ام وی ام ایکس 33 از گذشته تا امروز

فهرست مطالب


ام وی ام ایکس 33 را می‌توانیم یکی از تأثیرگذارترین خودروهای بازار ایران در یک دهه اخیر بدانیم؛ چراکه این خودرو، نخستین کراس‌اوور چینی بود که در بازار کشور ما عرضه شد و به‌دلیل قیمت بسیار پایین‌تر خود نسبت به هم‌کلاسان کُره‌ای و ژاپنی، آمار فروش مناسبی را ثبت کرد. درواقع پس از موفقیت ام وی ام ایکس 33 در بازار کشور ما، سایر خودروسازان چینی نیز فرصت را غنیمت شمردند و سیلی از کراس‌اوورهای خود را روانه بازار ایران کردند!

ام وی ام x33 از سال 1389 تاکنون، در بازار کشور ما حضور دارد و برای آن‌که قافیه را به رقبای متعدد خود واگذار نکند، هر چند سال یک‌بار، به‌روزرسانی‌هایی را تجربه کرده است. نتیجه این به‌روزرسانی‌ها، حضور 4 نسخه متفاوت از MVM x33 در بازار ایران است که ما تصمیم گرفتیم در این مقاله از مجله خودروی همراه مکانیک، به معرفی کامل این نسخه‌ها و تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر بپردازیم. اگر شما نیز علاقه دارید بیش‌تر با این پیشکسوت چینی آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

نسخه اول

ام وی ام ایکس 33

چری تیگو یا همان ام وی ام ایکس 33 خودمان، نخستین بار در سال 2005 و در نمایشگاه اتومبیل شانگهای معرفی شد. این خودرو که نخستین کراس‌اوور ساخت شرکت چری محسوب می‌شود، براساس نسل دوم تویوتا راو4 (2000 – 2005) طراحی شده و درواقع، یک کپی چینی از این کراس‌اوور مشهور ژاپنی است. شرکت مدیران خودرو که از اواسط دهه 80 شمسی همکاری خود را با چری آغاز کرده بود، در اواخر این دهه تصمیم گرفت تا سهم خود را از بازار افزایش دهد و از این‌رو، در سال 1389 چری تیگو را با نام ام وی ام ایکس 33 روی خط مونتاژ خود آورد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

هرچند در آن سال‌ها هنوز دیدگاه بسیار منفی خریداران ایرانی به خودروهای چینی به قوت خود باقی بود، اما ام وی ام ایکس 33 موفق شد به‌لطف قیمت بسیار کم‌تر نسبت به دیگر خودروهای هم‌کلاس، آپشن‌های قابل‌قبول و بازاریابی مناسب شرکت مدیران خودرو، جای خود را در دل بسیاری از هم‌وطنان ما باز کند و به فروش مناسبی دست یابد. البته در این میان، نباید از نقش زمان نیز در موفقیت این خودرو غافل شویم؛ چراکه ام وی ام ایکس 33 درست در برهه‌ای به ایران رسید که تب شاسی‌بلندسواری رفته‌رفته در حال شکل‌گیری در میان جامعه ایرانی بود و هر خودروی کراس‌اوور با قیمت نسبتاً مناسب، می‌توانست موفقیت خود را در این بازار تضمین کند.

نسخه اولیه ام وی ام x33، نیروی خود را از یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 139 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 182 نیوتن‌متر می‌گیرد. این پیشرانه با اتصال به یک گیربکس 5 سرعته دستی، توان خود را به محور جلوی این کراس‌اوور چینی منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی این نسخه از ام وی ام ایکس 33 نیز به‌ترتیب، برابر با 7.2 لیتر در صد کیلومتر و 12 ثانیه است.

کابین X33

نسخه اول MVM x33 نسبت به سال عرضه خود، از آپشن‌های رفاهی و ایمنی قابل‌قبولی بهره می‌برد که ازجمله مهم‌ترین این آپشن‌ها، می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:

 سانروف، روکش چرمی صندلی‌ها، گرم‌کن صندلی‌های جلو، سیستم صوتی با 4 بلندگو، پورت USB و دکمه‌های کنترلی روی غربیلک فرمان، تهویه مطبوع دستی، مه‌شکن جلو و عقب، تنظیم برقی شیشه‌ها و آینه‌های جانبی، فرمان هیدرولیک، کامپیوتر سفری، ترمزهای دیسکی در هر دو محور و مجهز به ABS+EBD، دو عدد ایربگ و… .

این نسخه از ام وی ام ایکس 33، تا اوایل سال 1393 روی خط مونتاژ مدیران خودرو بود تا این‌که در آن سال، با نسخه بعدی جایگزین شد.

