رنو (Renault) یک کمپانی خوشنام فرانسوی است که فعالیتهای خود را از سال 1899 میلادی آغاز کرده است و از آن زمان تاکنون در زمینه تولید انواع خودروهای سواری و تجاری فعالیت دارد. تلاشهای بیوقفه کمپانی رنو باعث شده است تا این شرکت فرانسوی خیلی بیشتر از آنچه انتظار میرفت به موفقیتهای چشمگیری دست یابد. در سال 2016 شرکت رنو توانست عنوان نهمین خودروساز بزرگ دنیا را از آن خود کند و در سال 2017 نیز موفق شد با همکاری دو شرکت نیسان و میتسوبیشی عنوان بزرگترین فروشنده خودرو جهان را به دست آورد.
با شرکت رنو بیشتر آشنا شوید
قبل از بررسی پرفروش ترین خودروهای شرکت رنو در بازار ایران حضور رسمی شرکت رنو در بازار ایران به سال 1383 باز میگردد؛ در این سال شرکت پارس خودرو موفق شد اولین قرارداد همکاری خود را با شرکت رنو امضا نماید.
تندر 90 اولین ثمره همکاری میان این دو شرکت به حساب میآید که در سال 1385 بر روی خط تولید پارس خودرو قرار گرفت و توانست با تکیهبر کیفیت بالا، استهلاک کم و مصرف سوخت اقتصادی فروش بسیار خوبی را در بازار کشور تجربه نماید.
سال 1387 با آغاز به کار شرکت نگین خودرو به عنوان نماینده رسمی محصولات رنو در ایران، فعالیتهای این شرکت فرانسوی در بازار کشور ما به اوج خود رسید و پای خودروهای مدرن و جذابی همچون تلیسمان، داستر و کلئوس به بازار داخلی باز شد.
تمامی موارد گفته شده در بالا مقدمهای بود برای اینکه بتوانیم در ادامه پرفروشترین خودروهای رنو را در دو کلاس شاسی بلند و سدان مورد بررسی قرار دهیم؛ از همین رو اگر شما هم میخواهید از مزایا، معایب و مشخصات فنی پرفروشترین محصولات رنو در ایران اطلاعات بیشتری کسب کنید، در ادامه با ما همراه باشید.
پرفروشترین شاسی بلندهای رنو در بازار ایران
1.رنو داستر یکی از پرفروش ترین خودرو های رنو در بازار ایران
اولین خودرو از پرفروش ترین خودروهای رنو در بازار ایران رنو داستر می باشد.رنو داستر یک شاسی بلند جمع و جور از کمپانی رنو است که به صورت مشترک توسط رنو فرانسه و داچیا رومانی در سال ۲۰۱۰ میلادی به تولید رسیده است. در سال 2014 واردات مدل تک دیفرانسیل داستر به بازار کشورمان آغاز شد و مدل دو دیفرانسیل آن نیز در سال 2016 به جمع محصولات رنو در ایران پیوست. در سال 2016 رنو داستر فیسلیفت مختصری را تجربه کرد که تغییراتی را در گرافیک چراغها، جلوپنجره و سپرها برای داستر به همراه داشت.
رنو داستر در بخش فنی به یک موتور 2 لیتری ۱۳۵ اسب بخاری مجهز شده است که میتواند ۱۹۵ نیوتون متر گشتاور تولید شده را از طریق یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به چرخهای جلو و یا هر چهار چرخ انتقال دهد؛ البته ناگفته نماند که رنو داستر از موتور و گیربکس یکسانی با رنو مگان برخوردار است!
از مهم ترین ویژگی رنو داستر یکی از پرفروش ترین شاسی بلند های رنو در بازار ایران قابلیت چهار چرخ فعال، کیفیت بالا و استهلاک کم رنو داستر باعث شد تا این خودرو از بدو ورود به بازار کشور مشتریان زیادی را به سوی خود بکشاند. در حال حاضر رنو داستر در سه تیپ SE تک دیفرانسیل، PE تک دیفرانسیل و SE دو دیفرانسیل در بازار کشورمان یافت میشود که تیپ SE دیفرانسیل جلو آن در مقایسه با سایر تیپها از بازار خرید و فروش پررونقتری برخوردار است.
