قبل از بررسی آپشن های رنو داستر، اندکی به تاریخچه این کمپانی میسازیم. شرکت خودروسازی رنو، یکی از بزرگترین و قدیمیترین شرکتهای خودروسازی در اروپا است. این شرکت در دهه 40 میلادی کار خود را با ساخت خودروهای کوچک و اقتصادی شروع کرد و به مرور زمان به صورت جدی وارد دنیای خودروسازی شد؛ اما سال 2008 بود که رنو تصمیم گرفت با یک شرکت رومانیایی به نام داچیا (DACIA) همکاری کند تا بتواند اهداف بلندمدت خود را در عرصههای بینالمللی گسترش دهد.
نتیجه این تفکر و همکاری، طراحی و تولید پلتفرم X90 رنو بود؛ پلتفرمی ارزان، ساده و قابل استفاده برای خودروهای مختلف که رنو را به اهداف بزرگ خود نزدیک میکرد. پس از انتخاب پلتفرم، تصمیم گرفتند که این محصولات را در رومانی و با آرم داچیا به فروش برسانند؛ اما بعدها به این نتیجه رسیدند که در کشورهای دورتر، برند رنو برای خریداران شناختهشدهتر و آشناتر است. سه خودروی داستر، ساندرو و لوگان (ال 90) محصول مشترک همکاری داچیا و رنو هستند که از میان مدلهای یادشده، در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم به بررسی آپشن های رنو داستر بپردازیم.
آپشن های رنو داستر
نسل اول رنو داستر از سال 2009 وارد بازار جهانی شد. این مدل تا سال 2017 در بازار ماندگار بود و فقط در سال 2013 یک فیسلیفت جزئی را تجربه کرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که از 2017 تا به امروز، نسل دوم داستر نیز که با کد HM شناخته میشود، در بازارهای بینالمللی حضور دارد.
نگین خودرو، به عنوان نماینده شرکت رنو در ایران، بین سالهای 2016 تا 2018 مدلهای مختلفی از این خودرو را در دو تیپ SE و PE و دو مدل تکدیفرانسیل و دودیفرانسیل به سبد خرید ایرانیها رساند. در این مطلب، روی صحبت ما بیشتر با مدل فول (SE) فیسلیفت (مدل 2016 به بعد) است و به آپشن های مدل پایه نیز در انتها اشاره خواهیم کرد.
سیستم مولتیمدیای 7 اینچی لمسی
یکی از آپشنهای مهم و کاربردی خودروهای امروزی، سیستم مولتیمدیا است؛ صفحات لمسی که بسیاری از قابلیتهای خودرو درون آنها قرار دارد و باعث حذف تعداد زیادی از کلیدهای پیچیده و سردرگمکننده روی داشبورد میشوند.
نسخههای فول رنو داستر، به صورت سفارشی از یک مانیتور 7 اینچی بهره میبرند که قابلیتهای فراوانی را درون خود جای داده است. این سیستم، از ورودیهای بلوتوث، AUX و USB پشتیبانی میکند و از یک سیستم رهیاب (Navigation) هم بهره میبرد که در پیداکردن بهترین مسیر به راننده کمک خواهد کرد.
سیستمهای ایمنی و ترمز
در بحث ایمنی، نباید از یک کراساوور اقتصادی انتظار داشت که شگفتانگیز ظاهر شود. بیشتر آپشن های رنو داستر، در حد پایه هستند. این خودرو، در چرخهای جلو به ترمز دیسکی و در چرخهای عقب به ترمزهای کاسهای مجهز است که شاید کمی ناامیدکننده به نظر برسد؛ اما از طرف دیگر، ترمزهای این خودرو به سیستمهای ABS و EBD مجهز هستند تا در شرایط بارانی یا جادههای لغزنده مانع از انحراف خودرو شوند. داستر همچنین به سیستم کنترل پایداری (ESP) هم مجهز است که باعث میشود پشت فرمان آن با خیالی آسوده و راحت از پیچهای جاده عبور کنید.
رنو داستر یک ایربگ برای راننده و یک ایربگ برای سرنشین جلو دارد که چندان چشمگیر نیست و در حدواندازه رقبای خود ظاهر نمیشود؛ اما بهنظر میرسد سختگیریهای شرکتهای تست تصادف اروپا خوب جواب داده و داستر با دریافت سه ستاره ایمنی از سازمان یوروانکپ، نمره قبولی را به دست آورده است.
سیستم انتقال قدرت و دو دیفرانسیل
در این بخش از مقاله، به بررسی سیستم دو دیفرانسیل یا همان برگ برنده این کراساوور جمعوجور در مقابل اغلب خودروهای همرده میرسیم. داستر یک خودروی مناسب آفرودهای سبک است و در این رده قیمتی، تنها کراساووری است که میتواند تا حدودی در جادههای صعبالعبور رضایتبخش باشد. سیستم دودیفرانسیل داستر سه حالت مختلف دارد:
حالت اول: تکدیفرانسیل جلو (2WD)
با انتخاب این حالت، تمام نیرو و گشتاور موتور به چرخهای جلو منتقل میشود. این حالت، مناسب جادههای هموار و شهری است و مصرف سوخت کمتری خواهد داشت.