نسخه دوم

ام وی ام ایکس 33 نسخه دوم

اواخر سال 2010 بود که شرکت چری نسخه فیس‌لیفت چری تیگو را معرفی و با مدل 2011 روانه بازار کرد. با توجه به این‌که در سال‌های عرضه نسخه اولیه ام وی ام ایکس 33 در بازار کشور ما، سروکله یک‌سری از رقبای هم‌وطن نیز پیدا شده بود و دیگر این خودرو در بازار ایران تنها نبود، مدیران خودرو تصمیم گرفت تا با عرضه این نسخه فیس‌لیفت، کماکان بتواند سهم خود را در بازار حفظ کند. از این‌رو، نسخه دوم ام وی ام ایکس 33 با حدود سه سال تأخیر نسبت به بازار چین و در سال 1393 در بازار کشور ما عرضه شد.

این نسخه از ام وی ام x33، از همان پیشرانه نسخه قبل بهره‌ می‌گرفت اما با توجه به پرطرف‌داربودن خودروهای گیربکس اتوماتیک در این بازه قیمتی، شرکت مدیران خودرو در کنار نسخه مجهز به گیربکس 5 سرعته دستی، نسخه اتوماتیک این خودرو را نیز عرضه کرد. نمونه گیربکس اتوماتیک این نسخه از ام وی ام ایکس 33، مجهز به یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با قابلیت تعویض‌ دنده به‌صورت 7 سرعته تیپ‌ترونیک مجازی بود و ضمن مصرف ترکیبی 8.3 لیتر سوخت در هر صد کیلومتر، شتاب صفرتاصد رسمی 12.5 ثانیه را داشت.

نسخه دوم MVM x33

نسخه دوم MVM x33 از نظر آپشن نیز نسبت به نسخه قبلی خود ارتقا یافته بود و نمونه‌های گیربکس دستی آن، امکاناتی مثل سنسور پارک عقب، آینه میانی الکتروکرومیک و دی‌لایت را بیش‌تر از نسخه‌های قبلی داشتند. نسخه‌های مجهز به گیربکس اتوماتیک آن نیز با وجود کروزکنترل و تهویه مطبوع اتوماتیک، یک سروگردن بالاتر می‌ایستادند.

این نسخه از ام وی ام ایکس 33، کوتاه‌ترین بازه تولید بین نسخه‌های مختلف در کشور ما را داشت و تنها تا اواسط سال 1395 عرضه شد.

نسخه سوم

نسخه سوم ام وی ام ایکس 33

سال 2014 و در جریان برگزاری نمایشگاه خودروی پکن بود که شرکت چری از دومین فیس‌لیفت چری تیگو رونمایی کرد و با توجه به گسترش خانواده تیگو، نام این خودرو را به چری تیگو 3 تغییر داد. سال 1395 بود که مدیران خودرو به‌سراغ این نمونه فیس‌لیفت رفت و آن را جایگزین نسخه قبلی در بازار ایران کرد. با توجه به تغییرات نسخه سوم ام وی ام ایکس 33 نسبت به نسخه‌های قبلی، شرکت ایرانی ترجیح داد تا پسوند S را نیز به نام این خودرو اضافه کند و این گونه بود که نسخه سوم ام وی ام ایکس 33 در بازار ایران با نام MVM X33s مشهور شد.

ام وی ام x33s در دو تیپ ساده و اسپرت در بازار کشور ما عرضه شد که تفاوت این دو تیپ، تنها در بخش ظاهری بود؛ جایی که تیپ اسپرت، از سقف و ستون‌های مشکی‌رنگ، گارد جلو و عقب و رکاب‌های جانبی بهره می‌برد؛ اما تیپ ساده فاقد این ویژگی‌های ظاهری بود. البته پس از حدود یک سال، تولید تیپ ساده متوقف شد و ام وی ام x33s تنها با تیپ اسپرت به حیات خود در بازار ایران ادامه داد.

پیشرانه به‌کاررفته در این نسخه از ام وی ام x33، همان پیشرانه نسخه‌های قبلی است؛ اما بنابر اطلاعات مندرج در وب‌سایت رسمی مدیران خودرو، این پیشرانه نسبت به نسخه‌های قبلی، با اندکی کاهش توان مواجه شده است و حداکثر قدرت 136 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 180 نیوتن‌متر را ارائه می‌دهد؛ البته این کاهش توان، درعمل به چشم نمی‌آید و حتی این نسخه با توجه به برخی بهبودهای فنی در پیشرانه و گیربکس، اندکی چابک‌تر از نسخه قبلی ظاهر می‌شود. نسخه سوم ام وی ام ایکس 33 با توجه به کاهش محبوبیت گیربکس‌های دستی بین خریداران، با گیربکس دستی تولید نشد و تنها با گیربکس اتوماتیک CVT روی خط مونتاژ مدیران خودرو رفت.