2.رنو کولئوس
کولئوس نام پرفروشترین شاسی بلند رنو در بازار ایران و بازار های دیگر شرکت خودرو سازی رنو است که نسل اول آن از سال 2007 در سبد محصولات این شرکت قرار دارد.
رنو کولئوس حاضر در بازار کشور ما، نسل دوم این خودرو محسوب میشود که براساس پلتفرم CMF رنو نیسان شکل گرفته است. کولئوس نسل دوم به عنوان اولین شاسی بلند سایز متوسط شرکت رنو در تمامی بازارهای جهانی خوش درخشیده است و توانسته است با تکیهبر طراحی جذاب، پیشرانه توانمند، امکانات متنوع و قیمت مناسب به فروش چشمگیری دست یابد. در این میان بازار کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست به طوری که این خودرو در سال 1396 توانست به پرفروشترین شاسی بلند وارداتی بازار کشور تبدیل شود.
رنو کولئوس در بخش فنی به یک پیشرانه 4 سیلندر با حجم 2.5 لیتر مجهز شده است که توان تولید 169 اسب بخار قدرت در 6000 دور در دقیقه و 224 نیوتنمتر گشتاور در 4000 دور در دقیقه دارد. شرکت رنو برای انتقال نیروی تولید شده توسط پیشرانه رنو کولئوس به هر چهار این خودرو، از یک گیربکس CVT شیفت ترونیک استفاده نموده است که از عملکرد بسیار دقیقی برخوردار است.
رنو کولئوس برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد، به 9.8 ثانیه زمان نیاز دارد که با توجه به کلاس، اندازه و وزن 1608 کیلوگرمی این خودرو شتاب مناسبی به نظر میرسد.
در بازار نابسامان خودرو کشور ما، رنو تلیسمان در مقایسه با رقبایی همچون هیوندای سانتافه یا کیا سورنتو از کیفیت بالاتر، استهلاک کمتر و قیمت مناسبتری برخوردار است، به همین دلیل به جرات میتوان گفت که این خودرو نسبت به سایر شاسی بلندهای موجود در این رنج قیمتی، از ارزش خرید بالاتری برخوردار است.
3.رنو ساندرو استپ وی
یکی دیگر از کراس اوورهای محبوب کمپانی رنو و پرفروش ترین شاسی بلند رنو در بازار ایران، رنو ساندرو استپ وی (Sandero Stepway) نام دارد. این خودرو در واقع همان رنو ساندرو هاچبک است که شرکت سازنده با افزایش ارتفاع و اضافه نمودن برخی تغییرات در ظاهر این خودرو، آن را به یک کراساوور کوچک تبدیل کرده است!
رنو ساندرو استپ وی هم اکنون در دو تیپ دنده دستی و اتوماتیک و با امکانات بسیار محدود بر روی خط تولید شرکت پارسخودرو قرار دارد. این خودرو از یک پیشرانه 1598 سیسی 4 سیلندر بهره میبرد که پیش از این در خودروهایی همچون تندر 90 و تندر 90 پلاس نیز به کار گرفته شده بود. این پیشرانه از توان خروجی قابل قبول، استهلاک کم و مصرف سوخت مناسبی برخوردار است و این موضوع یکی از نقاط قوت رنو ساندرو استپ وی در مقایسه با سایر رقبای چینی حاضر در بازار محسوب میشود.
توان خروجی پیشرانه رنو ساندرو استپ وی برابر 105 اسب بخار قدرت در 5750 دور بر دقیقه و 140 نیوتنمتر گشتاور در 3750 دور بر دقیقه است که برای به حرکت در آوردن این هاچبک کراس 1150 کیلوگرمی مناسب به نظر میرسد. ساندرو استپ وی در ابتدا با دو گیربکس 4 سرعته اتوماتیک (AL4) و 5 سرعته دستی (JH3) به بازار عرضه شد.
در اواخر سال 1396 شرکت پارس خودرو گیربکس 5 سرعته دستی JHQ را جایگزین نمونه دستی سابق (JH3) نمود که عملکرد روانتر و استهلاک کمتری نسبت به گذشته داشت. رنو ساندرو استپ وی همچون سایر محصولات رنو (مونتاژ شده) در داخل کشور، در رنج قیمتی خود از کیفیت بالایی برخوردار است و این موضوع در کنار سایر محسنات این خودرو باعث شده تا ساندرو استپ وی فروش قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.
