با تجهیزات آفرود میتسوبیشی پاجرو آشنا شوید

فهرست مطالب

میتسوبیشی پاجرو، از سال 1982 میلادی تا به امروز، در چهار نسل مختلف به بازار عرضه شده است. تمامی نسل‌های این خودرو، کم‌وبیش در بازار ایران حضور دارند؛ اما محبوب‌ترین مدل‌های این خودرو در بازار کشور، نسل‌های دوم و چهارم آن است که توسط شرکت «بهمن خودرو» به بازار عرضه شده‌اند. نسل اول پاجرو، بین سال‌‌های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۱ به بازار جهانی عرضه شد و پس از آن، نسل دوم این خودرو تا سال ۲۰۰۰ روی خط تولید کمپانی میتسوبیشی قرار داشت.

در برهه‌ای بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ بهمن خودرو وظیفه مونتاژ نسل دوم این SUV را در بازار کشور بر عهده داشت؛ به همین دلیل، نسل دوم پاجرو هم به‌صورت وارداتی و هم مونتاژ داخل در بازار کشور یافت می‌شود. نسل سوم پاجرو، کمیاب‌ترین نسخه از این خودرو در بازار کشور است؛ چراکه تنها بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ تولید شد و در بازار ایران نیز تنها مدل‌های ۲۰۰۶ آن موجود هستند. در انتها، به آخرین نسل پاجرو می‌رسیم که آن هم به‌صورت وارداتی و در سال ۲۰۰۸ توسط بهمن خودرو به بازار عرضه شد. 

 میتسوبیشی پاجرو

نسل چهارم پاجرو، پیشرفته‌ترین و کامل‌ترین مدل این خودرو است و آن را باید اصلی‌ترین رقیب تویوتا لندکروزر پرادو در بازار دانست. پاجرو نسل چهار در بازار ایران با قوی‌ترین موتور خود که یک موتور ۳.۸ لیتری V6 تنفس طبیعی است، پا به عرصه رقابت گذاشت که می‌تواند ۲۷۰ اسب‌بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. قدرت موتور با استفاده از گیربکس ۵ دنده خودکار به هر چهار چرخ این خودرو انتقال پیدا می‌کند تا در نهایت پاجرو نسل چهارم برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، به زمانی حدود ۱۰ ثانیه نیاز داشته باشد. 

جدا از طراحی جذاب و کیفیت بالا، آنچه نسل آخر میتسوبیشی پاجرو را از سایر خودروهای شاسی‌بلند بازار متمایز می‌کند توانایی آفرودی بالای آن است. در ادامه، نگاهی به تجهیزات و آپشن‌های آفرودی میتسوبیشی پاجرو خواهیم داشت. 

1. سیستم چهارچرخ محرک 

سیستم چهارچرخ محرک در میتسوبیشی

سیستم چهارچرخ محرک در میتسوبیشی پاجرو کاملا متفاوت با چیزی است که در کراس‌‌اوورهای به‌اصطلاح شاسی‌بلند بازار نظیر هیوندای سانتافه یا کیا سورنتو مشاهده می‌کنید. در این خودرو، یک دسته دنده دوم در کنار اهرم تعویض دنده اصلی وجود دارد که ترانسفر کیس (دنده کمکی) نام دارد و سیستم چهارچرخ محرک با استفاده از آن کنترل می‌شود.

این دنده دارای چهار حالت مختلف است که حالت نخست با نام 2H مخصوص استفاده روزمره و روی جاده‌های خشک است. در این حالت، نیروی موتور به صورت عادی تنها به محور عقب انتقال پیدا می‌کند. حالت دوم 4H نام دارد و با فعال‌کردن آن، نیروی موتور به صورت متغیر و بسته به وضعیت جاده به هر دو محور انتقال پیدا می‌کند. این حالت برای آفرود سبک یا جاده‌های لغزنده مناسب است.

حالت سوم با نام 4HLC قفل دیفرانسیل مرکزی را فعال می‌کند و نیروی موتور به صورت ۵۰-۵۰ بین چرخ‌های جلو و عقب تقسیم می‌شود. در این حالت، هنوز دنده کمکی درگیر نشده است. در آخرین وضعیت که 4LLC نام دارد‌، نه‌تنها قفل دیفرانسیل مرکزی فعال می‌شود، بلکه دنده کمکی نیز درگیر و نیروی موتور با ضریب سنگین‌تری به چرخ‌ها ارسال می‌شود. پاجرو در این حالت، بیشترین گشتاور، چسبندگی و قابلیت آفرودی خود را به نمایش می‌گذارد. در میتسوبیشی پاجرو نسل چهارم، بر خلاف شاسی‌بلندهای آفرودی قدیمی، امکان تغییر وضعیت دنده کمکی بین حالت‌های 2H، 4H و 4HLC در حین حرکت و تا حداکثر سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت وجود دارد. 

2. قفل دیفرانسیل عقب

آپشن‌های آفرودی پاجرو 
موتور پاجرو

پاجرو برای شرایط سخت و مسیرهای بسیار لغزنده به قفل دیفرانسیل عقب هم مجهز است. قفل دیفرانسیل عقب، به‌خصوص در مسیرهای برفی سنگین و سنگلاخی، بسیار کارآمد است و می‌تواند از گیرکردن خودرو جلوگیری کند. قفل دیفرانسیل باعث می‌شود که دیفرانسیل عقب، نیرو را بین چرخ‌های چپ و راست خود به صورت کاملا مساوی تقسیم کند و اختلاف سرعتی بین این دو چرخ وجود نداشته باشد.