کابین نسخه سوم ام وی ام ایکس 33

شرکت مدیران خودرو، آپشن‌های سیستم مالتی‌مدیا با مانیتور 8 اینچی لمسی، بلوتوث، دوربین دید عقب و درایومد دو حالته (Eco-Sport) را روی ام وی ام x33s نصب کرد که در نسخه‌های قبلی موجود نبودند؛ اما در مقابل، دو آپشن جذاب گرم‌کن صندلی‌های جلو و آینه میانی الکتروکرومیک را از روی آن حذف کرد. نسخه سوم ام وی ام ایکس 33 کماکان از سوی مدیران خودرو به فروش می‌رسد.

نسخه چهارم

نسخه چهارم ام وی ام ایکس 33

شرکت چری با معرفی سومین فیس‌لیفت برای کراس‌اوور کهنه‌کار خود در سال 2019، نشان داد که به این زودی قصد معرفی نسل جدید این خودرو را ندارد و کماکان می‌خواهد با فیس‌لیفت‌های متعدد، این کهنه‌سرباز خود را در صف جوانان جای دهد. البته دامنه این فیس‌لیفت آخر برخلاف فیس‌لیفت‌های قبلی، خیلی گسترده نیست و تنها شامل تغییر سپر جلو، جلوپنجره و طرح رینگ‌ها می‌شود. در داخل کابین نیز طرح غربیلک فرمان و لیور دنده تغییر کرده است؛ ضمن این‌که تزئینات قرمزرنگ داخل کابین MVM x33s، در این نسخه، جای خود را به تزئینات مشکی پیانویی داده است.

شرکت مدیران خودرو این بار خیلی زود دست‌به‌کار شد و این نسخه از ام وی ام ایکس 33 را از سال 1399 و تقریباً هم‌زمان با بازار چین به ایران آورد. این نسخه از ام وی ام x33 نیز از همان پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی نسخه‌های قبلی بهره می‌برد؛ اما تغییر فنی مهم آن نسبت به قبل، اتصال این پیشرانه به یک گیربکس 5سرعته اتوماتیک (به‌جای گیربکس CVT) است که لذت رانندگی بیش‌تری را به‌همراه دارد. بهره‌گیری این نسخه از گیربکس AT، باعث شد تا مدیران خودرو پسوند AT را نیز به نام این خودرو اضافه و آن را با نام MVM x33s AT Sport معرفی کند.

ام وی ام X33S AT

نسخه چهارم MVM x33 از نظر آپشن نیز پیشرفت قابل‌توجهی نسبت به نسخه‌های قبلی داشته است و گرم‌کن صندلی‌های جلو، فرمان با نیروی کمکی برقی (EPS)، سنسور نور، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC) و کمک پایداری سیستم تعلیق (RSC) به آن اضافه شده است. البته چراغ مه‌شکن جلو در این نسخه حذف شده و روکش صندلی‌های آن نیز از حالت تمام چرمی، به ترکیبی چرم و پارچه تغییر کرده است.

 MVM x33s AT Sport هم‌اکنون به صورت موازی با نسخه قبلی توسط مدیران خودرو به فروش می‌رسد و تنها حدود 6 درصد گران‌تر از نسخه قبلی است که با توجه به بهبودهای آن، به‌نظر می‌رسد که این تفاوت قیمت اندک، ارزش پرداخت را دارد.

 

جمع‌بندی

در پایان، می‌توانیم بگوییم که ام وی ام ایکس 33 در تمامی نسخه‌های خود، از نقاط قوتی مثل فضای جادار کابین و صندوق‌بار، سواری نرم، آپشن‌های قابل‌قبول، شرایط فروش اقساطی و خدمات پس‌ازفروش گسترده بهره‌مند است؛ اما در مقابل، مواردی مثل بازار خریدوفروش کم‌رونق و افت قیمت زیاد در نسخه‌های کارکرده، عملکرد فنی نه‌چندان لذت‌بخش و عایق‌بندی نه‌چندان مناسب کابین نیز نقاط ضعف این کراس‌اوور چینی کهنه‌کار را تشکیل می‌دهند.

از این‌رو، می‌توانیم خرید ام وی ام x33 را به افرادی توصیه کنیم که به دنبال یک کراس‌اوور خانوادگی نرم با هزینه‌های نگه‌داری قابل‌قبول هستند و خودروی خود را برای مدت نسبتاً طولانی استفاده می‌کنند. برای اطلاع از قیمت ام وی ام X33 کلیک کنید.

بیشتر بخوانید

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها