسوبیشی ASX نسبت به خودروهای همرده دانست.
از دیگر تجهیزات ایمنی این خودرو باید به سیستم کنترل پایداری، ترمز ضد قفل، سیستم کنترل کشش، دوربین دید عقب، ترمز کمکی حرکت در سطوح شیبدار و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز اشاره کرد. با همین مشخصات و امکانات، میتسوبیشی ASX موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه Euro NCAP اروپا شدهاست.
مزیت دوم استهلاک پایین
از دیگر مزایای میتسوبیشی ASX میتوان به استهلاک پایین این خودرو اشاره کرد. برخلاف رقبایی همچون نیسان جوک اسپرت یا ام جی GS، در میتسوبیشی ASX خبری از توربوشارژر نیست. موتور این خودرو در تمامی مدلهای موجود در ایران یک نمونه 4 سیلندر 2 لیتری تنفس طبیعی ساده است. شاید قدرت موتور ASX به رقبا نرسد، اما در عوض موتور این خودرو پیچیدگی فنی زیادی هم ندارد و شما را از دردسرهای مربوط به موتورهای توربو دور نگه میدارد.
از سوی دیگر همانطور که اشاره کردیم گیربکس این خودرو نیز از نوع ضریب متغیر (CVT) است. این گیربکسها به این دلیل که همیشه در بهترین ضریب قرار دارند، فشار مضاعفی به موتور وارد نمیکنند. میتسوبیشی ASX را باید مانند بسیاری دیگر از خودروهای ژاپنی، اتومبیلی کم دردسر و کم استهلاک دانست. ترکیب این موتور کوچک با گیربکس CVT سبب شده است، مصرف ترکیبی این خودرو حدود 8.4 لیتر در هر 100 کیلومتر باشد که مصرف سوخت مناسبی برای یک کراساوور جمعوجور محسوب میشود.
مزیت سوم ابعاد و فضای مناسب
در ادامه مزایا و معایب میتسوبیشی ASX میتوان به ابعاد میتسوبیشی ASX اشاره کرد که برای یک کراساوور شهری خیلی خوب است. این خودرو نه آنقدر کوچک است که درون آن احساس تنگی کنید و نه آنقدر بزرگ است که رانندگی با آن در شهر خستهکننده شود. ابعاد این خودرو برای رانندگی روزمره بسیار مناسب بهنظر میرسد و میتوانید برای هر نوع استفادهای روی آن حساب باز کنید. صندوقعقب ۴۴۲ لیتری نیز فضای کافی برای قرار دادن اشیا دارد و در صورت نیاز امکان تا کردن صندلیهای ردیف دوم نیز وجود دارد تا به فضای بیشتری دسترسی داشته باشید.
فضای سر و پا در ASX طبق استانداردهای این کلاس خودرویی، بسیار مناسب است و همین مزیت میتسوبیشی ASX باعث میشود تا سرنشینان این خودرو احساس کمبود فضا نداشته باشند. سرنشینان ASX در هنگام سفر میتوانند از سیستم صوتی حرفهای این خودرو که ساب ووفر آن درون صندوقعقب است هم لذت ببرند.
معایب میتسوبیشی ASX
با ما در مقاله با مزایا و معایب میتسوبیشی ASX آشنا شوید همراه باشید تا از معایب asx آگاه شوید.
عیب نخست قوای فنی ضعیف
از نخستین معایبی که در مقاله مزایا و معایب میتسوبیشی asx باید گفته شود، موتور میتسوبیشی است که گرچه کیفیت خوبی دارد و قدرت آن برای استفاده روزمره کافی بهنظر میرسد، اما از یاد نبریم که این خودرو در بین رقبای خود از ضعیفترین موتور برخوردار است؛ درواقع اکثر رقبا یا از موتورهای ۲.۴ لیتری استفاده میکنند یا مجهز به سیستمهای پرخوران هستند!
شرایط برای میتسوبیشی وقتی سختتر میشود که بدانید این خودرو از گیربکس ضریب متغیر CVT هم استفاده میکند. گرچه گیربکسهای CVT مزایای زیادی همچون نرمی و مصرف سوخت پایین دارند، ولی لذت رانندگی چندانی ارائه نمیکنند. گیربکس ASX در شروع حرکت نیز عملکردی کند دارد و بعید بهنظر میرسد بتواند نظر اسپرت سواران را به خود جلب کند. باوجوداینکه میتسوبیشی در پشت فرمان دو عدد شیفتر نیز برای تعویض دستی دندهها تعبیه کرده است، اما وجود آنها نیز کمک چندانی به حل این مشکل نمیکند.
برای محاسبه عوارض خودرو کلیک کن
هنگام رانندگی در جاده اگر 3 یا 4 سرنشین درون خودرو حضور داشته باشند، ASX نمیتواند آنطور که باید انتظارات راننده را در هنگام سبقتگیری برآورده کند. این مسئله زمانی خود را بیشتر نشان میدهد، که قبلا با خودروهایی همچون کیا اسپرتیج یا هیوندای توسان که به موتورهای ۲.۴ لیتری مجهز هستند، رانندگی کرده باشید.
