برخی از آپشنهای خودرو هستند که طرفداران زیادی دارند و همه آنها را میپسندند. در مقابل آپشنهای دیگری نیز وجود دارند که اختلاف بر سر آنها همواره داغ است. بهعنوان مثال، میتوان به سقف شیشهای در خودروها اشاره کرد. عدهای این آپشن را دوست دارند؛ اما گروه دیگری از کارشناسان خودرو هستند که مشکلات خودروهای سقف شیشهای را خیلی جدی ارزیابی میکنند. بههمین دلیل خرید اینگونه خودروها را چندان توصیه نمیکنند. برای اینکه به جمعبندی درستی از ماجرا برسیم، باید مزایا و معایب خودروهای سقف شیشه ای را بررسی کنیم.
سقف شیشهای را با سانروف پانوراما اشتباه نگیرید!
بعضا شاهد هستیم که افراد آپشن سقف شیشهای را با سانروف پانوراما اشتباه میگیرند. منظور از سقف شیشهای یا پانوراما، طراحی است که در آن تمام یا بخش عمدهای از سقف را ورق شیشهای ضخیم تشکیل میدهد. در مقابل آپشن سانروف پانوراما وجود دارد که یکی از انواع سانروفهایی است که در خودروها بهکار میرود. سانروف پانوراما پنل شیشهای است که سقف فلزی خودرو قرار میگیرد و بخشهایی از ناحیه جلو و عقب خودرو را در بر میگیرد.
یک تفاوت بسیار مهم بین سقف شیشهای با سانروف پانوراما وجود دارد. سانروفها معمولا قابلیت باز و بسته شدن را دارند. این در حالی است که معمولا سقف شیشهای در خودروها تنها حجم نورگیر را دارد و باز و بسته نمیشود. البته این موضوع درباره خودروهای خارجی ممکن است متفاوت باشد. وقتی نام خودروی سقف شیشهای بهمیان میآید، ذهن خیلی از افراد در کشور ما فورا بهسمت پژو 207 میرود که با این آپشن عرضه میشود. اگر تصور میکردید که سقف شیشهای پژو 207 باز میشود، باید بدانید که اینگونه نیست.
مزایای خودروهای سقف شیشهای
طراحی خودرو با سقف شیشهای چه مزیتی دارد؟ اصلیترین مزیت این سبک طراحی برای سقف خودرو را میتوان افزایش میزان ورود نور بهکابین خودرو دانست. این موضوعی است که بهویژه در شرایط ابری، بارانی و برفی، به رقم خوردن تجربه بهتر از حضور در ماشین برای سرنشینان منتهی میشود.
علاوه بر آن لازم نیست که نگران روزهای گرم و آفتابی باشید؛ چرا که معمولا پردهای پارچهای بهنام سان شید زیر این سقفها تعبیه میشود. در روزهای آفتابی، با کشیدن پرده میتوان جلوی ورود نور بهداخل ماشین را گرفت. این امکان وجود دارد که سان شید در خودروها بهصورت دستی یا اتوماتیک باز و بسته شود. البته در پژو 207 سقف شیشهای باید این پرده را بهصورت دستی حرکت دهید.
مزیت دیگری که میتوان برای سقف شیشهای در خودروها برشمرد، ظاهر زیبا و مدرنتری است که برای خودرو بهارمغان میآورد. البته باید بهاین نکته اشاره کنیم که همه افراد در این زمینه متفق القول نیستند. از نظر برخی رانندهها چنین طراحی نهتنها تاثیری روی زیبایی خودرو ندارد، بلکه یکپارچگی طراحی خودرو را نیز بههم میزند.
معایب خودروهای سقف شیشه ای
حرف و حدیثها درباره معایب خودروهای سقف شیشه ای خیلی زیاد است. اگر نگاهی به اخبار حوزه خودرو بیندازید، متوجه شایعات مختلفی که در این باره منتشر میشوند، خواهید شد. بد نیست که در اینجا یکی از این شایعات را با هم مرور کنیم. کلیپهایی در فضای مجازی دست به دست میشد که در آن سقف شیشهای پژو 207 با جک زدن زیر خودرو برای تعویض لاستیک، ترک بر میداشت.
