بی ام و X3 در بازار کشور ما طرفداران فراوانی دارد و بسیاری از افراد این باواریایی جذاب را به هر کراساوور لوکس دیگری ترجیح میدهند. برای آشنایی هرچه بیشتر شما مخاطبین گرامی با BMW X3 در این مقاله قصد داریم به بررسی آپشن های بی ام و X3 بپردازیم و شما را با مهمترین تجهیزات این خودرو آشنا کنیم.
بی ام و ایکس 3 یکی از محبوبترین کراساوورهای کمپانی آلمانی BMW است که از سال 2003 تا به امروز، در سه نسل مختلف راهی بازارهای جهانی شدهاست. در کشور ما نمونه فیسلیفت نسل دوم بی ام و X3، بهروزترین نسخه این باواریایی جذاب بهحساب میآید که بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در اختیار خریداران ایرانی قرار داشت. در آن سالها BMW X3 در نبود نسل جدید رقبایی مانند لکسوس RX و مرسدس بنز GLC، بهخوبی توانست در بازار یکهتازی کند و بخش اعظم بازار کراساوورهای لوکس وارداتی را تحت سلطه خود درآورد.
بی ام و X3
خرید بی ام و X3بی ام و X3 نسل دوم (F25) با وجود اینکه از موتوری کمحجم استفاده میکند، از توان خروجی چشمگیری برخوردار است و بهراحتی میتواند انتظارات شما از یک کراساوور لوکس و اسپرت را برآورده کند. موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر این خودرو ۲۴۵ اسببخار قدرت و ۳۵۰ نیوتنمتر گشتاور دارد؛ چنین نیرویی از طریق یک گیربکس ۸ دنده خودکار به هر چهارچرخ این کراساوور 1720 کیلوگرمی انتقال پیدا میکند تا ایکس 3 نیوفیس بتواند طی زمانی در حدود 6.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
آپشن های بی ام و X3
بر خلاف ایکس 3 نسل اول (E83) که از آپشنهای نسبتا محدودی برخوردار بود و از لحاظ تنوع امکانات رفاهی، خودرویی کاملا معمولی بهحساب میآمد، نمونه فیسلیفت دومین نسل از بی ام و X3 (F25) در بخش آپشنها و امکانات رفاهی حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
شرکت پرشیا خودرو، این ماشین را تنها در تیپ 28i به بازار کشورمان عرضه کرده و لیست بلندبالایی از سیستمهای ایمنی و امکانات رفاهی را درون این خودرو قرار داده است تا بتواند بهخوبی با سایر رقبای باسابقه و قدرتمند خود به رقابت بپردازد. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره آپشن های بی ام و X3 بهدست آورید، لطفا تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
سیستم HAC و DAC
سیستم DAC که اغلب با نام کنترل حرکت در سراشیبی شناخته میشود، یکی از آپشن های بی ام و X3 است که از طریق یک کلید در کنسول مرکزی فعال میشود. پس از فعال کردن این سیستم دیگر لازم نیست که در سراشیبی، راننده پای خود را بر روی پدال ترمز قرار دهد و نگران کاهش سرعت اتومبیل باشد. این سیستم کنترل ترمزها را در اختیار گرفته و خودرو را با سرعتی ایمن از شیب پایین میآورد.
علاوهبر این، بی ام و ایکس 3 از HAC یا کنترل حرکت در سربالایی نیز برخوردار است. زمانیکه X3 نیوفیس را در یک سربالایی پارک کنید، در زمان شروع حرکت نیازی نیست که نگران حرکت رو به عقب اتومبیل باشید، زیرا سیستم HAC با فعالکردن ترمزهای عقب خودرو باعث میشود تا این کراساوور جذاب در سربالاییها به سمت عقب حرکت نکند. زمانیکه راننده برای شروع حرکت، پدال گاز را میفشارد این سیستم با تأخیر ترمزها را آزاد میکند تا به این ترتیب موتور زمان کافی برای تولید قدرت را داشته باشد.