4.رنو کپچر
رنو کپچر یکی از کراساوورهای محبوب شرکت رنو و جزو پرفروش ترین خودروهای رنو در بازار ایران است که از سال 1394 تاکنون توسط شرکت ایران خودرو به بازار داخلی عرضه میشود.
رنو کپچر در همان اولین سال ورود خود به بازارهای جهانی توانست پس از نیسان جوک و رنو داستر عنوان سومین کراساوور پرفروش دنیا و یکی از پرفروش ترین شاسی بلند های رنو را از آن خود کند؛ این خودرو در بازار داخلی نیز مورد توجه بسیاری از خریداران ایرانی قرار دارد و بخش قابل توجهی از بازار کراس اوورهای کوچک را تحت سلطه خود در آورده است.
کپچرهای موجود در بازار ایران به یک پیشرانه 1197 سیسی توربوشارژ با نام (TCE 120) مجهز شدهاند که توان تولید 120 اسب بخار قدرت و 190 نیوتنمتر گشتاور را دارند.
نیروی تولید شده توسط این پیشرانه به وسیله یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) به چرخهای جلو منتقل میگردد که باعث میشود این کراساوور 1180 کیلوگرمی بتواند پس از حدود 12 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر دست یابد. در بازار داخلی رنو کپچر در دو تیپ مجهز به گرمکن صندلی و فاقد گرمکن صندلی به بازار عرضه میشود و رقابت بسیار تنگاتنگی با هموطن فرانسوی خود یعنی پژو 2008 دارد.
پرفروشترین سدانهای شرکت رنو
1.تندر 90
تندر 90 یا داچیا لوگان در سال 2004 با هدف تولید خودرویی ارزانقیمت و باکیفیت به بازارهای جهانی عرضه شد و از همان ابتدا به لطف ویژگیهای مثبت خود، بسیار موردتوجه مصرفکنندگان قرار گرفت.
تندر 90 از سال 1386 و در سه تیپ E0، E1 و E2 به بازار داخلی راه یافت و بعدها مدل دنده اتوماتیک آن نیز به بازار عرضه شد؛ از میان تیپهای نام برده مدل E2 و اتوماتیک تیپ فول این خودرو محسوب شده و هم اکنون نیز بر روی خط تولید شرکتهای ایران خودرو و پارس خودرو قرار دارد.
ناگفته نماند که مدل پارس خودرویی ال 90 که با نام «رنو پارس تندر» شناخته میشود، نسبت به نمونهای که در ایران خودرو به تولید میرسد از قیمت بالاتر و همچنین بازار خرید و فروش پررونقتری برخوردار است!
پیشرانه قدرتمند (K4M) تندر 90 توان تولید 105 اسب بخار قدرت و 140 نیوتنمتر گشتاور را دارد. توان تولیدی پیشرانه این خودرو از طریق یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک (AL4) یا 5 سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل میشود.
متأسفانه مدلهای اتوماتیک تندر 90 از کشش و چالاکی کمتری نسبت به نمونههای دنده دستی برخوردارند و این امر ضعف بزرگی برای تندر 90 اتوماتیک محسوب میشود. در یک نگاه کلی میتوان گفت که تندر 90 سدانی پرتوان، با کیفیت و امن است که اگر شرکت سازنده کمی از لحاظ امکانات رفاهی و تجهیزات به این خودرو توجه میکرد، میتوانست به موفقیتهای بیشتری نیز دست پیدا کند.
2.رنو تلیسمان
رنو تلیسمان یکی از پرفروشترین محصولات شرکت رنو فرانسه است که در سال 2015 به بازارهای جهانی وارد شد. رنو تلیسمان با پیشرانههای متنوعی در بازارهای جهانی عرضه میشود، اما شرکت نگین خودرو یک پیشرانه 4 سیلندر توربو شارژ با حجم 1.6 لیتر را برای نمونه وارداتی به ایران در نظر گرفته است.
این پیشرانه قادر است تا 190 اسب بخار قدرت در 6000 دور در دقیقه و 260 نیوتنمتر گشتاور در 2500 دور در دقیقه را تولید کند و نیروی تولیدی خود را از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه به چرخهای جلو منتقل نماید. رنو، تلیسمان برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد به حدود 7.7 ثانیه زمان نیاز دارد که با توجه به وزن 1444 کیلوگرمی این خودرو رقم بسیار مناسبی به نظر میرسد.