3. سیستم کنترل کشش فعال (ATC)

سیستم کنترل کشش فعال در پاجرو، می‌تواند با تشخیص هرزگردی در یک چرخ، ترمز آن چرخ را فعال کند تا نیرو به سمت مقابل منتقل شود. این سیستم، به‌صورت کاملا خودکار، حتی در لغزنده‌ترین شرایط نیز می‌تواند هرزگردی و عدم چسبندگی در یک چرخ‌ را تشخیص دهد و نیروی موتور را به سمت چرخ‌هایی که چسبندگی کافی دارند، ارسال کند. 

4. سیستم تعلیق مستقل

بسیاری از خودروهای SUV، در محور عقب خود از اکسل‌های سلب استفاده می‌کنند؛ اما در میتسوبیشی پاجرو، کمپانی سازنده از سیستم تعلیق مولتی‌لینک مستقل استفاده کرده است. تعلیق مولتی‌لینک مستقل عقب در ترکیب با سیستم تعلیق دوبل جناغی در جلو، نه‌تنها پایداری مثال‌زدنی برای این خودرو به ارمغان آورده، بلکه در بهبود قابلیت‌های خارج جاده‌ای پاجرو نیز موثر واقع شده است.

سیستم تعلیق مستقل هر یک از چرخ‌ها این امکان را فراهم می‌کند که به‌صورت مستقل از چرخ سمت مقابل همان محور حرکت کند. چنین قابلیتی باعث می‌شود در مسیرهای آفرودی پرفرازونشیب، چرخ‌های خودرو دیرتر از روی زمین بلند شوند. 

5. شاسی مونوکوک با شاسی نردبانی

شاسی مونوکوک با شاسی نردبانی

پاجرو از یک طراحی خاص در شاسی خود بهره‌مند است. شاسی مونوکوک یک‌پارچه در این خودرو، یک شاسی نردبانی را نیز درون خود جای داده است. چنین طرحی سبب شده است تا پاجرو راحتی و قابلیت کنترل یک خودروی سدان را در کنار استحکام و قابلیت آفرود یک SUV با هم داشته باشد. شاسی پاجرو هم مانند خودروهای دارای شاسی مونوکوک، وزن کمی دارد و هم مانند خودروهای SUV، دارای استحکام بالایی است. 

6. سیستم کنترل پایداری فعال (ASC)

به طور معمول در خودروهای شاسی‌بلند با توجه به وزن بیشتر و نقطه ثقل بالا، پایداری کم‌تری در مقایسه با سایر کلاس‌های خودرویی شاهد هستیم. برای اطمینان از حرکت ایمن خودرو در پیچ‌ها، میتسوبیشی پاجرو نسل چهارم به سیستم کنترل پایداری فعال (ASC) مجهز است. این سیستم می‌تواند با تشخیص کم‌فرمانی یا بیش‌فرمانی در پیچ‌ها، ترمزهای خودرو را به‌گونه‌ای فعال کند که پاجرو بتواند پیچ را به صورت کاملا ایمن طی کند. چنین آپشنی، به خصوص در مسیرهای برفی و خاکی که فرمان‌پذیری خودرو کاهش پیدا می‌کند، بسیار موثر و کارآمد است. 

جمع‌بندی آپشن‌های آفرودی پاجرو 

آپشن‌های آفرودی پاجرو 

میتسوبیشی پاجرو یک SUV سنتی است که هم‌چنان روی توانایی‌های خارج جاده‌ای تاکید دارد. چنین موردی، پاجرو را در نقطه مقابل انبوهی از کراس‌اوورهای امروزی بازار قرار داده است. از دیگر توانایی‌های آفرودی این خودرو، می‌توان به قابلیت حرکت در آب با عمق ۷۰ سانتی‌متر، گیربکس هوشمند از نوع INVECS II با حالت اسپرت، توانایی بالارفتن از شیب ۳۵ درجه، زاویه ورود به شیب ۳۶.۶ درجه، زاویه‌ فرود از شیب ۲۵ درجه، توانایی یدکی‌کشی تا ۳ تن و چراغ‌شور اشاره کرد. 

میتسوبیشی آپشن‌های جانبی دیگری مانند گارد جلو، هوک یدک‌کشی تریلر، نورافکن‌، کاور لاستیک زاپاس، محافظ کاپوت، محافظ چراغ و … را نیز برای آفرودسواران عرضه می‌کند که باید آن‌ها را به‌صورت جداگانه خریداری کرد. چنین قابلیت‌هایی در کنار پیشرانه پرتوان پاجرو نسل چهارم، این خودرو را به یک شاسی‌بلند آفرودی تمام‌عیار تبدیل کرده است که در جاده‌های صعب‌العبور، می‌تواند تمامی انتظارات شما را به‌عنوان خودرویی در این بازه قیمتی برآورده کند.

در این روزها که قیمت محصولات تویوتا سر به فلک گذاشته است، میتسوبیشی پاجرو می‌تواند با قیمتی کمتر، همان توانایی‌ها را ارائه دهد. اگر به‌خوبی بتوانید از قابلیت‌های پاجرو استفاده کنید، این خودرو می‌تواند در هر چهار فصل سال شما را به هر نقطه‌ای که بخواهید، برساند. برای اطلاع از قیمت پاجرو دو در اتوماتیک و کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.

بیشتر بخوانید

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها