در این مقاله میخواهیم به سراغ یک گروه خودروسازی تقریبا جدید به نام DS برویم که کمتر از یک دهه است با جدا شدن از کارخانهی سیتروئن خودروهای لوکس خود را بدون حضور نام سیتروئن و تنها با نام DS روانهی بازار میکند. بدون شک یکی از موفقترین خودروهای گروه تولیدی DS Automobile پس از جداشدن از سیتروئن، دی اس 5(DS5) است که ترکیبی از یک هاچ بک-کوپه با ظاهری اسپرت است.
اگر شما هم از علاقهمندان این برند و خودروهای لوکس آن هستید، توصیه میکنیم مقاله بررسی مزایا و معایب دی اس 5 در مجله همراه مکانیک را ازدست ندهید تا با مزایا و معایب دی اس 5 آشنا شوید.
معرفی دی اس 5 (DS5)
در اوایل سال ۲۰۰۹ بود که کارخانهی سیتروئن، برند DS را به عنوان یکی از زیر مجموعههای خود به دنیا معرفی کرد و در سال ۲۰۱۱(DS5) دی اس 5 به عنوان سومین مدل ارائه شده در این زیر مجموعه پس از خودروهای DS3 و DS4 با استفاده از پلت فرم PF2 که در پژو 3008 نیز به کار رفته است طراحی و وارد بازارهای اروپا شد. در سال ۲۰۱۵ با طراحی جدید DS5 و برداشته شدن نام سیتروئن از روی خودروهای DS، نمایندگیهای مستقل آن در سراسر دنیا نیز راهاندازی شد. مالک این برند شرکت خودروسازی پژو-سیتروئن است.
نمونههای موتور موجود از DS5 موتورهای بنزینی توربوشارژ، دوموتور دیزلی و موتور هیبریدی از نوع الکتریکی- دیزلی هستند، که مدل مورد نظر ما برای بررسی مزایا و معایب DS5 مدل بنزینی آن است که پیشرانهای بسیار حساس به نوع سوخت مصرفی هم دارد(با توجه به بنزین موجود در ایران انتخاب بنزین هم بسیار اهمیت خواهد داشت). موتوری با حجم ۱۶۰۰ سی سی، ۴ سیلندر توربوشارژ و دیفرانسیل جلو که حداکثر قدرت آن ۱۶۵ اسب بخار است و سرعت ۰ تا ۱۰۰ را در ۹.۷ ثانیه طی میکند.
مزایای دی اس 5
طراحی داخلی و خارجی منحصر به فرد
در این بخش از مقاله ” مزایا و معایب دی اس 5 ” به بررسی ظاهر این خودرو میپردازیم؛ طراحی زیبا و درعین حال دوستداشتنی که شما همیشه از سیتروئن انتطار دارید در این خودرو هم به خوبی قابل مشاهده است. ابتکار بهکار رفته در طراحی کابین و دکمههای موجود در سقف حس نشستن در یک هواپیما را به راننده منتقل میکند.
آنچه در ساخت دی اس 5(DS5) به کار رفته است از فرم صندلیهای چرم و مواد با کیفیت بسیار بالا در کابین تا پلاستیک بسیار نرم در ساخت داشبورد، صفحه نمایش لمسی، هدآپ دیسپلی و تک تک دکمههای موجود در این خودرو همگی از مواردی هستند که قطعا با دیدن آنها برای داشتن این هاچ بک لوکس مشتاق خواهید شد.
جلوپنجرهی بزرگ و موقعیت درست صندلی راننده تسلط کامل آن بر جاده و کلیدهای موجود در کابین را به همراه دارد. شاید تنها نکتهی منفی طراحی داخلی آن صندلیهای قسمت عقب خودرو باشند که به اندازهی ردیف جلو جادار و راحت نیستند خصوصا در فضای بالای سر سرنشینان.