عیب دوم طراحی کابین
در مقاله مزایا و معایب میتسوبیشی ASX، میتوان به طراحی کابین که از بزرگترین نقاط ضعف این خودرو است اشاره کرد. با توجه به اینکه طراحی کابین این خودرو متعلق به سال ۲۰۱۰ میلادی است، در حال حاضر نمای کلی آن رنگ و بوی قدیمی به خود گرفته است و با معیارهای روز هماهنگی ندارد. گرچه در نمونه فیسلیفت این خودرو، کمپانی میتسوبیشی با تعویض غربیلک فرمان و ایجاد چند تغییر کوچک سعی کرد تا خودرو را بهروزرسانی کند، اما ASX همچنان از این نظر در برابر رقبای خود حرفی برای گفتن ندارد. موارد منفی کابین به همینجا ختم نمیشوند، کیفیت مواد بهکاررفته در کابین ASX نیز بههیچوجه رضایتبخش نیست و احساس خوبی از بخشهای پلاستیکی کابین به بیننده دست نمیدهد.
عیب سوم کیفیت سواری پایین
از دیگر معایب این کراس اوور که در مقاله مزایا و معایب میتسوبیشی asx باید به آن پرداخت، کیفیت سواری پایین این خودرو است. میتسوبیشی asx نیز مانند بسیاری از کراساوورها با مشکل خشکی سواری مواجه است. در صورت عبور از دستاندازهای سطح جاده، درون کابین میتسوبیشی ASX تکانهای زیادی احساس میشود؛ در مسافتهای طولانی این موضوع میتواند برای سرنشینان خودرو بسیار آزاردهنده باشد. خشکی سواری میتسوبیشی ASX زمانی جلوه بدتری پیدا میکند که بدانید در قبال این تعلیق خشک هندلینگ جالبی هم عایدتان نمیشود!
در پیچها میزان چرخش بدنه مقداری زیاد است و آن اعتمادبهنفس لازم را به راننده نمیدهد. بسیاری از افراد، در این مورد اتفاقنظر دارند که لذت رانندگی میتسوبیشی ASX در مقایسه با رقبایش پایینتر است.
عیب چهارم خدمات و بازار ضعیف
بااینکه آرین موتور شروع خوبی را در بازار کشور تجربه کرد و خودروهای موفقی همچون اوتلندر و لنسر را در اختیار خریداران ایرانی قرار داد، اما شبکه خدمات این شرکت هنوز تمام کشور را پوشش نداده است و همین موضوع سبب شده تا دارندگان میتسوبیشی در برخی مناطق دسترسی مناسبی به خدمات و قطعات این خودرو نداشته باشند.
قیمت قطعات محصولات میتسوبیشی نیز در مقایسه با برخی رقبا بهمراتب بالاتر است که آن را نیز باید به معایب میتسوبیشی ASX اضافه کرد. خدمات محدود سبب شده تا ASX در بازار دستدوم نیز وضعیت جالبی نداشته باشد و شاید تنها عاشقان خودروهای ژاپنی به سراغ یک ASX دستدوم بروند.
جمعبندی مزایا و معایب میتسوبیشی asx
به آخرین بخش از مقاله مزایا و معایب میتسوبیشی asx رسیدیم؛ در بازار کشور ما خودروهای کراساوور از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند و خریداران باید خودرو مورد نظرشان را از میان دهها گزینه موجود انتخاب کنند؛ دراینبین اگر در رنج قیمتی که میتسوبیشی ASX در آن قرار دارد، یک کراساوور شهری کم دردسر و ایمن میخواهید و فاکتورهایی مانند شتاب یا هندلینگ خیلی برایتان مهم نیستند، ASX ممکن است انتخاب خوبی برایتان باشد، اما چنانچه در این رنج قیمتی به دنبال قدرت بالا، امکانات بیشتر و بازار خرید و فروش پررونق هستید باید به سراغ گزینههای دیگری مانند کیا اسپورتیج یا هیوندای توسان بروید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
مقایسه نیسان Juke Sport و میتسوبیشی ASX
مقایسه شاسی بلندهای محبوب اسپورتیج، توسان، میتسوبیشی ASX و ام جی GS
شتاب میتسوبیشی آ.اس.ایکس 9.8 هست دو ثانیه از شتاب توسان اسپرتیج و سانتافه حدودا کمتره و اینکه ظاهرش زیبا تره البته این سلیقه ایه هم اینکه قیمتش بسیار بهتر ازوناس هم ژاپنیه و استهلاک کم داره واست به نظر من این سایتو توجه نکنید و برید یه 30 دیقه سوارش بشید تا بفهمید چی میگم
سلام.توضیحاتش کاملا درسته ۵سال این ماشینو دارم
سلام دوست عزيزميشه يه شماره تماس بديد من چند تا سئوال راجع ب اين خودرو داشتم بپرسم ازتون.ممنون
به نظر من هم لذت رانندگیش خوبه نسبت به کره ای ها هم هندلینگ هم زیباتره حتی نمای داخلیش