لونا GRE، سدان برقی جدید ایران خودرو

فهرست مطالب

لونا GRE، سدان برقی جدید ایران خودرو، به عنوان اولین محصول تمام برقی این شرکت، به‌تازگی به بازار ایران راه یافته است. این خودرو چینی که در دسته سدان‌های برقی جمع‌وجور قرار می‌گیرد، در چین با نام جیانگ لینگ Yi و GSE شناخته می‌شود و با طراحی نوین و فناوری‌های هوشمند، مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

لونا GRE دارای طراحی نسبتا فانتزی و نوین به سبک بسیاری از خودروهای جدید چینی با تم آینده‌نگرانه است. نمای جلوی خودرو با چراغ‌های دیلایت نواری به فرم خاص در کنار چراغ‌های اصلی و سپر تهاجمی، چهره‌ای متفاوت را برای لونا رقم زده است. در نمای جانبی، خطوط نرم و ملایم‌تری در طرح سقف و قاب پنجره‌های این خودرو دیده می‌شود؛ اما نمای عقب مجددا شاهد بعضی المان‌های اغراق‌آمیز به ویژه فرم چراغ‌ها هستیم. طول کوتاه درب صندوق هم استایل فست‌بک به خودرو بخشیده که امروزه بسیار پرطرفدار و محبوب است.

لونا GRE

این خودرو برقی محصول مشترک چین و فرانسه، از یک موتور الکتریکی سنکرون مغناطیس دائم استفاده می‌کند که قدرت 149 اسب بخار و گشتاور 225 نیوتن متر دارد. این نیرو توسط یک گیربکس تک‌سرعته به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود و شتاب صفر تا صد لونا GRE را به حدود 9.5 ثانیه می‌رساند. حداکثر سرعت لونا GRE نیز 140 کیلومتر بر ساعت است، که برای جاده‌های ایران سرعتی کاملا کافی به نظر می‌رسد. انرژی مورد نیاز جهت به گردش درآوردن شفت موتور توسط یک باتری لیتیوم فروفسفات به ظرفیت 43.9 کیلووات ساعت تامین می‌شود که در شرایط استاندارد، پیمایش مسافتی در حد 410 کیلومتر را ممکن می‌سازد.

شارژ کامل باتری با برق معمولی نزدیک 8 ساعت طول می‌کشد، اما با شارژ سریع تنها 30 دقیقه زمان نیاز است تا باتری از 20 به 80 درصد برسد.

لونا GRE
چگونگی شارژ کردن خودرو برقی لونا GRE

برخلاف نمای بیرونی، طراحی داخلی لونا GRE تا حدودی کلاسیک و سنتی‌تر احساس می‌شود. داشبورد این خودرو شباهت‌هایی به داشبورد مرسدس بنز اس 500 نسل پنجم دارد. کیفیت متریال برای یک خودرو اقتصادی قابل قبول است اما صندلی‌ها ظاهرا آنطور که انتظار می‌رفت، ارگونومیک نیستند.

متاسفانه لونا GRE در بحث امکانات، حرف زیادی برای گفتن ندارد. جای خالی یک نمایشگر لمسی مالتی‌مدیا را می‌توان کاملا در داشبورد حس کرد. درواقع این عرضه با نسخه کم‌آپشن می‌تواند به ضرر ایران خودرو تمام شود. از دیگر معایب این خودرو و استفاده از آن در ایران، می‌توان به عدم دسترسی آسان به جایگاه‌های شارژ سریع اشاره کرد. به هر روی، این خودرو با سواری نرم و هزینه‌های نگهداری پایین، شتاب خوب، کابین جادار و همچنین ظرفیت قابل قبول باتری‌ها یکی از خودروهای جمع‌وجور برقی ایران خواهد بود.

در حال حاضر، هنوز خودروهای برقی اقتصادی دیگری که هم‌رده لونا GRE باشند، به طور گسترده وارد بازار خودرو ایران نشده‌اند؛ اما تولیداتی مانند KMC J7 برقی که قرار است به عنوان وسیله حمل‌ونقل عمومی در شهرهای بزرگ به کار گرفته شود، در حال حاضر می‌تواند اصلی‌ترین رقیب لونا GRE ایران خودرو باشد. ضمنا آریزو 5 برقی هم می‌تواند رقیب دیگری برای محصول الکتریکی ایران خودرو تلقی شود. باید دید با ورود این خودرو به بازار ایران، تا چه اندازه مورد اقبال عمومی قرار خواهد گرفت.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
اشکان
1403-07-20 09:49

سلام نظرات بدون کارشناسی و الکی رو خوندم یکی نبود حرف حسابی و مستند بزنه من لونا برقی رو تحویل گرفتم فوق‌العاده با کیفیت و سواری نرم داره شب میزنم شارژ صبح شارژ کامل شده با ترمز احیا شونده ۵۰۰ کیلومتر راه گرفتم البته مواقعی که میرم سمت رودهن بیشتر خودشو شارژ میکنه،چون سراشیبی بیشتر داره و در نهایت خودشو بیشتر شارژ میکنه تویوتا کمری داشتم،اون هم بزور ۴۵۰ کیلومتر راه میرفت البته برام ترسناک بود از خودروی ژاپنی بیام به سمت خودروی مشترک فرانسوی چینی،ولی لون فرانسوی بودنش بهم دلگرمی داد،که خب همونم شد و از کیفیت ساخت خودرو… بیشتر »