ایران خودرو پس از پایان دادن به تولید پژو پارس، تصمیم به عرضه یک خودرو جایگزین گرفته است. دلیل این تصمیم، عدم توانایی پژو پارس در پاس کردن استانداردهای ۸۵ گانه سازمان ملی استاندارد ایران عنوان شده است.
خداحافظی با پژو پارس
بهرغم تلاشهای ایران خودرو برای تمدید مجوز تولید پژو پارس، به نظر میرسد تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۳، تولید این خودرو محبوب، برای همیشه متوقف خواهد شد. بنابراین افرادی که برای دریافت پژو پارس در سامانه یکپارچه عرضه خودرو نوبت دارند، باید پیامکهای طرح جایگزینی ایران خودرو را جدی بگیرند. مدیر عامل ایران خودرو نیز اخیرا اعلام کرده بود که پژو پارسی برای تحویل به دارندگان حواله این خودرو وجود ندارد. بر اساس اعلام سازمان ملی استاندارد نیز، تمامی تیپهای پژو پارس تنها تا پایان خردادماه ۱۴۰۳ تولید خواهند شد و ایران خودرو موظف است با توجه به پیشفروش این محصول، طرح تبدیل و جایگزینی را در اختیار متقاضیان قرار دهد.
پژو پارس از سال ۱۳۷۹ به عنوان نسخه فیس لیفت شده پژو ۴۰۵ معرفی شد و توانست به محبوبیت بالایی دست یابد؛ اما گویا با گذشت ۲۴ سال، وقت وداع با این خودرو دوستداشتنی فرا رسیده است. در خصوص جایگزینی پژو پارس، هنوز خودرو مشخصی معرفی نشده است. با این حال، به نظر میرسد سورن پلاس به عنوان جایگزین احتمالی این خودرو انتخاب شود.
سورن پلاس، جایگزین احتمالی ایران خودرو
سورن پلاس از لحاظ سواری و کیفیت ساخت به پژو پارس نزدیک است. اما قیمت کارخانه سورن پلاس حدود ۱۰۰ میلیون تومان بیشتر از پژو پارس است و ایران خودرو احتمالا تسهیلاتی برای دارندگان حواله پژو پارس در نظر خواهد گرفت تا با خیالی آسودهتر در این طرح جایگزینی شرکت کنند. سمند سورن پلاس به یک پیشرانه XU۷p با حجم ۱۷۶۱ سیسی و ۸ سوپاپ مجهز است که توانایی تولید قدرت ۹۸ اسب بخار و گشتاور ۱۴۶ نیوتنمتر را دارد. این پیشرانه از نوع تنفس طبیعی بوده و توان تولیدی آن، توسط یک جعبه دنده دستی ۵ سرعته به چرخهای جلو منتقل میشود. مصرف ترکیبی سوخت سورن پلاس در هر ۱۰۰ کیلومتر، برابر با ۷.۰۶ لیتر است و این خودرو در مدت زمان ۱۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد.
در زمینه امکانات رفاهی، سورن پلاس به سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، ترمز ضد قفل و توزیع الکتریکی نیروی ترمز، سیستم تهویه اتومات، مانیتور ۷ اینچی لمسی، دوربین دنده عقب، چراغ مهشکن جلو و عقب، آینههای برقی و چندین ویژگی دیگر مجهز است. همچنین، این خودرو دارای سیستم سنجش فشار باد تایر (TPMS) و رینگهای ۱۵ اینچی فولادی است.
با مقایسه سورن پلاس و پژو پارس، میتوان این نتیجهگیری را کرد که هر دو خودرو، از کیفیت آنچنان بالایی برخوردار نیستند و نمیتوان آنها را جزو خودروهای ردهبالا در نظر گرفت، اما ظاهر پژو پارس به دلیل القای حس ابهت بیشتر مورد پسند مردم بوده است. مشخص است که ظرفیت تولید پیشرانه پژو پارس بین دو محصول سورن پلاس جدید و تارا تقسیم خواهد شد.
در خصوص محصول جدید ایران خودرو چه نظراتی دارید؟
ما 207 دوست داریم چیکار کنیم رفتیم نمایندگی میگه ظرفیت پر شده لطفا راهنمایی کنید