ترمز پارک برقی (EPB)
طی سالهای گذشته، ترمز پارک برقی جایگزین سیستم سنتی ترمز دستی اهرمی یا پدالی شدهاست. در بی ام و X3 این سیستم با استفاده از یک کلید فعال میشود و چرخهای عقب را درگیر میکند. برای آزاد کردن سیستم EPB کافی است دنده را در حالت D قرار دهید تا ترمز پارک بهصورت خودکار آزاد شود.
تنظیمات صندلی
وجود صندلیها با تنظیم برقی در خودروهای امروزی چیز جدید و خاصی نیستند، اما صندلیهای BMW X3 تنظیماتی فراتر از زاویهپشتی یا حرکت روی ریل را ارائه میدهند. در این خودرو امکان تنظیم برقی گودی کمر و ارتفاع صندلی، برای هر دو سرنشین جلو وجود دارد.
علاوهبر این، بالشتکهایی برای حمایت از بدن تعبیه شدهاند که با فشردن یک کلید باد میشوند و از طریق آنها میتوان میزان برآمدگی طرفین پشتی صندلیهای جلو را تنظیم کرد. چنین تنظیماتی برای قسمت نشیمنگاه نیز موجود است. زیرزانویی قابل تنظیم نیز از دیگر آپشنهای صندلیهای X3 است که البته این مورد بهصورت دستی تنظیم میشود. ناگفته نماند که هر دو صندلی جلو در بی ام و X3 به گرمکن مجهز شدهاند، اما فاقد سردکن هستند.
فرمان برقی (EPS)
از دیگر آپشن های بی ام و X3 ، فرمان برقی یا EPS است. بی ام و در نسل جدید محصولات خود تقریبا از سال ۲۰۱۱ به بعد، فرمان هیدرولیک را با فرمان برقی جایگزین کرده است. گرچه برخی رانندگان حرفهای معتقد هستند که فرمان برقی حس و دقت فرمان هیدرولیکی را ندارد، ولی این سیستم از مزایای فراوانی برخوردار است. اول اینکه دیگر خبری از پمپ هیدرولیک و روغن آن نیست، در نتیجه نیرویی از موتور برای پمپ هیدرولیک هدر نمیرود. همچنین قابلیت اطمینان سیستم فرمان برقی بسیار بالاتر از سیستم هیدرولیکی است و احتمال خرابی کمتری دارد. دیگر مزیت سیستم فرمان برقی یا EPS، قابلیت تنظیم آن است؛ بهطوریکه میتوان با تغییر حالتهای رانندگی، میزان سفتی و نرمی فرمان را تغییر داد.
کروز کنترل هوشمند (Adaptive Crius Control)
یکی از کاربردیترین آپشن های بی ام و X3 ، کروز کنترل هوشمند است. به کمک این آپشن شما میتوانید ضمن تثبیت سرعت، فاصله خود با اتومبیل جلویی را تعیین کنید.
پس از تنظیم فاصله مورد نظر، این سیستم میتواند با استفاده از راداری که در جلوی خودرو قرار دارد، فاصله با اتومبیل جلویی را اندازهگیری کرده و فاصله دلخواه شما را رعایت کند. با این سیستم دیگر راننده نیازی به استفاده از پدالها ندارد و حتی درصورت توقف کامل خودروی جلویی، بی ام و X3 بهطور خودکار متوقف خواهد شد. کروز کنترل هوشمند بی ام و ایکس 3 از این قابلیت نیز برخوردار است که درصورت حرکت مجدد اتومبیل جلویی، دوباره خودرو را بهحرکت درآورد.
چراغهای هوشمند (Adaptive High-Beam)
چراغهای جلو در بی ام و X3 از نوع LED هستند و نوردهی بسیار خوبی دارند. فناوری این چراغها تنها به LED بودن آنها محدود نیست، بلکه این چراغها از سیستمهای هوشمند نیز برخوردار هستند. نور بالای هوشمند بی ام و درصورتی که تشخیص دهد خودرویی از روبهرو در حال نزدیک شدن است، ارتفاع نور را پایین میآورد تا راننده جلویی دچار اختلال دید نشود. همچنین این چراغها در شب با چرخش فرمان میچرخند تا راننده در پیچ دید بهتری داشته باشد.