این موضوع برد خبری زیادی پیدا کرد و همه منتظر بودند که ایران خودرو توضیح شفافی درباره این مشکلات خودروهای سقف شیشه ای ارائه کند. ایران خودرو هم برای پایان دادن به شایعهها، از خودرو پژو 207 سقف شیشهای در نمایشگاه بینالمللی خودرو تهران در حالی که یک جک زیر آن بود، رونمایی کرد! به این ترتیب پاسخ عملی به شایعههای مطرح شده در این زمینه داد.
داستان معایب خودروهای سقف شیشه ای تنها در حد شایعه نیست. همانطور که میدانید قیمت خودروهای سقف شیشهای در مقایسه با ماشینهای مشابه معمولی، بالاتر است. در کنار آن میتوان نقاط ضعف جدی را نیز برای آنها برشمرد که عبارتاند از:
1. افزایش وزن خودرو
شاید در وهله اول اینطور بهنظر برسد که سقف شیشهای باید باعث سبکتر شدن وزن ماشین شود. این در حالی است که در عمل اتفاق دیگری رخ میدهد. تجربه نشان میدهد که خودروهای با سقف پانوراما در مقایسه با ماشینهای معمولی چیزی در حدود 30 تا 90 کیلوگرم سنگینتر هستند. بهعبارت دیگر انگار همواره یک نفر دیگر در کنار شما درون ماشین سقف شیشهای حضور دارد.
2. نشتی و نفوذ آب بهداخل ماشین
سقف پانوراما نو هیچ مشکلی ندارد و بهخوبی آب بندی است. بهعبارت دیگر جای نگرانی از بابت نفوذ آب باران و برف از درزهای آن بهدرون ماشین وجود ندارد. معایب خودروهای سقف شیشه ای معمولا وقتی چند سال از عمر ماشین میگذرد نمایان میشوند. بهعنوان مثال احتمال پوسیدگی و زنگزدن در محل درزهای سقف شیشهای با بدنه ماشین وجود دارد. اگر این اتفاق رخ دهد، عملا شاهد نفوذ آب بهدرون خودرو خواهید بود. موضوعی که تعمیر آن نیز هزینه بسیار زیادی روی دست شما باقی میگذارد. ضمن اینکه ارزش خودرو در بازار خرید و فروش دست دوم را نیز کاهش میدهد.
3. چالش امنیت خودرو سقف شیشهای
خیلی از خودروهای خارجی سقف شیشهای، آزمونهای تصادف و سرقت را پشت سر میگذارند و بههمین دلیل میتوان با اتکای به نتایج این آزمونها درباره ماشینهای مختلف قضاوت کرد. متاسفانه در ایران چنین آزمونهایی هنوز موضوعیت ندارند. بههمین دلیل تنها باید بهادعای خودروساز اعتماد کرد. خودروسازان داخلی نیز بارها نشان دادهاند که چقدر قابل اعتماد هستند! بنابراین نمیتوان با قطعیت درباره امنیت سقف شیشهای خودروها در تصادفات و سرقتهای احتمالی اظهار نظر کرد.
کلام پایانی
در این مطلب مزایا و معایب خودروهای سقف شیشه ای را بررسی کردیم. واقعیت این است که بازار تایید و تکذیبها درباره مشکلات خودروهای سقف شیشهای خیلی داغ است. هر از گاهی اخبار جدید درباره مشکلات این سقفها منتشر میشوند و بعد از خودروسازان در تلاش برای رد کردن شایعهها بر میآیند. با وجود تمام نکاتی که درباره مزایا و معایب سقف شیشهای در خودروهای سواری برشمردیم، نظر شما در این باره چیست؟ برای خرید خودرو، ماشینهای با سقف فلزی را ترجیح میدهید یا بهسراغ خودروهای سقف شیشهای میروید؟ نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.