وزیر صنعت، معدن و تجارت در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم، پس از بازدید از شاسیبلند ایرانخودرو، ری را، درباره آینده صنعت خودروی کشور سخن گفت. او معتقد است که ری را تصویر ذهنی مخاطب از خودروی ایرانی را تغییر داده و ورود به بازارهای جهانی را ممکن خواهد ساخت.
در ادامه صحبتهایش، وزیر صمت اشاره کرد که صنعت خودرو ایران بهزودی شاهد نوآوریهایی خواهد بود که برای نخستین بار روی خودروهای ایرانی اعمال میشوند. او افزود که صنعت خودرو ایران قادر به پذیرش نوآوریهای خارجی نیز هست و استانداردهای آن با استانداردهای بینالمللی قابل رقابت خواهد بود. این شرایط فراهم شده تا صنعت خودروسازی ایران به تحول اساسی دست یابد.
علیرغم کلیگوییهای وزیر درباره نوآوریهای جدید، احتمالا یکی از مهمترین پروژههای در دست اجرا، پروژه جتکو است. جتکو، زیرمجموعهای از ایران خودرو، در سالهای اخیر فعالیت ویژهای در زمینه تولید خودروهای برقی داشته است. در اوایل سال ۹۹، ورود ۶ دستگاه خودروی تسلا به ایران برای مطالعه و تحقیقات جتکو سروصدای زیادی به پا کرد. فناوری استخراجشده از تسلاهای وارداتی در پروژه جتکو JX ۱۰ به کار گرفته خواهد شد. این سدان سایز متوسط با نسخه تمام برقی به بازار معرفی خواهد شد و قادر است با هر بار شارژ کامل، بیش از ۳۰۰ کیلومتر را طی کند. برخی منابع خبر دادهاند که پیشرانه و قوای محرکه جتکو JX ۱۰ بر مبنای خودروهای تسلا و نیسان لیف نسل قبل طراحی شده است.
به گفته وزیر صمت، جتکو علاوه بر تمرکز روی پروژه خود، برقیسازی محصولات شاخص ایران خودرو مانند تارا و ری را را نیز در برنامه دارد. یکی از اهداف این شرکت در سال ۱۴۰۳، اجرای تستهای کیفی و صنعتیسازی خودروی ری را برقی است. در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو، ایران خودرو از نسخه برقی ری را رونمایی کرد که توانسته با یکبار شارژ، ۴۲۰ کیلومتر را طی کند.
تارا برقی، مجهز به باتریهایی با ظرفیت ۴۵ کیلووات ساعت و قدرت ۱۶۰ اسببخار، با یک بار شارژ ۳۰۰ کیلومتر را طی میکند. انتظار میرود در سال ۱۴۰۴ خبرهای خوبی از تجاریسازی این خودرو بشنویم. وزیر صمت در انتها گفته است امیدواریم این نوآوریها به معنای واقعی کلمه روی محصولات ایرانی اجرا شوند و از رقبای منطقهای همچون ترکیه و عربستان عقب نمانیم.