حالت دوم: دودیفرانسیل اتوماتیک (Auto)
با انتخاب این حالت، نیرو و گشتاور موتور بین چهار چرخ به صورت اتوماتیک تقسیم میشود؛ یعنی کامپیوتر مرکزی خودرو (ECU) خودش تصمیم میگیرد که به کدام محور نیروی بیشتری بدهد تا داستر بتواند با حداکثر توان در مسیر پیش رو به حرکت خود ادامه دهد. این حالت برای آفرودهای سبک یا رانندگی در جادههای لغزنده بسیار مناسب است.
حالت سوم: دودیفرانسیل قفل (LOCK)
قسمت جالب سیستم چهار چرخ محرک داستر، قابلیت قفل دیفرانسیل یا همان Lock است. با انتخاب این حالت، نیرو بین چرخهای جلو و عقب به شکل مساوی تقسیم میشود و داستر حداکثر توانایی آفرودی خود را به نمایش خواهد گذاشت. این حالت برای آفرودهای سنگینتر کاربرد دارد و سیستمی است که حضور آن در داستر، یک مزیت محسوب میشود.
دوربین و سنسور دندهعقب
پارککردن و رانندگی در شهر با خودروهایی که ابعاد بزرگی دارند، همیشه دشوار بوده است. سنسور و دوربین دندهعقب دو آپشنی هستند که رانندگی با خودروهای بزرگ را آسانتر میکنند.
در نسخه فول داستر، سنسور دنده عقب و دوربین عقب وجود دارند که به راننده کمک میکنند هنگام حرکت به سمت عقب، از وجود موانع در مسیر آگاه شوند و بهراحتی به عقب حرکت کنند. هرچند که امروزه سنسور یا دوربین پارک، آپشن چندان چشمگیری محسوب نمیشود، اما وجود آن در داستر خبر خوبی است!
کنترلهای صوتی روی فرمان
چند سالی است که دیگر نیاز نیست برای تنظیم صدای موسیقی یا تعویض آن، بین کلیدهای سیستم صوتی گم شویم و تمرکزمان در رانندگی را از دست دهیم. داستر از کنترل صوتی روی فرمان بهره میبرد که این امکان را به راننده میدهد در هنگام رانندگی، روی سیستم صوتی کنترل داشته باشد و در صورت نیاز، موسیقی را تغییر دهد، صدا را کم یا زیاد کند و در صورت لزوم آن را قطع کند و از صدای موتور لذت ببرد! شما میتوانید برای دریافت کارشناسی خودرو سیار از همراه مکانیک کلیک کنید.
درنهایت، تیپهای مختلف داستر آپشنهای زیر را دارند:
کروزکنترل (SE)
حالت رانندگی برفی (SE)
تنظیم حالت فرمان دوحالته (SE)
نشانگر فشار باد تایر (SE)
آینههای جانبی برقی (SE)
مانیتور 7 اینچی با رهیاب (سفارشی)
سیستم کنترل صوتی روی فرمان (همه مدلها)
شیشههای جلو و عقب برقی (همه مدلها)
دیلایت (همه مدلها)
سنسور دندهعقب (همه مدلها)
جمعبندی
رنو داستر یک کراساوور کاربردی و اقتصادی است که در مقابل رقبای تازهنفس بازار، آپشنهای محدودی دارد. طی سالهای گذشته، هجوم همهجانبه خودروهای پرآپشن شرقی باعث شده است تا هماکنون اغلب آپشنهایی که در این خودرو دیده میشوند، در بازار کشور ابتدایی و بسیار معمولی محسوب شوند.
در مجموع اگر ضعفهای رنو داستر در بخش عدم برخورداری از آپشنهای متنوع را نادیده بگیریم، میتوان گفت چنانچه در میان خودروهای نهچندان گرانقیمت بازار کشور به دنبال کراساووری غیرچینی، کماستهلاک و جانسخت هستید که از قابلیت چهار چرخ محرک برخوردار باشد، داستر میتواند بخشی از انتظارات شما را برآورده کند. برای اطلاع از قیمت رنو داستر و خرید اقساطی رنو کلیک کنید.
بیشتر بخوانید
- چرا رنو داستر نخریم
- مقایسه رنو داستر و پژو 2008
- مقایسه رنو داستر و هایما S7
- مقایسه رنو کپچر و رنو داستر
- مزایای رنو داستر : 6 دلیل که شما را برای خرید این شاسیبلند فرانسوی قانع میکند!
- مقایسه سوزوکی گرند ویتارا و رنو داستر دو دیفرانسیل