سیستم بازیابی انرژی ترمز (Regenerative Brake)
این شاسیبلند آلمانی از سیستم بازیابی انرژی ترمز بهرهمند است؛ به این معنی که دینام آن در هنگام شتابگیری و زمانی که نیاز به حداکثر نیروی موتور وجود دارد، از موتور جدا میشود تا بار اضافی روی موتور وارد نکند، درعوض هنگام کاهش سرعت یا ترمز کردن (مانند خودروهای هیبریدی) دینام با بیشترین بار خود وارد مدار میشود تا از نیروی موتور و اینرسی خودرو برق تولید کند.
سیستم تهویه مطبوع نیز عملکرد مشابهی دارد و در حالت اکو مد (Eco Mode) کمپرسور کولر کمتر از حالت عادی با موتور درگیر میشود تا فشار کمتری روی پیشرانه باشد. این قابلیت باعث میشود که بی ام و X3 با وجود وزن نهچندان سبک و ابعاد قابلتوجه خود، از مصرف سوخت پایینی برخوردار باشد و در حد خودروهای سواری بنزین مصرف کند.
صندوق پران هوشمند
صندوق عقب هوشمند نیز از دیگر امکانات جدید محصولات بی ام و است که در X3 نیز دیده میشود. این سیستم زمانی بهکار میآید که دستهای شما پر از خرید یا وسایل مختلف باشد و نتوانید ریموت را از جیب خود درآورید. در این هنگام فقط کافی است با به همراه داشتن ریموت، از سمت عقب به خودرو نزدیک شوید و پای خود را در زیر سپر عقب تکان دهید تا صندوق عقب بهصورت اتوماتیک باز شود.
دوربین و سنسور ۳۶۰ درجه
در جلو و عقب بی ام و X3 دوربینهای با کیفیتی نصب شدهاند. در زیر آینههای جانبی نیز دو دوربین دیگر قرار دارند که درنهایت این دوربینها تصویری بسیار واضح و کارآمد را از اطراف خودرو به راننده نشان میدهند. گرچه X3 به سیستم پارک خودکار نیز مجهز است، اما درصورتی که بخواهید بهصورت دستی خودرو را پارک کنید، این دوربینها در کنار سنسورهای بسیار دقیق جلو و عقب خودرو، پارک کردن این کراساوور جذاب را به کاری ساده تبدیل میکنند.
از دیگر آپشن های بی ام و X3 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- 6 کیسه هوا
- مانیتور 8.8 اینچی به همراه 16 اسپیکر و سیستم پخش Harman Kardon
- پدال شیفتر
- دیلایت، اتولایت و چراغشور
- کنترل ترمزها در پیچ (CBC)
- اتوهلد
- رادار نقطه کور
- رادار تابلوخوان
- کنترل کشش و پایداری
- اتوپارک
- سنسور کنترل فشار باد لاستیک
- سقف پانوراما و سانروف
- سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه به همراه دریچه تهویه عقب
نتیجه گیری آپشن های بی ام و X3
به انتهای مقاله آپشن های بی ام و X3 رسیدیم؛ بی ام و X3 در بخش ایمنی خودرویی بسیار مجهز و کامل است. در بخش رفاهی نیز این خودرو بهخوبی میتواند نیازهای خریداران خودروهای لوکس را برآورده کند. X3 در بازار داخلی از رقبایی همچون فولکس واگن تیگوان، آئودی Q5 و با کمی ارفاق لکسوس NX برخوردار است. بی ام و ایکس 3 به جز خدمات مناسب و گسترده خود، در زمینه تواناییهای حرکتی نیز از تمامی رقبا در جایگاه بالاتری قرار دارد و همین قابلیت میتواند برگبرنده این کراساوور لوکس در بازار کشور باشد.
بیشتر بخوانید:
سلام آیا بی ام و ایکس 3 مدل 2014 جی پی اس داره
خیلی جالب بود تشکر
اطلاعات خیلی جالبی بود ممنون از کار حرفه ای شما