قیمت گذاری مناسب در کنار مزایایی همچون آپشنهای متنوع، پیشرانه توانمند، طراحی جذاب، بازار دست دوم پر رونق و خدمات پس از فروش مناسب بخشی از دلایلی هستند که باعث شده است رنو تلیسمان فروش بسیار موفقی در بازار ایران داشته باشد.
3.رنو سیمبل
رنو سیمبل یک سدان کوچک از شرکت رنو و یکی از پرفروش ترین سدان های رنو در بازار ایران است که برای اولین بار در سال 1999 به عنوان نسخه سدان رنو کلیو به بازار جهانی معرفی شد. نسل سوم این خودرو در سال 2012 به بازار آمد تا جای خالی رنو لوگان یا همان تندر 90 را پر کند.
رنو سیمبل از همان پیشرانه K4M بهره میبرد که پیشتر در تندر 90 و ساندرو نیز مورد استفاده قرار گرفته بود. حجم دقیق موتور رنو سیمبل برابر با 1598 سیسی است و توان تولید 105 اسب بخار قدرت در 5750 دور در دقیقه و 143 نیوتنمتر گشتاور در 3750 دور در دقیقه را دارد. نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس اتوماتیک 4 سرعته تیپ ترونیک یا 5 سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل میشود و شتاب صفر تا صد رنو سیمیل نیز در حدود 11 ثانیه است که برای خودرویی با این ابعاد نسبتا مناسب به نظر میرسد.
در بازار کشور ما رنو سیمبل در سه تیپ PE، SE و LE به بازار عرضه شده است؛ تیپهای PE و SE به نوعی مدلهای فول آپشن این خودرو محسوب میشوند و از امکانات بیشتری برخوردارند. در یک نگاه کلی باید گفت که رنو سیمبل یک سدان کوچک است که مانند سایر محصولات رنو در این سگمنت و رده قیمتی، کیفیت بالا و استهلاک کم از جمله مزایای شاخص آن به حساب میآید.
4.رنو مگان
رنو مگان یکی از محصولات اصیل کمپانی رنو و پرفروش ترین سدان رنو در بازار ایران است که تاکنون چهار نسل از آن به بازار جهانی عرضه شده است. نسل اول این خودرو اولین بار در سال 1995 به بازار عرضه شد و نسل دوم آن نیز در سال 2002 در دسترس عموم قرار گرفت. در سال 2003 مگان نسل دوم موفق شد، پس از رقابت با خودروهای شاخصی همچون سیتروئن C3 و مزدا 6 عنوان خودرو سال اروپا را از آن خود کند.
در سال 2006 رنو مگان به صورت وارداتی وارد بازار کشور شد و پس از استقبال فراوان، در سال 1387 مونتاژ آن توسط پارس خودرو آغاز شد. شرکت پارس خودرو دو پیشرانه 2 و 1.6 لیتری را برای این خودرو در نظر گرفت که نمونه 2 لیتری توان تولید 132 اسب بخار و نمونه 1.6 لیتری توان تولید 115 اسب بخار را دارا بود.
مسئولیت انتقال نیروی تولیدی موتور رنو مگان نسل دوم به چرخهای جلو، بر عهده گیربکس 4 سرعته اتوماتیک یا 5 سرعته دستی گذاشته شده بود که از عملکرد نسبتا قابل قبولی برخوردار بودند.
از آنجایی که تولید این خودرو در سال 1391 به طور کامل متوقف شد، رنو مگان در حال حاضر فاقد نمونه صفر کیلومتر است، اما از آنجایی که این خودرو از استهلاک کم، کیفیت بالای ساخت و توان فنی قابل قبولی برخوردار است، در رنج قیمتی خود همچنان یکی از سدانهای پرطرفدار بازار داخلی محسوب میشود و ارزش خرید نسبتا بالایی دارد. برای اطلاع از کلیک قیمت رنو و خرید اقساطی رنو کنید.
مقایسه رنو کولئوس و نیسان ایکس تریل
مقایسه برلیانس H330 و رنو ساندرو
مقایسه کیا سورنتو و رنو کولئوس
مقایسه گرند ویتارا و رنو داستر