اما در مورد طراحی خارجی، طراحی خاص این خودروی فرانسوی در فاز بیرونی نیز قابل مشاهده است. طراحان خلاق DS طراحی منحصر به فرد خود را از ابعاد خاص و فرم بدنه شروع کردهاند، خودرویی با پهنای زیاد که سقف کوپهای شکل آن که حسی شبیه به یک خودروی اسپرت را به بیننده میدهد. دی اس 5 خودرویی بزرگ است که اگزوزهای دوبل ذوزنقهای شکل، فرم چراغهای عقب و جلو پنجره کرومی مشبک ظاهری اسپرت را به نمایش میگذارد. در نمای کناری دی اس 5 وجود نوارهای کرومی روی دربها و نیز ستونهای باریکی که درب موتور را به سقف متصل میکند از دیگر جذابیتهای بیرونی این خودرو است.
ایمنی بالا
ایمنی بالا نکتهای است که در مقاله ” مزایا و معایب دی اس 5 ” نمیتوان از آن گذر کرد. کسب نمرهی 5 از موسسه NCAP در تستهای تصادف دی اس 5 و وجود ۶ کیسه هوا در تمامی مدلهای آن در کنار امکاناتی نظیر سیستم نمایشگر نقاط کور، هشدار خروج از خط، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری و سنسورهای پارک در جلو و عقب همگی نوید یکی از ایمنترین خودروهای هاچبک لوکس موجود در بازار را میدهد.
از دیگر امکانات جالبی که برای کمک به راننده در دی اس 5 طراحی شده است یک سیستم کمک کننده به نام DS CONNET BOX است که در آن شماره تلفنهای ضروری برای امداد(با توجه به کشورمحل استفاده) وجود دارد.
معایب دی اس 5
رانندگی کمی خشک در شهر
مسئلهای که شاید ذهن استفاده کنندگان دی اس 5 را به خود مشغول کند این است که برخلاف ظاهر اسپرت آن رانندگی خیلی نرم و اسپرتی را خصوصا در خیابانهای دارای دست انداز به راننده هدیه نمیدهد و رانندگان در بسیاری از موارد از خشک بودن آن درمقابل دیگر رقبا مانند بی ام و سری 3 شاکی هستند و این خودرو را بیشتر مناسب بزرگراهها میدانند.
دید عقب کم
یکی دیگر از ایرادهایی که به این هاچ بک لوکس با طراحی منحصربه فرد وارد است فرم بحثبرانگیز خودرو در قسمت عقب است که نقاط کور زیادی را برای راننده به وجود میآورد. ستونهای بسیار ضخیم و پنجرهی عقب کوچک ترکیبی است که خصوصا در هنگام پارک راننده را دچار مشکل خواهد کرد. البته این خودرو نیز مانند دیگر خودرهای امروزی سعی کرده است این مشکل را با نصب دوربین عقب و نمایش نقاط کور در آینههای کناری این مشکل را حل کند اما کماکان برای این خودروی لوکس یک ایراد به حساب میآید.
جمعبندی بررسی مزایا و معایب دی اس 5
در پایان امیدواریم که با مقاله ” مزایا و معایب دی اس 5 ” به شما کمک کرده باشیم تا با مزایا و معایب دی اس 5 آشنا شوید و بتوانید با دید بازتری به سراغ آن بروید. اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه شما را در انتخاب یاری کنیم باید بگوئیم که اگر شما به دنبال خودرویی هاچ بک – کوپه لوکس هستید که از لحاظ طراحی چه در داخل و چه در نمای بیرونی کاملا متفاوت و منحصر به فرد است و در کنار آن از لحاظ ایمنی بالاترین نمرهها را کسب کرده است؛ حتما دی اس 5 انتخاب مناسب شما خواهد بود. اما در کنار همهی این مزایا و زیباییها قیمت بالای آن در مقایسه با رقبا و امکاناتی که ارائه میدهد و سواری نه چندان اسپورت آن را هم نباید فراموش کنید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
فوق العادس این ماشین فقط تنها ایرادی ک داره خدمات پس از فروش کم و قطعات بسیار گران و کمیاب،در رابطه با بنزین هم فقط یورو 4 استفاده کنید،و پس از هر 10 هزار کیلومتر صافی بنزین رو تعویض کنید.من داشتم واقعا لذت بردم ازش فقط هم بخاطر خدمات نداشتن فروختم.الان سوزوکی ویتارا2400 خریدم