وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامهریزی برای جهش کیفی و کمی در صنعت خودرو در سال 1403 خبر داد. وی با تاکید بر ضرورت افزایش رضایت مشتریان، از تعیین شاخصهای کیفی برای خودروسازان و افزایش خدمات پس از فروش (گارانتی) در برخی خودروها به عنوان گامهایی در این مسیر نام برد.
عباس علی آبادی، وزیر صمت، با اشاره به جلسهای با خودروسازان، از تدوین برنامهای جامع برای ارتقای همزمان کیفیت و کمیت تولید خودرو در سال «جهش تولید» خبر داد. هدف از این برنامه، رفع نیاز بازار و عبور از تراز تولید مطلوب است. وی با بیان اینکه افزایش رضایت مشتریان در دستور کار قرار دارد، از تعیین شاخصهای کیفی برای خودروسازان و افزایش گارانتی برخی خودروها به عنوان نتایج این برنامهریزی نام برد.
علی آبادی در ادامه به موضوع مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: به دلیل قیمتگذاری غیراقتصادی انرژی، مصرف آن در ایران از میانگین جهانی بالاتر است. وی فهم درست از مصرف انرژی را ضروری دانست و از ایجاد بازار ثانویه برای برق، مشوقهای سرمایهگذاری خصوصی در بخش انرژی و توسعه شهرکهای انرژی به عنوان راهکارهایی برای حل این معضل نام برد. وزیر صمت همچنین افزایش بهرهوری را اولویت دانست و گفت: با وجود اقدامات انجامشده برای احداث نیروگاه و افزایش ظرفیت تولید انرژی در کشور، تمرکز بر طرحهایی که از طریق افزایش بهرهوری، نیاز انرژی صنایع را تامین میکنند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. وی از ارائه مشوقهایی برای سرمایهگذاری خصوصی و صنایع در بخش انرژیهای تجدیدپذیر نیز خبر داد.
در مجموع، میتوان گفت که وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامههای جامعی برای ارتقای کیفیت و کمیت تولید خودرو در سال 1403، بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش بهرهوری در نظر گرفته است. به گفته علی آبادی، تحقق این برنامهها نیازمند همکاری و تعهد تمامی ذینفعان، از جمله خودروسازان، بخش خصوصی و مردم، خواهد بود. باید دید این وعده و وعیدها تا چه اندازه پتانسیل اجرایی شدن دارند و آیا بازار خودرو داخلی بالاخره بوی بهبود را خواهد شنید یا نه.